Perşembe, Ocak 11, 2007

KURABİYE ÇALIŞMALARI 2 ..





Birkaç gündür yoğun bir şekilde , kurabiyelerden ve küçük çikolatalı muffinler'den oluşan bir hediye paketi oluşturmaya çalışıyorum. Neyse ki bugün öğlen , paketimiz bitti ve bizde Yağmurcuk ile kargoya verip biraz rahatladık :) Şimdi sırada 2.kutuyu hazırlamak var..Bu kutu için ilave olarak truff'lar yapacağım. Çünkü bu kutuyu kendi ellerimle götüreceğim. Kargoya vereceğim kutulara truff veya benzeri eriyebilecek ürünler koymaya çekiniyorum.. Bu yüzden uzak yerlere gidecek hediyelere kurabiyeler ve kekler koyuyorum :)

Gelen sorular için bazı açıklamalar yapmak istiyorum;
Kurabiyelerin tasarımlarını kendim oluşturuyorum. Fermo'dan kalpli tek kişilik pasta altlıklarından satın almıştım. Ve o altlıklara uygun bir adet kalpli kurabiye kalıbı aldım. Kurabiyeleri bu kalıpla kesip hazırladım. Üzerilerini şeker hamuru ile kapladım . Üzerine verdiğim desenleri Wilton'un yuvarlak dönen uçlu bir pasta aparatı ile yaptım. Fotoğrafların birinde nasıl kullandığımı göstermeye çalıştım. Gerçi modelimiz Yağmurdu :) Ama kurabiyelerin üzerine şeker hamuru ile şekil verirken, evdeki birçok malzemeden , fimo araçlarından, oyuncaklardan ve aklınıza gelebilecek birçok şeyden yararlanabilirsiniz.

Renkli boncukları Nüans'tan(Eminönü), küçük inci şekerlemeleri ise Fermo'dan satın aldım. Jelatinleri yine Eminönün'den Nüans'ın sokağından satın aldım. Boy boy jelatin satılmakta, siz kendinize uygun olanı bulabilirsiniz. Kurdeleleri ben Ikea'dan almıştım. Ama Eminönü'n de Fermo'nun sırasında çok benzerlerini gördük ve aldık.

Üzerindeki papatyaları çicek kalıbım ile yaptım. Yapraklarıda, yine kalıpla yaptım . Ama Fermo'da yaprakların hazır yapılmışları satılıyor. Kalıpların kullanışlarını ayrıca çekip yayınlamayı düşünüyorum.

Kurabiyeleri süsledikten sonra kalpli altlığımızın üzerine kurabiyeleri yerleştirdim ve tek tek jelatinleyerek ağızlarını kurdele ile bağladım. Altlık kullanmamın sebebi, kargoda kurabiyelerin kırılmasını engellemek ve şık bir görüntü vermek içindi..

Birde küçük çikolatalı yumuşak muffinler hazırladım. Bu muffinleri Wilton'un kalpli poşetlerine bölüştürerek yerleştirdim. Ağızlarını torbanın içerisinden çıkan pembe teller ile sıkıca bağladım.

Ve yine Ikea'dan aldığım kutulardan birisine hediyelerimi yerleştirdim. Bir adet kutlama mesajı yazıp paketin üzerine yerleştirdim.

Bu arada pastaci.net'in çalışmalarını devam ettiriyorum. Site, tam olarak tamamlanmadı ama en kısa süre de tamamlayıp açılışını tekrar duyuracağım. Bu arada ben daha sitenin açılışından bahsetmeden siteye girip yorum yazan ve mail grubuna üye olan herkese çok teşekkür ederim..


not: yukarıda kullandığım PictoBrowser 'ı sevgili Zinnur'un blogunda gördüm ve çok beğendim. Ve bende deneme amaçlı kullanmaya karar verdim..teşekkür ederim Zinnur..

86 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Burcu Hanım,

Bizlere bu güzel görüntüleri sunduğunuz için ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Yine tüm maharetinizi göstermissiniz ellerinize saglik.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ,yine tüm maharetinizi göstermissiniz ellerinize saglik,sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

İnce zevkiniz ve yaratıcılığınızla yine harika şeyler yapmışsınız. Elinize sağlık. Sevgiler Burçin.

Adsız dedi ki...

Burcu bunlar süperrrrrrrrrrrrr.............

Adsız dedi ki...

Bucucuğum harika olmuşlar ellerine sağlık poşetler tam olmuş galiba yapraklar da harika :)

Adsız dedi ki...

Bunlar harika insan yemeye kıyamaz ya burcu ben çıldırdım şimdi bunları görünce kendimi mutfağa atmak istedim ama işyerindeyim oooof oooof.
Sen süper şeyler yaratıyosun tıpkı kendin gibi.
şeker hamurlarının üzerlerindeki desenleri nasıl yaptın merak ettim.
Ellerin dert görmesin emi burcu.

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok çooook güzeller.Sevgiler,Yeşim ( ve kurabiyeleri almak için ekrana saldıran Ekin)

Adsız dedi ki...

Of Of offff,

Bunlar muhtesem,olaganustu,enfes,cok guzel,harika....

banane bende isterim eger boyle giderse hepimizi evine alip egitim vermen yada bi yer acman gerekecek..

Adsız dedi ki...

Burcu bunlar nefis olmuş, gerçekten benim de mutfağa koşasım geldi ama maalesef ben de isteyim. Çok yoğun olduğunu biliyorum ama bu akşam yapmam lazım, cheese cake soruma yanıt verirsen beni mutlu edersin:)))
Krem peynir labne mi? Yoksa krem beyaz peynir mi acaba. Bir de persembe aksamindan yapsam cuma aksamina ne durumda olur? Sevgiler. Elif

Adsız dedi ki...

burcu çok tatlı olmuşlar.ellerine sağlık. her sabah sitene girmeden güne başlayamıyorum. güzellikleri paylaştığın için sağol. desen ile ilgili olarak; yaklaşık 2 yıl yani bebek doğmadan önce fimo (polimer kil)ile uğraştım. hamur çalışmalarında kullandığımız doku,desen ve baskı malzemeleri vardı. bunlarla denemeyi hiç düşündün mü?? sevgiler...pudra şekeri yağmur öpüldü.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım Merhaba ,

Yine beni tam kalbimden vurdunuz .kurabiyelerin görüntüsü okadar güzelki ellerinize sağlık .özellikle üzerindeki ayrıntıları çok beğeniyorum .Kurabiye üzerindeki ufak çiçek yapımını büyük bir merak ile bekliyorum nasıl bir kalıp veya nasıl bir çalışma . Yazınızın devamını büyük bir merak ile bekliyorum .

Adsız dedi ki...

Burcucum,''yaratıcılıgın sonu yok'' sözü seninle anlam kazanıyor,hepsi inanılmaz şık ve iştah açıcı görünüyor,ama Fatma hn.a katılıyorum insan gerçekten de bunları yemeye kıyamaz! Ellerine saglık olsun...

Adsız dedi ki...

Burcu,
Daha sana ne diyim...Listem çoğalıyor:)
Müge

Adsız dedi ki...

Burcuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,
Bunlar Ne böyleeeeeeeee,
İnanamıyoruuuuuuuuuuuum,
Çok hoşlaaaaaaaaaaaaaar,
Pembeli olan beniiiiiim,
Ona göreeeeeeeeeeeeeeee,

Adsız dedi ki...

Allahım ne bu güzellikler ya,maşallah size en kısa zamanda tarifini bekliyorum.

Sevgiyle Kalın

Adsız dedi ki...

Kalpli kurabiyeler süpeeeeer. Mütiş zevkli bir çalışma Sevgileler günü yaklaşırken gerçekten çok iyi oldu gördüğüm. Burcu sen harikasın ne diyebilirim ki!

Adsız dedi ki...

Ahhh gene çok kıskandıımmm!!!!Yılbaşında hediye götürdüğüm hediye paketlerini gören arkadaşlarım bize niye yapmadın diye sitem edip duruyorlardı, eh mecburen ben de bu kurabiyelerden yapmak zorunda kalıcam:)))))))))

Adsız dedi ki...

Burcu,
harika olmuşlar.Tebrik ederim.
aslı...
http://biranne.wordpress.com/

Adsız dedi ki...

Burcu sen aştın artık vallahi muhteşem görünüyorlar,tatlarıda öyledir zaten eminim.bunlari vitrine falan koyuyorsundur herhalde:)yemeye kıyılmaz da:)bunlar için kursa gidiyormusun yoksa kendi kendine deneyerek mi yapıyorsun?Ellerin,ruhun ve bedenin sağlıklı olsunda hep böyle tatlı mamalar yap inşaallah......SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Burcum kurabiyelerin harika gözüküyor.Ben şeker hamuruyla kurabiye süslemeyi pek sevmedim.Çalışması biraz zor geldi şeker hamurunun kurabiyeye yapışması biraz sorun oluyor.Birde yerken pek hoş bir tat gelmiyor ağzınıza.Görsel olarak çok güzeller sende çok güzel şeyler hazırlamışsın.Sevgililer gününe hazırlıklarmı başladı yoksa:)Birde şeker hamurunun üstüne yaptığın izleri kullandığın aparatı nereden aldığını yazarsan sevinirim.
Hoşçakal canım.

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu hanım öncelikle size teşekkürlerimi iletmek isterim bizlerle çok güzel şeyler paylaşıyorsunuzz..ben haftasonu bursa dan ist a geldim ve sizin tarifleriniz dogrultusunda Eminönüne gittim.malesef fermo yu bulamadım.ama nüans ı görünce çok sevindim ve hemen içeri girip alışverişe başladım.Fakat sevincim pek işe yaramadı çünkü çalışan elemanlar hiç bir konuda banayardımcı olmadılar aksine aldıgım şeker hamurunu nasıl bir ortamda saklamam gerektigini sordugumda bile offf deyip bir cevap verme geregi hissettiler. ve ben hiç memnun kalmadan hüsranla çıktım...yanlış anlamayın ama bunları sizinle paylaşmak istedim. çünkü ben çok hevesle gitmiştim. hüsrana ugradım ve bu durumada çok üzüldüm. saygılar ve sevgilerimle.. betül

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle mükemmel.harikasın Burcu.

Adsız dedi ki...

harikasın Burcu.tek kelime ile mükemmel.

Adsız dedi ki...

gördüğüm en güzel kurabiyeler bunlar.ellerinize sağlık.harikasınız.

Adsız dedi ki...

kurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık burcu abla

Adsız dedi ki...

MUHTEŞEMLER HARİKALAR BİR AÇTIMKİ SAYFANIZI İNANAMADIM KURABİYE CAAVARI OLMAK İSTİYORUUM .......
aynur biçer

Adsız dedi ki...

kurabiye canavarı olmak istiyorum
sizin evdekiler zannediyorum olmuşlardır

Adsız dedi ki...

Burcu merhabalar..Ben söyleyecek söz bulamadım bunlar harika olmuşlar..Çok çok ince zevkli birisin.Ellerine sağlık..
Arkadaşlara katılıyorum bunları yemeye kıyamaz insan..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, ellerine saglik, galiba sevgililer gunune hazirliklar basliyor. Sevgilerle,

Adsız dedi ki...

merhaba burcu'cuğumm
şahaser bunlar yaa insan yemeye kıyamazz canımm ellerine sağlık insanın kolye ucu gibi takası geliyor çok güzel görünüyorlar.....
SEVGİLERRR

Adsız dedi ki...

Burcu bu dekorasyon fikrini nerden aldın :)çok harika görünüyor tırtırlar nasıl oldu çok merak ediyorum yapımını, üsündekiler şeker hamuru olsa gerek ..
sevgiler tebrikler..

Adsız dedi ki...

Burcucum bunlar harika tam yapmak istediğim şeylerden olmuş. Bu kalıpları nereden aldın??? Bende istiyorum ama buralarda bir türlü bulamıyorum :(
Bu arada maillerle yaptığın yardımlara çok teşkkür ederim. Bahsettiğim pastacıkları yaptım keki dediğin gibi gerçekten harika oldu. http://seldaercan.blogcu.com/1694132/
Seninde yorumlarını bekliyorum Tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

slmlarrrrrrrrrrrrr....
yavf bunlar super yaaa........
burcu abla harikasın....
hepsini yerim bn yaaaaaaaa...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, siteni beğenerek takip ediyorum. Senin siteni yemek sitemde favorilerime ekledim. Çok harika tariflerin var. Ellerine sağlık...
www.yemeksitesi.de

Adsız dedi ki...

ne kadar şık kurabiyeler bunlar. ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Burcu süpersin... İnanılmaz güzel kurabiyeler olmuş. Yaratıcılığına bir kere daha hayran kaldım.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu kurabiyeler nefis yine hayran bıraktın kendine detaylarla uğraşmayı seviyorsun ne güzel..neyazı ki benim sabrım yetmiyor.ellerine sağlık sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu kurabiyeler nefis yine hayran bıraktın kendine detaylarla uğraşmayı seviyorsun ne güzel..neyazı ki benim sabrım yetmiyor.ellerine sağlık sevgiler...

Adsız dedi ki...

ay bunlar çok şeker bene istiyorum ve yapamıyorum

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum tek kelimeyle muhteşemsin. Çok cici görünüyorlar. Ellerine sağlık.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım Merhaba

Kurabiyelerin görüntüsü süper olmuş ellerine sağlık . Üzerindeki ufak o çiçek görünümü papatya şekil çalışmanı çok merak ediyorum vede şeker hamuruna verdiğin desenleri .Hepsi çok çok güzeller ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhabalar, Burcu kurabiyeler süperrrrrrrrr maşallah ne kadar da beceriklisin :)

Adsız dedi ki...

Beceri, sabır, yaratıcılık ve ince bir zevk birleşince müthiş bir zerafet ortaya çıkmış sevgili Burcu... Sözlerin bittiği noktaya geliyor insan... Yorum yapmak bile hafif kalır... Müthiş... Sevgiler gönderiyorum...

Adsız dedi ki...

Ne güzel kurabiyeler bunlar, ellerine sağlık. Ben en çok 5. sırada olanını beğendim :))

Adsız dedi ki...

BURCU YINE SUPER SEYLER YAPMISSIN
RENKLI INCILERI NEREDEN TEMIN EDEBILIRIZ? TESEKKURLER

Adsız dedi ki...

İnanamıyoruuuuuum.Harika olmuşlar.Süslemelerine bayıldım. Şeker hamurunu glikozla mı yapıştırdın?Ellerine,yüreğine sağlık.



Hoşçakaaalllll:)

Adsız dedi ki...

canım nekadar skerler kurabıyeler olmus yaaa...ellerıne saglık guzelım:))
bızlerle neler paylasıorsun oyle cok sabırlı ve cok nazıksın...hersey gonlunce olsun canım...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu kurabiyelerin hepsi birbirinden harika olmuş çok başarılı ve yaratıcısın ellerine sağlık canım. sevgiler.
www.pastacikiz.com

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık,harika görünüyorlar.Banada bir arkadaşım,kurabiyelere bayıldığım için takvim getirdi.Bu CD kutusuiçinde bulunan 12 karttan oluşuyor ve her sayfada değişik kurabiye resimleri var.Arkalarındada tarifleri bulunuyor,bunu SEMA SAGAT adında bir hanım sanıyorum dostları için yapmış.Ben kendisini tanımıyorum,ama çok hoşuma gitti,paylaşmak istedim.....

Adsız dedi ki...

muhteşemler...tebrikler..
sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

merhaba bir süredir sitenizi takip ediyorum.. hatta takip etmekle kalmadım tariflerinizin bazılarını denedim ve çok iyi sonuçlar aldım.. sizden çok şey öğreniyorum.. en son dün kalpli kakaolu kurabiyelerden yaptım, harika oldular.. verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

burcucum biraz önce sinbo mutfak tartım geldi kocaman ve çok güzel tavsiye edebilirim herkese hem çokda uygun 28 ytl. kurabiyelerine bayıldım bende şekil yaptığın şeyi çok merak ediyorum biran önce paylaş bizimle ama sen galiba pastaci.net çalışmaları yüzünden yoğunsun ve fazla zaman ayıramıyorsun neyse sana kolaylıklar diliyorum
sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu superrrrr olmuslar superrrrr!!!! Ellerine saglik, bayildim resmen!

Sevgiler...

ASB

http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Burcucum bunlar enfesss..:)))görüntüsü yeter ellerine sağlık..:))

Adsız dedi ki...

merhaba burcu, bu kurabiyeler en alimli pastalar kadar etkileyici, ellerine saglik.
pastaci.burcu@gmail.com adresine bir mail attim. mail geri gelmedi fakat cevap da alamayinca emin olamadim. subjecti "cikolata ornekleri"ydi sanirim. birkac resim eklemistim ve bir de sorum vardi.
cevabin icin tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Burcu
bu kurabiyeler tek kelime ile sanat harikası,
hiç bu kadar güzellerini görmemiştim

Adsız dedi ki...

Burcucum hediye gelen tüp benim çok işime yarar,nerden almışlar söylersen çok sevinirim.Ellerine sağlık gene çok cici kurabiyeler yapmışsın bayıldım.

Adsız dedi ki...

Burcu şu bahsettiğim muffinlerin içinde bize yedirdiklerinden de var mı? Çok güzeldi dört gözle tarifini bekliyorum

Adsız dedi ki...

Bende :) Bende istiyorum :)) Gerçekten muhteşem.... Ah o İstanbul ' da bende olsaydım diyorum ama değilim malesef:( Ne yapalım artık kader :D

Adsız dedi ki...

Muhtesem gorunuyorlar..tasarimlarin da bir harika olmus ellerine saglik!!! cok $ik!!

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ne kadar güzel şeyler yapmışsın! Bunları görüp de içi kıpır kıpır olmayan var mıdır acaba :) Bu bilgileri bizlerle paylaştığın için de ayrıca teşekkür ederim. Kalbinin güzelliği yaptıklarına tamamiyle yansıyor. Ellerine sağlık, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Birer sanat şaheseri yaratmışsın ellerine sağlık. İnsan yemeğe kıyamaz bunları, süpersin.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Bu pictobrowser öyle işime yaradı ki anlatamam, flicker ın kendi slideshowu yeterince iyi değildi bu çok keyifli. Bende resim sergilerimin yer aldığı sayfamda kullanacağım.
Teşekkürler.
Kurabiyeler ve pastaların için artık söyleyecek söz bulamıyorum, tek kelime ile mükemmelsin.
Sevgiler
İpek

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, ben bu pictobrowser'ı göremiyorum, Zinnur'unkileri de göremedim. Bir soru işareti çıkıyor o pencerede. Ne yapmalıyım acaba?

Adsız dedi ki...

BURCU HANIM MERHABA

BU ÇALIŞMANIZDA ÖNCEKİLER GİBİ SÜPERRRRR
BU ARADA TÜM ARKADAŞLARA DUYURMAK İSTİYORUM www.partievim.com ADLI BİR SİTEE PASTA İLE İLGİLİ ÜRÜNLER VAR MERAK EDENLERE DUYURULUR

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;
Wilton'un yuvarlak dönen uçlu bir pasta aparatı ve çiçek şekillendiricisi Fermo'da bulunuyormu? Eğer var ise kardeşime sipariş vereceğimde. Malesef İzmir bu konuda çok geride.

Adsız dedi ki...

Burcu'cugum, cok sevindim PictoBrowser'in isine yaradigina. Bu arada kurabiyeler nefis gorunuyor. Onumuzdeki Sevgililer Gunu icin ideal bunlar. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

eh yane maşallah burcu abla mukemmelsin..

Adsız dedi ki...

yaaaaaaaaa bnde istiyorum yaaaaa...hem dogum gununmde yaklaştı...

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler çok şirin olmuş Burcu :) ellerinize sağlık kızının ve senin...Çarşamba günü Fermodaydım adreste senden bilgi aldım canım,çok teşekkürler..

Selam ve sevgiler

Adsız dedi ki...

yorumlar onaylı mı?

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum ben bugün geldim bursadan pastalanda gittim çok güzel ama şansıma ne glikoz ne jel gıda boyası nede jelatin vardı sadece süsülemek için bir kaç bi şey alabildim maalasef şeker hamuru sevdam sona erdi kurabiyelerin harika görünüyor ellerine sağlık sevgilerr...

Adsız dedi ki...

Gerçekten hepsi birbirinden güzel. Böyle bir hediye kimi sevindirmez ki. Arkadaşlarınız çok şanslılar. Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Ama ben resimleri göremiyorum Burcu, neden acaba?:((((((((((((

Adsız dedi ki...

ya burcu abla gecenlerde browni yaptım hepsi komur oldu annem bn bakcam bnde annem bakcak sandım fırına sonuc berbat oldu,ilk kez yaptım belki ondan sekilleride abzürt oldu:((( ama bi suru kurabiye kalıbı aldım ve hamuru uc parcaya bolup h.cevizli,tarcınlı ve cevizli kurabiyeler yaptım herkes cok bgndi inş. bi kaç kez dha yapıp ii olursam snada gndercem:))kalıplar o kadar tatlıki ordek kalp yıldız aydede bi sürü şekil war..harıkaymış kurabiye yapmak yaaaaaa..öpüyorum

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, kurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık. Sana mail attım cvp verirsen sevinirim. Sorumu tekrar sormak istiyorum izninle, 26cm kelepçeli kalıp aldım. 18 kişilik pasta yapacağım. Hazır pandispanya değilde daha yumuşak, kabarık bir pandispanya yapmak istiyorum. Ama sitende 26cm kalıp için bir tarif bulamadım. Bir de kakaolu değilde sade olmalı. Bana acil cvp verebilir misin?

Adsız dedi ki...

Burcu harika görünüyorlar. sanat eseri gibiler.
Merak ediyorum bunlar tamamen yenebiliyor mu? Yoksa üzerindeki şeker hamurları tadlarını bozuyormu?

Adsız dedi ki...

Herkese, kurabiyelerimi beğendiğiniz iin ve güzel dileklerinizi esirgemediğiniz için çok ama çok teşekkür ederim..

yorumlara cevap yazmakta geciktiğim için çok üzgünüm ama bu aralar biraz yetişememe durumu yaşıyorum..ama bir an önce bu durumu aşmayı hedefliyorum..

Hemen bazı genel sorulara cevap yazmak isityorum ;

Şeker hamuru ve üzerindeki herşey yenilebiliniyor..Hamuru çok ince açıp kullanıyorum, glikoz ile kurabiyelerin üzerine yapıştırıyorum..glikoz kurabiyelere çok farklı ve güzel bir tat veriyor..yiyenler beğeniyor..

Papatyaları ve yapraklı kalıpla yaptım. Fermoda ve Beysada satılıyor..fiyatları biraz yüksek..eğer yurt dışından getirtme şansınız varsa, getirin veya alın derim..

üzerindeki renkli boncukları Nüans'tan aldım. Küçük incileri ise kiloyla Fermo'dan aldım..en çok küçük incilerimi seviyorum :)

Jelatinleri boy boy yine Eminönündeki birçok dükkanda bulabilmeniz mümkün . Ben Nüans'ın bulunduğu sokağın köşesinden aldım. aldığım yer açık bir dükkandı..

Kalpli torbalar, Wilton'un. Fermo'dan aldım. Diğer jelatinlere göre oldukca pahalı..ama hediye vereceğim için değişik ne bulabilirsem alıyorum açıkcası..

Jelatinleri bağlamak içib genelde renkli elyaflar kullanıyorum..Ben Ikea'dan almıştım. ama Eminönünde de benzerlerini çok uygun fiyata bulup aldık. Fermo'nun sırasında,dışarıya kutuların içerisine koymuşlar..



Elifciğim, cheesecake soruna geç oldu ama bir önceki postta cevap verdim..tekrar çok üzgünüm :(

Ayşem, evet fimo baskı teknikleri ile çalışmak aklıma geldi..bunlar için şimdi malzeme arayışındayım :)

Fatma, ykurabiye kursuna hiç katılmadım..kitaplardan ve kendi hayal gücümden faydalanıyorum :)

Filizciğim, evet ben şeker hamuru ileçalışmayı çok sevdim :) ama tatları fena olmuyor bence..benim bile hoşuma gidiyor ki ben çikolata delisiyimdir..ama herkesin damak tadı farklı, haklısın :)
Üzerine desen verdiğin aparat Wilton'un, Fermo'dan aldım. bir Wilton'un yurt dışındaki mağazalarından birine gidebilsem, daha neler neler alacağım aslında:) ama başka elinizdeki aparatlarlada bu tip desenler oluşturabilirsiniz..

Betülciğüm, yaşadığın soruna inan çok üzüldüm..Fermo Nüans'ın bir üs sokağında kalıyor ve çok yakınlar aslında..etraftaki esnaflar bilirlerdi aslında, neden sormadın? Fermo'da bu sıkıntıyı yaşamıyorsun ama maalesef Nüans'ta yaşanıyor..pek bilgi vermiyorlar ve yardımcı olmuyorlar..bildiğim şeyleri alıp çıkıyorum açıkcası ben..umarım bir daha ki gelişinde Fermo'yu bulabilirsin..istersen bana gelmeden önce mail at, sana detaylı bilgi vereyim..

Suzancığım, merak ettim ama ben şimdi o kurabiyeleri :)

Hilal, ellerine sağlık:)

hilal, yeni tartın hayırlı olsun canım..fiyatı cidden uygunmuş..

Işılcığım,size ikram ettiklerimin aynısı değil ama mantık olarak aynı tariften yola çıktım..beğenmene çok memnun oldum, aifyet olsun :))

Acemi aşçı , pictobrowser işine yaramasına da çok sevindim..dediğim gibi bende Zinnur sayesinde haberdar oldum ve çok sevdim :)

Burcucum, zinnur sana yazmış sanırım..onun çözümü işe yaradımı ?

Serinmavi, evet bir dönem yorumlar onay olacak maalesef..çünkü hem bu ara spam yorumlar ve virüs tehlikesi çok arttı hem de rahatsız edici başka yorumlarıda engellemem gerekiyordu..

Nikocara, sanırım bilgisayarınızda bir program eksikliğinden görünmüyor olabilir..açıkcası bende tam bilemiyorum. Burcu'ya bir sorayım, bakalım halletmişmi sorunu..

Tombik'im, inan çok sevinirim bana kurabiye gönderirsen :)
ama öbür sorunu tam anlayamadım..bir daha yazabilirmisin..

Eda, bahsettiğin tarifin oranlarını arttırmalısın..
5 yumurta- yerine 8 yumurta hatta yumurtalar küçükse 9 yumurta
11 yemek kaşığı un - 21 yk
11 yemek kaşığı tozşeker - 20 yk

1 paket kabartma tozu- 2 paket
1 paket vanilya-2 paket


başka sorularınız olursa tekrar yardımcı olurum..

herkese tekrar çok teşekkür ediyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sitenden bahsettgn bolumde sordgm sorudan bahsedyn galiba..sey gecenlerde kek harcım kek kalıbımdan tastı..ne kadar harca nası bi kalıbı kullancam?bunu sordum..bilgilendirirsen swnrm..bde arsivlerde dolasırken snin hamile oldugunu fln okudum onu sordum..

Adsız dedi ki...

Burcu lütfen bugün sorumu yanıtla benim :( Çünkü yarın pandispanyayı yapacağım. 26cm için yumuşak, kabarık bir pandispanya tarifi gerekiyor. Hani ıslatmaya gerek kalmayan tariflerden. Ne olurrrrrrr..

Adsız dedi ki...

Burcucuğumm harikasın.Sana hayranım yaa.
Ankara'da olmam çok büyük bir kayıp,inşallah Eminönüne bir haftasonu gitmeyi düşünüyorum.O kadar yıl İstanbullu olarak şimdi Ankara'ya sıkışmak çok üzücü benim için. Seni hepimiz çok seviyoruz. Bu arada yaptığım ilk pasta senin tarifindi :))Sevgilerimle,
Nergiz

Adsız dedi ki...

Burcu hanım merhaba
Dün net sitesinizde sormuştum ama bugün yorumumu göremiyorum. Belki cevapları burdan veriyorsunuz diye tekrar yazıyorum.Öncelikle sitenizi çok beğeniyor ve sizi takdir ediyorum Bizleri bu güzel şeylerş yapmaya teşvik ediyorsunuz. Size sormak istediğim bu son yaptığınız kalpli kurabiyelerle ilgili. Kızımla birlikte bu hafta sonu denemesini yapacağız sonra da sevgililer gününde arkadaşına yapacak ; görüyorsunuz bizleri nelerle uğraşıyoruz:))) Bu kalpli kurabiyeler sanırım büyük kalıpta yapıldı. Ne kadar hamur gidiyor ? Şimdilik hazır şeker hamuru ile deneyeceğiz. Kendimiz yapmaya şimdilik cesaret edemiyoruz. Ve kırmızı rengi için yine jel boya mı kullandınız ve ne kadar koymak gerekiyor ? Çok sordum biliyorum ama hafta sonuna kadar cevap alırsam çok sevinirim. Hafta sonu fermoya gidip malzemeleri alacam.
Bu arada BETÜL hanıma cevap vermek istedim. FERMO Eminönünde meydandan Kurukahveci Mehmet efendiye giden yola girmiyorsunuz. Hemen köşede manav var yanında sırasıyla kağıtcılar onun sırasında yani sokak içinde değil. Caddeye bakıyor..bilginize..

Adsız dedi ki...

Serpil merhaba,
pastaci.net'te ki yorumlara ve sorulara, maillere herşeye cevap yazıyorum aslında..ama bu ara biraz geçiktim..bunun için üzgünüm.

kurabiye hamurunun ne kadar gittiğini sormuşsunuz sanırım..verdiğim ölçüler kadar kullandım.
http://pastaci.blogspot.com/2006/12/yilbai-kurabiyeleri-2.html

fotoğraflarını gördüğünüz kadar orta büyük boy kurabiyelerim oldu. kalpli kalıbımı Fermo'dan almıştım. orada kalpli tek kişilik pasta altlıkları satılıyor..tam onun ölçülerinde idi kalıbım..oradakilere sorabilirsiniz,yardımcı olurlar..
tüm renkleri Fo'nun jel boyaları ile verdim. kürdan ile ekliyorum..sanırım o rengi yakalamak için 3-4 kürdan ucu boya ekledim..
size kolay gelsin diyorum :)

Nergiz, güzel sözlerin için gerçekten çok teşekkür ederim..günüme güneş gibi doğdun :)
ben Ankara'yı da çok severim..oradanda malzemeleri bulabilirsin..

Özankara Toptancılar Sitesi
Pastacılık Dünyası - Gimat Ankara

0312 397 0349

Öz Ankara Toptancılar Sitesi 3.blokNo: 89 Macunköy-Ankara

daha nice güzel pastalar yapman dileğiyle..

Edacığım :)bakalım nasıl bir pandispanya yapacaksın..fotoğrafını bekliyorum :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım,

şeker hamuru ile kurabiyeler arasına sürdüğünüz glikozu nasıl yapıyorsunuz? kurabiyelerimin üstüne nasıl yapıştıracağımı anlayamadım.

Ceylan dedi ki...

Sevgili Burcu,
Tariflerin sayesinde taa Bakü'de oğlumun oyun grubuna neşe kattın! Detaylarını blogumda yazdım, beklerim ! Tabii 2.5 yaşında çocukların süslemeleri birer sanat harikası oldu ve etraf da nefis bir şekilde battı ama sonunda hepimiz çook mutluyduk!
Her daim takipteyiz!
Bize de bekleriz :)
www.ceylanayik.blogspot.com