Pazartesi, Ocak 15, 2007

pastaci.net & ÇİKOLATALI YUMUŞAK MİNİK MUFFINLER..


























Artık yeni sitem hakkında yavaş yavaş bilgi vermemim zamanı geldi :)

Bu blogtan tek farkı bir web sitesi olması ve daha profesyonel bir kullanımda olması olacak..
Blogger'da yaklaşık 2 senedir pastacı blogunu kullanmaktayım ve inşallah daha uzun zamanda kullanmaya devam edeceğim..Ama bazı sistemlerde blogspot veya benzeri uzantılı sitelerin açılmasına izin verilmiyor. Çoğu işyerlerinde veya başka yerlerde aynı sorunla yüzyüze gelebiliyorum. Bu yüzden blogspot uzantısız ve tüm sistemlerin açabileceği bir internet sitesine ihtiyaç duyuyordum. Bu blogumuda kapatmak istemiyordum ve aklıma böyle bir çözüm geldi. Pastaci.com adresi kullanılmaktaydı. Bende pastaci.net adresini almaya karar verdim. Önce sadece bir sipariş sitesimi hazırlamalıyım diye düşündüm daha sonra siparişten vazgeçtim. Blog tadında ama biraz daha profesyonel bir site oluşturma fikri bana daha uygun geldi..

Arşiv'im deki birçok tarifi pastaci.net'e aktarıyorum. Ayrıca benden bir tarif aramak istediğiniz zaman , sitede oluşturduğumuz bölümler ve arama motoru sayesinde aradıklarınıza daha kolay ulaşabileceksiniz. Aynı burada olduğu gibi oradada tariflerin altına yorum bırakabilip bana sorular yöneltebileceksiniz..Özel olduğunu düşündüğünüz ama herkesin okumasını istemediğiniz sorularınızı iletişim bölümü ile bana yöneltebileceksiniz. Etkinliklerimiz ve haberlerimiz olduğu zaman, yine sitenin anasayfasından takip edebileceksiniz. Mail grubumuz sayesinde , pastacı'da ki güncellemelerden ve daha birçok şey hakkında öncelikli olarak bilgi sahibi olabileceksiniz.

Şu an aklıma gelenler ve aktarmak istediklerim bunlar. Ama zamanla siteyi daha zenginleştirip daha aktif hale getirmeyi planlıyorum. Ve pastaci.blogspot.com ile pastaci.net aynı anda güncellenecek. Ama özel yazı ve fotoğrafları sadece blogum olan pastaci.blogspot.com 'da paylaşmayı düşünüyorum.

Sizlerinde site hakkında düşünceleriniz ve önerileriniz olursa lütfen bana yazın..çok memnun olurum :)

Yeni mail adresim ; burcugencoglu@pastaci.net

diğer e-mail adresimi de kullanmaya devam ediyorum..



ÇİKOLATALI YUMUŞAK MİNİK MUFFINLER..

































Bu küçük muffinleri ise geçen hafta kurabiyelerle birlikte hediye olarak gönderdim. Aslında hediye kutularına kurabiyeler, kekler ve trufflar koyma fikri çok hoşuma gidiyor. Ama İstanbul dışına göndereceğim kutulara sadece kurabiye ve kek koymayı tercih ediyorum. Truff erimeye müsait bir çeşit olduğu için kargoda başına neler gereleceği ve paketin içerisindeki diğer hediyelere neler yapacağı hiç belli olmaz..

Ama bu hafta İstanbul için götürmeyi planladığım bir kutu daha hazırlayacağım ve onların içerisine trufflarımıda ekleyeceğim. Hediye kutusu hakkında detaylı bir post hazırlamayı bu hafta içerisinde hazırlamayı düşünüyorum :)


Gerekli Malzemeler ;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı sıvı vanilya & 1 çorba kaşığı ameretto
  • 2 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş )
  • 3 çorba kaşığı toz kakao
  • 100 ml sıvı krema ( yarım paket)
  • 150 gr çikolata ( 1 paket bitter mabel kullandım)

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta, toz şeker ,vanilya ve ameretto'yu çırpma kabımıza alıp orta devirde çırpmaya başlayalım. İsterseniz ameretto eklemeyebilirsiniz.

Un ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyelim.

Yumurtalı karışımımız homojenleşince içerisine yavaş yavaş kremamızı ilave edelim. Ve çırpmaya devam edelim. Unlu karışımımızı da ilave edip yavaştan hızlı devirde karışımımızı iyice çırpalım.

Çikolatamızı küçük küçük bıçakla kesip karışımımızın içerisine ilave edelim. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.

Muffin kalıplarımıza muffin kağıtlarımızı yerleştirelim. Ve üzerilerine yaklaşık 2 tatlı kaşığı karışımımızdan koyalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırınınız küçükse daha çabuk pişecektir. Dikkatli olun..üzeri sertleşince fırından çıkaralım.






































Fırından çıktıkları zaman, muffinlerin üzerileri biraz sert olacaktır. Ama yarım saat soğumalarını bekledikten sonra ağzı kapalı bir kapta bekletir ve muhafaza ederseniz, sonradan muffinleriniz yumuşacık olacaktır.

Ben hediye olarak göndermek için Fermo'dan aldığım Wilton'un kalpli poşetlerini kullandım. Ve ağızlarını sıkıca bağladım. Böylece hava almadan yumuşak olarak kendilerini koruyabileceklerdi.

Hepimize afiyet olsun..

32 yorum:

Adsız dedi ki...

burcucuğum;
muflinler harika gözüküyor ellerine saglık.

Adsız dedi ki...

Merhabalar ... Öncelikle Hayırlı olsun demek istiyorum size yeni sitenizi inceledim hatta kayıt bile oldum çok beğendim ama üzerinde daha çalışılmalı diye düşünüyorum.Size çok çok daha güzellerini layık görüyorum aslında.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum hayırlı ugurlu olsun! 2006'nın 2. yarısının senin için oldukça hareketli ve güzel gelişmelerle geçtigini gözlemliyorum ama sanırım 2007 çok daha harika olacak.Sende bu çalışkanlık,bu yaratıcılık,bu vericilik (maşallah maşallah :)) ) olduktan sonra daha nice güzel şeyler zaten senin hakkın.Karşına çıkan herşey ve herkes senin kadar güzel olsun...

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun siteniz
birşey soracağım:muffinler yine 24 adetmi oluyor ve bu muffinler renkli(havuçlu)
muffinlerden dahamı dayanıklı ?
aslı http://biranne.wordpress.com/

Adsız dedi ki...

SEN HERSEYIN IYISINE VE GUZELINE LAYIKSIN.............

Adsız dedi ki...

slmlarrrrrrrrrr...burcu abla bşi sorcam ya bn hangi boyutta kek kalıbı ne kadar kek harcı alı blmyrm bilgilendirirsen swnrm..opuyorum..bde siten sna yakısır biçimde olmuş gule gule kullan:)))))

Adsız dedi ki...

Burcum merhaba daha öncede tarifini verdiğin muffinleri bende denedim ama sonuç pek içaçıcı değildi.Üzerlerinin sertliği gitmedi ve kuru oldular.Ben biraz yumuşak yoğun çukulata tadında kekleri çok seviyorum ama henüz böyle bir kek yapamadım.Cocolat'taki kursta yediğimiz kekin tarifini istedik ama Elif hanım veremeyeceğini söyledi.Muhteşem bir kekti yumuşacık hafif ıslak ve yoğun çukulata tadında.Sende böyle bir tarif varsa lütfen yayınla çok sevaba girersin.Çukulatalı kek krizim geldide.)Birde kağıt muffin kalıplarını nerden aldığını yazarmısın benim aldılarıma kekler yapışıyor.Şimdiden teşekkürler.Yağmurcuğa öpücükler.

Adsız dedi ki...

burcu abla siten hayırlı olsun ben o gün tesadüfen bakayım açılmışmı dedim birde baktım açılmıştı hemen email listesine üye oldum ve bir ziyaretçi defterine bir yorum yazdım burda yeni mail adresini vermişsin ama gmail daha kullanmayacakmısın iki site birde biraz yorucu olacak ama inşallah altından kalkarsın kendine ve minik yağmura dikkat et

Adsız dedi ki...

pardon kullanıyorum yazısı gözümden kaçmış gmail ile ilgili

Adsız dedi ki...

burcucuğum ellerine sağlık yine harika şeyler yapmışsın canım ben muffin kağıtlarını soracaktım minik muffin kağıdı demişsin bunlat truff koyduğumuz kağıtlar değilmi? yoksa önce yaptıklarınmı öyleydi beni aydınlatırmısın?

Adsız dedi ki...

Burcu'cum canım siten hayırlı olsun çok sevindim

Adsız dedi ki...

Tuğba, teşekkür ederim :)

Eylem, çok çok teşekkür ederim :) site ile ilgili farklı fikirlerin ve uygulamaların varsa öğrenmek isterim..benim için çok önemli..zaten şu an alt yapı oluşturmaya çalışıyorum.. üst yapısı ile zamanla oluşacak diye ümit ediyorum :)

Ebrucum, ne kadar güzel sözler, ne kadar güzel dilekler onlar öyle :) ben bunları haketmiyorum ama yine de çok çok teşekkür ederim..

Aslı, evet yaklaşık 20-24 adet çıkıyor..renkli muffinlere göre daha dayanıklı çünkü üzerine krema sürmüyoruz..eğer renkli muffinleride kremasız yapıyorsanız, onlarla aynı ömüre sahip diyebilirim..önemli ağzı kapalı saklamanız..

Salihacığım, hepimiz, herkes herşeyin en iyisine ve en güzeline layık..teşekkür ederim canım..

Tombik'im, her keke göre değişir..önemli olan tarif..kullandığım tarifi görmem lazım..
ve teşekkür ederim :)

Filizciğim, acaba sen çok mu pişirdin daha önceki kekleri..eğer çok güçlü bir fırının varsa ve biraz fazla tuttuysa, kuruma yapmış olabilir..bu kekleri tam sınırda pişirmek gerekiyor..üzeri sertleşmeye yakın ve hatta sertleştiği an çıkarmak gerekiyor..10 dakika kadarsoğutup hemen ağzı kapalı saklamak gerekiyor..o zaman inan yumuşacık oluyor..çünkü bende yumuşak keklerden hoşlanıyorum..
Bahsettiğin kekleri biliyorum..onlar unsuz..tam tarifini bende bilmiyorum amja arasıra deneme yapıyorum..o kıvamda sevdiğim bir lezzeti yakaladığımda mutlaka sizlerle paylaşırım..

Melikeciğim, mail listesine üye olduğun ve güzel dileklerini esirgemediğin için çok teşekkür ederim canım :)

Sedacığım, bu kullandığım muffin kalıpları, sende de olan beyazlardan..bir önce ki tarifteki küçük trufflar ile yapılıyordu..
Bu arada az önce bloguna baktım..o ne güzel şeylerdi öyle :) eminim hediye ettiklerin çok çok mutlu olmuşlardır :)
ve bende isterimmmmm..

Kirazdalı, çok çok teşekkür ederim :))

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun, nice zevkli başarılara

Adsız dedi ki...

sevgili burcu siten hayırlı olsun orayada yazmıştım zaten vede mail listene üye oldum çok teşekkür ediyorum sana yaptığın bütün güzelliklere bizleride dahil ettiğin için...soru sormalar yorum yazmalar sen hepsini tek tek okuyup cevaplıyosun..yaptığın işe saygı duyduğun ve de sevdiğin okadar belliki tekrar tebrik ediyorum seni..inşallah tüm hayatın boyunca sevdiklerinle beraber sevdiğin işi yaparsın..kucak dolusu sevgiler..

Adsız dedi ki...

kekler güzel ama sunum daha da güzel
her detayda ince zevkiniz yasıyor

Adsız dedi ki...

Günaydıııın,

Yeni siteniz hayırlı olsun.Çooook uzun ömürlü olsun.Yeni yeni tarifler paylaşılsın,herkes mutlu olsun....:)Muffınler harika görünüyo.Ellerinize sağlık.

Hoşçakalın....:))

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,bu kekler müthiş olmuş,ayrıca senin hediye fikirlerine bayılıyorum bana çok yardımcı oluyor,ben de artık trufflar kurabiyeler ve keklerden oluşan hediyeler hazırlıyorum,bu şekilde yeni tarifleri daha büyük bir iç rahatlığı ile hazırlayabiliyorum.çünkü önceden yememe noktasında gayret gösterdigim için bu tarz şeyleri çok yapamıyordum..hediye götürme fikri bu yüzden çok hoşuma gidiyor,selamlar..

Adsız dedi ki...

slmlar..burcu abla arsivinde buldum sorumun cevabını harika bilgiler wardı:)) ufaktan pastacilik malz.lerini toparlıycam..bi sorum dha war blyrm ck soru sordum ama fermo ve nüans ta malz. fiatlari nasi? önegn kek kalıbı,kagıtları fln..k.çekmecede oturuyorum trene atladımmı bulurum aslında eminonoude onları.bzm mah.dede bi yer war züccaciye tarzı güzel kalıplar fln buldum ama fiatlar brz tuzlu geldi karsılastırcam.malum ogrciyim:))bilgilendirirsn swnrm:)) opüyorum

Adsız dedi ki...

bde bi oneride bulunmak istyrm:))
tam kurcalamadım siteni ablacm belk wardr bu ddgm ama sag kosede bi olumde pastacılık malz.tanıtıcı bi kısım olsa..bde belli baslı tarifler pandispanya,ev yapımı krema,seker hamuru gbi:))cok ck optum BASARILAR :p

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, yeni siten hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Normal muffin kalıbına daha az karışım koyarak mı mini muffinler yaptın? Bir de bu sıvı vanilya, vanilya esansı mı? Sıvı vanilya ve ameretto nereden alabilirim. İkisi de sanıyorum bir çok tarifte kullanılan temel aromalar.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

burcucum merhaba:))bana prarık cocuk dogum gunu pastasının malzemelerını bardak olarak cevırebılırmısın canım?elımdekı senınkı gıbı metal cup olculerınden bahsetmıstım onlarla olur demıstın mesela 300 gr un ben 250 mllık bır cup ve 50 mllık bır cup kullanacagım degılmı canım?bugun tekrar yapmak ıstıyorumda!sevgılerle canım....

Adsız dedi ki...

Burcucum hayırlı olsun yeni siten. Biraz önce inceledim harika görünüyor, çok güzel düzenli bir site olmuş tebrik ediyorum canım seni. Muffinlerde üzerleri parlak parlak, süper görünüyor ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bir sorunum var. Pandispanyaya erimiş çikolata eklediğimde fırından çıkardıktan sonra sönüyo.Yaparken tarife aynen uyuyorum.Kıvamı harika oluyo.Tadı da çok güzel. Ama kabarıklığından eser kalmıyo.Nerde hata yapıyorum acaba?Pandispanya kötü olunca bendeki pasta yapma hevesi de kaçıyo tabi...:(

Hoşçakalın...

Adsız dedi ki...

yeni siteniz hayırlı olsun her zamanki gibi orayıda hergün takip edeceğim

Adsız dedi ki...

yeni siteniz hayırlı olsun burcucum hergün orayada geleceğim

Adsız dedi ki...

hayirli olsun burcu, her şey harika gözküyor gerçekten, çok güzel olmuş siten.. kolaylıklar diliyorum, görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Meral , çok teşekkür ederim :)

Besteciğim, maalesef bu ara her yoruma ve maile yetişemiyorum ama kendimi biraz daha hızlandırıcağım..
güzel dileklerin için ise çok teşekkür ederim..hepimiz için ben tekrar diliyorum..

Aynur, bence ince olan sizsiniz :)

Elif, çok çok teşekkür :) evet, inşallah herkes çok ama çok mutlu olurrrr..

Süheyla, bende çok yemeyeyim ama yine de az değil çok yapayım diye, hediye hazırlayıp duruyorum..ama yine de biraz biraz tadıyorum :)

Tombik'im, fiyatlar değişiyor..çok çeşit kalıplar var..iyi markalar, ithal olanlar 50-70 YTL arası değişiyor açıkcası..ama 30 - 40 YTL olanlarıda var..yerli malı olan emaye kalıplar çok daha uygun fiyatlı oluyor..5-20 YTL arası değişiyor..bende her tarz var açıkcası..işime geleni alıyorum..ama Eminönünde herkesin bütçesine göre çeşit bulunabiliniyor..ben olsam gelirdim :)
Bahsettiğin kısayollar burada var..(pasta yapım kılavuzu altında) detaylı inceledinmi?

Pembeli, teşekkür ederim :)

Günay, normal muffin pişirme tepsime biraz daha küçük boy kağıt kalıplar yerleştirdim..ayrıca eğer çok küçük boy muffin yapmak istersem, (truff boyu gibi) daha küçük muffin kalıbım var..
sıvı vanilya, evet vanilya esansı..ben bu tip ürünleri Metro gross marketten alıyorum ve yurt dışından getirtiyorum.

Salihacığım, evet yazdığın gibi çevireceksin..
gr olanları ml olarak düşünerek kullanabilirsin..

Tülaycım, beğenmene çok sevindim :) değişik fikir ve önerileriniz olursa her zaman açığım..

Elif, erimiş çikolatada sorun olduğunu düşünmüyorum..pişirme şeklinden , kalıbının boyutunda, çırpma aşamasından , bunlardan birinden dolayı kaynaklanıyor olabilir..detayları bilmek lazım..

Güliz, her zaman beklerim ve çok memnun olurum :)

elif, güzel dileklerin ve sözlerin için çok çok teşekkür ederim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
haddim olmayarak senden bir şey isteyebilir miyim ? İnternet sayfada/ sitende (web sitesi) bloğum çok garip durmuş. Blog veya günlüğüm olarak günceller misin ? Burada türkçemizde, dilimizde.. falan yapmayacağım ama beni rahatsız etti. Umarım küçük önerimi ön yargısız kabul edersin.

Adsız dedi ki...

Merhabalar;

Çikolatalı vişneli,havuçlu-zencefilli ve üzümlü muffinleri sürekli yapıyorum ve herkes tarif istiyor.Bu sefer değişiklik olsun diyerek bunları denemek istiyorum ama tarifte kabartma tozu olmaması dikkatimi çekti.Unutuldu mu gerçekten konulmuyor mu??
Bu arada yeni tarifler gerçekten harika..ellerine sağlık
Bilgen

Burcu ÜNAL dedi ki...

Limon çiçeği merhaba,
evet, şimdi yorumunu okuyunca benimde dikkatimi çekti..onu değiştireyim..

Bilgen merhaba,
Kabartma tozu konulmuyor, zaten çok kabarmaması gerekiyor, cupcake gibi düşün, üzeri hafif düz ve yumuşak oluyor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba, sitenizi tesafüfen gördüm, çok güzel, size bir soru sormak istiyorum. Mümkünse sıvı vanilya alabileceğim bir adres verebilirmisiniz? Teşekkürlerimle.
fekayhan@mynet.com