Pazar, Ocak 28, 2007

SEVDİKLERİMİZE EL YAPIMI ÇİKOLATA..

































O kadar çok amaçlı kullanılabilinir ki bu çikolatalar..Annemizi, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı, eşimizi, öğretmenimizi, sevdiklerimizi ve sevgilimizi ziyarete giderken..

Yapımı az vakit alıyor sadece süslemesi için biraz zaman harcamanız gerekebilir..
Dikkat etmeniz gereken nokta, el yapımı çikolata hazırlarken küvertur çikolata veya yurt dışında iseniz özel "dessert chocolate" kullanmanız gerektiğidir..Çünkü eğer marketten aldığınız herhangi bir çikolatayı eritip tekrar kullanmak isterseniz, çikolatalarınız donduktan sonra başınızdan aşağıya tonlarca kaynar su dökülebilir :) Çünkü üzerileri bembeyaz olur..

Beyazlaşmayı önlemenin en temel yöntemleri; küvertur (eritmeye uygun) çikolata kullanmanız ve buzdolabına sokmamanız..Dondururken ve saklarken mutlaka oda ısısında muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Bu çikolatalarda, benmari üsulu erittiğim sütlü küvertur çikolataların içerisine bir miktar rende hindistancevizi ekledim . Ve kaşıkla erittiğim çikolataları küçük truff kağıtlarına doldurdum. Bir tepsiye dizip oda ısısında bir gece bekleterek dondurdum.
Dondurmadan önce , üzerileri yumuşakken hazırladığım şeker hamurundan yaptığım çicekleri ve yaprakları süsleyerek üzerilerine dikkatlice bıraktım.

Kullandığım çicek ve yaprak kalıpları Wilton'un. Sevgili Berna dün getirdi ve bende akşam eve dönünce annem için hemen denedim, kendisine çok teşekkür ediyorum..

Hepimize afiyet olsun ..

26 yorum:

Adsız dedi ki...

çikolatalar harika görünüyor daha önce truff tarifinizi denemiş çok memnun kalmıştım ve blogumda görüntülemiştim.şeker hamuruyla yaptığınız çalışmaları beğenerek izliyorum
ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

harikalar cok guzel gorunuyorlar elinize saglik cok canim istedi yakin cevreniz cok sansli:)

Adsız dedi ki...

çiçek kalıpları için teşekürler . Eşimin pc sinden bloguna bakarken ve seni ona anlatırken çikolatalarını gördüm. Sevgiler
nur

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu..

Şu çikolata aşkın sanki benim çikolata aşkıımla eş değer olsa gerek :) bende bayılırım çikolatanın her çeşidine.En kısa zamanda deneyeceğim.Belki seninki kadar güzel olmasada denemeye değer senin bütün yaptıklarını.
Ellerine sağlık Güzelim.Sevgiyle Kal.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlıkkkk
burcu'cuğum çok güzel ve lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık bu aralar yine harikalar yaratıyosunn:)burcu'cuğum çikolata sadece küverturle oluyor ama truf yaparken normal çikolata kullansam olurmu?canımm tekrar ellerine sağlıkkkk çokkk güzeller:)
SEVGİLER..

Adsız dedi ki...

Senin yakın çevrende olmak varmış :)) Kısmet belkibir gün, senin gibi birileri olur çevremizde, ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık,bu arada c.tesi pasta buluşmanızı,çok kıskandım.Ne güzel şeyler yapmışsınız öyle....Böyle yeni dostluklara bayılıyorum.Birde bunu paylaşmazsam çatlarım.Geçen gün TATİL filmini seyrettim,Kate Winsleti seyrederken kime benziyor diye devamlı düşünürken birden jeton düştü.Burcu sana çok benzettim,senin kibarlığın ve yüzünün güzelliği falan aynı.Seni tanımayanlar için anlatmak istedim........

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu çok güzel gözüküyorlar çikolatalar 24 ocak annemin doğum günüydü ve ona çok hoş bir süpriz hazırladık tabi benim gibi acemi biri için 5 saatte pastayı hazırlamak çok yorucu oldu ama değdi doğrusu akşam pastayı hazırlayıp güzel bir kutunun içine koydum evin önüne geldiğimizde kapının önünde mumları yaktık ve annem kapıyı açınca karşısında mumlarla beraber pastayı görünce yüzünün ifadesi çok hoştu sırada bir doğum günü var yine senin tarifinle çok güzel oldu yüzümü kara çıkarmadı çok teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

küverkür çikolatayı nerden almalıyız mesela migrosun çikolata reyonunun onündeyim hangi marka bu tarife uygundur hemen denemek istiyorum en azından segililer günü için bir deneme yapmak istiyorum kalpli kurabiye kalıbına dökersem nasıl olur oraya yapışıp kalma ihtimali nekadar dır sevgili burcu hn sizi sevgiyle kucaklıyorum

Adsız dedi ki...

burcu hanım fikirleriniz için teşekkür ederim. Bu arada bir alışveriş sitesinde çok güzel çikolata kalıbı gördüm . ilgilenneler bakabilir.

not : pastacı dünyası diye bir bölümün altında
www.partievim.com

Adsız dedi ki...

birde geçen haftalardan maket pastanın içi boşmuydu nasıl katlı pasta yapıyorlar acaba
hala merak ediyorum ve izin verirseniz kendi pasta kategorimin içinde sergileyebilirmiyim o şahane fiyonklu kuleyi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

Bu kurabiyeler çok güzel olmuşlar, üzerindeki süsleme ne güzel görüntü vermiş. Ellerine sağlık. Anneciğine afiyetler olsun.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım Merhaba ,

Kalıplar için çok çok teşekkür ederim. Bu arada çikolata dekorasyon süper ellerinize sağlık .yeni ve güzel renkli tariflerinizi bekliyoruz .Selamlar

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,

Sevdiklerimize kendi ellerimizle hazırladığımız, emek verdiğimiz hediyeler sunmak gerçekten çok keyif verici. Siteni bir süredir takip etmeme rağmen yorumsuz kalanlardandım, yaptığın herşey çok şık ve lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık...

www.mavipire.blogspot.com

Adsız dedi ki...

anneciğim çikulatalar harika ellerine saglık seni öpüyorum

Adsız dedi ki...

selam
gerçekten güzel gözüküyorlar.
Peki kuvertür çikolatayı nereden temin edebiliriz?
iyigünler
www.biranne.wordpress.com

Adsız dedi ki...

Sizden bir ricam olucak. Çok yakında İstanbul a gelicem ve fermodaki herşeyin fiyatlarını öğrenmek istiyorum ona göre para alıcam da yanıma lütfen bunu benim için yapabilir misiniz ?

Adsız dedi ki...

benimkileri toparlamadiysaniz bir kucuk ricam daha olucakti:) eger denk gelirse alicaklariniza petibor biskuvi kalibinida eklesek olur mu olmazsada caniniz sagolsun simdiden tesekkurler

Adsız dedi ki...

Füsun , teşekkür ederim :) Emin ol bu da truff gibi lezzetli oluyor ve yapımı çok pratik..

Zeynep, Planlarıma göre perşembe kutunun çoğunu oluşturmuş olacağım..bahsettiğin kalıptanda bulup alır eklerim..merak etme :)

Nur, kalp kalbe karşıymış gibi oldu bu :))))

Eylem, aslında çok zor, aman aman birşey yapmadım..sadece çikolatayı eritip hindistancevizi ile karıştırıp truff kağıtlarına döktüm.ve üzerini süsledim..o kadar :) bir mutfağa gir bak sen neler çıkaracaksın :)

Seher, yaptıklarımı beğenmene inan çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim :)
aslında el yapımı çikolataların küvertur ile yapılması gerekir..çünkü normal çikolatalar eritmeye çok müsait değillerdir..ama truffta yine bir yerde kulllanılabilir..biraz içerisine margarin ekleyerek kıvam verebilirsin..

Limon çiceği, ben aslında kendime sizleri çok yakın hissediyorum ama eminim sizlerin çevresinde bu yazdıklarınızı hakedecek daha marifetli ve süper insanlar vardır :)

Suzan merhaba,
pasta çalışmasına maalesef ben sadece yarım saat uğrayabildim (uğramazsam rahat edemezdi) ve hiçbir şey yapamadım..ama gerçekten yeni dostluklar kurmak çok zevkli:)
Bu arada ben Kate Winslet'ı çok severim..sıfır beden olmaması :)), oyunculuğu, karakteri, tarzı ..benzettiğin için teşekkür ederim ama benim ona benzeyebilmek için çokkkkkk bakım yaptırmam, estetik vs. yaptırmamda gerekiyor..ha birde 20 kilo kadar vermemde gerekiyor :))


Şebnem, Annenin yeni yaşına yürekten kutlarım :))) umarım uzun uzun yıllar hep anneciğinin yeni yaşlarını böyle neşe ve mutluluk içerisinde kutlarsınız..

ve sen süper bir çocuksun !! annen çokkk şanslıymış, eminim ne kadar mutlu olmuş, gözleri dolmuştur..darısı tüm çocuklarımızın başına..umarım sana benzerler..

Aynur merhaba,
keşke migrosta küvertur çikolata satılsaydı da sana hemen tarif edebilseydim sevgili aynur..ama küvertur sadece pastacılık malzemeleri satan yerlerde satılıyor..Ankara'da sanırım Gimatta bulabilirsin..
Birde Zg'nin yazdığı
www.partievim.com 'u az önce inceledim..oradada online küvertur satışı yapıyorlarmış..bir göz at istersen..
maket pastanın içinde kek yok..özel olarak kestirilen strafor (bildiğimiz beyaz eşyaların ambalajlarından çıkan köpük) ların üzerileri kaplanıp süsleniyor..ve pasta vitrinlerini, atölyeni bv. bunlarla uzun süre süsleyebiliyorsun..
Burcu ile yaptığımız maket için ise, ben tek başıma karar verememki..ben izin veririm tabii ki ne demek ama o Burcunun pastası sayılır..modelini o kafasında belirlemişti vs. ben sadece ona yardım ettim,onun emeği daha büyük..bence onada sormalısın...


Zg, link için teşekkür ederiz :) bahsettiğin çikolata kalıpları sanırım Pasdekor'un..üzerindeki desenler çikolatanın üzerinde çıkıyor ve ilginç görüntüler oluşturuyor :)

Pembeli , çok teşekkür ederizzz :) kurabiyeye benzettim sanırım :) ama o da iyi fikirr !!

Beyhan, çok teşekkür ederim :) beğenmeniz gerçekten beni çok mutlu ediyor ve mutfaktan çıkmak istemiyorum hiç..

Sinem, yorum yazmasanda beni izlemeniz bile beni inanılmaz keyiflendiriyor..ama şimdidüşüncelerini okumak inan iyi geldi..lütfen her zaman yorumsuz geçme :)

Anneciğim, bende seni öpüyorum :)

Aslı, küvertur'u pasta malzemeleri satan mağazalardan veya büyük çikolatacılardan temin edebilirsiniz..Chocolate World(Altınmarka), Elit,Melodi, Zambo,Mabel,Bind gibi firmaları küverturu piyasada bulunmakta..ben Fermo'dan aldığım(kendi üretimleri) Zambo sütlü küvertur ile yaptım..

Aslıhan, İstanbul'a bekleriz tabii ki..
ama herşeyin fiyatı derken ???? o kadar çok çeşit var ki..
bence hayli eksiğin varsa ve 300-400 YTL arası bütçen varsa, çok mutlu mesut çıkarsın.ama "Burcu ne yaptın !!!" dersen, Bunun yarısıda seni mutlu eder :) ( ya kendimi para harcatan biri gibi hissettim, ne olur bana fiyat sormayın, ben bütün gün bu işle uğraştığım için tüm giderim pastacılık malzemeri) ama birkaç yere daha bakmalısın, Nüans'a da bak, Fermonun arasında küçük bir dükkan var, orayada bak..istersen telefon açıp sor..hatta fiyat listesi mailine göndermelerini rica et..yardımcı olurlar eminim..


FERMO GIDA TİCARET PASTANE İHT.MAD.PAZ.A.Ş.

Asmaaltı Büyükbaş Sk. No.11
34460
Eminönü - İSTANBUL

Tel: ( 0212 ) 522 45 90
522 85 74
514 02 88 ( 3 hat )
Fax: ( 0212 ) 522 91 37

web: www.fermo.com.tr


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu,

Hayallarimden birisi emekli olunca Bodrum'da bi cappucino café açmak..senin bize öğrettiklerinle harika şeyler yapacağız inşallah...

ellerine sağlık tekrar...

Adsız dedi ki...

burcu hanım
sayfanızı hergün ilk fırsatta inceliyorum. Yürekten söylüyorum ne kadar verici bir insansınız. günümüzde kimse kimseye bir şey göstermezken siz en ince ayrıntılara kadar bize cevap yazıyorusunuz. herşey gönlünüzce olsun . sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcu hn. cok tesekkur ederim pandispanya ve pasta hkkindaki bilgi ve yardimlar icin. Ellerinize ve emeginize saglik cikolatalariniz harika gorunuyor.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu eline saglik! Kuvertir cikolata ya da dessert cikolata demisken:
Gecen gun Pelit Pastanesinde rastladim sanirim bu tip bir cikolata yapmislar..kasada gozume carpti..eger gidersen bir bakar misin? Bu tip kullanima uygun mu acaba?
cok tesekkurler
sevgiler

Bething

Adsız dedi ki...

Burcucum, harika cok seker seyler yapmissin. Ellerine saglik.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

burcu hm merhabalar sizi büyük bir hevesle takip ediyor hersabah işe gelir gelmez ilk sizin sitenizi ziyaret ediyorum şirin şirin pastaları görünce bende yapmalıyım diyorum ama....ben bukonularda çok acemiyim... eğer komiğinize ve garibinize gitmezse deneyimlerinize güvenerek birşey sormak istiyorum.eşim daha çok meyvalı pastaları seviyor ve
pandispanyanın arasına önce kremayı sonra meyvaları diziyorum daha sonra diğer katı kapatıyorum ama busefer üst kat kayıyor üzerine kremayı süremiyorum ve alacalı bir krema sürüşü olunca pastam hoş görünmüyor bende mutsuz oluyorum..
yani kısacası önce kremayımı süreyim yoksa meyva üzerine mi krema dökmeliyim...birde önerebileceğiniz herpasta için uygun bir krema tarifi verebilirmisiniz şimdiden çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

enfessssssssssssssssssss