Çarşamba, Ocak 31, 2007

SEVGİLİLER GÜNÜ ÇALIŞMALARI..

36 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu..

Aşkı,sadakati anlatan bu özel gün için seçimin dört dörtlük desem doğrudur Canım :)ellerine sağlık tarifinde detaylı olarak sabırla bekliyorum..Yeni çalışmalarında olacak mı bu özel gün için merak ettim ?

Adsız dedi ki...

Burcucuğum canım harika olmuş ellerine sağlık. 14 şubata kadar daha ne güzellikler çıkartırsın sen. Hayranlıkla takip ediyorum seni.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu kurabiyeler herzamanki gibi harika görünüyor..içimden: ilerde birgün teknoloji çook ilerlerse ekran başından şööyle uzanıp tadına bakma gibi bir durumlar olurmuki diyerek saçmaladım.ama naapıym çok güzeller hem ben yiyemezdim valla..ellerine sağlık.burcucuğum bu arada seevgililer günü için fikirler soruyosunya:bence sevgililer günü pastasını şeker hamuru ile yapma şeker hamuruyla çalışmak çok zor be burcu birde başarıyı etkileyen dış faktörler çok (purda şekerinin inceliği elin ısısı vb)sen daha iyi bilirsin yani..herkesin bulup yapamayacağı vede yiyemeyeceği şeyler tabii benim fikrim yoksa nekadar şık ve güzel görünüyor şeker hamurlu pastalar...bence şöyle 2 katlı(sen katlı pasta yapmamıştın sanırım) çikolatalı,çikolatalı,içi yumuşacık ve hafif nemli olan pandispanyaların varya onlardan olan,yani şeker hamuru yerine, seni , bizlerle tanıştıran, o çook derin, en sevdiğin şeylerden olan belkide bu siteyi kurma sebebin olan o canım ÇİKOLATAYLA harika bir pasta yapabilirsin.ne dersin sadecefikir.hem çok özendiğin şeker hamurlu pastanın şekerli kısmının sıyrılıp tabakta kalması beni mutsuz ediyor.görsellik tabiiki süper ama ben uğraştığım pastamın silinip süpürülmesini istiyorum.sevgiler sunuyorum...bu yorumu 4 gün önce felan yazmıştım.okuyamadın sanırım.yukardaki pasta harika görünüyor..işte dediğim gibi herkes yapamazki mesela ben yapamam..o yüzden şeker hamursuz bol çikolatalı bol süslemeli bir pasta daha çalışırmısın?? sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Birgün bende böyle güzel şeyler yapabilecekmiyim acaba?

Adsız dedi ki...

CANIM COK GUZEL BIR FIKIR BU:))AMA BIRDE SU PANDISPANYA OLAYINI COZEBILSEYDIM...HALA SUNGER PANDISPANYADA TAKILIYIM:))
BU ARADA CEVABINIDA DORTGOZLE BEKLIYORUM CANIM.....SEVGILERLE...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Aşk akıyo pastadan.Ellerinize, yüreğinize sağlık. Çok güzel olmuş...:)

Hoşçakalın..

Adsız dedi ki...

burcucuğum ;
yine süpersin bu ayrı bir yetenek, nasıl güzel olmuş bakmaya doyamadım ellerine sağlık canım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Bunu yapabilir miyim sence ? ;)

Adsız dedi ki...

Merhabalar;

Ben Rusya'da yaşıyorum. Bloğunuzu yakından takip ediyor ve elimden geldiği kadar uygulamaya çalışıyorum. Burada malzeme temin etmek çok kolay değil. Ben size glükoz ile ilgili soru sormak istiyorum. Burada pasta malzemesi satan mağazalar beni glükoz için eczanelere yönlendirdi. czaneye gittiğimde ise bana şeker oranı ve vitamin değerleri gibi sorular sordular. Sanırım glükozu yalnızca serum olarak satıyorlar. Sizin şeker hamurunda kullandığınız glükozun serum olarak kullanılan glükozla bir alakası var mı? Bunu öğrenmek istiyorum. Bana cevap verebilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

Dilek Savaş

Adsız dedi ki...

Burcucum muhteşem bir pasta olmuş.Ellerine sağlık!!!!!!!!
SEVGİLİLER GÜNÜNÜ ŞİMDİDEN KUTLARIM.....
ÖZGE

Adsız dedi ki...

Çok güzel Burcucuğumm,ellerinize sağlık. Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

tek kelime ile muhteşem.....

Adsız dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel bir pasta ve sevgiler günü için alternatif olacak bana. Kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

AŞK ların en güzeli sadece seviliye duyulan değildir bence ..sevmeyi bilenindir en güzel aşk....ne olursa olsun bütün sevgisini verebilenindir aşk....karşılıksız,menfaatsiz,katıksız sevenindir aşk..
BİRDE senin gibi gösterebilenindir AŞK...
AŞK ların en güzeli seninle olsun sevgili BURCU....
Pastan süper olmuş ne diyim :)
Bu güzel aşk pastasını en sevdiklerinle sağlıkla yemen dileklerimle ....sevgililer günün kutlu olsun....

Adsız dedi ki...

çokk güzelll
burcu'cuğum çok güzel olmuş bende hafta sonu yapacağım pasta için neler yapsam diye düşünüyordum üzerindeki çubuklar çok güzel bende renkli çubuklarla bişeyler yapmaya karar verdim çok teşekkurler bu güzel fikirler için:)ellerine sağlıkkkkk
SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Nefis nefis tam sevgili için ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

tutkunuz olan pastacılıgı bizimde tutkumuz haline getirdiniz gercekten tbrler... bu konuda kendinizi surekli gelistirip yenilediginiz ve hatta sadece patacılık degil bir cok konuda ornek oldugunuz icin tskler... tutkularınız daim olsun...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sitenizi takip etmeye başlayalı sadece 1 hafta oldu ama şimdiden müptelası oldum. Yaptığınız pastalar ve süslemeler gerçekten çok güzel, ellerinze sağlık. Sizden özenip ben de yapmayı denedim ama tabii acemilik, daha pandispanyayı bile beceremedim. Sizden ricam, benim gibi acemiler için detaylı bir sade pandispanya tarifi yazabilir misiniz?
Teşekkürler,

Adsız dedi ki...

muhteşem bir tasarım helese anlamı onu daha değerli kılıyor

Adsız dedi ki...

En sonunda pandispanyayı yapamayan başka arkadaşlarda olduğunu duydumda rahatladım.Ben söylemeye çekiniyordum,herhalde ben beceremiyorum diyordum kendi kendime........

Adsız dedi ki...

valla fevkaladenin fevkinde olmuş....yani harika...bayıldım...tarifi bekliyorum sabırsızlıklaa....ellerine sağlık...

http://leziz.blogcu.com

Adsız dedi ki...

canım pastalar muhteşem çok güzel örnek oluyorsun bizlere bence her gün yeni ve bir o kadar güzel şeyler üretebilmek çok zevklidir eminim.:)başarılarının devamını diliyorum.ellerine sağlık..:)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, renklerin uyumu ve görüntü çok güzel olmuş. Ülviye'nin masalları olan pastaları gibi bence bu pastaya da bir masal pastası demek gerekiyor. Aşk masalı pastası olabilir mi? Ne dersin. Çok beğendim ellerine sağlık, aşkla, sevgiyle ve bizlerle kal olurmu?

Adsız dedi ki...

Burcu süpersin çok güzel gözüküyor insan bu güzel pastayı yiyemez aynı tablo gibi ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım;

Dün gönderdiğim mesajı tekrarlamak istedim. Ben Rusya'da yaşadığım için bazı malzemeleri bulmakta zorluk çekiyorum. Glükoz ile ilgili bilgi istemiştim Eczanede satılan glükozu kullanabilir miyiz? Yoksa pastacılık için kullanılar ayrı birşey mi? Bana yardım edebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

BURCUCUGUM
PASTA YINE SUPERRR OLMUS SANA BIR SEY SORMAK ISTIYORUM BUNU BILSEN SEN BILIRSIN MISIR SURUBU BULABILIRMIYIM? NEREDEN?
SEVGILER

Adsız dedi ki...

BURCUCUGUM
PASTA YINE SUPERRRRR OLMUS
MISIR SURUBU NEREDE BULABILIRIM YARDIMCI OLABILIRMISIN LUTFEN?
TESEKKURLER

Adsız dedi ki...

pastacım bir şey sorucaktım unutmuşum pandispanyayı pişirince oda ısısında veya buzdolanında kaç gün bekletebiliriz. acil lazım olunca kullanmak için yaparsak.işlerinde kolaylıklar dilerim sevgiler

Adsız dedi ki...

Butik pastanelerde gördüklerimiz kadar hatta daha da orjinal bir sunum olmuş .Burcu ,gerçekten çok başarılısın ben de ilk şeker hamuru pasta denememi yapmaya niyetlendim şimdi; anlatımını ilk fırsatta bekliyorum .
sevgiler..

Adsız dedi ki...

ilk yorumum çıkmamış pastacım pasta çok değişik ve çok göz alıcı ellerine sağlık bize gerçekten çok güzel örnekler sunuyorsun.sevgiler işlerinde kolaylıklar

Adsız dedi ki...

Burcu canim, her geldigimde bu sayfaya bir kere daha hayran kaliyorum. Yalniz merak ediyorum kim yiyiyor bu kadar pastalari, kekleri, kurabiyeleri? Sevgilerle,

Adsız dedi ki...

sevgililer günü pastası bir harika.yapabileceğimi hiç zannetmiyorum ama yinededetaylı tarif lütfen.belkide beceririm KİMBİLİR.SEVGİLER.....

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba,

Eylem, Tülay, Beste,pembeli, suzan, saliha, Elif, Seda, Müge,Dilek,Özge, nergiz, Betül, Filiz, hande,Seher, özden, minty, Aylin, aynur, leziz, gamze, ufuk, şebnem, dilek, oya, emine, Lisya, tuba ve fatma..hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim..gelen her bir yorumun ve düşüncenin benim için önemini anlatamam, gerçekten çok değerli..tekrar çok çok teşekkür ederim..


Bu aralar bir yoğunluk içerisine girdim ve bu beni çok mutlu ediyor. Butik bir pastahanenin benden istediği maket pasta örnekleri üzerinde çalışıyorum. Bu pasta onlardan biri..ve devamı gelecek..o yüzden modelini size fikir vermesi amacı ile yayınladım. 22 cm çapında 10 cm yüksekliğinde bir maket, gerçeğine oldukca uygun..2 adet 22 cm'lik yumuşak pandispanya yaparsanız ve onları 2 'ye bölerseniz 4 katlı güzel, yüksek bir sevgililer günü pastasına ulaşırsınız :)

Son yaptığım tek kişilik pastalar ise gerçek :) İçinin pandispanyasının ve kremasının tarifini ekliyorum..

Besteciğim, bende çikolatalı pastaları çookkk seviyorum ve yakında sadace süslemesini şeker hamuru ile yaptığım bir pastayı yayınlayacağım..sanırım onu daha çok beğeneceksin ::)))

Glikoz hakkında sorun yaşayan yurt dışındaki arkadaşlar için ise, eczanelerde toz halinde satılan glikozlar pastacılıkta kullanılmaz. Bizim kullandığımız glikoz şurup şeklinde ve bal kıvamında oluyor.."mısır şurubu" olarakta satılıyor..ve özellikle pastaneler kendi glikozlarını kendi yapabiliyorlar..birkaç tanıdık pastane varsa çevrenizde onlarada danışabilirsiniz..
Mısır şurubunu ise büyük marketlerde ve pasta malzemeleri satan özel dükkanlarda bulabilirsiniz..Özellikle İngiltere, Amerika, Avustrulya ,Kanada gibi bölgelerde daha rahat bulunabilineceğini düşünüyorum..

ve bu kadar yapılanı tabiiki bir yemiyoruz :) dediğim gibi maket olanlar var, sipariş için veya hediye için olanlar var..eşime veya Yağmur'a yaptıklarım var..yapacak o kadar çok yer varki:)

ve bence pandispanya yapımını kafanızda büyütmeyin..her zaman çok mükemmel, sorunsuz pandispanya yapmak mümkün olmuyor..önemli olan onu sevgi ile yapmak ve traşlayarak, gerekli yerleri kamufle ederek, ıslatarak vs. güzel lezzetli bir sonuca ulaşmaktır..
Ama püf noktası, yumurtaları buzdolabından çıktığı gibi kulanmayın, oda ısısında en az 1 saat ılınmasını bekleyin, yumurta ile şekeri ve yağı çok çok iyi çırparak, şekerin yumurtanın içerisinde erimesini sağlayın..unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve hatta özel sade kekunları kullanmayı deneyin. Kekun, un ve kabartma tozunun elenerek ve inceltililerek özel olarak pasta ve kurabiyeler için hazırlanmış halidir..onunlada güzel sonuç alırsınız..
Kalıbınızı tarife göre doğru kulanmalısınız. Her tarifte kalıbın ölçüleri mutlaka belirtilir, bu ölüçelerde kalıp kullanılmalıdır..Kalıbın büyük veya küçük olması sonucu fazlası ile etkiler..
Ve pişirirken orta rafta , fan ayarlarında pişirmelisiniz. ve pişerken "kek ne durumda " diye kapağını açıp kapamamalısınız. Bu hava sirkülasyonunu etkiler ve oluşan ısı dalgasının bozulmasına sebep olur..mümkün olduğunca 30- 40 dakika kendinizi tutun :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

inanamıyorum çok güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık...

hazal dedi ki...

çok güzel bir pasta çok süslü hele doğum günü için süper