Çarşamba, Ocak 03, 2007

TEK KİŞİLİK PASTALAR & YUMUŞAK MİNİ BROWNİE'LER..
































Yılbaşını ve bayramı neredeyse hep evde dinlenerek geçirdim. Çok yoğun ve yorucu günlerim yok ama yine de yaklaşık iki haftadır biraz yorgun ve hastayım. Bir gün kendimi iyi hissederken diğer gün çok kötü bir boğaz ağrısı ile uyanıp kafamı yataktan zor kaldırabiliyorum..

Umarım sizlerin yılbaşı gecesi, bayramı, yılın ilk günleri ve tatiliniz çok çok güzel geçmiş, sevdikleriniz ile doyasıya vakit geçirebilmişinizdir..

Blog'umun yorumlar kısmına , kısa bir süreliğine onay sistemi getirdim. Çünkü eski ve yeni yazılara inanılmaz üzücü ve huzur bozucu yorumlar gelebiliyor. Ve benden önce yorumları görenler için çok çirkin bir görüntü olabiliyor. Bu yüzden , yazılan yorumlar ilk önce benim e-mail'lerime gelecek ve ben onaylayarak sayfada yayınlayıp hemen sizin sorularınızı yanıtlayacağım aslında ben bu tip uygulamalardan hiç hoşlanmıyorum ve yapmamak için çok direndim ama başka çaresi olmadığını gördüm..Umarım anlayış gösterirsiniz ve yorum yazmaktan hiç bir zaman vazgeçmezsiniz. Çünkü ben ne zaman yeni bir yorum alsam, inanılmaz mutlu oluyorum ve küçük bir kız çocuğu gibi, bir hediye paketi açar gibi heyecanlanıyorum..

Yılbaşı öncesi biraz rahatsız olmama rağmen ,yılbaşı pastası yapmak için kendimi çok zorladım.. Özellikle Starbuck's ta yediğim tek kişilik yılbaşı pastalarını çok
beğeniyordum ve aynı o pastalara benzer pastalar yapmayı planlıyordum.. İşte, o pastalardan ilham alarak , fotoğrafını gördüğünüz pastaları yaptım..

Tek Kişilik Pastalar

Gerekli Malzemeler ;

Pandispanya için,

  • 5 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Pastacı Kreması için ;

  • 350 gr süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Çikolatalı Ganaş için,

  • 200 gr çikolata ( sütlü veya bitter)
  • 200 ml sıvı krema ( bir küçük kutu- Tikveşli)

Süsleme için,

  • Hazır şeker hamuru veya marzipan ( ya da kendi hazırlayıp elinizde kalan şeker hamurlarından)























Öncelikle bir gece öncesinden pandispanyamızı hazırlayalım..

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta ve şekeri mikser ile homojenleşene kadar çırpalım. Şekerin yumurtanın içerisinde iyice erimesi gerekmektedir.
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyelim. Yumurtalı karışımımıza ilave edip hepsini hızlı devirde yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.

Ben bu pasta için orta boy dikdörtgen bir kalıp kullanarak pandispanyayı hazırladım. Yuvarlak kelepçeli kalıplar içinde bu tarif kullanılabilir.

Dikdörtgen pandispanyamız piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ve soğuduktan sonra streç filmleyip soğumuş fırının içerisinde veya ılık bir ortamda saklayabiliriz..

Birgün sonra, kremamızı hazırlayarak pastamızı hazırlamaya devam ediyoruz.

Kremamız için ,bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz. Hazırladığımız kremayı devamlı karıştırarak soğutalım.

Yuvarlak bir kalıpla ve bir su bardağı ağızı yardımıyla , pandispanyamızdan yuvarlak kekler keselim.

Bu kekleri ortalarından ikiye bölelim ve aralarına pastacı kremamızdan sürelim.

Hazırladığımız kekleri , altına tepsi yerleştirdiğimiz fırın telinin üzerine dizelim.

Ganaş için, kremayı orta hararetli ateşte karıştırarak kaynatalım. Kaynayan kremamızı ateşten alıp içerisine çikolatalarımızı kırarak ilave edelim. Devamlı karıştırarak sıcak kremanın içerisinde çikolataların erimesini ve pürüzsüz bir karışım olmasını sağlayalım.

Hazırladığımız ganaşı biraz soğutabilmek için , bir kasenin içerisine dökelim. Bir kase daha alıp , birinden diğerine 1-2 dakika boyunca dökerek soğutmaya çalışalım.

Fırın telinin üzerine dizdiğimiz keklerimizin üzerlerine yavaşça ganaşımızdan dökelim. Tellerden akıp tepsiye biriken ganaşları da dikkatlice tekrar bir kaba boşaltıp , tekrar keklerimizin üzerlerine dökelim.

Ganaş , henüz yumuşakken üzerlerine şeker hamurundan hazırladığımız süslerimizi yerleştirelim ve oda ısısında , telin üzerinde soğumaya bırakalım. Yaklaşık bir saat sonra servis tabaklarına spatula ile aktarıp ,ister buzdolabına isterseniz de servis masasına yerleştirebilirsiniz.

Artan pandispanya, ganaş ve krema ile ben bir tane daha pratik bir pasta yaptım.

Artan yumurta akları ile de beze hazırladım.. toz şeker yerine pudra şekeri kullandım ve çok az pembe gıda boyası kattım..


YUMUŞAK MINI BROWNIE'LER

Bu tarifi ise Zuhal'e giderken hazırlamıştım ve hepimiz çok beğenmiştik. Bu hafta Diva dergisinde çıkan tarifim..































Bu Brownie'ler mutlaka küçük muffin kalıplarında yapılmalıdır. Eğer normal veya büyük boy kalıp kullanılırsa sonuç başarısız olur.

Gerekli Malzemeler ;

  • 2 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema ( bir küçük kutu)
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı toz kakao
  • 1,5 su bardağı damla çikolata veya ince ince kıyılmış bitter çikolata



Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikser ile homojenleşene kadar çırpalım. Şekerin erimesi ve karışımın içerisinde fark edilmemesi gerekmektedir.

Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ayrı kaba eleyelim. Yumurtalı karışımımızın içerisine kremamızı ilave edip 5 dakika daha çırpalım.

Elenmiş kuru karışımımızı diğer karışımımızın içerisine ilave edip 5 dakika daha orta devirde çırpalım.

En son çikolatalarımızı ilave edip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru karışımımızı 2-3 kere havalandırarak karıştıralım.

Küçük muffin fırın kalıplarımıza muffin kağıtçıklarımızı yerleştirelim ve içlerine birer çorba kaşığı karışımımızdan dökelim.

Önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirip tezgaha çıkaralım. Yarım saat soğuduktan sonra servise hazırdır. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Yaklaşık 30-40 adet küçük browni’leriniz olacaktır.

Yumuşak kalmasını sağlamak için , saklarken ağzı iyice kapalı bir yerde muhafaza ediniz.


Hepimize afiyet olsun..

46 yorum:

Adsız dedi ki...

Cuma günü eşimin doğum günü,belki bu pastayı yaparım.Ama ben bütün olarak yapmak istiyorum.Kelepçeli kalıbım var onun kaç cm olması gerekiyor?Daha önceki tariflerinede bakıcam ama bu da hoşuma gitti.Bu arada gördüğünüz gibi pasta hakkındada konuşabiliyorum.Sevgiler.......

Adsız dedi ki...

burcu abla mini brownilerin çok şeker sen böyle yuvarlak yapmayı nasıl yapıyorsun benimkilerin çok dağılıyor bir türlü yuvarlak olmuyor tek kişili keklerinde çok güzel biraz mini sacherleri anımsatıyor

Adsız dedi ki...

Maşallah size Burcu hnm.Bayramdada boş durmamışsınız..Sevgiyle Kalın :-)

Adsız dedi ki...

Burcu hanm.başarılarınızın devamını dilerim..

Adsız dedi ki...

burcucum yeni yılda en güzel günlerin seninle olmasını dilerim küçük pastalar harika görünüyor gelen saçma yazılara çok üzüldüm her yerde her zaman densiz insanlara rastlıyoruz zaten bende bu hafta bursaya gidicem küçük oğlumun dişlerinde çürük var doktora götürücez hem biraz pastalanddan malzemede alıcam görüşmek üzere sanada acil şifalar....

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim merhaba
Oncelikle iyi seneler ve iyi bayralar. Ozel ve guzel gunleri minik tatlarla suslemeyi ben de sizin gibi seviyorum. Bu sene yeni yil ve bayramin biraraya gelmesi ayrica keyifliydi. Yaptiginiz kurabiyeler bana kolej gunlerimde (italyan kiz orta okulu) yaptigimiz ve susledigimiz noel cookilerini animsatti. Hepsinden yaptim. Cok yoruldum canim cikti ise gittim kosarak eve geldim ama yaptim. Hatta bu maceraya kizimi da kattim. Bir de daha once tarifini verdiginiz trufflardan yaptim. Cok guzel oldu ama cukulata kaplarken zorlandim. Acaba sebep kuvertur olabilir mi. Gerci ben de fermodan aldim ama isin asli bu seferki kuvertur pek iyi degildi sanirim. Gecen sene nuanstan almistim ve eritirken hic sorun yasamamistim. Cikolata eridikten bir muddet sonra akiciligini kaybedip kivam aldi. Yani trufflar harika oldu ama kaplama bolumu epey sekilsiz ve kalin tabaka oldu. Bu konuda baba yol gosterebilirseniz sevinirim. Lafi cok uzattim ama son olarak kedinize iyi bakin demek istiyorum. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

MERHABA,selamlar,bayram yılbaşı derken kısa bir ara..yine biraradayız.ellerine sağlık,pastada brownieler de harika görünüyor,gerçi ben tek kişilik pasta yapmaya biraz üşenirim ama bunlar o kadar zor görnmüyor.belki denerim ama bir brownie hastası olarak bunu mutlaka deneyeceğim,selamlar..

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Burcu,
Ellerine saglik, hepsi mukemmel gorunuyor. Ben acilen brownileri yapmak istiyorum ama yag yokmu ?
Sevgiler,
Selma.
Cok gecmis olsun.

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, canııııım,
Hala toparlanamadın mı?. Bu bayramı bende hasta geçirdim ama şimdi iyiyim. Seni mutlu, neşeli ve sağlıklı görmek istiyoruz. Dilerim yeni yıl hepimize önce sağlık, sonra mutluluk ve huzur getirsin. Minik pastalar çok lezzetli ve şık görünüyorlar. Ellerine sağlık. Hoşçakal...........

Adsız dedi ki...

Yeni yılınız kutlu olsun.Umarım hep yeni ufuklar,hep yeni güzellikler olur hayatınızda;)
Sizin önerileriniz ve tavsiyeleriniz işime çok yarıyor.Bir de Zuhal'in:)Birebir tutan tarifler hem insanı yormuyor,hem de gönül rahatlığıyla ilk ikramda bile sunabiliyorsunuz.
Renkli kurabiyeler yaptım ben de yeni yıl ve bayram için.Sonra sizin önerinizle onları bir pasta da kullandım.Royal ıcing de sanırım başarılıydım.Yorumunuzu alabilir miyim?

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,
kocaman geçmiş olsun ilk önce...yeni yılın ve geçmiş bayramın kutlu olsun. umarım herşey çok keyifli bir şekilde çoğalarak devam eder.ellerine sağlık. çok güzel olmuşlar... sevgiyle...pudra şekeri yağmur'u da öperim.

Adsız dedi ki...

bayramın iyi geçmiştir umarım.. geçmiş olsun bu aralar bayagı bir salgın var bayramdan öncede bende yataklık oldum iş dolayısıyla yatamasamda. aman dikkat...

Adsız dedi ki...

Suzan merhaba,
Bu pandispanya 20 cm'den 26 cm'e kadar uygun olur..sadece yükseklikleri değişir..yüksek olsun istiyorsan 20 veya 22 cm kullanmalısın..yüksekliği normal olsun istiyorsan 24 cm , normalden biraz daha ince olsun dersen 26 cm kullan..
ve her konu hakkında bol bol konuş lütfen :))

Melikeciğim, küçük muffin kalıplarımın içerisinde pişirdim..ilk piştiğinde üzeri kuru gibi oluyor ama ağzı kapalı saklanıdığında üzeri yumuşuyor ve şekli böyle yuvarlak gibi oluyor..
mini sacherler ? sacher yoğun çikolatalı bir pastadır..bunun çikolata oranı az..
nerede gördün mini sacher'leri ?

Eylem Hanım, çok teşekkür ederim ama işte bu gördüğünüz kadar yapabildim..öyle büyük bir sofra vs. hazırlayamadım..çünkü çok hastaydım..

Aslı, çok teşekkür ederim..
Küçük oğluna ise acil şifalar dilerim..umarım çok büyük sorun yoktur dişlerinde, ufak tefek şeylerdir..
Bursa'da ki Pastaland'i bende çok merak ediyorum :)

Miracle merhaba
san eski güzel günlerini hatırlatabildiysem ne mutlu bana :) kurabiye yapmak biraz yorucu oluyor, herkesten aynı şeyleri duyuyorum :)
Fermo'dan hangi küverturu aldınız? bitter, sütlü,%70 kakaolu?
ve çalışırken oda sıcaklığınız nasıldı? normal ısının altındamıydı? eğer çalışma ortamı biraz soğuksa çikolata çabuk katılaşmıştır..birazsıcak ortamda çalışmak gerekir..

Süheyla, her ikiside inan çok kolay..özellikle brownieler bir gece bekleyince inanılmaz güzel oluyorlar..yumuşacık..denemeni tavsiye ederim..

Selma,çok sağol..
yağ yok ama onun yerine krema var.zaten bu kekin özelliği bu.krema ile yapılması ve küçük küçük pişirilmesi..çok farklı bir kıvam ve lezzet katıyor..

Ufukcuğum, toparlanıyorum ama daha tam süper olamadım :) sesim berbat..
az önce blogana baktım ve en kısa zamanda senden davet bekliyorum diyorum ve başkada birşey diyemiyorum :)
çok güzel şeyler yapmışsın..kurabiye sandığı, kütük pastan..herşey mükemmel, ellerine sağlık :)
bende sana,ailenle ve sevdiklerinle birlikte sağlık, mutluluk, huzur, başarı ve neşe dolu günler diliyorumm :)))

Hülya, süper süper süper !!
baktım ve bayıldım..pasta ve kurabiyeler mükemmel olmuş...royal icingler çok güzel duruyordu, kıvamı pürüzsüzdü..pudra şekeri özelmi merak ettim ..ellerine sağlık tekrar :)

Ayşem, herşey için çokkkk teşekkür ederim..ama ben iyileşemiyorummm :((( sesim karga gibi..
bende sizlere harika ve mutluluk dolu bir sene dilerim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

iyi bir yıl dilerim bütün sevdikleriniz ve sevenlerinizle
ve çok sağlıklı olmanızı çünkü sizin enerjiniz bizim için çok değerli
benim içinde burası sadece bir tarif sitesi değil çok fazla duyguyu heyecanı telaşı ve hareketi yakaladığım bir yer sevgi ve dosluk paylaşımlarının olduğu bir durak canım her istediğinde hemen bu durakta iniyorum kafamı dağıtıp mutlu oluyorum yeni fikirler kazanıyorum burayı seviyorum kararınızı destekliyorum sevgilerimle
aynur biçer
http://kuzeybebek.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

CANIM MERHABA....INS COK HOS BIR BAYRAM VE YILBASI GECIRMISSINDIR...NASILSIN?KIZIN NASIL?HEPINIZE IYILIKLER DILIYORUM...BEN BU BAYRAM STARBUCKSTA ENSONUNCUSUNU SIRADAKININ ALMASIYLA HUSRANA UGRAYIP YIYEMEDIGIM BIR LEZZETTI SANA TARIF ICIN COK TESEKKURLER...BIRDE ORDAKI YABANMERSINLI VE COKCIKOLATALI MUFINLERI MERAKEDIYORUM.HARIKA LEZZETLERI VARDI INANAMAZSIN!..BIKAC BISIDAHAVAR MERAK ETTIGIM AMA
ISIMLERINI HATIRLIYAMIYORUM MALESEF..

TARIF ICIN COK TESEKKURLER HEMEN BU AKSAM DENICEM VALLA..ELLERINE SAGLIK...MORALINI HICBISI ICIN BOZMAYA DEGMEZ ARKADASIM BOSVER....

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Hala iyileşememiş olmanıza çok üzüldüm. Tekrar tekrar geçmiş olsun.Bu arada yeni yılınız kutlu ve mutlu olsun:)
Bu bayram truff yaptım. Sonuç mükemmeldi. Yiyenler tekrar tekrar istedi.Herkese sitenin adresi verildi. Gerçekten de bayramda kendi ellerimle yaptığım çikolataları ikram etmek başka bir zevkmiş.Size çok çok teşekkür ediyorum.Tek kişilik kalpli keklerden de yaptım. Onlarda harika oldular.
Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun.Bu site daim olsun.Bizde yeni şeyler öğrenelim...:)

Hoşçakalın....

Adsız dedi ki...

Burcucuğum geçmiş olsun inşallah kısa zamanda sağlığına kavuşursun bayram ve yeni yıl telaşını geçirdik iyileş de artık buluşalım

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Yaptıkların gene harika görünüyor.
Yılbşı için senin çilekli tartoletlerinden yaptım. Oraya yazmak istedim yorumumu ama tarifi bulamadım. Ben çilek yerine daha önce yaptığım kestane şekerini kullandım. 12 adet tartolet çıktı senin ölçünle ve çok beğenildi. Ayrıca bayram içinde truflardan yaptım. Oda çok beğenildi. Ancak dolaba koyarken şekilerine çok dikkat etmediğimden ve tekrar çıkarıp yuvarlamak istediğimdede çok sertleşmiş olduklarından biraz yamuk oldu şekilleri. Ama tadları çok güzeldi. İyiki varsın.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Yaptıkların gene harika görünüyor.
Yılbşı için senin çilekli tartoletlerinden yaptım. Oraya yazmak istedim yorumumu ama tarifi bulamadım. Ben çilek yerine daha önce yaptığım kestane şekerini kullandım. 12 adet tartolet çıktı senin ölçünle ve çok beğenildi. Ayrıca bayram içinde truflardan yaptım. Oda çok beğenildi. Ancak dolaba koyarken şekilerine çok dikkat etmediğimden ve tekrar çıkarıp yuvarlamak istediğimdede çok sertleşmiş olduklarından biraz yamuk oldu şekilleri. Ama tadları çok güzeldi. İyiki varsın.

Adsız dedi ki...

Tuğba, sanada geçmiş olsun..bende açıkcası fazla yatamıyorum ama ara ara uyuyakalıyorum :) ama bugün ve yarın mutfakta biraz çalışmam gerekecek..

Sevgili Aynur, öncelikle sana güzel ailenle, Kuzey Bebekle ve tüm sevdiklerinle birlikte çok çok güzel günler ve seneler dilerim..
Kararımı desteklediğin için teşekkür ederim..umarım kısa zamanda bu sorunu çözebilirim..

Saliha merhaba,
o kadar çok moral bozan şey var ki aslında..bazen geride bırakmayaçalışıyorum..
Güzel dileklerin için teşekkür ederim..bende aynı güzellikleri sizler için diliyorum :)
Bu pasta Starbucks'ta ki ne benziyor ama tabii ki aynısı değil..ama tadı çok benzedi.. diğer bahsettiğin muffinleri önce yemem lazım :)

Elif merhaba,
sizlerinde bayramı ve yeni yılı kutlu mutlu olsunnnn :) çok teşekkür ederim :)
Bayramda yaptığın truffların beğenilmesine çok memnun oldum..eminim çok çok güzel olmuşlardır..ellerine sağlık..

Seda, bugün aklımdan 10 defa geçtin aslında..haftaya Eminönüne mutlaka gitmem gerekiyor..Gıda boyası, glikoz vs. almam ve biraz dolaşmam gerekiyor..ne dersin ?

Fatoş, iyi ki sizlerde varsınız :)
kestaneli tartölet ve truff..güzel ikili, ellerine sağlık..
eğer çok miktarda truff yapmadıysan ve eviniz çok çok sıcak değilse, oda sıcaklığındada saklayabilirsin..
ben pek buzdolabına koymuyorum aslında..bilgin olsun :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum merhaba bende aynı senin gibi uzun zamandır hastayım ve bir türlü iyileşemiyorum neler içtim neler. bu ağır hastalığımda senin eski browni tariflerinden yaptım ve herkes bayıldı bu arada kutu çizimi göndericem aklımdasın
sevgiler

Adsız dedi ki...

portakal ağacında sacher karelerini görmüştüm ama bunlarda çikolatayla kaplı oldukları için ben öyle dedim

Adsız dedi ki...

Burcu Hnm.Tekrar merhaba
Size sormak istediğim bir konu var,acaba sıvı vanilya markası yazabilir misiniz? Kucak dolusu sevgiler.

Adsız dedi ki...

burcu çok sevinirim yazışalım güne karar verelim

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim merhaba
Bana cevap verdiginiz icin cok tesekkurler. Ben bitter sevdigim icin bitter aldim. Ne almaliydim?
Bu arada gecmisler olsun.

Adsız dedi ki...

Hilalciğim, sana da çok çok geçmişolsun..umarım bir an önce hepimiz iyileşiriz artık :)
ve kutu çizimlerini sabırsızlıkla bekliyorummm :)

Melikeciğim, çikolata kaplı pastalar her zaman en güzelleridir :)

Eylem , Türkiye'de dr.quetker'in küçük paketler halinde satılan sıvı vanilyaları var..onlarda şu an sadace Metro Gross marketlerde satılıyor..
Ben yur dışında almıştım ve birazda Almanya'dan ve Fransa'dan getirttim. Markaları;

Extrait Naturel De Vanille- Fransa
Vahine- Arome Naturel De Vanille Liqide- Fransa
Ruf- Almanya
Paneangeli- İtalya

Seda, tamam :)

Miracle, bende bitter çok severim..ben her zaman pasta ve çikolata yapımında bitter'i tercih ederim. Özellikle %70 kakao içeren bitterleri tercih ediyorum..
Senin sorununda ise , bitter'in yağ oranı sütlüye göre daha düşük olduğu için daha çabuk donar..ve ortamda normal ısıdan soğuksa bu daha da hızlanır..Tavsiyem sıcak bir ortamda çikolata ile çalışıp, çalışman bittikten sonra normal ısıya bulunduğun ortamı çevirmen..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum sanki büyük pastaya göre bunlar daha şirin gibi geldiler bana. Kalabalık olmayan davetler için yaparım ben bu pastadan. Ellerine sağlık, tekrar geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

yazdıklarını ve yorumlara verdiğin cevapları gördükçe 'dünyada böyle nazik içten düşünceli ve yardımsever insanlar da kalmış'dedirtiyorsunuz.vakit bulupta tariflerini düşüncelerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.uzun zamandır muffin kalıbı arıyorum.istediğim gibi bir kalıp bulamadım.nihayet esse de kaiser markalı içinde sanırım 12 küçük muffin çukuru olan bir tepsi beğendim.fiyatını öğrenince vazgeçtim.75 milyondu.şimdi liste yapmaya başladım.burada bulamadıklarımı sanırım yurtdışına çıktığımda temin edeceğim.marketten bir şişe votka aldım.yarısını kavanoza koydum.içine 2 adet vanilya çubuğu atıp kendime ekstre yaptım.çok geçmiş olsun.bu arada ülker yüzde 70 kakaolu bitter çıkarmış gördünüz mü?

Adsız dedi ki...

merhaba herkese bu bloğu yeni keşfettim. Şu an içeriğini inceledikçe nasıl oluyoda daha önce görmedim diyorum. Ben ankaradaki past-artı araştırırken birden sizin linki görünce merakten giriş yaptım. Burcu hanım sizi takdir ediyorum. Benim ilerde yapmak istediğim küçük bir cafe açabilmek pastalarını kendimin yapabilceği, o yüzden de past-artın kurslarını bekliyorum başlamasını. Eskiden çevreden yeni pastalar görünce hemen uygulamaya geçerdim.Artık inetrnet olunca iş daha kolay oldu. Sizlere bu nedenle çok teşekkür ederim. artık büyük bir takipçiniz olucam sevgiyle kalın bu arada geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

Bunları sizden duymak ne hoş;)))
Aslında kuruyunca o denli pürüzsüz değillerdi ama:(Benim buralarda özel pudra şekeri bulmam ne mümkün.Elde olanlarla idare ediyorum artık...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;
Sana bir mail yollamıştım içerisinde pastalarımın vede bir sorumun olduğu bir mail acaba mail eline ulaşmadımı? Mailim geldiyse sorumu buradanda cevaplayabilirmisin. Sürem kısaldığı için buradanda bir hatırlatıyim istedim. Şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, umarım en kısa zamanda toparlanırsın. Bloguna bakınca içim açıldı valla. mini borwniler çok hoşuma gitti. sıvı vanilyasız yapsam nasıl olur acaba?

sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşıııım en sevdiklerimin tarifi gelmiiiiş;)))Öncelikle geçmiş olsun bende tüm bayramı yatarak geçirenlerdenim;((Çok hasta oldum şimdi daha iyiyim ve bu hafta hergün geceli gündüzlü çalışmak durumundayım umarım o gücü bulabilirim;(canım yine seni üzen şeyler olmuş galiba çok üzüldüm,sen herzaman içten sıcacık ve paylaşımcı yüreğinle bizlerle oldun almasını bilenler zaten kıymetini bildiler ve işte burdayız almak istemeyenlere de bu tip bir eleme şart olmuştu sanırım,bana kalırsa bu uygulama yerinde olmuş ahh ahhh bu yeni yılda herkesin daha anlayışlı,daha nazik ve daha paylaşımcı olmalarını dilemek sanırım en iyisi olacak;)Dilersen bu mailimi yayınlamayabilirsin ben sayfaya girince seni ne kadar çok özlediğimi fark edip uzun uzun yazdım çoook öpüyorum yuvanda eşin yavrucuğun ve tüm sevdiklerinle nice sağlıklı bayramlara ve yıllara çooook öptüm arkadaşım;)))
SEVGİ VE SAĞLIKLA KALIN...

Adsız dedi ki...

Tekrar Merhaba Burcu,
Yorumlarda brownileri deneyeni goremedim henuz sanirim tarifi ilk deneyen ben olacagim eger bir aksilik cikmaz ise bu aksam yapmayi dusunuyorum. Hemde hediye goturulmek uzere :) Fakat senin okeyini almadan rahat edemedim. Benim muffin kaliplarim 12'li eger 30-40 adet cikacaksa (yada o civarda) kalanlarini muffin kagitlarina paylastirip firin tepsisinde pisirmeyi ve sivi vanilya temin edemeyecegimden dr.oetker den yarim paket vanilya koymayi dusunuyorum sen ne dersin ?

Sevgiler,
Selma.

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hala iyileşmediğine inan çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun canım.
Bende bu hafta siteye hiç bakamadım az evvel girdim hasta olduğun halde yine harikalar yaratmışsın diyebilirim yeni yılda sana ve sevdiklerine bolbol sağlık diliyorum çünkü herşeyden önemli değilmi.
Buarada bayramda ilkdefa truff yaptım harika oldular hatta benim yaptığıma inanmayanlar oldu.Sonra birtürlü royal ıcıngle kapyamadığım ama rengarenk yaptığım kurabiyeler varya onları senin yaptığın gibi küçük poşetlere koyup bayramda gelen çocuklara verdim ve inanmayacaksın ama kurabiyeleri gören duyan bütün çocuklar geldi hele kurabiyeleri verdiğimde çocukların yüzündeki şaşkınlık ve mutluluk ifadesi sanırım anlatılmazdı.Aaa kurabiye diye seviniyolardı.Teşekkr ederim sana birkez daha böylesine güzel bir insan olduğun için çünkü ben herşeyi senden görüp yapıyorum.
Sağlık mutluluk neşe bir ömür boyu seninle ve sevdiklerinle olsun

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu hala iyileşmediğine inan çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun canım.
Bende bu hafta siteye hiç bakamadım az evvel girdim hasta olduğun halde yine harikalar yaratmışsın diyebilirim yeni yılda sana ve sevdiklerine bolbol sağlık diliyorum çünkü herşeyden önemli değilmi.
Buarada bayramda ilkdefa truff yaptım harika oldular hatta benim yaptığıma inanmayanlar oldu.Sonra birtürlü royal ıcıngle kapyamadığım ama rengarenk yaptığım kurabiyeler varya onları senin yaptığın gibi küçük poşetlere koyup bayramda gelen çocuklara verdim ve inanmayacaksın ama kurabiyeleri gören duyan bütün çocuklar geldi hele kurabiyeleri verdiğimde çocukların yüzündeki şaşkınlık ve mutluluk ifadesi sanırım anlatılmazdı.Aaa kurabiye diye seviniyolardı.Teşekkr ederim sana birkez daha böylesine güzel bir insan olduğun için çünkü ben herşeyi senden görüp yapıyorum.
Sağlık mutluluk neşe bir ömür boyu seninle ve sevdiklerinle olsun

Adsız dedi ki...

Burcu ben bişiy sorma istiyorum önümüzdeki hafta işyerinde bir abimin oğlunu pasta yapacağım benden beşiktaşlı top şeklinde sitedi bende tam yuvarlak değil ama yarım yuvarlak bir top yapabilirim ancak dedim.Şimdi sana birkaç şey sormak istiyorum öncelikle yuvarlak şekli kümbet pasta yaparak elde edebilirmiyim 2.sorum elimde siyah gıda boyası yok ben şöyle düşünmüştüm pastanın üzerinde yarım daire oturtup top şeklinde üzerini krem şanti ile boyamak fakat birincisi siyah gıda boyam yok bu rengi nasıl elde edebilirim ikincisi topun üzerindeki altıgenleri kartondan kesersem bunların içini nasıl boyayacağım krem şanti ile yani o altıgenlerden birsürümü kesmem gerek sonra krem şantiyi bunların içine sıkarken ya taşırırsam ayy yardım et bana ne olur

Adsız dedi ki...

Tülaycım, esas bu pastalar starbuck's ın vitrininde o kadar güzel ve şirin duruyorlardı ki..ilk görüşte aşk gibi :)

Güngör merhaba,
elimden geldiğince yardım edip soruları bilgim kadar cevaplamaya çalışıyorum..umarım yardımcı olabiliyorumdur, eğer olabiliyorsam ne mutlu bana :)
İthal kalıplar Türkiye'de çok pahalı..özellikle Esse'de kiler ayrıca bir pahalı..yine Eminönünde aynı kalıplar biraz daha hesaplı ama yurt dışına göre tabiiki onlarda pahalı kalıyor..
Dün sizin yorumu okuduktan sonra marketteki reyonları taradım ama Ülker'in %70 kakaolusunu göremedim..yarın daha büyük bir markete gidip tarayacağım :)

Hande merhaba,
Pasta-art'a başladığın zaman Özge Hanım'a lütfen bende selam söylermisiniz..çok nazik bir bayan kendisi..eminim kurstan memnun kalacaksınız..
ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim..bende sizin güzel çalışmalarınızı "pastalarımız" blogu için beklerim :)

Hülya, bence elindeki pudra şekerinin değerini iyi bil..gerçekten kıvamı çok hoş duruyordu :)

Selda, umarım mailim işine yaramıştır..haber bekliyorummm :)

Nurdan, çok sağol :) sıvı vanilyasız yapabilirsin tabiiki.. ama benim tavsiyem , en azından elinizdeki her hangi bir aromadan içerisine çok az eklemenizdir..kıvamı ve tadı çok farklılaşıyor o zaman..

Zuhalciğim, canım arkadaşım..bende seni çok özledim..devamlı settesindir, çalışıyorsundur diye fazla aramayamadım..ama aklım sende..
bekle beni:)

Selma merhaba,
sanırım yine geç kaldım..
bu tarif büyük kalıplar için uygun olmuyor..sadece küçük muffin kalıpları için uygun..
bol bol çıksın sorun değil..ağzı kapalı , hava almadan saklarsan kolay kolay bozulmuyor..hatta derin dondurucuya bile atabilirsin..yemeden 2-3 saat önce çıkar, sonra servis yaparsın..
toz vanilyada olur ama kıvamı için 1 tatlı kaşığı başka bir aroma eklemeni tavsiye ederim..

Fatma merhaba,
sana da çok çok geçmiş olsun..ben artık biraz daha iyiyim..tedaviye geçte olsa başladım :)

bayram günü yaşadıkların beni çokkkk mutlu etti..o çocukların yerinde olmak isterdim..ve trufflarının beğenilmesinede çok memnun oldum.ellerine sağlık :)

istediğin gibi bir pastayı bir ara Ufuk oğlu için yapmıştı ama şeker hamurundan..neden şeker hamurundan yapmıyorsun..bahsettiğin sorunlarını en aza indirgemiş olursun..

http://ufuksitki.blogcu.com/1381097/

bir ufuk'un pastasına göz at istersen, sana bu konuda yardımcı olurum..

bana mail atabilirmisin..

mail:pastaci.burcu@gmail.com

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

SUPER! SUPER! SUPER!

Merhaba Burcu,

Sen yorumu yazmandan once yaptim.
Sanirim ifade edememisim. Ben buyuk kalipa yapmaktan degil, bir tane 12 li muffin kalibimin mevcut oldugunu ve eger 30 tane cikacak ise brownileri parti parti pisirip bu arada da harcini bekletmektense 12 tanesini muffin kagiti ile kaliba dizip kalanini da yine muffin kagidina paylastirip firin tepsinine dizip tek seferde pisirmek nasil olur diye sormak istemistim :) (anlatabildim mi ?)

soyle yaptim ;

Tarife aynen bagli kalamadim.Malum sivi vanilya sıkıntısı yuzunden. Toz vanilya kullandim ve bir tatli kasigi visne receli (hani aromatik amacli:)Birde paul tariz cikolatali kekte oyle yaptigimizdan aklimda kalmisti)
onun disindaki malzemeleri birebir kullandim. 12 tanesini pisirip kalan harci soguk bir odada bekletip 20 dakika sonunda pistiginde 12 tanesini daha kaliba paylastirdim. Fakat daha harcim vardi ve kalan 6 adedide yine muffin kagitlarina paylastirdim ve yine 20 dakika beklememk icin onlarida firin tepsinine araliklara dizip tamamini firinda altli ustlu birlikte pisirdim. Toplam 30 adet browni elde ettim.

Anlayamadigim ve uzuldugum birtek sey var ustleri seninki gibi yumos degil hafif sert oldu. Unu kabimda bardakla olcerken paketten fazla un kontrolum disinda kaba akti ve yarim bardak fazla undan bisi olmaz simdi nasil geri alayim diye dusunmustum sanirim hata ettim :(

Hos olan tarafida, harci tamamladigimda soyle bir goz atip nasil yani simdi bu kadarcik seyden 30 tane browni nasil olur ki diye dusunmustum :)

Hem pratik, hem ekonomik,hem leziz, hem goz alici hemde bereketli olan bu tarif icin tesekkurler Burcu.

Deneyecek arkadaslar,
Eger her olcuye birebir dikkat ederseniz sonuc gercekten muhtesem.

Geriye sadece bir fincan kahve yapmak kaliyor.

Sevgiler,
Selma.

Adsız dedi ki...

Simdi isyerinde kahve ile yaptigim brownileri yiyorum.(08.01/09:10) Muhtesem.

Enteresan olan kapali kapta durdular ustleride yumusacik olmus :)

yine tskler Burcu,

Adsız dedi ki...

Selma merhaba,

şimdi yorumunu okuyunca acayippp rahatladım :) afiyet olsun diyorum..beğenmene inan çok sevindim..bende böyle yumuşak küçük keklere bayılıyorum..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

selamun aleykummm...ya burcu abla..ben su kek kalıplarını beceremiyorum kullanmayı..bişi sorcam.. hani şu ufak kagıt kek kalıpları varya..ona ne kadar kek harcı koycazki tasmasın bnmki hep tasiyo..bi ton annemden laf yiyom ya..simdiden saol..opüyorum..

Adsız dedi ki...

Tombikim, kalıpları ağzına kadar doldurma..mutlaka 1-2 parmak bir pay bırak..tamam mı :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu Merhabalar,
Bu hafta iş hayatımın son haftası, Cumartesi günü itibari ile ev hanımlığına terfi edeceğim. 8,5 yıldır dünyanın en büyük multinational şirketlerinden birinde çalışıyorum. 6 ay önce evlendim ve artık iş hayatına son noktayı koyuyorum. Kariyer de artık bir yere kadar. Sitene bayıldım. Üreten, eğitimli insan üretmekten asla vazgeçemez, bu arada İzmir, karşıyaka da oturuyorum ve bu pastacılık malzemelerini İzmir'de nereden temin edebilirim.. Sen de İzmir'e aşina bir insansın ne de olsa... Gerçekten mükemmel bir iş çıkartıyorsun... Seni tekrar tekrar tebrik ederim. Cumartesi itibari ile sıkı takipçinim. Sevgiler,
Selen

Adsız dedi ki...

Burcu Merhabalar,
Bu hafta iş hayatımın son haftası, Cumartesi günü itibari ile ev hanımlığına terfi edeceğim. 8,5 yıldır dünyanın en büyük multinational şirketlerinden birinde çalışıyorum. 6 ay önce evlendim ve artık iş hayatına son noktayı koyuyorum. Kariyer de artık bir yere kadar. Sitene bayıldım. Üreten, eğitimli insan üretmekten asla vazgeçemez, bu arada İzmir, karşıyaka da oturuyorum ve bu pastacılık malzemelerini İzmir'de nereden temin edebilirim.. Sen de İzmir'e aşina bir insansın ne de olsa... Gerçekten mükemmel bir iş çıkartıyorsun... Seni tekrar tekrar tebrik ederim. Cumartesi itibari ile sıkı takipçinim. Sevgiler,
Selen

Adsız dedi ki...

merhabalr burcu hanim,
oncelikle sizi tebrik ediyorum basarilarinizdan dolayi.belki bunu binlerce kez duymussunuzdur ama takdir edilmeyi duymak milyonca kez dahi olsa insani mutlu eder sanirim.
size browniler ile ilgili birkac sey sormak istiyorum.tarifinizi denedim bugun fakat gerek ustu gerekse ici kuru oldu.browninin o islak tadini alamadim.neden oldugu konusunda bir fikriniz olabilirmi?kaliplara dokmeden oncede hamur biraz kati geldi bana hatta kasikla onlari kaliplara dokmek oldukca zor oldu.birde en kucuk boy muffin kalibi diyorsunuz olcusu ne olmali.bende evde capi 6 cm olanlardan vardi onlara yaptim.kabarmasi goruntusu oldukca guzel fakat dedigim gibi gerek hamur gerekse pistikten sonra ustu ve ici kuru geldi.cevap yazabilirseniz sevinirim.
sevgiyle kalin
isabel