Salı, Ocak 09, 2007

YOĞUN GÜNDEM :)


























İki gündür arkadaşlarımla buluşarak çok yoğun günler geçiriyorum :) Öncelikle dün Eminönü'ne Seda ile gidecekken, Zuhal ile de buluştuk..Sonra Ufuk ile de görüştük :) Eminönün'de ki tüm pasta malzemeleri ve kutu,ambalaj satan yerleri talan ettik..İlk önce Fermo'ya, oradan Fermo'nun solundaki dar sokakta kalan küçük dükkana, oradan arka sokağındaki Nüans'a, oradan Nüans'ın çevresindeki torbacılara, kutuculara gittik durduk..En keyif aldığım gezilerden birisini yaşadım Zuhal ve Seda sayesinde :)

Sonra bizi ofisine davet eden Ufuk'a uğradık. Sağolsun Ufuk ve Yetiş Hanım bize çok güzel mamalar hazırlamışlardı..Kısa bile sürse keyifli ve lezzetli dakikalar yaşadık :)

Bugün ise , sevgili Burcu ve Işıl beni ziyarete geldiler :) İstediğim hazırlıkları yapamadım ama onlarla tanışıp kahve içmek bile çok keyifliydi..Gerçekten tanıştığım ve arkadaş olduğum herkes, çok çok candan ve inanılmaz iyi insanlar..gerçekten buluşmalardan çok keyif aldım :)

Ve inanılmaz güzel hediyeler aldım :) Tabi ki en güzel hediye, kendilerinin arkadaşlıkları..ama günlük hayatımda onlardan bir anıyı kullanmak, gerçekten çok keyifli olacak :)

Sevgili Seda, fotoğraftaki şık kaseleri, Sevgili Işıl şık servis maşasını, Sevgili Burcu "Sihirli Pastalar" kitabını ve çok merak ettiğim sıkma tüpünü, sevgili Zuhal ise damla şeklindeki kurabiye kalıbını bana hediye etti :) Tekrar hepinize çok çok teşekkür ederim..İyi ki hepiniz varsınız..

Ve bu son 3-4 gündür bilgisayarın başına oturup tüm yorumlara ve maillere cevap yazamadım..ama en kısa zamanda hepsini cevaplayacağım ..

herkese sevgilerimle..

34 yorum:

Adsız dedi ki...

AYYY BURCU YAA NE KADAR GÜZEL BİR GRUP NEKEDAR İSTERDİM ARANIZDA OLMAYI AMA BEN TAA KAYSERİLERDEN NASIL KATILAYIM DEĞİLMİ.NEYSE GÖNÜLLER BERABER OLSUN DEĞİLMİ CANIM.AMA BENDE BİR GÜN İSTANBULA GELİNCE SENİNLE TANIŞMAYI ÇOK AMA ÇOK İSTİYORUM.FERMOYMUŞ NÜANSMIŞ KUTUCUYMUŞ ELBETTE ONLARDA İLGİ ALANIMDA AMA BEN SENİ TANIMAYI DAHA ÇOK İSTİYORUM.İNŞALLAH BİR GÜN KISMET OLUR..BURCUCUĞUM BEN YAZMAYI UNUTTUM HANİ SEN SENDEN ALDIĞIMIZ TARİFLERİ UYGULAYIP BAŞARILI OLUNCA BURAYA YAZDIĞIMIZDA ÇOK MUTLU OLUYOSUNYAA O ZAMAN SENİ MUTLU EDEYİM BİRAZ:)) BAYRAMDA KALPLİ KURABİYELERDEN YAPTIM VE İNANILMAZ GÜZEL OLDULAR SADECE İNCİ ŞEKERLERİNDEN KOYMADIM BAZI ŞEKERLER 3-4 GÜN İÇİNDE KARARIYOLARYA O YÜZDEN GERÇİ KURABİYELER 2 GÜN İÇİNDE TÜKENDİLER.İKİNCİ HABERİMDE TEK KİŞİLİK PASTALARDAN YAPTIM BUGÜN ARKADAŞLARIMA ARKADAŞLARIMDAN BİRİRİ İNANMASI ÇOK ZOR AMA ÇİKOLTA VE ÇİKOLATALI ŞEYLERİ ASLA YEMİYOR TAA BEBEKLİĞİNDEN BERİDE ANNESİ VERDİKCE GERİ ÇIKARIRIMIŞ NE ACI DEĞİLMİ:)) NEYSE BENDE PASTAYI ÇİLEKLİ KREM ŞANTİ İLE SÜSLEDİM VE ÜZERİNEDE BOLCA YEŞİL FISTIK VE DİĞER ARKADAŞALRIM İÇİNDE BOLCA DAMLA ÇİKOLATA KOYDUM ÇOK GÜZEL OLDULAR AKŞAM EŞİM BİLE 'YA BİZ NEDEN PASTANEDEN PASTA ALIYORUZKİ BUNLAR ÇOK DAHA NEFİS' DİYE BANA İLTİFAT ETTİ.. İŞTE BÖYLE BURCUCUĞUM..HAYATIMIZA KATTIĞIM RENKLER İÇİN SANA KUCAK DOLUSU TEŞEKKÜRLER VE SEVGİLER..HERZAMAN MUTLU OL HEP SEVDİKLERİNLE OL ...SEVGİLEER...

Adsız dedi ki...

burcu hanım merhaba :)
erkegin kalbine giden yok midesinden geciyormus gercekten :) sizin bazi tariflerinizi kullanarak erkek arkadasima leziz tatlilar hazirldaim..
sizden ricam (daha dogrusu onun benden ricası) icinde akiskan çikolata olan bir pasta.. yani pastayi kestigimizde icinden cikolata aksin istiyor :)
bu acaba mumkun mu? boyle bir tarifiniz var mi?
simdiden ilginize tesekkürler
idil

Adsız dedi ki...

oh hava da çok güzeldi bugün. Eminönü'nde dolaşmak eminim çok keyifli ve eğlenceli olmuştur. kıskandım ama :( ben de arkadaşlara bi eminönü turu düzenleyeyim bari :)))

Adsız dedi ki...

Yaklaşık 1aydır siteyi ziyaret edemiyordum maalesef ne çok şey kaçırmışım meğer:(hepiniz çoook şeker görünüyorsunuz Allah ağzınızın tadını bozmasın.Bu arada son yaptıklarında herzamanki gibi harika ellerine sağlık pastacımmmmmm:)Sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım benim merhaba!Ne güzel şeyler yapmışsınız!Ben sana söylemeyi unuttum,geçenlerde ben de nihayet Fermo'yu ziyaret ettim;)Bayram öncesi Eminönü'ne gitmiştik.Oyuncakçılarda dolaşırken eşimi sürükleyerek Fermo'yu aramaya götürdüm ve buldum tabii(inatçıyımdır).Bir kurabiye makinesi aldım.Seni sordum,1 haftadır uğramadığını söylediler(karşılaşabiliriz diye de heyecan yapmıştım o kadar).Sonra Işıl'ın sitesinde verdiği makineyle yapılabilecek 2 tarifi harmanladım ve süper kurabiyelerim oldu,şimdi başka tarifler arıyorum ama bulamadım.Nereye bakabilirim webde?Bir de ocak 28 bizim ikizlerin doğumgünü ve uğurböceği şeklinde pasta istiyor beyefendiler nereden akıllarına geldiyse bu fikir?Şeker hamuru ve hazır pandispanya kullanarak yapabilirim sanırım.En azından denemeliyim.Neyse canım kendine iyi bak,iyileştin sanırım.Önceki tarihlerde geçmiş olsun postu da yazmıştım;)Öptüm.

Adsız dedi ki...

Canıııııım gerçekten çok keyifli ve sıcacık birgün geçirdik;))Seda'cığımı da tanıdığıma çok sevindim seninle başlayan blog dostluğumuzun genişliyor olmasına da ayrıca çok seviniyorum ;)))İyi ki varsınız iyi ki sizleri tanımışım;))En kötü günümde bile sıcacık paylaşımlarınızla beni motive ettiğiniz için çok çok teşekkür ederim;))Sanırım dünün en güzel bombası da Yetiş'ciğimizin hazırladığı birbirinden güzel mamalardı ne dersin;)))Burdan ellerine sağlık diyelim ama ziyaretimizin devamının geleceğini de ekleyelim;)))))Çooook öpüyorum ;))En kısa zaman da hepberaber güzel bir gün geçirmek dileği ile;))))
SEVGİYLE KAL ARKADAŞIM...

Adsız dedi ki...

merhaba seda ya aynı şeyi yazdım,ne güzel birlikte olmanız tanışmanız ben de sizleri çok merak ediyorum,dostlugunuz daim olsun...selamlar..bir de sıkma tüpü royal icing için mi acaba?

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir grup olmuşsunuz öyle. Kıskandım valla. Bende dün Eminönü'ndeydim.Aynen sizin gibi Nüans'a uğradım.Ordan kutucuya, ordan poşetçiye,ordan şekerciye derken koşa koşa işe yetiştim. Bütün bunları maalesef ki bir saate sığdırmam gerekti .Sabahın erken saatinde bile böyle bir alışveriş harika oluyo.Resimde gördüğüm Sihirli Pastalar kitabının yazarı kim acaba?İncelediyseniz ve tavsiye ederseniz almak isterim.Çok öpüyorum...:)

Hoşçakalııııııın......:))

Adsız dedi ki...

burcuuuu,
eminim güzel bir gün geçirmişsinizdir. ben de isterdim orada olmayı. Fermoya gitmeyeli uzun zaman oldu. belki bir gün karşılaşırız ;)))))

Adsız dedi ki...

Doyamadık sohbete değil mi? En kısa zamanda yine tekrarlayalım. Bu arada fındığımızı çok öper misin benmi için?

Adsız dedi ki...

:(((
kıskandırmaya devam edin siz !!

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum çok güzel vakit geçirmişsiniz, Eminönü'nü talan etmek çok zevkli.
Burcu, Işıl, Seda ve Zuhal'in getirdiği hediyelerde çok şık.
Bende aranızda olmak istedim ne yalan söyliyim ;)Tanışmak, sohbet süper olurdu.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım Burcum,
Size nasıl imreniyorum bilemezsin.Hem işinizde çok başarılısınız hemde çok marifetli bayanlarsınız.Üstelik hobiniz sayesinde çok güzel dostluklar kuruyorsunuz.Bende seninle tanışmak için yakında bir blog açarım artık:)
Aldığın hediyelerin hepsi çok güzel ama ben en çok burcu'nun sıkma tüpünü beğendim.Sanıyorum yurt dışından almış.Sitesindede bahsetmişti bizimde alabileceğimiz bir yer varmı Öğrenirsen çok sevinirim.Gelincik Burcu'da takip ettiğim sitelerden biri.Çok güzel ve marifetli senden güzel olmasın:)Tanışmanıza çok sevindim.Umarım hepsiyle dostluğunuz uzun yıllar sürer.Allah hepimize yüreği temiz,art niyetsiz dostlar nasip etsin.
Sevgiyle ve dostlukla hoşçakal.

Adsız dedi ki...

YA BURCUUUU;
BENİDE YANINIZA ALSANIZ OLMAZMI?BENDE SİZİNLE OLMAYI ÇOOOOK İSTİYORUM.BU ÇOKMU OLANAKSIZ BİR İSTEK SENCE? :) BLOGUM YOK AMA KOCAMAN BİR KALBİM VARRR

Adsız dedi ki...

Burcu,
Ortak paydası olan insanların tanışması ve arkadaş olması harika..
Çok hoş bir gün geçirmişsiniz gerçekten..

Sevgiler,
Müge

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu size ne kadar imrendim anlatamam.Arkadaslik iliskileriniz cok güzel.Hayirlisiyla Istanbul`a geldigimde hepinizle tanismayi cok isterim, insallah bu gerceklesebilir.Sevgiler.Seyda

Adsız dedi ki...

Cat diye catlamak uzereyim....................

Adsız dedi ki...

selam Burcu
Harika bir ekip Allah nazarlardan saklasin.
Eminonu hakikaten super. Calismasam cok sik giderim eminim.
Sana bir sorum var. Cuma gunu bir arkadaslarimiza yemege davetliyiz ve ben senin harika gorunen limonlu cheese cakeinden yapmak istiyorum. Krem peynir labne mi? Yoksa krem beyaz peynir mi acaba. Bir de persembe aksamindan yapsam cuma aksamina ne durumda olur? Sevgiler. Elif

Adsız dedi ki...

Burcucuğum, hepinize çoook teşekkür ederim harika bir gün geçirdim ama tekrarını bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

MELEK YÜZLÜ ARKADAŞIM,
DAVETİMİ KABUL EDİP GELDİĞİNİZ İÇİN BEN SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM. AYRICA YETİŞ, HER ZAMAN BEKLEDİĞİNİ İLETMEMİ İSTEDİ. ODA SENİ, ZUHAL'İ VE SEDA'YI ÇOK SEVMİŞ. BURCU VE IŞIL İLE BULUŞMANIZ DA ÇOK HOŞ, SANAL ARKADAŞLIKLARIMIZ, GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR YAVAŞ YAVAŞ. HEDİYELERİNİ DE GÜLE GÜLE KULLAN, HEPSİ ÇOK HOŞ. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM VE ÇOOOOK ÖPÜYORUM. SEVGİYLE VE HEP BİRLİKTE KALALIM.

Adsız dedi ki...

Bu fotoğraftaki dostuk daimi olur inş.SEvgiler Burcu ..

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

Tam da bugünlerde benim aklımdan geçen Eminönü'nü talan etme olayını gerçekleştirmişsiniz. Size o kadar imrendim ki. Dostluğunuzun daimi olmasını ve bizim de görüntülerle de olsa sebeplenmemizi ümid ediyorum. Hediyelerinizi güle güle kullanın. Sıkma tüpü çok kullanışlı gibi duruyor. Sevgiler. Burçin...

Adsız dedi ki...

Burcum ne iyi etmişsiniz biraraya gelmekle. Ortak hobilerle uğraşıyosunuz ne güzel muhabbet olmuştur orda :) Vallahi fotograflarınızı görünce tanışmış kadar seviniyorum. Hediyelerini de güle güle kullan canım.

Adsız dedi ki...

burcucum
pastaların gibi kendinde çok cicisin.
sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cum,
Ne güzel olmuş hem alışveriş (talan işi) hemde tanışma faslı,ohhh ohhh kıskandım inan.))) (şaka şaka) Çok mutlu oldum sizler adına anlatamam..
En kısa zamanda bende aranıza nasıl katılırım diye düşünmeye başladım.))
Super olmuş hemde çooookkkk..
Canım sana ve ailene mutlu yıllar diliyorum,herşey gönlünce olsun tatlım benim..Sevginiz bol olsun..

Adsız dedi ki...

ay hepsi cok tatlı gule gule kullan:))))burcu abla mail attım sna bakarsan swnrm..

Adsız dedi ki...

Çok çok kıskandım,bende o grubun içinde olmak isterdim.İnşallah en kısa zamanda bizde böyle bir toplantı ayarlayabiliriz.Evim hepinize açık,bekliyorum...............

Adsız dedi ki...

Burcu slm;bilmem hatılayacak mısın ama geçen hafta bir blog sahibi olmanın teknik anlamda bilgi gerektirip gerektirmediğini sormuş ve blogger ile blogcu arasından hangisini tavsiye ettiğini öğrenmek istemiştim.Gerçekten senin de belirttiğin gibi bir blog oluşturmak çok kolaymış.Ancak tabiki sadece blog açmak yetmiyor.Umarım acemiliğimi üstümden attıktan sonra senin kadar olmasa da güzel,yorumların geldiği ve bu sayede dostlukların başladığı bir blog haline gelir.Zuhal , Ufuk,Seda,Işıl ile bir araya gelmeniz çok güzel.Umarım ben de sizlerle tanışma fırsatı bulurum.Bu arada siteme nasıl counter ekleyebileceğim konusunda bilgi verebilirsen sevinirim.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu yaptıkların okadar güzelki tariflerini deniyorum cok beğiniliyo yaklaşık 6aydan beri senin sessiz takipcinim ama neden bilmiyorum bugün yazmak istedim seni tanımıyorum sendebeni tanımıyorsun ama seni kendime cok yakın hissediyorum bir arkadaş bir abla gibi ben 3senelik evliyim calışmıyorum akşam yatmadan önce sabah kalkdığımda seni siteni acıyorum seni cok seviyorum yaaa ben

Adsız dedi ki...

Bende istiyorum sizinle tanışmayı kıskandım hemde çok çok ayy keşke bende sizinle olsaydım dedim resminizi görünce içim böyle bir tuhaf oldu allah dostluğunuzu daim etsin mutlululuğunuz günden güne kat kat artsın burcu inşallah birgün bende sizlerle tanışırım.Nasıl heveslendim şimdi bak.Yarın sabah erkenden bende yollara düşüyorum fermoya gidicem ilkdefa hani bahsetmiştim ya sana mailimde yarın akşam için hazırlık yapacağım.Ya ne olur bir tanışma düzenlesenize hep beraber tanışalım hatta aklıma ortak bir yer bile geldi FERMO hem alışveriş hem tanışma ayy çok güzel olur bir c.tesi öğleden sonra mesela dimi.
Güzel dostluklar mutluluklar sevinçler hepimizin olsun....

Adsız dedi ki...

Valla ben de imrendimm. Orada olmak varmis simdi.Sevgilerle, kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

ya burcu abla merak ettgm bşi war arsivdeki tarifler ve yazılarına bkarken hamilelik olayı donmus durmus..yagmura kardesmi geliyo yada bnmi yanniş gordum?yada dogdumu yoksa bebişin?

Adsız dedi ki...

Öncelikle yorumlardaki gecikmelerim için herkesten çok özür diliyorum..
Uzun süredir hem hastayım hem de pastaci.net'i çalışmalarını sürdürmeye çalışıyorum..tüm işler üst üste gelince yorumları cevaplamakta çok geciktim..umarım beni yanlış anlamazsınız..

Nurdan,Fatma,Özlem,Zeynep,Hülya,Duygu, Müge, Seyda, ebru,Eylem, Burçin,Tülay,Güzin, Gül,Suzan

Hepinize yazdığınız güzel sözler ve içten dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum..
bende hepiniz ile görüşmeyi, tanışmayı çok istiyorum..Gerçi Suzan ile tanıştık :) ama dostluğumuzu daha kuvvetlendirmeyi bende çok isterim..
iyi ki varsınız..

Besteciğim, yaptıklarının beğenilmesine inanılmaz mutlu oldum :) ellerine sağlık..bende seni tanımayı çok isterim..uamrım kısa zamanda buralara gelebilirsin :)


İdil, öyle bir pasta mümkün tabii ki hatta çokta süper olur..en kısa zamanda denemek üzere diyorum :)


Arzucum, aldığın kurabiye makinası nasıl birşey ?
Uğur böcekler fikri çok çok güzel bence..tabiiki şeker hamuru ile yapabilirsin ama hazır pandispanya çok yaratıcı olmaz sanki :)
http://www.eisite.co.uk/webs/2484WOOD/graphics/thumbs/thumb_ladybirdcake.jpg
http://static.flickr.com/26/63298908_7432d1af17_m.jpg

bence bu tip bir pasta çok güzel olur, ne dersin :)

Zuhalciğim, o güne dair herşey ayrı ayrı çok güzel ve anlamlıydı, Yetiş'in mamaları hakkında söylenecek fazla birşey yok, zaten çoğunu ben yemiştim :)

Süheyla, sıkma tüpü royal icing için evet..ama pasta vs. süsleme içinde, çikolata eritmek içinde kullanılıyor..

Elif, eminim 1 saat yetmemiştir ):
sihirli Pastalar, Jeanne Ray'a ait..aslında bir hikaye kitabı ama içerisinde değişik tariflerde var..çok sıcak ve güzel, okuması keyifli bir kitap..tavsiye ederim..

Burcucum, evet bende doyamadım sohbete..bakalım, inşallah bu hafta biraz daha doyacağız gibi:)

Filizciğim, tanışmamız için blog açmana gerek yok :) mutlaka birgün tanışır..
evet, sıkma tüplerini burcu yurt dışından sanırım Amerika'dan getirtmiş. Wilton'un ürünü. Türkiyede bizde çok arıyoruz ama o kalitede ve kolaylık bir ürün bulamıyoruz..onun biraz daha büyüyü ve kalın uclusu Fermo'da var..ama daha büyük süslemeler için, kurabiyeler pek uygun olmaz..ben bir deneyeyim, sonucu tekrar yazarım..

Miracle, cevap vermekte geçiktim dimi:(
cheesecake'i 2 önce bile yapabilirsiniz..1-2 gün buzdolabında bekleyince daha lezzetli oluyor ve kıvamı daha güzel oturuyor..
limonlu cheesecake'te krem peynir kullanıyoruz.


Sedacım, bende tekrarını bekliyorum :)

Ufukcum, güzel dileklerin umarım gerçekleşir..bende aynı duyguları paylaşıyorum çünkü..ben sizleri tanıdığıma inan çok ama çok memnunum ve kendimi çok şanslı hissediyorum bu konuda..


Tombik'im, mailin gelmedi canım..


Güzin, blogu oluşturmana çok sevindim, uamrım çok çok başarılı olur ve güzel paylaşımların ile birçok dost edinebilirsin ..ve bence edinirsinde :)
benim counter'ımın üzerini tıkla..sana onu aldığım yerin linki açılacak..oraya üye olup counter'ın kendin seçiyorsun..sonra sana html kodlarını veriyor, sende kendi template kısmının sonuna bu kodu ekliyor..işte bu kadar :)
eğer benim counter'ım hoşuna gitmezse google'dan counter diye arama yapıp birçok free counter çeşidi bulabilirsin..

aaaa, dedim çünkü adını yazmadığın için sistem yorumunu yayınlamama izin vermedi..bende mecburen bir şey yazıp yayınladım..kusuruma bakma lütfen..
yazdıkların çok güzel, çok teşekkür ederim..zaten beni mutlu eden bu paylaşımlar..umarım Allah hepinizi çok ama çok mutlu eder..

Fatmacım, bilmem ki Fermo'da kiler ne der orada buluşma fikrine..bende çok isterim ama bir fikir alışverişinde bulunalım ..bu arada gittinmi Fêrmo'ya neler yaptın ?

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Güzin, bloguna giremiyorum..sanırım beni davet etmen gerekiyormuş..