Pazar, Şubat 18, 2007

PENGUEN PASTASI VE KAMERA ARKASI....
























Yeni blogger'a alışmak ve düzenlemeler yapmak için halen yoğun çalışma içerisindeyim :)

Martha Stewart'ın bir pastasından esinlenerek yaptığım bu pastayı görenler çok şirin buldu :) Bu hafta bu pastadan üç adet yaptım ve yaparken gerçekten çok eğlendim :)



Pandispanyası için;


(kumbet şeklinde Fermo'dan aldığım pasta kalıbımı kullandım)



6 adet yumurta ( oda sıcaklığında)

300 gr bitter küvertur çikolata ( benmaride eritilmiş)

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı un

1,5 çorba kaşığı sıvı vanilya vea 1 paket dr.oetker'in vanilya aroması

1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)

1 paket kabartma tozu

5 çorba kaşığı toz kakao


Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Kalıbımızı sıvı ile yağlayıp az miktarda unlayalım.



Yumurta,şeker ve vanilyayı kremsi bir yapı alana kadar çırpalım. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyerek karıştıralım.


Yumurtalı karışıma sırasıyla eritilmiş çikolata ve kremayı katarak karıştıralım. Kuru malzemeleride ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Kalıbımıza karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 50-60 dakika pişirelim.



Krema için ;


- 200 ml sıvı krema,


- 300 gr bitter küvertur ( benmaride eritilmiş)



Krema ile eritilmiş çikolatayı 8 dakika kadar mikser ile çırpıp, 20 dakika buzdolabında bekletelim.


Şeker Hamuru ;

Amerikan cup ölçülerinde ;


5 teaspoon toz jelatin

125 ml glikoz - 1/2 Cup ( pastacılık malzemleri satan yerlerde bulunuyor, özellikle Eminönünden temin edebilirsiniz)

1 tablespoon gliserin ( her eczanede satılıyor )

1 kg inceltilmiş pudra şekeri ( hava sıcaklıklarına göre kullanılan miktar artıp azalabilir)

1 çay kaşığı tylose-c ( öğütülmüş kitre)




Jelatini yarım su bardağı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.



1 kg pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun. Bu aşamada hamurdan bir miktar ayırıp pastanın kaplamasında kullanalım. Kalan hamura tylose-c ekleyip modelleme için kullanalım.



Şeker hamurunu streçliyip hava almasını engelleyerek oda ısısında uzun süre saklayabilirsiniz.


Pandispanyamızı levye yardımı ile 3'e bölelim. Her bir kata kremamızdan sürelim ve isterseniz fındık, fıstık vb.krokan ilavesi yapabilirsiniz.


Pastamızı muntazam bir şekilde kreama ile sıvadıktan sonra buzdolabında çok kısa bir süre için dinlendirelim.



Bu arada tezgahımızı temizliyip şeker hamurumuzdan bir miktar alıp renklendirelim.


Tezgahımıza az margarin sürerek hamurumuzu mardene ile açalım. Buzdolabından pastamızı çıkarıp açtığımız hamuru pastamızın üzerine dikkatlice bırakalım. Ve yine dikkatlice elimiz ve şeker hamuru ütüsü ile (smoother) hamurumuzu düzgünce pastamızın üzerine kaplayalım.


Diğer görülen herşey şeker hamuru ile yapılmıştır. Özellikle penguenleri yaparken hamurunuzu kitre ile yoğurmanızı tavsiye ederim..

























Hepimize afiyet olsun ..

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Şükür kavuşturana..........Pastan çok şirin olmuş,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba
burcu,
söylediğim pastayı yapmışsın çok da güzel olmuş.
ellerine sağlık
sevgiler
nur

Adsız dedi ki...

Şükür kavuşturana Burcu..Hayırlı olsun sitenin yeni hali bakalım bizi daha neler bekliyor senin tarafından.Pastanda yine çok başarılı..Elerine Sağlık..Sana 2 meil attım ama aldın mı almadıysan bir haber verir misin ? Eylem

Adsız dedi ki...

merhaba burcu -abla demek en iyisi olucak galiba =)- Bayılarak takip ediyorum siteni ama sanki eski görüntü daha güzeldi,bu daha sıradan olmuş.. Bunu basit bir öneri gibi görür ve yanlış anlamazsan cok sevinirim ; yazılar çok büyük olmuş ve dediğim gibi eski görüntü daha güzeldi bana göre ama tabi bu son hali mi sitenin bilemiyorum,belki bir kaç değişiklik yaparsın.. Programı izleyemedim ama çok güzel ve şirin çıkmışsın,gözlerin parlıyo,mutlu görünüyorsun,ne güzel =) Neyse çok yer kaplamış olmiyim,kısaca bayılıyorum pastalarına,trufflarına ve muffinlere ve herşeye=) Kolay gelsin,yağmur'a sevgiler ve umarım bir gün karşılaşırız kahve dünyası'nda..

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık çok sevimli bir pasta olmuş :)

begüm dedi ki...

Burcucum merhabalar,

Programda başarılar dilerim, izleme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda izleyeceğim...
Pasta çok şeker olmuş ellerine sağlık. Bende fondan hamuru ile denemeler yapmaya başladım. İlk deneme oğlumun doğumgününde gerçekleşti. Vaktin olursa sweet kitchen'a bir gözat olur mu?

Sevgiler

Begüm

Adsız dedi ki...

pasta çok şeker görünüyo tadı da bi o kadar güzeldir eminim.. ben de meltem'e katılıyorum eski hali çok güzeldi. başarılarınızın devamını dilerim.

Adsız dedi ki...

selam burcu..nihayet geri dönmüssün.çok sevindim..sana yazdığım yorumlar bir türlü gitmiyordu neyse ki maillerin sayesinde bundan haberim oldu.pastana bayıldım.harika görünüyor..ellerine sağlık..en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...selamlar..

Adsız dedi ki...

selam burcu abla sitenin uzun zamandir takip ediyorum ama yazmak bugune kismet oldu.... hersey harika olmus yeni siten hayirli olsun.. ben yesil elma programini izleyemedim tekrarini nerde bulabilirim?? basarilarinin devamini diliyorum.. ayse

Adsız dedi ki...

Burcucuğum itiraf edeyim yeni haline ben de alışamadım, ama eminim bu düzene de eskisi gibi çabuk alışırız. Pastan gerçekten çok şirin....:))ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Oncelikle seni tebrik etmek isterim. Seker hamurunda toz jelatin olarak hangi marka ve ne tur bir jelatin kullaniyorsun? Basarizis bir denememde ben Ruf marka agar kullanmistim. Cevabin icin simdiden tesekkurler.Sevgiler Berna

ufukmutfakta dedi ki...

Bu penguenler ne şirin olmuş böyle, pasta ise iç açıcı ve güzel. Ellerine sağlık arkadaşım, umarım sayfa ile ilgili problemleri bir an evvel çözersin, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

nekadar özledik sizi
yaşasıııııııııın artık burcu hn bizlerle bende anladımki size çok aşışmışım emir bebek nasıl güzel ciciler yaptınızmı ya bebek kurabiyesi ??? çok öpüyorum annesine sevgilerimi iletiyorum

Adsız dedi ki...

alışmışııııım diyecekken garip birşey yazmışım çok özür dilerm

Adsız dedi ki...

Suzan merhaba,

evet , gerçekten şükür kavuşturana :)

Nur merhaba,
evet, o pastanın tasarımını çok beğenmiştim ve yapmaya çalıştım. Gerçi Martha 'nın pastasının üzeri buttercream, sıkma teknikleriyle yapılmış. Ben içini ve dışında kullanılan malzemeleri değiştirip sadece tasarımını uyguladım..beğenmene çok memnun oldum :)

Eylem merhaba,
maillerini aldım, çok teşekkür ederim..Bu ara internetim beni çok üzdü, uzun süre cevap yazamadım..ama bundan sonra toparlayacağım :)

Meltem merhaba,
bende sitemin şu an ki halinden çok memnun değilim ama en azından yorum alıp cevaplayabiliyorum :) eski template'im (şablon) blogger'a ait değildi, bu yüzden yeni sistem kabul etmedi. Kendi tasarımlarımızı kullanmamızı istiyorlar..önemli olan birazda paylaşmak :)

Sedacığım, teşekkür ederim..Çarşamba'yı iple çekiyorum :)

Begüm, az önce blogunu ziyaret ettim, muhteşemdinnnn !!!!
Oğlunun yeni yaşı kutlu olsun, sizlere mutluluk, sağlık ve huzur getirsinnn :)))

madalle merhaba,
güzel dileklerin için teşekkür ederim :)
Meltem'e detaylı yazdım, şu an tasarım değiştiremiyorum ama emin olun denemeler yapıyorum..

Süheyla merhaba,
evet, bbloger'ın azizlikleri sayesinde çoğu yorumdan, sizlerden mahrum kaldım..iyi ki astaci.net'i daha önceden açmışım diyorum..
Güzel dileklerin ve desteğin için çok teşekkür ediyorum :)

Ayşe, güzel sözlerin için teşekkür ederim..Bugün eğer hazırlamışlarsa programın CD'sini alacağım ve internet'e yükleyeceğim..kısa bir süre içerisinde yayınlamayı düşünüyorum..

Merhaba, bende alışamadım daha :)

Berna merhaba,
Toz jelatin'i kilo ile Fermo'danalıyorum. Bitkisel değil..ama inan şeker hamuruna en iyi kıvamı ve elastikiyeti veren jelatin hayvansal toz jelatinler..

Ufukcuğum, teşekkür ederim :)
çözmeye çalışıyorum..zamanla bir düzene mutlaka oturturum..

Aynur merhaba,
bende şimdi yorumunu okuyunca inan çok çok mutlu oldum :)))
Emir bebek çok iyi, aman maaşallah :)
Anneside iyi..onlara kurabiye yapmadım, sadece birkaç çikolata hazırladım. Eğer değişik çalışmalarım olursa yayınlarım..senin fikirlerini hep alıyorum, sayfanı sık sık ziyaret ediyorum zaten :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Hoşgeldin Burcu yeni sayfan hayırlı olsun güzel olmuş pastaya diyecek yok zaten ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cum,
Tatlım her ne kadar seyredemediysemde belliki ekranlarda güzellikler estirmişsiniz.Senin ve Zuhal'cimin ellerine sağlık tatlım..
Bir kez daha sevginizi pastalara yansıttınız TEBRİKLER!!

Penguen pastana bittim bittim,Allah nazarlardan saklasın korusun seni melek yüzlüm..Tek kelime ile HARİKA.) HARİKA.) HARİKA.)

Sayfanla ilgili sorunlarını en kısa zamanda çözersin tatlım..

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın,sevginiz bol olsun..

Gül/d.tadı

Adsız dedi ki...

Burcucuğum pastan gerçekten çok şirin ellerine sağlık, umarım sorun bir an önce çözülür ben de itiraf etmem gerekirse alışamadım bu düzene..:)))ama hiç yoktan yani senin yaptıklarını görememktense buda çok hoş..:))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burcu programı kaçırdığıma hala inanamıyorum, sadece fotolarla yetindim. Umarım en kısa zamanda başka bir programda görürüz seni. Bu arada pastalarına yüzünün güzelliğinin yansıdığını düşünüyorum.
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

merhaba burcu'cuğum
canım pastan ve yeni düzenlemen çok hoş olmuş.pasta çokk güzel görünüyor hemen yapmak istedim ama yapabilir miyim bilmiyorum.ellerine sağlık yine döktürmuşsun:))))
sevgiler..
seher y.

Adsız dedi ki...

pastacım inş tüm sorunları halledersin pasta çok sevimli ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

pastacım inş tüm sorunları halledersin pasta çok sevimli ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu'cum seni ve Zuhal hanımı Yeşil Elma'da izledim.Çok doğal,sade,kibar ve kendinden emindin,bu nedenle seni tebrik ederim canım.Getirdiğiniz pasta da çok güzeldi,ikinizin de ellerinize sağlık.Hatta aynı gün yorum yazdım ama bir türlü çıkmadı, herhalde tekrar kontrol sistemi koydu o nedenle yorumum çıkmadı diye düşünmüştüm.Meğer değişiklik yapmışsın.Ben de fikrimi yazayım o zaman:Sitenin eski hali daha güzeldi.

izmir'den sevgilerle
Gül Göktuna

Adsız dedi ki...

umarım bu yorum sana ulaşır :(
Canım Burcu'cuğum herzaman ki gibi bu pastanda bir harika.Çok uzun süredir takiplerim ve araştırmalarım sonunda ilk şeker hamuru denememi yaptım.Sana çok şey borçluyum .Gösterdiğin yolla inan çok şeyler öğrendim.Ayrıntılar blog ta yazılı.Ayrıca bakırköy,florya,yeşilköy ve civarlarında oturan pasta gönüllerini bir süprizim var sana öncede yazmıştım ama blog yüzünden alamadın heralde bir ziyareti çok görmez ve ilk pastama yorum yaparsan çok sevinirim.kocaman sevgilerimle
http://handeyle.blogcu.com/
HANDE CİĞER

Adsız dedi ki...

selam sayfanızda buyuk bır keyifle dolaşıyorum...çok zevkli yappımlar var sayfanızda tebrik ederım..BENIM YAKIN ZAMANDA BIR BEBEYIM OLUCAK BUNUN İÇİN ŞEKER DÜŞÜNÜYORUM..BU KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINIZ VARSA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM..PİYASA OLANLAR ÇOK KLASIK DAAH ORJINAL SEYLER BAKIYORUM..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERIM..

Adsız dedi ki...

ay ay ay bunlar süper tarifler tatlı kalbine sağlık