Pazar, Şubat 18, 2007

SEVGİLİLER GÜNÜ HAZIRLIKLARI...






































Aslında bu tip günleri çok abartmayı sevmesem de, biraz bu dönem abarttım galiba :) Sebebi ise temalı çalışmaları uygulamaktan zevk almam ve kalpler ile, kırmızı ile ve çikolata ile çalışmayı sevmem..

Yukarıdaki güllü ve çikolatalı pastayı, sevgililer gününe çok yakıştırdım. .
Sevgili okuyucularımdan Meltem Hanım için bu pastayı hazırlamıştım. Kendisi de eşinin yeni yaşı için yaptırmıştı.. İçi , daha önce yaptığım "en derin sevgi pastası"nın ile aynı. Sadece marzipan ile kaplamadım. Onun dışında çikolata ganaş hazırlayıp pastanın çevresini sıvadım ve en son çikolata duvarı ile bitirdim. Çikolata duvarının yapımı oldukça basittir ve ortaya çıkan sonuç çok şıktır..

Yağlı pişirme kağıdını pastanızın yüksekliğine ve çevre genişliğine göre dikdörtgen kesiyoruz. Sütlü veya bitter küvertur çikolatayı benmaride eritip ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde spatula ile kağıdın üzerine sürüyoruz. Bu hazırladığımız şeridi hızlı bir şekilde pastamızın çevresine yapıştırarak yerleştiriyoruz. Buzdolabında 15 dakika bekletip çıkarttıktan sonra yağlı kağıdı dikkatlice çıkartıyoruz ve alttaki çikolatamız donup duvarımızı oluşturuyor :)




















Yukarıdaki kurabiyeler ise yine sevgili okuyucularımdan Ebru Hanım için yapıldı..
Kendisi kısa bir süre önce nişanlandı ve ben ona nişan hediyesi olarak kurabiye göndereceğime söz vermiştim. İsimlerini ve mesajlarını ,hazırladığım küçük bir etiket ile kurabiyelerin uclarına yerleştirdim. Eğer fotoğrafını gönderseydi, fotoğraflarını da etiketin üzerine yerleştirecektim ama sadece isimlerini yazabildim..

Eğer sizin de fotoğraf basabilen bir printer'ınız varsa Photoshop'ta sevdiğiniz ve sevdikleriniz için küçük etiketler hazırlayıp, bunları delgeç ile delip kurabiyelerinizin veya çikolatalarınızın uçlarına asabilirsiniz :)
Birazdan mutfağa girip 100'e yakın bu tip kurabiyeler hazırlayacağım :))))

























Ve bunlarda , kendimce eşim ve benim için hazırladığım küçük sevgili kurabiyeleri :) Hazırladığım küçük kalpli kurabiyelerin üzerlerini kırmızı şeker hamuru ile kapladım ve baş harflerimizi yazdım. Bunları marketten aldığım kırmızı teneke saksının içerisine strafor ile sabitledim.

Dün marketten alışveriş yaparken ise Lindt'in sevgililer günü için hazırladığı kalpli çikolata kutusunu dayanamayıp aldım ve az önce de dayanamayıp bir tanesini yedim. Dışı sütlüydü ve içi ise yumuşacık bir ganaştı..çok güzeldi :)Onu da kurabiyelerimin yanına yerleştirdim..

13 Şubat Salı günü ise sevgili arkadaşım Zuhal ile Yeşil Elma programına çıkıyoruz.. Bunun için biraz heyecanlıyım :) Şimdiden haber vermek istedim çünkü bu iki gün biraz yoğun olup bilgisayarın başına çok sık geçemeyebilirim ama elimden gelen tüm soruları yanıtlamaya çalışacağım...


Herkese sevgilerimle..

2 yorum:

zinnur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

kurabiyelerin üzerindeki minik çiçekleri nasıl yaptınız?