Çarşamba, Şubat 07, 2007

STAND ÜZERİNDE TEK KİŞİLİK KALPLİ PASTALAR..

33 yorum:

Adsız dedi ki...

Yasasin ilk yorum benim........
Burcu ellerine sağlık.Aştın sen valla
Ebru

Adsız dedi ki...

Burcu bunlar acayip güzel olmuş ellerine sağlık. Bilgisayarın karşısında çıldırdım resmen. Tebrikler
Evrim

Adsız dedi ki...

burcu bir insan bukadarmi yetenekli olur, seni tebrik ediyorum ve ebediyen bu blogun yada yeni actigin sitenin kapanmamasini diliyorum.

hersey icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

burcu bir insan bukadarmi yetenekli olur, seni tebrik ediyorum ve ebediyen bu blogun yada yeni actigin sitenin kapanmamasini diliyorum.

hersey icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

burcu hanım ,

ne olur size yalvarıyorum bunu bize yapım aşaması ile gösterin inanki o kadar güzel olmuş ki renkleri tek olmaları kalpli olmaları bizi unutmayın ne olur sevgililer gününe kadar yapım aşamalı gösterirseniz çok mutlu olurum .şuan şaşkın ve hayran başışlarımdan dolayı nasıl size yazdım bilemiyorum .tam yapmak istediğim pasta

Adsız dedi ki...

burcucum, inanki harika gorunuyor.
ellerine sagik. royal icing dimi bu uzerindeki susleme.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu..

Şu hayal gücün nekadar kuvvetli canım ya?Etrafındaki insanlar çok şanslı diyordum ama şimdi bizlerinde artık şanslı olduğunu düşünüyorum :) iyki varsın canım..Paylaşımlarının sıcaklığı samimiliği okadar anlaşılırki sana söyleyecek söz bulamıyorum.Nazara gelmezsin inşanlar insanın bukadar gönülden seveni olunca !! Yaptıklarına hayranlıkla bakıyoruz ben ve ailem.Küçük kalpli pastalarını görünce nişanım aklıma geldi birden pastan çok benziyordu benim pastama,evlendiğimde(inş) bende nişanlıma( ozaman eşim oluyur) yapmayı düşünüyorum bu güzellikleri tabi tarifini paylaşırsan canım benim.Sevgiyle Kal..

Adsız dedi ki...

Burcuuuu,
Çok güzel, çok şık ve en önemlisi çok ama çok zarifler. Şekil, renk ve desen uyumu muhteşem. Ellerine ve emeğine sağlık. Öpüyorum....

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık demekten başka diyecek birşey yok ki! Pasta değil sanat eseri bunlar :)

Adsız dedi ki...

harika gorunuyorlar lutfen tarifini ve yapim asamasinida bizimle paylasin cok guzel olmuslar ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

Burcu hanım bu bir iltifat değil siz gerçek bir sanatkarsınız, bravo size...

Adsız dedi ki...

bunlar tek kelimeyle muhteşem. renklerin güzelliğine bak. bu arada birde tariflerini alabilirmiyiz lütfen...
ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

slm burcu hm
bende sitenizi sürekli takip edenlerdenim ve sayenizde birçok şey öğreniyorum...sevgililer günü için eşime pasta yapmayı düşünüyorum ama benim pasta yapımımda 2 sorun var
birtanesi pastayı 2 ye böldükten sonra
arasına koyduğum meyveler yüzünden üst kattaki taban kayıyor...yamuk yumuk birhal alıyor.yani sizce önce meyva sonra mı krema koymalıyım nasıl yapmalıyım 2.side krema üzerine kremşanti sürdüğümde eşim çok beğenmiyor ve tam kaplayamıyorum pastayı ve çevresini...eşime sevgililer gününde güzel bir pasta yapmama yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

burcu artik resim koyup ceeee deyip kaciyorsun.. Diyecek bisey birakmamis arkadaslar . Bu ne maharet ya masallah ben ugrassam da bu ufacik pastaciklari kaplayamam seker hamuru ile heralde..

Adsız dedi ki...

çok şirin şeker hamuru renkleri ne kadar hoş olmuş

ben birşey soracaktım benim tartacak aletim olmadığı için glikozu neyle ölçebilirim bardakla falan fazla gelirmi sence

Adsız dedi ki...

yaptıgın hersey superrr.daha önce de yeni sitene yorum bırakmıstım ve sorularım vardı ama sanırım cok yogunsun cunku hala cevap alamadım.bekliyorum:))bu arada bugun yemek kursuna basladım.sonunda antalya da da biryemek kursu var.yuppiii!!!
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Muhteşem. Üstteki pastalar fosforlu gibi gözüküyor çok hoşlar. :)

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,

Bu pastaların tarifini merakla bekliyorum. Ayrıca gönderdiğim mailin cevabını da merakla bekliyorum :))))
Sevgiler. Burçin.

Adsız dedi ki...

Burcucugum, tasarim harika. Hele o renkler bayildim. Sanirim icleri cikolata yogun keklerinden. Yada ben oyle olmasini hayal ettim simdi ve onlari yedigimi :)) Ellerine saglik, opuyorum.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu öncelikle pastalar harika olmuş hatta harika ötesi süperler süperr... ellerine sağlık bugün pastamalzemecisine gittim ama halaa sadece pembe şeker hamuru var oysa ben beyaz olursa istediğim renkleri oluşturabilirim diye düşünmüştüm.neyse şeker hamurlu pasta denememi daha sonraya bırakltım. ben en iyisi bol çikolatalı tariflerden vaz geçmeyeyim.burcucuğum hani şu haftaya yayınlayacağın tam benim istediğim gibi olan pasta varya onu şimdi çok merak ettim neyse kediyi merak öldürürmüş ben ölmeden birşeyler sorayım.çikolata duvarı dediğin şey hanimişte görmüştüm çikolata bantımı oluyo acaba.birde yine hanimişte okuduğum kek kalıbının yan duvarlarını yağlamamk gerektiğiydi çünki kek yağlı yüzeyde tırmamanadığından kabaramıyomuş ne dersin ?? canım yine çok yazdım ama bu kadar işinin arasında hepimize tek tek cevap yazıyosunya bayılıyorum sana ..çok ama .çook mutlu ol emi?? sewgiler....

Adsız dedi ki...

Burcucuğumm çok güzel bu minik kekler,yaa yapılışınıda istiyoruz.Adım adım resimlerini görmek istiyoruzz.İnşallah çekmişsindir.Yayınlaman dileğiyle.
Seni çok seviyoruz.Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Burcucuğum harikasın ne denilebilir başka canım ellerine sağlık muhteşem olmuşlar

Adsız dedi ki...

merhaba sitenizi hergün ziyaret ediyorum ve harika bir site pastaları çok seviyorum ama pek bilgi sahibi değilim pastanelerde satılan spesial pastalarla ilgili merak içerisindeyim neredeyse ayda 1 kez alıp yiyorum ama kendim yapabilmek isterdim acaba üzeri nasıl o kadar düz bilginiz ve tarifiniz varmı sitenizde aradım ancak bulamadım birde sitenizi gezerken hep gördüğüm şeker hamuru varya acaba onlar yenilebiliyormu yani çok ağır görünüyor sanki yenmez gibi eğer bu konu hakkında bir yazı yazarsanız sevinirim tgakipteyim tşk.

Adsız dedi ki...

Takipçilerin söylenecek en güzel sözleri söylemişler .. Gerçekten çok çok güzeller .. Ama senin pastalarınla birlikte yaptığın ve onlar kadar güzel , hoş ve keyifli olan olan sohbetlerini de özledik biz ...


nur

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum gerçekten çok güzel pastalar yapmışsın. Fotoğrafa baktığımda kendimi çok mutlu hissediyorum. Üzerindeki beyaz desenleri çok severim ;) Ellerine sağlık canım.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

pastacım ellerine sağlık yine muhteşemler.ben pandispanyayı sormuştum unutuldu acaba pandispanya pişirilince dolapta veya oda ısısında kaç gün saklanabilir tşk sevgiler

Adsız dedi ki...

burcu hanım pastalarınız süper olmuşşş harikaaa. size bir sorum olacak. ben daha önce hazır şeker hamuru kullanmıştım.şimdi evde kendim yapıcam. gliserin aktardan aldım fakat gıda da kullanılmaz diyor. sizce sakıncası varmı .ikilemde kaldım şimdi. birde toz jelatin bulamadım yaprak aldım oda olur heralde

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba,

Bu ara bahsettiğim gibi maket pasta üzerine de çalışıyorum..Bu tek kişilik pastalar bahsettiğim butik kurabiyeci için yapılan maket çalışmalarımdan biri..içleri strafor..
Ama bu hafta yayınladığın tek kişilik yoğun çikolatalı pastalar ile aynı..eğer gerçeğini yaparsan aynen verdiğim tarif ile aynı yaparım..Tarif;

http://pastaci.blogspot.com/2007/02/pastalar-hayatimin-daha-iinde.html

Yapım aşamalarını maalesef gece çok geç bir saatte yaptığım için çekememiştim..ama bundan sonra tek kişilik kalpli bir pasta çalışmamı tek tek fotoğraflayacağım :)

Ve herkese güzel sözlerinden, destek ve mutluluk dolu geri dönüşlerinden dolayı çok çok teşekkür ederim:)))

Bazı soruları hemen cevaplamak istiyorum;

Seda, evet üzeri royal icing ..gelişigüzel yuvarlaklar çizdim..

Eylem, sonunda blog okuyucularından biri beni çevresine kabul etti :))) hep çevremdekilerin şanslı olduğu yazılır ya ( çok çok sağolun) ama ben sizlerinde benim çevremde olmanızı istiyordum :)
Bu arada nişan pastana benzetmene çokkkk sevindim :)

Betüş, kremanın içerisine meyveleri koyarak deneyebilirsin..meyve ile kremayı biraz karıştır..ama sade kremadan biraz ayır..ayırdığını sıkma torbasına koy ve ağzı geniş br uç tak..pastanın çevresine sıkma torbası ile duvar sık ve ortasına meyveli kremanı yerleştir..üzerine ise dikkatlice diğer pandispanyanı kapat..

dışa süreceğin kremayı ise biraz daha sert hazırla..250 gr çikolatayı erit ve 200 ml sıvı krema ile çırp..çok güzel bir kaplamak kreması oluyor..


Elif, ceeeeeeeeee :))))) çok güldüm..ben bir heyecan paylaşmak için hemen resmini çekip yayınlıyorum, en azından görüntüsü fikir verebilir diye :)

Feride, öncelikle şeker hamurunu kendin hazırlamak istiyorsan , bir cup ölçü seti kendine almalısın..en güvenilir en partik yol budur..Eğer İzmirde veya İstanbulda ise Ikea'da çok güzel ve fiyat olarak uygun cup ölçüleri var, kırmızı renkte..

Görkem, az önce önceki yorumlara vs. baktım ama sorularını bulamadım..zahmet olmazsa bir kere daha gönderebilirmisin..ya da sanırım pastaci.net'e gönderdin..orayada bakayım..geçikmeler için özür diliyorum..

Besteciğim, evet çikolata duvarı Hanimişte var..bende aynı ona benzer yaptım..Yağlı kağıdı dikdörtgen kestim(pastanın çevresine uygun) bitter kuvertur eritip banta sürdüm..ne çok işnce ne çok kalın sürdüm ve hemen pastanın etrafına dikkatlice yapıştırıp buzdolabında beklettim.15 dakika sonra yağlı kağıdı dikkatlice çıkardım ve duvarım oluşmuştu :)
Evet, kalıbın her yerini yağlamak gerekiyor ..ben zaten hep kalıbımızı her yerini yağlayalım derim :)

Pelin,bana merak ettiğin pastaların örnek bir fotoğrafını gönderebilirmisin..

burcugencoglu@pastaci.net

ve bu arada şeker hamuru yeniliyor..ben çok ince açıp çalıştığım için , sert ve itici bir görüntü oluşmuyor..ama yinede muhteşem lezetli birşey değil..sadece görselliği ön plana çıkartıyor..

Nur, her boş anımda buradayım :)

Emine, çok çok özür :(
Pandispanyayı buzdolabında streç filmleyip 2 haftaya kadar saklayabilirsin..oda ısısında ise yine streçliyip 1 haftaya kadar saklayabilirsin..hatta dondurup çözüp saklayanlar bile var ama ben hep tazelikten yanayım :)

Seher, bende gliserin araştırdım ve vücuda girmesinde bir sakınca olmadığını öğrendim.Pastacılıkta tüm dünyada kullanılan bir malzeme..zaten şeker hamurunu deliler gibi tüketmediğimiz için sakıncalı bir durum ortaya çıkmıyor..
yaprak jelatinle biraz zor olur, asıl tz jelatin gereklidir ama yinede suda iyice jelatini erit ve aynı suyun içerisinde gliserin ve glikozuda eriterek kullanmasını deneyebilirsin..

herkese sevgierimle..

Adsız dedi ki...

açıkçası bir heves uğruna almak istemedim acaba çorba kaşığıyla falan yapsam yada alttaki adresteki bardaktan bir bardak ölçüsü ne kadar çıkar diye bir tahminin varmı
http://medicine.inonu.edu.tr/habertip/habertip6/bardak.jpg

Adsız dedi ki...

slm ban adiyecek hic bir söz kalmadi acikcasi pasta harika süsleri rengi süper hayran kaldim ( birazcikta uzuldum kendim yapamiyacagim icin anca 6 aysonra kismet olursa trden malzemeleri almayi dusunuyorum umarim bula bilirim ) cok acayipler seker hamuru bulamiyorumda kendimde yapamyiorum sans yokki bende krem santi ile süslerim oda olur degmi sevgililer gunu icin herkese byekendinize cici davranin

Adsız dedi ki...

muhteşem bir görüntü bakakaldım çok güzeller artık size şaşırmamak lazım tabi ama bunu başarıyorsunuz her seferinde

Adsız dedi ki...

Burcu!sen gerçekten aştın.Sana uğramadan duramıyorum.Acaba bugün ne yapmış diye merak ediyorum.Ayrıca senin yolundan ilerlemeye çalışıyorum..
öptüm...sevgiler
ipek
limonbahçesi

zeliha atak dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık..hepsi bir başka güzel ve bunları yapmakta çok zevkli..
bende çok meraklıyım yapmayada yemeyede daha çok :)

bir sorum olacak bilmem yanıt verebilecekmisiniz.ben kayseride oturuyorum..hiç bir yerde şeker hamuru veya maket hazır pasta süsü ne rastlayamadım nerelerden temin ediliyor.sanırım ben bu konuda bilginize ihtiyacım var.onlaalar hem daha şık hemde daha renkli.pasta yapmakta keyifli olur.teşekürler