Salı, Şubat 20, 2007

TRUFF'LU VİŞNELİ PASTA VE GÜZEL KAHVALTIMIZ..






































Bu aralar her ne kadar şeker hamuru yoğunlukla çalışsam da, şeker hamuru süslemesiz, klasik tarzdaki pastaları da yapmasını ve yemesini çok özlüyorum. Bu özlemimi sevgili annem giderdi ve benden hafta sonu kendisine gelecek olan arkadaşları için vişneli-çikolatalı güzel bir pasta hazırlamamı istedi. Bende elimin altında ne varsa, o malzemelerle bir pasta hazırladım.

Bir gece öncesinden başka bir sebep için pişirdiğim büyük dikdörtgen bir pandispanya vardı. Onun yarısını kullandım. Böylece dikdörtgen bir pastamız oldu. Üzerini süslerken ise kilerimde file fındıklar vardı ve buzdolabımda da 2 gün önce yaptığım pastanın sert çikolatalı ganaşı vardı. Onunla da truff hazırlayıp pastanın üzerini süsledim..

Truff ile süslenmiş ve vişne ile çikolatanın bir arada kullanıldığı pastalar her zaman aklımı başımdan alır. Umarım yarın annemin ve misafirlerinin de akıllarını başlarından alır :)

Pasta için gerekli malzemeler;

- Pandispanya için ;

Yoğun Çikolatalı Pandispanya

Yarısı kullanılacak ama siz isterseniz daha büyük bir pasta hazırlayabilirsiniz..

- Ara kreması için ;

  • 1 paket kakaolu creme ole
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 kavanoz Tukaş vişne konservesinin taneleri ve suyu (suyu pandispanyayı ıslatmak için)

-Üzeri için ;

  • 1 paket sıvı krema
  • 6 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı kadar fındık file
  • 8-9 adet truff
  • arzuya göre, dekor amaçlı şeker hamurundan yapraklar

Pandispanyamızı yukarıdaki tarife göre bir gün veya gece önceden hazırlayalım.

Ben pandispanyanın yarısını kullandım. Ama siz isterseniz tümünü malzemeleri iki katına çıkartarak kullanabilirsiniz.

İkiye böldüğümüz pandispanyayı levye veya büyük tırtıklı bir bıçak yardımıyla üçe bölelim.

Soğuk süt ile creme ole'yi çırpıp iç kremamızı hazırlayalım.

İlk katı pasta standımızın üzerine yerleştirelim. Vişne kompostosunun suyu ile pandispanyamızın ilk katını bir fırça yarımıyla ıslatalım. Üzerine kremamızın yarısını sürelim ve aralara vişne tanelerini serpiştirelim. Aynı işlemleri bir sonra ki kat için tekrarlayalım.

En üste kapattığımız pandispanyayı ıslatmayalım.

Sıvı krema ve pudra şekerini mikser ile çırpıp 10 dakika buzdolabında bekletelim.

Hazırladığımız pastanın dışını kremamız ile sıvayalım.

Sıvadığımız pastanın yanlarını ve üzerini fındık file süsleyelim.

Ve pastamızın ortasına truffalrımızı ve isterseniz yapraklarımızı yerleştirelim.

Buzdolabında saklamanızı öneririm. Ama sofraya getirmeden yarım saat önce yumuşaması için oda sıcaklığına çıkarılmasını tavsiye ederim..




























Ve bu muhteşem kahvaltı (bence brunch) sofrası sevgili Seda'ya ait :) İnanılmaz becerikli ve iyi yürekli ev sahibimize yürekten teşekkür ediyorum tekrar çok çok güzel mamalar ve çok çok güzel sohbetler sundu bizlere..(Sedacığım, hatırlarsan Ufuktan bileçok ben yaptım yediklerini, hem de bayılarak. Zuhal biliyorsun yemedi..bilmiyorum artık..) Ben artık her Çarşamba sizdeyim :)

Sedacığıma hediye götürdüğüm Cheesecake'im..

29 yorum:

Özlem dedi ki...

Burcu hanım merhaba,

Sayfanızı her gün ve sabırsızlıkla takip ediyorum. Detaylı ve anlaşılır bir dille yaptığınız tarifler gerçekten çok müthiş . Bu pasta da çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık. Yaptıklarınız gördükçe heveslenip kendimi Fermo’ da Beysa’ da çılgınca alışveriş yaparken buluyorum :) Çok merak ettiğim ve hep ilgilendiğim şeker hamurunu sayenizde nerdeyse tüm detaylarıyla öğrendim. Katkılarımız için teşekkurler. İnşallah bir gün tanışmak da kısmet olur. Sağlıcakla ve sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

muhteşem bir kahvaltı olmuş belliki pastada harika ama o gördüklerim orkidemiydi yoksa .. nasıl akıl ediyorsunuz bu ayrıntıları harikasınız süper bebek kurabiyeleri budum bir bakın çok seveceksiniz ince işçilik tam sizlik
sevgiler

zinnur dedi ki...

Burcu'cum, seker hamurlu pastalarini da begeniyorum tabii ki, ama boyle kremali pastalari ozlemistim dogrusu blogunda. Ellerine saglik, eminim nefis bir sey olmustur.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu..

Sofranızda çok berektli olur inşallah her zaman,pastanda çok güzel görüüyor,yine döktürmüşsün canım..Yediklerin afiyet bal şeker olsun sana sevgili Burcu..İyki varsın..

Adsız dedi ki...

ne guzel bir gun gecirmissiniz cok kiskandim sizi:)bizede bekleriz
zeynep sarac

Adsız dedi ki...

canım taaaammmmmm benım ıstedıgım bır pasta harıka otesi yaneeee ne dıyebılırımkıne......ellerıne yuregıne saglıkk canım arkadasım..o mamalardan bende ısterımm yaaaa....ben pandıspanyamı yapmaya koyulayım bareee....

Nezaket dedi ki...

Burcu, seker hamurlu pastalarina bayiliyorum hele son yaptigin piknik sofrasi mukemmeldi. Ama normal pastalarini da cok ozledigimi az once farkettim. Yine cok guzel olmus, ellerine saglik. Annenin misafirlerinin yerinde olmak cok isterdim :))Gorusmek uzere sevgilerimle

Tulosh dedi ki...

Burcum pasta muhteşem eminim annen ve arkadaşları bayılacaklar. Ben burdan bayıldım vallahi :)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım yine çok güzel bir pasta yapmışınız elinize sağlık.sizin tarifinizdeki plastik çikolatayı bugün denedim fakat başarılı olamadım hazırlayıp strece sardım açtığımda ise parça parça idi bir türlü toparlanmadı.bir süre sonrada yer yer beyazlaşmalar oldu nerde hata yaptım anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim hoşcakalın

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bu pasta ne kadar da iştah açıcı duruyor. Şeker hamuruna öylesine kaptırmışız ki, doğal güzellikteki pastaları unutmuşuz galiba, en azından kendi adıma..
Sevgiler,
Esra

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Burcu,
pastaların o kadar güzel ki insan gözlerini alamıyor. hepsinde ayrı bir hayat resmedilmiş gibi. tv de de izledim çok başarılıydınız. sevgiler

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar burcu hanim sitelerinizin takipsiyim herzaman, her sey cok hos pastalar güzel ve lezzetli ellerinize ve emeginize saglik,sevgiyle kalin...

Adsız dedi ki...

merhaba
harika gozukuyor hem sofraniz hem pastaniz super ellerinize saglik...

www.yumurtasepeti.net

Adsız dedi ki...

Burcu,

Bu pasta gerçekten nefis görünüyor. Şeker hamurlu olanların görselliği tabi ki çok güzel ama bu pasta hiç tereddütsüz en küçük kırıntısı bile silinip süpürülecek türden yemek istedim ben şimdi vişneli vişneli ımhhh :))) Sevgiler, Burçin.

Adsız dedi ki...

pastacım pasta çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Sofralarınızdan bereketiniz, muhabbetiniz eksik olasın.Sevgiler

NiNo dedi ki...

muhtesem gorunuyor ellerine saglik ogrenecegim daha cok sey var :) sevgiler

Adsız dedi ki...

slmlar sevgili BUrcucum ne diyeyim herkes guzel seyleri demis zaten ama gercekten tebrik ediyorum sanat yapiyorsun gercek anlamda tebrikler canim ben sana bir sey sorcam yurt disinda yasiyorum da acaba bu pasta malzemelrini fiyatlarini merak ediyorum mesala pastaya sekil vermek icin bir spatula veya seker hamuru acma oklavasi kac para zahmet olmazsa ornek verebilirsin

LaMa dedi ki...

Seda'nin sayfasinda da okudum kahvaltinizi tu tu tu masAllah cok guzel anlar gecirmissiniz:) Neseniz daim olsun,
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum işte lezzet diyorum başka bir şey demiyorum. Ellerine sağlık.......

nilay dedi ki...

Sevgili Burcu :)
ellerine sağlık...şeker hamurlu pastalar çok şık oluyor ama böyle klasik pastaların tadını hiçbirşeye değişmem...üstelik görüntüsü de çok şık olmuş yaptığın pastanın...kahvaltı sofrasına diyecek yok :) orada olmak vardı diyorum sadece :))

sevgiler

Adsız dedi ki...

Özlem merhaba,
Eğer yardımcı olabildiysem, bilgilerimi aktarabildiysem ne mutlu bana..çok teşekkür ederim Özlem Hanım :)

Aynur merhaba,
Baktım ve bayıldım !!!! tam Martha'nın tarzı..öbür hafta bu tip kurabiyeler çalışmam lazım..o kadar ince yapamasamda örnek alacağım..

Zinnur, özlem giderttiğime memnun oldum :) Şeker hamuru çalışmayıda çok seviyorum ama Zinnur..özellikle çiçek veya modelleme yaparken çok rahatlıyorum..

Eylem , güzel sözlerin için teşekkür ederim :) iyi ki sende varsın :)

Salihacığım, eminim sen daha güzelini yaparsın canım :) bence hallet artık şu pandispanyayı , olmadı başka tarifleri denemelisin..

Nezaketciğim, keşke senin için çok özel bir pasta yapabilsem..ama eminim birgün mutlaka ya ziyaretine geleceğim, ya da İstanbulda seni misafir edeceğim :) hediyelerin salonumuzda, hep gördükçe kulaklarını çınlatıyorum..

Tülaycım, sözüm olsun sana :)

Füsun Hanım merhba,
muhtemel kullandığınız çikolatadan böyle bir sorun yaşamışsınızdır..Küvertur kullanmanızı hatta bitter kullanmanızı öneririm..

Esra merhaba,
Ben tüm pastaaları çok seviyorum :) Sadece şeker hamurununa vişne ekleyemiyordum, su bırakıyor diye..buna bolca ekleyebildim :) ama ben tadamadım :(


Sevdamavisi merhaba,
tüm güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim, çok naziksin ..
çok mutlu oldum inan..


Seval, teşekkür ederim..her zaman ziyaretime beklerim :)


Aslı, çok teşekkür ederim :)

Burçin, çokkkk haklısınnnnn :)))


Emineciğim, sağol canım :))


Nihan, hepimizin öğreneceği çok şey var :)


Merhaba,
Öncelikle nazik sözlerin için çok teşekkür ederim. Fiyat vermek zor çünkü tam olarak hangi ekipmanları sorduğunu öğrenmem gerekiyor. İthalürünler tabii ki yurt dışından daha pahalı ama yerli ürünlerimiz uygun fiyatlı oluyor..

Lama, evet Seda çok tatlı ve nazik bir ev sahibi..ben artık her hafta ona bir kez mutlaka uğramaya karar verdim :)hatta bugün bile uğradım çok nefis havuçlu kek yedimmmmm :)

Ufukcuğum, cheesecake'ten sonra sana yapılacak bir pastaaaaa...listeye yazıldı :)

Nilay, sana da hak veriyorum..ve inşallah bir gün hepimiz buluşup çok büyük bir sofranın etrafında sohbet ederiz diyorum :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu hanım siz öğretmen misiniz?
Yanlış anlamayın, uzun zamandır sessizce takip ediyorum sitenizi ve sizi daha yakından tanımak istedim :)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum,
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş pastan,bayıldım yaptıklarına..))

Seda'nın sofrası da çok güzel gözüküyor resimlerden,afiyetler olsun..Ahh bende aranızda olmayı çok isterdim doğrusu.))

Tekrar ellerine sağlık canım..
Ayrıca sayfan muhteşem olmuş,Allah nazarlardan saklasın seni tatlım benim..

Sevgiyle öpüyorum yanaklarından..Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Biraz önceki yorumu ben yazmıştım tatlım..Gül/d.tadı
isim yazıp yazmadığımın farkında olmadığım için tekrar belirtmek istedim..

Sayfana girince şaşkınlık yaşadım bu güzellikler karşısında da ondan.))

Ceylan dedi ki...

Selamlar,
Blogunuzu merakla takipe edenlerdenim. Geçenlerde kurabiye tarifinizle, çocuklara bir kurabiye süsleme günü yaptık, çok eğlendiler ! Bazı anneler, çiğ yumurtalı icinge biraz şüpheli yaklaştı. Bu konuda ne dersiniz?
Aktivitenin resimlerini (çocuklar kategorisinde) ve benim diğer tariflerimi, blogumda bulabilirsiniz (www.ceylanayik.blogspot.com). Bize de bekleriz :)
Sevgiler,
Ceylan

Adsız dedi ki...

merhaba, vişneli truflu pastanıza bayıldım. Ellerinize sağlık. Şeker hamurlu pastaların görüntüsü çok güzel olsada ben şeker hamurunu yiyemediğimden bu tip pastaları daha çok seviyorum...

Tekrar böyle bir görüntüyle buluşturduğunuz için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu Hanım :)
Ben sitenizi yeni keşfettim ve bu hafta sonu tariflerinizi karıştırarak çikolatalı krokanlı bir pasta yaptım :) Pastam çok güzel görünüyordu fakat pasta kesildiğinde içine koyduğum creme ole çok akışkan oldu ve dilimlerden aktı. tabii buda pek hoş olmadı. Acaba creme ole nin sütünü tarifteki gib değilde daha mı az kullanmalıydım? Teşekkürler sizden çok şey öğrendim :)

daimamutfak dedi ki...

merhaba burcu,blogları dolasırken blogunuzu gördüm ınanın harıka..benı anlatmıs sankı..tebrıkler.yenıyım ama azımlıyım olacak diyorum..sevgıler.daimamutfak.blogspot.com

angel dedi ki...

canım bloğun çok güzel.çok güzel tarifler var.senin bloğuna girince zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum...canım benimde blogum var.beklerim.....