Perşembe, Mart 08, 2007

BADEMLİ BROWNI ..




















Uzun zamandır bloguma uzun uzun yazamıyordum. Gerçi ben pek uzun uzun yazmasını yapım itibari ile beceremem ama kendimden pek bu aralar bahsetmediğimi farkettim. Bir anda beni çok mutlu edecek bir yoğunluğun içerisine düştüm :) Daha çok pasta ve kurabiye yapmaya, daha çok yazı yazmaya, daha çok tarif denemeye başladım. Ama yoğun ve yorgun olduğum için yaptığım herşeyi tek tek bloguma yansıtamadım.

Bol bol maket pasta çalışmaya başladım. Sevgili Ebru'nun girişimleriyle Behiye Hanım ve Fungi için maket pastalar hazırlamaya başladım. Bir başka kafe'den gelen istek üzerine onlar içinde maket pastalar hazırlamaya başladım. Hatta Fungi'de sergilenen maket pastalarım için sipariş almaya başladım. Ve pasta yaptığım için o kadar mutlu ve huzurluyum ki..mutfakta geçen saatler bana rahatlama ve yaşama kaynağım halinde geri dönüyorlar..

Evimin mutfağı şu an da bir atelye edasında bize hizmet ediyor. Celal Usta'dan aldığım pudra şekerlerini bile koyacak yer bulamıyorum ve arabamın bagajı utanarak yazıyorum ki bana depo hizmeti veriyor :) Dün Göztepe Örnek Mahallesinde ki Celal Usta'nın atelyesine uğradım .Ama sadace Celal Usta'nın adını yazmak yanlış olur çünkü orada canıyla ve sevgisiyle çalışan çok büyük bir usta olan Fevzi Usta var..Celal ve Fevzi Usta'lar kardeşler ve gerçekten işlerini çok seven başarılı insanlar. Buradan tekrar kendilerine saygılarımı gönderiyorum.


Pastaci.net haraketlendi. Ve daha da haraketlendirmek için yeni projeler düşünüyorum..

Ben bol bol pasta yapıyorum, kurabiye süslüyorum,partiler için masalar düzenliyorum ve çokkkk eğleniyorum :) Bu arada sizlerden birçok e-mailler ve yaptığınız muhteşem pastaların fotoğraflarını alıyorum. Bunlar beni inanılmaz mutlu ediyorlar. Ama geri dönüşümlerimde biraz geçikiyorsam lütfen beni affedin..

Gelelim bollllll çikolatalı tarifime ;

Gerekli malzemeler ;

30 x 20 cm boyutlarında ki dikdörtgen kalıp için

  • 6 adet iri (jumbo boy)yumurta - eğer yumurtalarınız küçükse 8 adet küçük boy
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı toz kakao
  • 200 gr %70 kakao içeren bitter çikolata (Lindt küvertur)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2/3 su bardağı kefir
  • 2 çorba kaşığı Irish aroma ( vanilya veya başka çeşit bir aromada olabilir)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı kabukları soyulmuş çiğ badem

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta, toz şeker ve aromamızı homojen hale gelene kadar çırpalım.

Çikolata ve tereyağını birlikte benmaride eritelim. Yumurtalı karışımın içerisine hem kaıştırıp hem de yavaş yavaş dökelim. 1-2 dakika çırptıktan sonra kefirimizi ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Bademlerimizi benmari için kaynatmış olduğumuz suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.

Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyelim . Karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpalım. Hızlı devire geçirip 3 dakika aha çırplaım.

Bademleri sudan çıkaralım. Ve mutfak havlusu ile kuruluyalım. Karışımımızın içerisine ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.

Kalıbımızı yağlayalım ve karışımımızı dökelim. Kalıbı şöyle bir sallayarak üzerini düzgünleştirelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Keki çok sert pişirmeyelim ve hafif nemli kalmasına özen gösterelim.

Piştikten sonra fırında çıkarıp soğutalım. Biraz soğuduktan sonra mutfak havlusu yardımıyla ters çevirerek bir gece oda ısısında bekletelim.

Servis yaparken kalıbımızdan dikkatlice çıkarıp ıslak bir bıçakla dilimleyelim.

Bu arada Flash haberimiz;

Pasta malzemeleri satacak olan sitemiz bugün açıldı :)

www.pastamalzemeleri.com

Herkese sevgilerimle..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili BURCU.

Önceikle bloguna uzun zaman oldu böyle bir yazı yazmayalı,duygularını bizlerle paylaşman çok güzel ve samimi..Sevdiğin ve yapmaktan hoşnut olduğun işlerle uğraşman nekadarda güzel..Sende ilerde çok başarılı bir pastacı olacaksın ben eminim ve çalışmalarında bunun habercisi güzelim.Yine tadı damağımızda kalacak nefis bir browni yapmışsın en kısa zamanda yapıp sana döneceğim..Öpüyorum sevgiyle Kal..Eylem

Özlem dedi ki...

Merhaba Burcu ,
Browniler nefis gözüküyor. Anlaşılan pastacı yine döktürmüş :))Ellerine sağlık .
Pasta malzemeleri satış sayfası da gerçekten müjdeli bir haber . Ne güzel artık alışveriş yapmak için haftasonlarını beklememize gerek kalmayacak .

Kolay gelsin, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum,
Sesini duymak ne kadar güzel. Browniler de çok güzel görünüyor. Bu güzel yoğunluğun ve heyecanın hiç eksilmesin. Hemen Pastaci nete gidiyorum şimdi.
Sevgiler,

http://bakinnepisirdim.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Bademli browni çok güzel gözüküyor en kısa sürede denemek üzere not aldım, yalnız bu kefir yerine başka ne kullanabiliriz?

pecete dedi ki...

Ellerine sağlık Burcu. Yeni sitemiz hayırlı, uğurlu olsun... Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, öncelikle kadınlar gününü kutluyorum canım. Her yaptığın şey gibi bademli brownin de nefis görünüyor. Bu yoğunluğundan aldığın haz için sevindim insanın yaptığı işi severek yapması gibi bir şey yok sanırım. Kendine iyi bak canım öptüm seni.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu abla guzelsiten var ellerine saglik . yanlis anlamazsan birsey demek istiyorum. elbette seker hamuruyla calismalar yapmak herkezin harci dgil cok guzelde gozukuyor yalniz. sadece seker hamuruyla pasta yapmak bana gore bir marifet degil . ici genelde kek ile dolu uzeri . birtek siklik icinseker hamuru ile yapilmasi bana gore degil . insallah kirilmazsin ama bence yas üastayida . zinnur abla daha guzel yapiyor . neyse soyliyceklerim bukadar sadece dusuncelerimi dile getirmek istedim herkezin dusuncesi bir degil . ama guzel gozukuyor bunlarda onada lafim yok . kib. aeo. as#blam

Burcu ÜNAL dedi ki...

Eylem merhaba,

Desteğin için çok teşekkür ederim :)
Tüm konsantrem ile bütün gün pastacılık ve tarifler üzerinde kafa patlatıp duruyorum. Umarım birgün gerçekten daha güzel geri dönüşler alabilirim(sadace maddi anlamda değil tabii ki) ..
çok teşekkür ederim tekrar..

Özlem merhaba,
Evet, Berna güzel bir çalışma yaptı gerekten..umarım pastamalzemeleri.com gerçekten başarılı olur..ben şimdiden pek çok ithal ürünü oradan temin ettim..

Burçin merhaba canım,
bakıyorum sende çok çok güzel şeyler yapmışsın..sana mail attın ama tekrar yazıyorum; bayıldım yaptıklarına..

şu an pastaci.net'te çok bir süpriz yok ama bir kaç proje geliştirmek istiyorum..her türlü fikir ve önerilerinize açığım efendim :)

Pembeli merhaba,
Kefiri denemek için kullandım açıkcası, bakalım buttermilk gibi sonuç verecekmi diye..istersen sende bir bardak süte limon damlatıp kesilmesini ve ekşimesini bekleyebilirsin..oda bir çözüm.

Evet, Ayşem..hayırlı uğurlu olsun Berna'ya :)

Lale merhaba,
bende senin ve hepinizin dünya kadınlar gününü kutlarım :)
Neden bloga yazmadım ki :(( çok ayıp bana gerçekten..
Ve güzel sözlerin için çokkkkk teşekkür ederim..

kib. aeo. as#blam merhaba ?
adını keşke daha açıklayıcı yazsaydın, ama olsun :)
Ben herkesin yaptığı çalışmaları,pastaları çok çok takdir ediyorum ve beğeniyorum..
Zinnur'a ise hayranım..çok ince zevkli bir insan..
ama ben şeker hamuru kaplı pastalarımın içine o kadar çok özeniyorum ki, neredeyse hiç kek yok gibi..yumuşacık bir çikolata bombası hazırlıyorum ve kim yese çok şaşırıyor..ama haklısın genelde şeker hamuru kaplı pastaların içleri çok kek oluyor ve anlamsız oluyor...

herkese sevgiler, saygılar..

Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsunnn :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum
Browniler muhteşem gözüküyor. Ellerine sağlık...
cafe için yaptığın maket pastaları netten gördüm, acayip güzel ve çok sevimli gözüküyor. Bayıldım gerçekten... :) süper!!!! süper!!!!
Seni birkez daha gönülden kutluyorum, Seninde sevdiğin ve mutlu olduğun bir işi yapıyor olman ne kadar güzel... Başarılarının devamını dilerim sana .. Bol pastalı günler :)))

Ahu

Adsız dedi ki...

Pastacım merhaba browniler çok güzel görünüyor denemek için hazırım yalnız bişey sorucam sütü limon suyuyla kestirince bardağı süzüp kesik sütü mü kullanıcaz yoksa suyuyla berabermi kullanıcaz? orayı anlamadım ellerine yüreğine sağlık güzel tariflerin devam etsin her şey gönlünce olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

Fungi'deki pastaları gördüm.Harika şeyler yapmışsın.Ellerine sağlık...........

Adsız dedi ki...

PASTACI MERHABA,UZUN ZAMANDIR SENİ TAKİP EDİYOR VE HAYRAN HAYRAN OKUYORUM,ÖYLE HEVESLENDİM Kİ BUGÜN FERMO YA GİTTİM,APAYRI BİR DÜNYA,İNSAN ORADA NE VARSA ALMAK VE MUTFAKTAN HİÇ ÇIKMAMAK İSTİYOR,SENİN GİBİ OLAMASAKTA YAVAŞ YAVAŞ GİRİYORUZ GALİBA BU İŞLERE:) ÇOK TEŞEKKÜRLER EMEKLERİN VE PAYLAŞIMIN İÇİN...ELLERİNE SAĞLIK....

Adsız dedi ki...

burcu hanım pastalarınızı çok beğeniyorum ben bilgisayar şeklinde bir pasta arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

burcu hanım pastalarınızı çok beğeniyorum ben bilgisayar şeklinde bir pasta arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Burcu ÜNAL dedi ki...

Ahucuğum, çok teşekkür ederim..ama daha çok çalışmalıyım :)

Emineciğim, tüm bardağı kullanıyoruz. Zaten ayırmaya gerek kalmıyor canım..deneyince yorumunu tekrar beklerim :)

Suzan, çok teşekkür ederim :)
Ama dediğim gibi daha çok farklı modeller üzerinde çalışmalayım..inanırmısın 24 saat yetmiyor bazen..

Nikoçara merhaba,
her zaman yanımda hissettiğim insanlardan birisin..bu güzel duygu için çok teşekkür ederim sana :)

Papatya, inan bu işlere girince pişman olmayacaksın..çok zevkli ama birazda özveri ve maliyet istereyn bir iş :) bazen bütçeme göre haraket etmeyip değişik malzeme görünce dayanamayıp çoğunu alıyorum :)

Zeynep merhaba,
Bilgisayar şeklinde internetten pek çok model bulabilirsin ;

http://images.google.com.tr/images?q=computer+cake&hl=tr&um=1&sa=X&oi=images&ct=title

herkese sevgilerimle..