Salı, Mart 20, 2007

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE







































Devamlı çikolatalı tatlar ,özellikle cheesecake'ler ve kurabiyeler yapma girişimindeyim.

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

İşte bu kurabiyeler gerçekten çok güzeldi.. Fırından çıktıktan sonra üzerleri biraz sertleşip çatladı ama içleri yumuşacık kaldı. Aynı çikolatalı acıbadem gibi oldular. Denemenizi şiddetle öneririm :)

Gerekli Malzemeler;

- 100 gr bitter çikolata ( ben %70 kakao içeren Lindt küverturu kullandım)

-80 gr tereyağı ( küp küp kesilmiş- margarinde olabilir)

-1 cup tozşeker ( 220 gr)

-1 yumurta ( çırpılmış)

-1 cup un (150 gr)

- 2 çorba kaşığı toz kakao ( Altınmarkanın kakaosunu öneririm-sonuçlar çok başarılı oluyor)

-1/4 çay kaşığı karbonat

- üzeri için 40 gr pudra şekeri

Çikolata ve yağı birlikte benmaride eritelim. Ve biraz tavlayarak soğutup bir metal kaba aktaralım. Şeker, yumurta, un, kakao ve karbonatı üzerine ilave edip karıştıralım. Bu karışımı streç filmleyip buzdolabında yaklaşık 15 dakika ( elimizle şekil verecek düzeye gelene kadar) bekletelim.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt veya silpat serelim.

Buzdolabından torbamızı çıkaralım. Bir çorba kaşığı yardımıyla parçalar koparalım. Bir tabağa pudra şekerimizi dökelim. Ve kopardığımız parçaları pudra şekeri üzerinde yuvarlayarak ( her tarafı şekerlensin) tepsiye dizelim. Üzerlerini bir kere parmağınız ile bastırabilirsiniz. Dizerken aralarında 8 cm boşluk bırakalım çünkü pişerlerken genişliyorlar.

Yaklaşık 15 dakika pişirip çıkartalım. Fırından çıkardığımız zaman çok sulu gözükebilirler.. Beklettiğimiz zaman dışları sertleşecek içleri yumuşak kalacaktır..

Ebruli cheesecake tarifi burada...

Herkese sevgilerimle.




39 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Yoksa ebruli olan, çikolatalı bir cheesecake mi? Aman Tanrım, çok güzel görünüyor. Burcu Süpersin!

Adsız dedi ki...

Burcu korkunc istah acici gorunuyor :) Tarifleri sabirsizlikla bekliyorum canim :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Harika görünüyorlar Burcu

Kurabiyeler Çatlak Kurabiyeye benziyor sanırım. Daha önce Zinnurunkileri yapmıştım, harikaydı tadı. Eminim seninkilerde öyledir. tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

burcucum nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle çağla

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu eline sağlık şahane görünüyorlar. Tarifleri dört gözle bekliyorum. Evrim

Adsız dedi ki...

merhaba
Aynur hanım 01 Nisan'a kadar sınav hazırlığı yaptığı için bir süre site güncellemesi ve yorumlarına ara verdiğini siteden ilan etmişti, sanırım siz görmemişsiniz. Sınavlar sonuçlanana kadar ben eşi site güncellemesini devam ettiriyorum. Sizleri ve sitesini çok özlüyor ama kendi verdiği sözü sonuna kadar devam ettireceğe benziyor.
Ben kendisine sizin yorumunuzu ileteceğim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, her ikiside nefis görünüyor tarifleri ve diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgiler.

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba Burcucum,

Yine harika şeyler yapmışsın.Kendine iyi bak.
En yakın zamanda görüşmek üzere...
Acemi çırağın :)
Müge

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu'cum,
Başta böğürtlenli olmak üzere hepsine bayıldım. Yeni kitaplarından güzel tarifleri bekliyoruz sabırsızlıkla.
Sevgiler,

http://bakinnepisirdim.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Burcu tariflerin çok güzel
Ben sana Altın marka kakaoyu sorcağım.Piyasada marketlerde ben hep Nestle'nin o kırmızı paketli birde Ülker'in küçük pakette kaakosunu görüyorum.Dediğin markayı hiç göremedim.Ben birde Kurukahveci Mehmet efendiden kakao almıştım oda gayet güzeldi.Ama senin kullandığını doğrusu merak ettim.

Adsız dedi ki...

Elerine sağlık canım...Ne kadar güzel görünüyor tariflerin resimlerde çok hoş....Bu çatlak kurabiyelerdenben de yapmıştım çok güzel oluyor gerçekten....Selam ve sevgiler.....

Tuhfe dedi ki...

Cikolatayi sayende ben de seviyorum artik. Alisverise cikdigimda cikolata almadan donmuyorum. Ellerine saglik. Senin de kitabin olsa o kitaplardan asagi kalmazdi ve senin kitaplarina da biz asik olurduk.

Yagmura opucukler. Cikolatalisindan!

Adsız dedi ki...

Yaa ben bunların hepsini denemek isterim..:))çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık Burcucum..:))

Adsız dedi ki...

burcu selam kurabiyeler harika görünüyor..cheesecake de nefis..burcucuğum ben peynirin hiç bir türünü yemiyorum krem beyAZ labne farketmiyo çocukluğumdan beri yiyemiyorm..cheesecake ye krem peynir yerine ne koyabilirim sencee.. sevgilerr...BESTE

Sibel dedi ki...

Burcucum bu kurabiyeleri bazen pastanelerde görüyordum, tarifini deneyip yazdığına çok sevindim canım. Deneyeceğim inşallah, bir bahane bulayım da önce:))
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba burcu, tarifler gelmiş hemen print ediyorum. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,

bunların hepsi birbirinden lezzetli. Ellerinize sağlık...

Hele hele o en üstteki cheescake beni bitirdi :)

sımmsıcak sevgiler...

Nukhet dedi ki...

Merhaba Burcu

Yani sayende pastaciligia sarmis biri olarak bana hos bir hobi kazandirdigini soylemek istiyorum. Ayrica dun denedigim bir kremayi nacizane sana da tavsiye etmek istiyorum. Yurtdisinda yasiyorum ve bu siralar bir suru konuyla ilgili kitap aldim/ Bu kitaplardan cikolata isimli olanda mascorpone peynirinden bir krema yapimi vardi dun onu denedim ve mukemmel oldu. Sadce su italyanlarin unlu mascorpone peyniri(turkiyede de bulunuyormus) ile benmaride eritilmis cikolatayi karistiriyorsun o kadar. Sonucta peynirden olusmus, ama buttercream gibi harika donan ama yagli omayan bir krema cikiyor ortaya. Ustelik tadi da nefis. Sen bizimle hep paylasiyorsun ben de seninle paylasmak istedim teraciye tere satmak gibi olmasin aman da. Sevgiler

Tasneemistanbul dedi ki...

Merhabalar, oncelikle sizi tekrar tebrik ediyorum butun bu emeginiz ve basarilariniz icin.


Bir sorum olacakti, sizin dogumgununuzde yaptiginiz pastadan yapmayi dusunuyorum acaba buyuyebilen dikdortgen kalibimda bir kerede pisirip pandispanyasini oyle ikiye bolsem olur mu?

Adsız dedi ki...

merhaba burcu..ben bu kurabiyelere bayıldım.senin çikolatalı kalp kurabiyelerin vardı ya onları sende gördükten sonra kaç defa yaptım ben bile sayısını unuttum.bunu da hemen deneyeceklerim listesine aldım bile..şahane görünüyor.selamlar canım..

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben bu kurabiyeleri h.sonu denedim. ilk yapışımda fırının turbo ayarına koymuştum sonucu felaket oldu kurabiyeler taş gibi oldu. ikinci denemem de alt üst ısıtma ayarına koydum. tadı çok güzel oldu ancak her iki seferde de çok yayıldılar. bisküvinin biraz kalını gibi oldular. çikolata yerine bitter konfiseri kullandım. Birdaha ki sefere borcama yayıp pişirmeyi ve fırından çıkarır çıkarmaz dilimlemeyi düşünüyorum. Yayılmalarının sebebi ne olabilir?

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Burcu,
ne zaman sitene girsem gözüm de gönlüm de bayram ediyor. Harika olmuş pastaların ve kurabiyelerin. ellerine sağlık. sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
haftasonu kurabiyeleri denedim. bizim evin gurmesi 5,5 yaşındaki oğlum. onun okeyini aldığımızda iş bitmiş demektir. yani tam not aldık sürekli yapılacaklar arasına ekledik bazı yerlerde hatalar yapmışım ama buna rağmen çok beyenildi tam yapınca nasıl olacak siz tahmin edin artık.. ben yuvarlarken biraz ince yuvarlamıştım bir kısmınıda kalın, kalın olunca daha iyi oluyor birde hamuru benim biraz katı olmuştu sanırım yumuşağı daha makbul yapmak istiyenlerin belki bir işine yarar. ama sonuçta hazır kurabiyeler gibi üstelik daha sağlıklı bence .. çok uzattım ama burcu ellerine sağlık ..
kadriye...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cum,
Çatlak kurabiyelerden denedim sonuç
tek kelime ile harikaydı..Ellerine ve gönlüne sağlık canım..

Sevgiyle al daima..Gül/d.tadı

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu
çatlak kurabiyeleri yaptım çok güzel oldu yalnız biraz fazla yayıldı senin fırın ısısı kaç dereceydi acaba?
sevgiler hülya

Esma dedi ki...

merhaba burcu hanim, blogunuzu takip ediyorum, kurabiyeler debaya metedilmis, deneyip yorumlarimi yazacagim, gercekten merak ettim, gerci bu ara kurabiye yapmaya ara vermek istiyordum malum, yapilinca yeniyor :) ama bu kurabiyeyi co merak ettim, paylastiginiz icin tesekkurler.

Esma dedi ki...

evet, kurabiyeleri denedim, buradaki hazir kurabiyeler gibi oldu, cok begendik, tesekkurler.

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar burcu hanım,
sitenizi uzun zamandır takip ediyorum, çikolatalı çatlak kurabiyeyi dün akşam denedim, tarifteki un miktarı bana az göründü, bir buçuk su bardağı kadar un ilave ettim, sanki daha bir kıvamı güzel oldu, dediğiniz gibi acıbadem kurabiyesi tadında bir kurabiye oldu, pudra şekeri de pişince rengini kaybettiğinden ben piştikten sonra kurabiyelere tekrar pudra şekeri serptim, arkadaşlarım çok beğendi, teşekkürler....

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU HANIM
ÇATLAK KURABİYELERİ İKİNCİ KEZ YAPTIM AMA İKİSİNDE DE SERT OLUŞLARI GİBİ BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM. İKİNCİ KEZ YAPIŞIMDA ŞEKER MİKTARINI BİRAZ AZALTTIM AMA YİNE SERT OLDU. TADI ÇOK GÜZEL OLDUĞU İÇİN BİR KEZ DAHA DENEMEK İSTİYORUM AMA CESARET EDEMİYORUM. BU DURUMUN NEDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLECEĞİ HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.VEYA YAPAN ARKADAŞLAR AYNI SORUNLA KARŞILAŞTI MI MERAK EDİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
ŞİFA

aylin dedi ki...

Merhaba,
Bu brownie cheesecake'in olduğu kitap bende de var. Aynı tarifi kaç defa denememe rağmen bir türlü tutturamadım. Aynen yazdığı gibi yapıyorum ama brownie kısmı hep cıvık kalıyor. Ne yapsam olmuyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum?
Sevgiler,
Aylin

Unknown dedi ki...

süper görünen kurabiyeleri denedim ama başarılı olamadım:(yayıldılar, tadına baktığımda dişlerimin sağlam olmasına sevindim:)bi ara tekrar deneyeceğim ama nerde hata yaptığımı anlayamadım...
ellerine sağlık burcu gerçekten tarifleri bizlerle paylaştığın içinde çok teşekkür ederim.sana kolaylıklar diliyorum...

Adsız dedi ki...

hepsi harkulade gözüküyor...
Trakya Çiftliği dediğiniz peyniri nerde bulabilirim (Metro hariç)
"pınar krem peynir" konusundaki fikriniz?

Selamlar
Sima

Adsız dedi ki...

Burcucum,

Ben Duygu, daha önce Newyork tarzı limonlu cheesecake'ini denemiştim. Aldığım güzel sonuçla heyecanlanıp dün akşam da bu çatlak kurabiyelerden pişirdim. Bana bu cesareti verdiğin için çok teşekkür ederim. İşten eve gelince hamurla uğraşmak ve çikolata kokusu gibi dinlendirici birşey yok. Ancak bir sorum olacak, kurabiyeler çok lezzetli oldu tüm aile bayıldı. Ama senin bahsettiğin gibi dışı sert içi yumuşacık olmadı ne yazıkki. Genel olarak cookie ler gibi sert oldu benimkinin her bir tarafı. Tereyağı çok yoktu evde, bende nerdeyse yağın yarısından çoğunda zeytinyağı kullandım. Bir de hamurum öyle çok yayılmadı. İçinin yumuşacık olması için sence hangi noktalarda dikkatli olmak gerekir. Şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

tavlayarak soğutmak ne demektir anlamadım.Eminim tarif çok güzeldir

Adsız dedi ki...

merhaba, bu çatlak kurabiye pastanelerde mantar kurabiye diye satılan oluyo sanırım. yani ben o amaçla yaptım ama burdaki birçok kişinin de dediği gibi benim kurabiyerler de çok fazla yayıldı ve soğuyunca taş gibi oldu. biraz fazla un koyup tekrar denedim ama sonuc yıne aynı. sebebi ne olabilir?

Adsız dedi ki...

Oncelikle cok guzel site burda bi tarife gore pasta yaptim, yaptimda sıvı krema ne bilmiorum... Ben azeriyim.Türkçe böyle incelikleri anlamamam normal. kaymak gibi bir şeymi yoksa sıvı gibi şip şirin akan bişeymi??? ya çok rica ederim hemen cevaplarsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,ben de çatlak kurabiye yapmayı denedim ama sert oldu ne yazık ki.unun ölçüsünü pek anlayamadım aslında biraz göz kararı oldu, bana şekerin ve unun tam ölçüsünü söyleyebilir misiniz,1 cup ne kadar bilmiyorum o yüzden. şimdiden teşekkür ederim.ellerinize sağlık:)

Necla dedi ki...

MERHABA 1 CUP 1 SU BARDAĞIMI OLUYOR

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım, öncelkle sitenizle yeni tanışmış biri olarak emeğiniz ve verdiğiniz tarifler için çok teşekkür ederim... dün çikolatalı çatlak kurabiyeleri çok beğendiğim için denemek istedim ama 1cup ölçünün tam olarak neye denk geldiğini bilmediğimden 1su bardağı şeker ve un kullandım. sonuç olarak kurabiye hamuru dolaba koymaya gerek kalmıyaak kadar katı oldu ben de o şekilde yuvarlayıp fırına koydum tadı güzel ama kendisi çoook sert oldu:)) tekrar denemeyi çok istiyorum ölçüleri su bardağı olarak vereblir misiniz? ayşegül...