Cuma, Mart 16, 2007

ÇOCUK KURABİYELERİ..

















































Yağmurcuk dahil hangi çocuğa renkli veya saplı kurabiye versem , o kadar çok mutlu oluyorlar ki; artık en büyük ödül olarak hep kurabiye öneriyorum. "Anneciğim sana ayıcıklı kurabiye vereceğim, anneciğim sana renkli kurabiyeler hazırlayacağım... " gibi.

Bugün kalan hamurla kalpli kurabiyeler kesip çöp şişler taktım. Üzerilerini erittiğim çikolataya batırdım ve en son yine üzerilerine çikolata ile çizgiler çizdim ve oda ısısında dondurmaya bıraktım. Akşam üzeri Yağmur çok güzel bir resim yaptı ve bende ona süpriz olarak ,saplı kurabiyelerden bir adet ve yanında ise bir bardak sade süt sundum.. O kadar şaşırdı ve mutlu oldu ki, o heyecanın içerisinde bu fotoğrafı çok zor çektim :)


Çocuklar için kurabiye sunum önerisi..

Tarif için ;
http://pastaci.blogspot.com/2006/12/kurabiye-alimalari.html

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu ellerine saglik harika gorunuyorlar
zeynep sarac

Adsız dedi ki...

burcu ellerine saglik harika gorunuyorlar
zeynep sarac

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu çocuklar için harika bir lezzet olmuş bunlar eline sağlık çok şekerler :) görüşmek dileğiyle hoşcakal.

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler ne güzel olmuş,sunumunada bayıldım...........Ellerine sağlık......

Nukhet dedi ki...

Burcu

Gene ellerine saglik, ellerin dert gormesin denir bu durumlarda degil mi, bicir bicir cocuklar icin aynen oyle kurabiyeler. SEVGILER

enginar dedi ki...

harika gözüküyolar.. ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum,
Ne kadar güzel bir fotoğraf olmuş. Kurabiye de çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

http://bakinnepisirdim.blogcu.com/

duygu dedi ki...

ellerinize sağlık hepsi harika görünüyor.en kısa zamanda bende evde yapmayı deneyeceğim bu kurabiyeleri.şimdiden hazırlık yapayım ileride çocuğum olursa benimde çok işime yarar bu kurabiyeler :))ayrıca sizinle tanışmak keyifliydi.

Adsız dedi ki...

pastacım ellerine sağlık görünüşleri çok güzel tadıda eminim çok güzeldir sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ben Almanyadan sitenin siki takipcilerinden Seyda.Sonunda Glikozu eczanede bulabildim ve hemen denedim ama sonuc hüsran oldu;cünkü, hamura sekil vermek söyle dursun dogru dürüst yoguramadim bile gliserin koymamamin bir etkisi olmusmudur.Bana bu konuda yardimci olursan cok ama cok sevinirim sevgiler....

NiNo dedi ki...

burcucum harika olmus kurabiyeler tek kelimeyle senin tanitimini okuyarak pastamalzemeleri com dan alisveris yapmistim ve siparislerim geldi arnavutluga :) sayende daha cokkk siparis verecegim galiba :) ellerine saglik canim sevgiler

Adsız dedi ki...

Zeynep merhaba,
çok sağol :) mailini bekliyorum yarın..

pastacı kız , bu ara çocuklar için değişik şeyler yapmaya çalışıyorum , beğenmene çok memnun oldum :)

Suzan merhaba, insanı en çok düşündüren sunumu biliyormusun :) bütün eminönünü ve bildiğim heryeri farklı sunumlar bulmak için talan ediyorum :)

Nukhet merhaba,
Yağmurcukta bu küçükm renkli kurabiyeleri görünce çok sevinmişti, tam ellerinin boyutunda, yemeleride rahat oluyor ama en çok sopalıları seviyor :)

Enginar, çok teşekkür ederim :)

Nikoçara merhaba,
evet aynen düşündüğün gibi..hamuru biraz kalın açıyorsun..ve altlarından ortalayarak şişleri geçiriyorsun..ama bu işlemi yaparken tepsinin üzerinde yap, eğer şişi batırıp kaldırırsan , şiş kurabiyeden çıkar ve emeğin boşa gider..

Burçin,fotoğrafı beğenmene sevindim :) spotene çektiğim bir fotoğraftı, bazen hayatı yaşarken , poz verilmeden yakalanan kareler daha anlamlı ve anlatımlı oluyor galiba..

Duygu merhaba,
merak ettiğin kurabiyelere benzer bir çeşit kurabiyeyi az önce fırından çıkardım..ve tadına baktım çok beğendim..tam senin istediğinmi bilmiyorum ama bu da güzel , içi yumuşak ve bol çikolatalı oldu..yarın tarifini ekleyeceğim..

Bu arada sizlerle de tanışmak çok hoştu, umarım keyifleriniz yerindedir :)

Emineciğim sağol canımmm:) senden mail bekliyorum, öbür hafta ile ilgili :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Seyda merhaba,

kullandığım glikoz tozmu yoksa bal kıvamındamı ? birde tam uyguladığın tarifi bana kısaca yazramısın ?

Nihan, mazlemelerine kavuşmana inan çok sevindim, o duyguyu çok çok iyi bilirim :)
çok güzel şeyler yapman dileğiyle..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

selam burcu bende yurt disinda yasiyorum .seker hamuru malzemeleri siparisi vermek istiyorum bunu nasil nereden yapacagim.bir arkadasimiz arnavutluktan yapmis mailleri okudum.ama ben bunu nereden nasil yapacagim yardimci olurmusun

zeyno dedi ki...

Ben çocuk olmadan da o kurabiyelere bayıldım, çocuklar nasıl sevmesin, ellerinize sağlık, sunum çok hoş...

gulsah dedi ki...

burcu selam siteni hergün merakla takip ediyorum yaptıklarınada bayılıyorum ama çalışan biri olarak vakit buldukça tariflerini değerlendiriyorum senin siteni keşf etmeme de en çok küçük kızım sevindi geçen gün bu kurabiyeleri deneyelim dedik. aslında ilk denemem değildi ilki çok başarılı olmuştu hatta 2 tepsi yaptık süsledik okula götürdük ama bu sefer başarısız olduk nedense anlayamadım hamuru toparlayamdım bir türlü fırına koyuncada şiştiler genişlediler birde çikolata işlemi içine sıvı krema koydunmu yoksa sadece eritilmiş küvertür çikolatayamı batırdın
sevgiler

Adsız dedi ki...

hayranım sana
ne kadar uzun zamandır takipcinim bilemiyorum.ama her gun tıklayanlardanım.kurabiyeleri tepsiye koyduktan sonra sisleri batıracagımızı anladım ama.tepsiye nasıl sıgdıracagım anlamadım.sis uzun.diger kurabiyelerin uzerine gelir diye dusunuyorum denemeden daha.bu konuda aydınlatırsan sevinirim. sevgiyle deniz toker

Adsız dedi ki...

iyi geceler herkese... yakında çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günü var ve ona kurabiyeler yapmak geldi içimden... bu resmi görünce de dayanamadım, bu tarfte karar kıldım, zira saatlerdir internette boş boş kurabiye resimlerine bakıyordum.
muhteşem bir site... tebrik ediyorum en baştan da
benim gibi pek başarılı olmayanlar için tüyolarınız var mı acaba... şuna dikkat et, bunu unutma diye... şimdiden çok teşekkür ederim :)