Çarşamba, Nisan 25, 2007

YOĞUN ÇİKOLATALI , NUTELLALI VE MUZLU CUPCAKE..






































Bu hafta , anneler gününün temposuna girmeden, bol bol kurabiye ve cupcake çalışmak istedim. Özellikle cupcake çalışmam fazla olmadığı için çikolatalı ve şeker hamuru süslemeli cupcake'lere yöneldim.

Süslemesi ne olursa olsun , bildiğiniz gibi içi bol ve yoğun çikolatalı tatlardan hoşlanıyorum. Benim gibi çikolata aşığı iseniz, eminim bu yoğun çikolatalı kekin tadını çok çok beğeneceksinizdir. Dün akşam kızımla denediğimizde Yağmurcuk 2 adedini bayılarak yedi :)

Gerekli Malzemeler ;

· 3 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 çorba kaşığı sıvı vanilya
· 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
· 2 çorba kaşığı toz kakao (tepeleme)
· ½ çorba kaşığı kabartma tozu
· 200 gr bitter çikolata ( ben %70 oranında kakao içeren Lindt kuvertürünü kullandım)
· 100 ml sıvı krema
· 1 adet olgunlaşmış muz
· üzeri için nutella


15 adet orta boy muffin ölçüsüdür.

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Şeker, yumurta ve vanilyayı birlikte homojenleşene kadar çırpalım. Çikolataları benmaride eritelim. Erimiş çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edip çırpmaya devam edelim.

Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı kaba eleyelim. Muzu bir çatal yardımıyla ezelim. Çikolatalı karışımımıza önce muzu ilave edelim ve çırpalım , daha sonra unlu karışımı ilave edelim ve düşük devirde çırpmaya devam edelim. Çırparken yavaşça kremamızı da ilave edelim ve tüm malzemenin birbirleri ile homojenleşmesini sağlayalım.

Muffin kalıplarımızın içlerine muffin kağıtlarımızı yerleştirelim ve kalıpların üzerinde 1 parmak pay kalacak şekilde karışımımızı paylaştıralım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirip çıkartalım ve tezgahımızda soğutalım.

Tezgahta muffinlerin soğumasını yaklaşık 40 dakika kadar bekleyelim ve soğudukları zaman bir bıçak yardımıyla üzerlerine istediğimiz miktarda nutellayı sürelim. Saklamak istediğiniz zaman ağzı kapalı hava almayan özel bir kalıpta saklamanızı öneririm.




Herkese sevgilerimle..

26 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ne yapsan güzel yapıyorsun. Ellerine sağlık. Her yeni tarifinde akşam hemen denemek üzere gidiyorum eve. Bazen yapabiliyorum bazen yapamıyorum. Bunları da bu akşam denemek gibi bir düşüncem var bakalım ne olacak:) Tarif için teşekkürler.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Burcu inanılmazsın.....Daha geçen gün dizimax de,bir dizide bol bol cupcake yapıldı.Nasıl canım çekmişti anlatamam ve şunları bir araştırayım derken,sen benden hızlı davrandın.......En kısa zamanda deniyeceğim,şeker hamuruyla yaptıklarına da bayıldım...Galiba bende şeker hamurunu deniyeceğim artık.....

ufukmutfakta dedi ki...

Hepsi çok güzel olmuş, özellikle çocukların çok ilgi göstereceği modeller, ellerine sağlık....

Leziz Tarifler dedi ki...

Sevgili Burcu,

Ne güzel şeyler yaratıyorsun, bayılıyorum. Uzun zamandır yazılarında Lindt kuvertürden bahsettiğini görüyorum.

Lindt kuvertürü nereden temin ediyorsun?.

Adsız dedi ki...

gercekten cok basaraılı cok tbr ediyorum... ben sadece insan ne kadar profesyonellesirse daha cok istiyor diye dusunuyorum ve pastaci.net i mi takip edeyim burayımı sasırdım dogrusu ne bilim keske hepsi bir catı altında olsaydı... farkındayım siz de baya yoruluyorsunuz, sanki onceden daha cok aile ortamı gibiydik...
minty...

bething* dedi ki...

sevgili burcu
super gorunuyor!eline saglik zaten cupcake benim favorilerimden..hem tat, hem goruntu olarak..
sivi vanilya ve su aliminyum kaplari nereden temin ediyorsun?

tesekkurler, sevgiler

meltem dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyolar sıvı vanilya yerine vanilya yağı koysak nolur miktar o zaman daha az olmalı heralde?

meltem dedi ki...

ellerine sağlıkkk
çok güzel bir görüntü valla
sıvı vanilya yerine vanilya yağı olsa ne olur miktarı azaltmak gerek o zaman değil mi?ne dersinnnnn?

Burcu ÜNAL dedi ki...

Bocuruk merhaba,
Çok teşekkür ederim nazik sözlerin için..deneyebildin mi peki kekleri ? umarım beğenir, büyük bir gülümse ile yersiniz :)

Suzan merhaba,
Bence şeker hamurunu denemekte geç bile kaldın :) ama cupcake için denemelisin bence hem oğlununda çok hoşuna gidecektir..hatta geliştirirsen mutfak faaliyeti haline bile dönüştürebilirsin :)

Ufukcuğum, teşekkür ederim :)

Feyhan merhaba,
Öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :)
Lindt'in kuvertürünü ben ithalatçı firmasından satın alıyorum. Ama satış yerleri olarak, Nişantaşında reasürans pasajının içerisindeki Chocolate Charm mağazasında parakende satışını yapıyorlar.

Minty merhaba,
Hepsi aynı çatı altında olmadı çünkü ben pastaci.net'i daha profesyonel daha işe yönelik hazırladım. Oraya modelleri koyuyorum mesela, bloga o modelleri devamlı tarif vermeden yazamam , hoş olmazdı..Buraya daha çok tarif ve kendi günlük yaşayışımı paylaştığım bir platform olarak kalmasını istiyorum..işte sebep bu :))))
Takip ettiğin için ise çok çok teşekkür ederim :)))

Bething merhaba,
Uzun zamandır yorum yazmıyordun, şimdi o pembe buzdolabını görünce içime mutluluk geldi :)
Hemen reklamları geçeyim :)
www.pastamalzemeleri.com adresinden sipariş ediyorum o da sağolsun hemen bana uçuruyor :)

http://www.pastamalzemeleri.com/store/viewItem.asp?idProduct=366

http://www.pastamalzemeleri.com/store/viewItem.asp?idProduct=10

Meltem merhaba,

evet haklısın..eğer vanilya yağı kullanacaksan bir iki damla eklemen yeterli olacaktır bence..hatta onu çok az bir çorba kaşığı su ile sulandırarakta kullanabilirsin..

herkese sevgilerimle..

Tulosh dedi ki...

Burcucuğum harika olmuş bunlar ve diğerlerine de bayıldım. Ellerine sağlık, Yağmurn yerinde olmak vardi :)

NALAN KAÇIR dedi ki...

Sevgili Burcu hanım,
aşağa yukarı 4-5 ay önce hastalıgımla ilgili sitelere girip çıkarken tesadüfen sitenizi keşfettim.O günden beri çalışmalarınızı hayranlıkla takip ediyorum.Sizin sayenizde hayatım renklendi,sıkıntılarım hafifledi,dertlerimi unutturdunuz bana.Arkadaşlarıma sizden sanal arkadaşım diye bahsediyorum. sayenizde interneti bile öğrendim.Eşimin yıllardır yaptıramadığını sizin sayenizde öğrendim.Tariflerini kendi damak tadımla harmanlayıp yeniliyorum.Allah yaptıklarınızı önünüze getirsin.bizimle bildiklerinizi paylaştığınız için. Sevgiler teşekkürler. Nalan

serinmavi dedi ki...

ellerine sağlık canım,her çalışman ayrı bir güzelllik taşıyor.selam ve sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanım,
Olağanüstü şeyler yaratıyorsunuz.
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Yine sessiz kaldığıma bakmayın. Seszizce sizi takip edip bizlere ilham verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde oğlumun doğum günü vardı.Ben de sizin yaptığınız gibi bir pasta yapıp üzerine oğlumun resmini şeker hamurundan yaptırıp koydum. Oğlumun ve misafirlerin şaşkınlığını anlatamam. Bunlar çok güzel şeyler ve beni çok mutlu ediyor. Bu nedenle size çok müteşekkirim.
Bize esin kaynağı olduğunuz,yaptıklarınızın tariflerini paşlaştıgınız için
sağolun.
Işıl Yalçıner

Zeynep B. dedi ki...

Burcu, süper valla...
Diyecek laf yok....

bething* dedi ki...

Sevgili Burcu,
tesekkurler..
comment birakmasam da surekli takipteyim ;)

iyi haftasonlari..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu ellerine sağlık nutellalı olan süper görünüyor çikolatalı herşey harika oluyor zaten şeker hamurlu olanlarda çok şık olmuş hele korsana bayıldım.
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu abla,

ben 17 yasindayim(1 hafta sonra 18e giricem)Almanyada yasiyorum. Pasta, kek vs yapmayi cok seviyorum ve cikolata hastasiyim, bu yüzden bütün tariflerine bayiliyorum. Siteni uzun süredir takip ediyorum,ama ilk defa yaziyorum. Dün ablamin dogumgünüydü, kendi dogumgününüzde yaptiginiz pastadaki kek tarifini kullandim, arasina cikolatali krema sürdüm inanilmaz güzel oldu, herkes tarifini istedi:)cok tesekkür etmek istiyorum bütün tarifleriniz icin, yine buda herzamanki gibi harika görünüyo!Ellerinize saglik!
Sevgi ve saygilarimla
Sebahat

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu abla,

ben 17 yasindayim(1 hafta sonra 18e giricem)Almanyada yasiyorum. Pasta, kek vs yapmayi cok seviyorum ve cikolata hastasiyim, bu yüzden bütün tariflerine bayiliyorum. Siteni uzun süredir takip ediyorum,ama ilk defa yaziyorum. Dün ablamin dogumgünüydü, kendi dogumgününüzde yaptiginiz pastadaki kek tarifini kullandim, arasina cikolatali krema sürdüm inanilmaz güzel oldu, herkes tarifini istedi:)cok tesekkür etmek istiyorum bütün tarifleriniz icin, yine buda herzamanki gibi harika görünüyo!Ellerinize saglik!
Sevgi ve saygilarimla
Sebahat

Adsız dedi ki...

dün gece denedim cup cake leri çok güzel oldular, yalnız yeterince çikolatalı olduğu için üzerine nutella sürmedik. bunun dışında paul tarzı çikolatalı kek, çikolatalı çatlak kurabiyeler, zencefilli tarçınlı kek, crem ole li kakaolu pasta, kalpli kakolu kurabiyeler bizim evin sık yapılanları arasına girdi. şeker hamuru da aldım onu da bu hafta sonu yapacağım inşallah. çok teşekkürler tüm tarifler birbirinden güzel.....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Burcu,
Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar. Bu hafta sonu nihayet Fermo ve Nüansa gidebilmişken, kendime 12'li muffin kalıbı, cupcake kağıtları almışken ne güzel denk geldi bu tarif. Hemen deneyeceğim. Ayrıca hafta sonu kakaolu kalpli kurabiyelerden yaptım hani yarısı çikolataya batırılıp inci şekerlemesiyle süslenmiş olanlardan herkes çok beğendi henüz bloguma ekleyemedim. Sayende tabi. Sevgiler,

Burcu ÜNAL dedi ki...

Tuloshcum çok teşekkür ederim :) senin yaptıklarında harika şeyler, senin çevrendekiler de çok çok şanslılar gerçekten :)

Nalan Hanım,

Ne kadar içten ve nazik bir insansınız..çok çok teşekkür ederim güzel yazılarınız için..
Size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Ve Allahtan sizin için acil şifalar diliyorum..bana ne zaman isterseniz yazabilirsiniz..her zaman seve seve yardımcı olurum..

Serinmavi, çok teşekkür ederim..kediciği çokkkkkkk sevdim :)

Işıl Hanım, rica ederim ve çok teşekkür ederim..size fikir verebildiysem ve bu fikirden pek çok insan mutlu olabildyse ne mutlu bana..esas mutluluk ve zenginlik bu duygular ve geri dönüşümler benim için ..

Mutfak Robotu, çok teşekkür ederim, sende süpersin !!

Bething, senin güzel dileğinden sonra gerçekten haftasonum güzel geçti :) İlk gün deli gibi kurabiye ve küçük pastacıklar yapıp diğer günler tatile çıktım :))

Sedacığım, teşekkür ederim canım..sende yorum görmek çok güzel, özlemişim çok :)

Sebahat merhaba,

Ablacığının yeni yaşını yürekten kutlarım ve tüm güzelliklerin onunla olmasını dilerim :)

Pastanızı kendinizin yapması ve etraftan güzel geri dönüşümler almanız ise harika :) çok mutlu oldum herçekten, her zaman yardıma hazırım..sevgiler..

Aslis , ellerine , yüreğine sağlık :) ben çikolata ve nutella delisi olduğum için, bıraksanız çikolatana başka hiçbir tarifi deneyip yemem :) neyseki zencefil, tarçın gibi doğanın bize armağan ettiği güzellikler varda, bazen çikolatadan uzaklaşabiliyorum..sevgiler..

Burçin merhaba canım, yeni kalıbın haızrlı olsun ve çok güzel muffin ve cupcake'ler olarak bizlere geri dönsün :) Kurabiyeler için ise ellerine sağlık :)))

Herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

uzun bir süredir sitenizin ziyaretçisiyim ama bir türlü yazmak kısmet olmadı harika şeyler yaptığınızı bilmem söylememe gerek varmı ... ben öncelikle sıvı vanilyanın başka alternatifi varmı onu soracaktım vanilya yağını araştırmadım ama buralarda her istediğimi bulma şansım pek yok şeker hamuru da yok burada ama ben getirtiyorum. çok isitiyorum çünkü şeker hamurlu pastalar yapmayı sizin yaptıklarınızı görünce beceremiyeceğimi düşünüyorum ama denemeyi de çok istiyorum. tek merak ettiğim şeker hamuru tatsız bir şeymi yoksa rahatlıkla yenilebiliniyormu.. çok uzattım kusura bakmayın ilginiz için şimdiden teşekkürler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanim,

dun aksam cupcake tarifininizi denedim. tipki hazir aldigimiz kekler gibi oldu hatta daha taze ve guzel.
fakat cupcake yagsiz oldugu icin heralde, kagida yapisti. ve yerken elde tutmakta zorlaniyorduk (gerci hemen migdeye indi hepsi) cunku dagiliyordu. acaba nerde yanlis yapmis olabilirim? tariften degisik olarak muz kullanmadim. 200 gr. yerine 180 gr. 76% kuvertur cikolata kullandim. ve sonunda hamur bana kati geldigi icin 250 ml krema kullandim:S

Allahim elinizden marifeti, evinizdende bereketi eksik etmesin.

sevgilerimle,

hatice b.

ebrum dedi ki...

merhaba;
verdiğiniz öneriler ve tarifler çok güzel.bende sizin gibi bir çikolata delisiyim.geçenlerde çikolatalı kek canım öylesine çekti ki hemen sizin sayfanıza girip not ettim kek tarifini fakat birtürlü yapma fırsatı bulamadım.ve ve ve bugün fırsat bulup yaptım allahım bu nasıl güzel bir kek tanrım.TEK KELİMEYLE SÜPERSİNNN.sürekli farklı tariflerde kek yapıyorum hiç istediğim gibi olmuyordu ... işte bu kek tam bana göre...
sevgiler...

ebrum dedi ki...

merhaba;
ben tam bir tatlı canavarıyım ,üstelik kekleri çok severim beş çayını yanında mutlaka olmalıdır diye düşünüyorum.fakat her yeni aldığım kek tarifini uyguladığımda istediğim sonuçu almıyordum yani lezzet istediğim gibi olmuyordu,ta ki sizin bu tarifiniz deneyene kadar allahım bu inanılmaz ,süper bir lezzet.(tabii bu arada sürekli sizi takip ediyordum yeni bulduğum bir site değildi)Gerçekten ellerinize sağlık.süpersin.
eşim kek sevmez o bile bayıldı üstelik 15 aylık bir oğlum var o da elimde keki görünce mama mama diye söyleniyor.
müsait olunca diğer güzel mi güzel tariflerini deneyeceğim.
sevgilerim. ebrum

Unknown dedi ki...

krema yerine süt kullansam aynı sonucu alabirmyim