Salı, Mayıs 01, 2007

BAZEN KAÇMAK LAZIM..


































Haftasonu ve Pazartesi günü dahil, küçük bir kaçamak yapıp, benim ruhumu ve bedenimi yenilediğim Ege kıyılarında küçük bir yolculuk yaptık. Eşimle senelerdir, rahatlamak ve huzur bulmak için gittiğimiz Ayvacık ilçesi olan Assos'a (Behramkale) tekrar gittik ve Yağmurcuğa biraz tarihi turlar attırdık :) Gerçi Yağmur bahane, ben ne kadar tur atsam bıkmam ve her gidişimde tekrar gezmek isterim.

Çanakkale - Truva- Ezine - Assos , ruh tazelemek ve tarihi havayı solumak için ideal rotalar..Ülkemizin her noktası tarih ve güzellik dolu.. Çok şanslı olduğumuzu ve daha çok korumamız ve bilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra ki rotamız ise Gelibolu olacak..

Orada yaşamak ve solumak çok keyifli ama dönmesi o kadar zor ki.. Ayvacık'a girerken sizi yeşillikler ve temiz hava karşılarken , İstanbul'a girişte sizi inanılmaz bir trafik karşılıyor.. Herşeye rağmen mutluluk çok uzaklarda değil aslında :)

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Ah Burcu ah.. şimdi bu yapılırmı... her sene en az 2 defa uğrarız biz Ayvacık-Gülpınar-Bektaşköy-Sivrice güzergahına ama bu yıl "artık sezonu açma vakti" derken sen hızlı davrandın..Doğa yemyeşilken kuzucuklar yeni yeni doğarken ne güzeldir şimdi oralar gitmeli en kısa zamanda...Sevgiler Eren

Tuba dedi ki...

Sevgili Burcu, umuyorum ki ilk yorum benden olacak. Fotograflar cok guzel. Sayende biz de gezdik, gorduk, eglendik:)) sevgilerle,

ayseyaman dedi ki...

Kaçış planınız çok güzelmiş :)
Resimler bile insanı mutlu ediyor,huzur veriyor. Gezmiş kadar olamasam bile doğal güzellikleri görünce rahatladım, siz kimbilir nasıl stres atmışsınızdır..Yeni kaçış planlarınızı bekliyorum :)
Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Seneler önce Assosa gittiğim de bayılmıştım.Hele akşam olunca,görüntü bir harikaydı.....Gerçekten şimdi orda olmak vardı.........

Unknown dedi ki...

o kadar özendimki. asos benim ençok sevdiğim yerlerden biri. behramkaleyi görünce kekik kokuları geldi bile.

Pasta Cafe dedi ki...

Ne kadar iyi yapmışsınız. Ben de bu aralar bir kaçış istiyorum. Kesinlikle iyi geldiğine eminim. Resimlerden de ne kadar güzel olduğu belli.
Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Burcu, benimde cok sevdigim bir yer Assos :) Gercekten simdi oralarda olmak vardi.Sayende resimlerle tekrar oraya gitmis gibi oldum canim :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım aynı tarihlerde bizde oralardaydık ;) Karşılaşmak ne güzel olurdu! Sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel bir gezi olmuştur eminim
bizde eşimle balayında asos'taydık.
hayranlıkla gezmiş çok eğlenmiştik.

Adsız dedi ki...

Bu kaçışlar öldürecek beni. Herkes biryerlere kaçıyor yaa. Çakıldım kaldım buraya. :(
Elif

Adsız dedi ki...

Pastacım küçük tatilin inş iyi gelmiştir senin adına çok sevindim.Kesinlikle hak etmiştin.Her şey gönlünce olsun,işlerinde kolaylıklar diliyorum,sevgiler

Sibel dedi ki...

Pastacım Burcum, yanıma çikolatalarımı hazır ettikten sonra blogunu açtım:) Kaçmak lazım başlığını, hele gelincik fotoğrafını görünce gülümsedim, bil bakalım neden? :) Ben de kaçtım! Ama geçen hafta.. Ayvalık'taydım, öyle iyi geldi ki ruhuma.. Siz de çook güzel bir kaçış yaşamışsınız, size iyi gelmiştir biliyorum. Bir selam yollayayım dedim!

ışık ve sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhabalar..
Herzaman yorum bırakmasamda bloğu sürekli takip ediyorum.Ama Assos,Çanakkale falan görünce dayanamadım:)15 gün önce oralardaydım.Bizim turumuzda Assos Behramkale'ye Çanakkale,Gelibolu ve şehitliklerde dahildi...Bana,ruhuma o kadar iyi geldiki Hala açıp açıp çektiğim fotoğraflara bakıyorum..Sende çok güzel kareler yakalamişsın..
Sevgiler..
Kübra

Adsız dedi ki...

öyle güzel ki fotoğraflar ama ben son cümlenizin güzelliğini aldım bir kenara
sevgiler