Salı, Mayıs 29, 2007

KÜÇÜK ATIŞTIRMALIKLAR..






































Önceki haftalarda sevgili Zuhal, Ufuk ve Tijen ile olan buluşmamızda Mudcake ile bu ufak atıştırmalık çikolatalı topları da beraberimde götürmüştüm. Anlayacağınız gibi herkesi yine çikolataya boğmuş ve güzel tepkiler almıştım.. Benden bir şey istenildiği zaman aklıma çikolata kullanılmadan yapılan herhangi bir lezzet gelmiyor. Kendimi zorluyorum ama en fazla limonlu cheesecake veya limonlu tart yapabiliyorum. Bu arada yakında limonlu tart tarifi ile sayfamı güncellemeyi düşünüyorum ve emin olun, normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yaşadığımız şu günlerde limonlu tart yeme fikri çok hoşunuza gidecek :)

Son birkaç haftadır kilo takıntım yeniden canlandığı için siparişler dışında çok fazla tatlı denemeleri yapamıyorum. Bu durumun yazın gelmesiyle, mayo giyecek olmam vs ile hiç bir alakası yok. Aslında dış görünüşe neredeyse hiç önem vermeyen, ruhların inceliğine önem veren biriyimdir. Ama çevremden gelen yoğun istek üzerine , daha sağlıklı ve motive görünebilmek için birkaç kilo vermeye karar verdim. Aslında birkaç kilodan çok daha fazlasını vermem gerekiyor ama bu bana o kadar zor geliyor ki.. İki gün çikolatalı bir şey yemesem artık üçüncü günü tehlike alarmları çalmaya başlıyor. Sinirleniyorum, depresif oluyorum, olur olmaz her şeye moralim bozuluyor. Birde İstanbul'un göbeğinde araba kullanmak zorunda kalıyorsam çekilmez bir insan olarak hayatımı sürdürmek zorunda kalıyorum. Sonra eve koşuyorum ve bir iki bitter çikolatayı ağzıma atıyorum.

Öğle ve akşam yemeği çok arayan biri değilimdir neyse ki. Et ,ekmek yemeden masadan kalkmayan biri değilimdir. Biraz yeşillik, zeytinyağlı veya makarna yesem yeterli gelir. Ama bir iki saat sonra çikolata yemezsem ,işte o zaman tehlikeli dakikaların başlangıcı olacak demektir :) Bilmem bu kriz durumlarının nasıl üstesinden geleceğim...

Çok fazla çikolata ve kilolar ile olan sorunlarımı anlatıp sıkıntı yaratmak istemiyorum çünkü hepimizin hayatlarında çikolatadan ve kilolardan çok çok daha önemli , o kadar ince ayrıntı var ki, ben kafamı dağıtmak , küçük sorunlara yoğunlaşpp diğerlerinin üstesinden gelebilmek için anlatıyorum. Ama bilin ki ben bu ara yeme konusunda ne yapacağımı bilemez bir durumdayım..

Biri tatlı biri tuzlu olan iki adet atıştırmalık ve ikramlık tarif sunmak istiyorum. Çikolatalı olandan sizlere bahsettim, tuzlu olan ise kiş hamurundan yapılan inanılmaz yumuşak ve lezzetli bir tarif. Denemenizi öneririm.

BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA TOPLARI

Gerekli malzemeler;

· Yaklaşık 400-500 gr hazır çikolatalı kek (artan kekler olabilir)
· 1 su bardağı sıvı krema
· 200 gr dondurulmuş böğürtlen
· 250 gr bitter çikolata
· 1 çorba kaşığı çikolatalı fındık kreması


Keklerimizi büyükçe bir kabın içerisine ufalayalım. Üzerine fındık kremasını ve sıvı kremayı ilave edelim. Ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Eğer kek yumuşamazsa azar azar sıvı krema ilavesi yapabilirsiniz.

Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde elimize alalım. Elimizde düzgünleştirerek açalım. Ortasına bir adet böğürtlen koyalım ve yuvarlayarak köfte gibi kapatalım. Böğürtlen gözükmeyecek şekilde topun içerisinde kalsın.

Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım ve hazırladığımız topları 1-2 saat buzdolabında bekletelim.

Daha sonra bitter çikolatamızı benmaride eritelim. Topları buzdolabından çıkartalım ve iki çatal veya kaşık yardımıyla tek tek çikolataya bulayalım. Çikolataya buladığımız topları yağlı kağıdın üzerine koyup çikolataların oda ısısında donmalarını bekleyelim. Donduktan sonra servis edilmeye veya hediye edilmeye hazırdır.

























MİNİK PEYNİRLİ TUZLU KURABİYELER

Gerekli Malzemeler; ( 25-30 adet için)

Hamuru için ;
250 gr un
150gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta sarısı
3 gr tuz
60 gr su

İçi için ;

150-200 gr beyaz peynir (ezişmiş)

Üzeri için ;

1 yumurta sarısı
susam

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Unu genişçe bir yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp ufalanmış yağı ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yağ ile unu birbirine yedirerek hamurumuzu oluşturmaya başlayalım. Yumurtayı ilave edelim. ve yoğurmaya devam edelim. En son suyu ekleyip hamuru çok vıcık yapmadan hemen toparlayıp streç film ile saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra temiz bir tezgaha un eleyelim ve hamurumuzu unun üzerine koyalım. Oklava yardımıyla hamuru çok şekline önem vermeden yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru orta boy bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dairelere bölelim. Böldüğümüz hamurun ortalarına iç harcımızı yayalım. Ve tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra fırın telinde soğutalım.

Hepimize afiyet olsun :)

33 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu ellerine sağlık canım. Tuzlu tarifinide denemek istiyorum, görüntü süper çünkü. Çikolata konusunda söylediklerine aynen katılıyorum. Olmazsa olmazım, çikolatasız bir yaşam galiba. Ayrıca, benim gördüğümden beri kilo almadıysan, çok hoş zarif bir bayandın.
Sevgiler.

daimamutfak dedi ki...

Burcu'cuğum hepsi nefis hepsi hoş da rejim varya rejim.Ahhh çok zor yapıpta yememek.Tuzlu olan çok kabarmış hoş.Deneyecek ve bloguma koyacağım ne dersin?Sizde kilodan bahsederseniz olmaz.Çünki gayet iyisiniz.Uzunca zamandır blogunuzu takipteyimde yazmıyordum.Buğün zamanı geldi galiba....Sevgiler Neriman

daimamutfak dedi ki...

Burcu hanım geçen gün size mesaj atmak istemiştim çokta uğraşmıştım hatırladım şimdi.Onuda yazayım derken,mesajım şu an gitti.Bende inatla devamını yazıyorum.Tekrar elinize sağlık,hersey hoş,herşey pek bir güzel...sevgiler...neriman

Adsız dedi ki...

burcu,bence hic kilo problemin yok o kadar zarif bir bayansinki hem icinin guzelligi yuzune yansimis ayrica televizyonda da gordugum kadariyla zayifsin bir de televizyonun 5 kilo fazla gosterdiginide goz onune alirsak bence hic mi hic kilo problemin yok
:)
sevgiler
zeynep&zumra sarac

Adsız dedi ki...

burcu ellerine saglik az once yorumlarimiza yazdigin cevaplari okudum normal bir firin kullaniyorum ama ben tereyag yerine margarin kullanmistim unutmusum bunu belirtmeyi yag mi neden oldu acaba
sevgiler
filiz

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
az once unuttum belirtmeyi sana karsi cok mahcubum daha halen daha havaleyi tekrar gonderemedim kucuk bir kizim oldugu icin pek uzak mesafelere gidemiyorum tek gidebildigimiz yer oyun parki:)kizimi birakabilecegim kimsede yok aileden uzak olunca izmirdeki kiz kardesimde universite sinavina hazirlandigi icin bu aralar ona pek birsey soylenmiyor en kisa zaman da gondermeye calisicam kafani sisirdim:)gercekten kusura bakma kendimi sana karsi cok mahcup hissediyorum
sevgiler
zeynep&zumrasarac

ufukmutfakta dedi ki...

Ben o çikolatalı atıştırmalıklardan yediiiiim. ve tadı hala damağımda. Resimdeki de bana melül melül bakıyor şimdi. Ne yapsam acaba?

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu hanim..tarifler yine cok hos ellerinize saglik,bogurtlenli cikolata toplar ile ilgili biseyi merak ettim.bu tarif ya da genel olarak truflar icin sut kremasi yerine onerebileceginiz bisey var mi sadece sut kullanmak mesela yada alternatif baska birsey..

sevgiler

SELVA SUME

bething* dedi ki...

selam Burcu..eline saglik..benimde ilgi alanima cikolata giriyor :) bogurtlen yerine portakal olabilir mi? ve ya visne?
bir de sivi krema yerine daha saglikli bir alternatif ne olabilir? mesela sut olsa?

tskler sevgiler

Nukhet dedi ki...

Offf cok guzeller ben de atistirmak istiyorum yaaa. Turkiyeye geldigimde byalarini getirmek icin bizzat sana ugrayayim da hem tanisirim hem de belki atistirmalik baska harika seyler bulurum ne dersin? Bu arada hangi semttesin ben Kadikoyde oturuyorum Turkiyede. Ellerine saglik sevgiler

Unknown dedi ki...

Burcu yine harika tarifler vermissin canim :) Senin tariflerini denerken hic endiselenmiyorum nasil olacak diye :))) Bunlari da mutlaka deneyecegim...
Sevgiler...
Nilgun ULKER

Adsız dedi ki...

:)
burc hn

sizi seviyoruz

bu en iyi aday blogu o şeysi için desteklenecek bir durum oylama varsa yapalım
ingilizce olmadığından birşey anlatyamadım siteye girdim ama meraktayım hala sizi desteklemek isterim
aynur bicer

Adsız dedi ki...

Burcu,bu toplar harika..Sanırım vişneylede güzel olur dimi ??Bi dee çikolatalı fındık kreması nasıl bişey?Kusura bakma daha önce hiç denemediğim için bilmiyorum..
sevgiler..LİMON..

Adsız dedi ki...

YANLIS HATIRLAMIYOSAM SIZ HAMILEYDINIZ BEBEK DUNYAYA GELDIMI?BENCEDE KILO PROBLEMINIZ YOK..

meltem dedi ki...

ooooffff diyorum hem yazdığın konuya hem de yaptığın güzellere

başka da bişey demiyorum...

sevgiler

Adsız dedi ki...

canım yine harika şeyler yapmışsın bende bu aralar senin bir zamanlar takıldığın gibi kurabiyeler yapıyorum royal icing denemedim onu denemek istiyorum inş. bencede kilonu hiç takma kafana çok zarif bi bayansın maşallah..ama uzun süre yeni tarifler yayınlamayınca sen,üzülüyorum günde belki 10 sefer sayfaya giriyorum yükledi mi acaba diye.kocaman sevgiler.sürekli takibindeyim.hoşçakal

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Burcu eminim söyleyenler de sana takılıyorlardır, biz gördük seni, hiç de kilo problemin yok üztelik ekran 5 kilo koyuyor. Çıkarınca senden geriye ne kalıyor bilmem :)
Bu arada Ufuk çok hainsin :))
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Ben de şeker hamurlu bir pasta yapacağım.Daha doğrusu yapmaya çalışacağım.Pastayı şeker hamuruyla kaplamak zor geliyor.Acaba kremanın ya da çikolatalı ganajın üzerine şeker hamurundan figürler koysam sakıncası olur mu?Buzdolabında muhafaza etmek, şeker hamurunun bozulması vs. açısından.Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkürler.
Pelin

Papatya dedi ki...

Sevgili Burcu,
nedir bu çikolata düşkünlüğümüz? ne olacak bizim halimiz? :) Ben de rejim yapmayı yalnız 2 sebepten dolayı göze alamıyorum, birinci ve en büyük neden çikolata ikincisi de dondurma :)) Şuruplu tatlıları ömrüm boyunca yemesem aramam ama çikolataya çocuklar gibi düşkünlüğüm var. Dediğin gibi bazen kriz geliyor, tiryakiler gibi :)))
Senin çikolatalıların da dayanılacak gibi değil :)
sevgiler,
Papatya

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,

Sitenizi çok beğenerek takip ediyorum. Tariflerinizi elimden geldiği kadar deniyorum gerçekten tüm tarifler çok başarılı. En son Nutellalı ve muzlu cupcake i denedim inanılmaz güzel olmuştu teşekkür ederim bu güzel tariflerinizi bizlerle paylaştığınız için. Yarın annemin doğum günü ve ona ananaslı bir pasta yapmak istiyorum. 5 yumurta 11 yk un (kakao yerine +3 yk daha un ekledim), 11 yk. şeker, k.tozu ve ve vanilya dan oluşan pandispanyanızı yaptım yumurta ve şeker 6-7 dk çok yüksek devirde çırptım normal fırın fonksiyonunda yaklaşık 30-35dk. pişirdim. 26cm lik bir kalıp için gerçekten inanılmaz kabardı soğuması için çıkardım fırından fakat bir süre sonra çöktü çok üzüldün. Sizce sebebi ne olabilir. Acaba un mu yetersiz geldi?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Teşekkür ederim
Sevgiler...
Esra

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görunuyor
sevgiler...

Unknown dedi ki...

burcu merhaba
ozlettin kendini:)
burcu bir kutu pastaci jolesi aldim
bir kac pasta suslemesinde kullandim ama daha bitmesine cok var geri kalanini nasil degerlendirebilirim bana yardimci olurmusun bu konuda bir kac degisik tarifi daha bizimle paylasirmisin
tesekkur ederim

Tijen dedi ki...

Burcu'cuğum,
Ben de dün markette dayanamadım Eti'nin yeni çıkan portakal ve bademli bitter çikolatasından aldım. Sanırım esini Lindt'den almışlar. Sabah paketi açıp bir kaç parça yedim.
Tijen

DREAMER Elif GÜNEŞ dedi ki...

merhaba,
tatlı yeme isteği insanı gerçekten çok zorluyor.Buna bir de karbonhidrat isteği eklenince iyice çıkılmaz oluyor.
Ben tatlı yeme ihtiyacımı kurutulmuş meyve ve gnc nin cromium picolinate ile bastırmaya çalışıyorum ancak karbonhidrat krizine hala bir çözüm üretmediler ne yazık ki :)Ama siz tatlıdan değil çikolatadan bahsediyorsunuz.Bitter çikolata nispeten az kalorili ve sağlıklı aslında işiniz zor olmasa gerek.Ama sizin bu güzel çikolatalı tatlılarınız aklınızı meşgul edereken iki küp bitter çikolatayla durmak ne mümkün değil mi?
Ellerinize sağlık sizin blogdaki çikolatlı tarifler çok baştançıkarıcı görünüyor.Bakınca insan hemen yapmak ya da en yakın pastaneye hemen gitmek istiyor.

Unknown dedi ki...

burcu,
bu kadar yeter cok ozlettin kendini:) hic bizi dusunmuyorsun:) merakla bekliyoruz yeni tariflerini
umarim guzel islerinin yogunlugundan dolayi siteni guncellemen gecikmistir
sevgiler
zeynep sarac

Burcu ÜNAL dedi ki...

Öncelikle herkesten bu kadar geç cevap yazdığım için özür diliyorum ;

Lale, gerçekten çok naziksin..yazdıklarını okurken içim gülümsedi..ama hoş zarif olma konusunda nedense katılamıyorum :))) lütfen affet beni..

Neriman, ben bir ay az yedim ama şimdi sıkıldıkca yine yiyorum..hem yaz dönemi mayo filan artık boşveriyorum..pareolar sağolsun :))) bu arada gerçekten "daima mutfak" diyorum :)

Zeynep, o televizyon var ya, umarım tekrar çıkmam..nedenmi :) kendimi bir gördüm ekranda, aman tanrım ben ne olmuşum !!! hayırrrr !!! diyebildim sadece..o endamlı gıdım, şişko yanaklarım, aman aman :) neyse artık çok takmamaya çalışıyorum ..ve güzel sözlerin için çok çok çokkkkk teşekkürlerimi gönderiyorum..
ve lütfen havale istemiyorum..ufakta olsa hediyem olsun, lütfen kabul edin..

Filiz, evet yağ çok önemli..kıvamı , sonucu o kadar etkiliyor ki..bence tereyağını bir dene..

Ufuk'um , malum bugünde sana yine farklı bir versiyon çikolatalı atıştırmalık toplardan sundum :) hatta canlı canlı unplug yanınızda çiğ köfte yapar gibi yoğurdum :)) umarım efendim sizleri tekrar mutlu mesut bahtiyar kılabilmişizdir :)

Selva merhaba,
Burada yorumunu görmekte çok güzel :) tabii ben geç cevap yazıyorum, umarım görebilirsin ..
tabii ki krema yerine süt, kahve, içki, pralin vb. keki yumuşatıp tutabilecek damak tadınıza uygun likit bir malzeme kullanabilirsin..yaratıcılık sizlerin elinde :)

Bething, ilgi alanlarımız aslında genel olarakta uyuşuyor.blogunuzu zevkle takip ettiğim için, çok iyi anlayabiliyorum :)

tabiiki , vişne , portakal ne istersen..hatta light süt ile bile yapabilirsin..

Nükhet , tabiiki beklerim :) ben Beşiktaş tarafındayım efendim, kapımız sizelere açıktır ..

Burcu ÜNAL dedi ki...

Nilgün, güvenin için çok teşekkür ederim :) blogunun adı ne kadar hoş olmuş, şu an kuvvetlice dikkatimi çekti..pastasevmek, cidden süper..

Aynur, bende sizi sevmekteyim :) bence gerçekten muhteşem bir insansınız..ne cevap yazacağımı, ne diyeceğimi şaırdığım nadir insanlardan birisiniz..

siz bana destek oluyorsunuz zaten her zaman, lütfen başka birşeye gerçekten gerek yok..önemli olan okuduğum ve karşılaştığım zaman çok şey paylaştığım insanlar..

Limon , vişnede muhteşem olur..
çikolatalı, fındık kreması,bazen marka vermek istemezsin ya :) işte efendim Nutella , Sarella vb. yerine çikolatalı fındık kreması yazmak durumunda kalıyoruz (dergi için)

Evet, bir sene önce hamileydim ve hatta o dönem çok kısaca düşük yaptığımı ifade etmeye çalıştım ama olsun.. şu an iyiyim :)


meltem, offff :) ortak payda :)

Gamze, çok çok teşekkür ederim..

Sayfaya ben güncelledinmi diye devamlı girmen, belki hep yazıyorum ama, benim için gereçekten çok özel bir durum..ve bunun karşılığında ne yazabilirim, nasıl teşekkür ederim bilemiyorum,
kilitleniyorum gerçekten..

tüm mutluluklar sizlerin olsun..çok çok teşekkür ederim gerçekten :))

Esra, biliyorum..beni üzmemek için öyle yazıyorsunuz, söylüyorsunuz ama tartılar, alışverişe gidildiği zaman dükkandan bir an önce çıkma isteğim, etrafımdaki bayanların 34-36 beden kıyafetlere bakarkenki muhteşem halleri gözümden gitmiyor.. ahhh ahhhhhh..böyle tombik tombik mutlu olmayı öğrenmem gerekiyor sanırım :) ( hatta en bombası, yakın arkadaşlarımın bazıları 34 beden, alışverişe kaza ile gitmişsek, kendine ufacık şeyleri beğeniyor,
devasal boyuttakikıyafetleri ise "aaa bu bak sana göre" diye gösteriyor ..ahhh ahhh )

Pelin, tabiiki yapabilirsin..bende çok sık yapıyorum dediğini..
tavsiyem; çok taze yapıp tüketmeye çalışın. En azından gece çalış, balkon gibi serin bir yerde muhafaza et, sabahta çok geç olmadan zaman afiyetle tüketin. Buzdolabı süslemeleri eritip,terletip bozabilir..emeğine yazık olur..

Papatya, seni o kadar iyi ve derinden anlıyorum ki...şerbetli tatlıları herhalde mecbur kalmadıca (nasıl mecbur kalacaksam oda ayrı konu) 5-6 ay yemesem aramam..ama çikolata kriz boyutuna getirecek bir gıda.. ya şimdi böyle yazınca bir korku geldi içime, kelimelerimden korktum..ne yapsak, bir terapimi görsek .. varmı bize yardım edecek bir gönüllü psikolog veya psikiyatrist süper üstü bir arkadaş ..


Esra, sanıeım cevap yazmakta çok çokkkk geç kalmılım :(

Ama başka bir zaman yardımcı olabilmesi için hemen cevaplıyorum ;
fırından erken çıkarmış olabilirsin. Veya pişerken çok fazla fırının kapağını açıp kapamış, ısı sirkülasyonunu engellemiş olabilirsin..
veya az çırpmış olabilirsin..
Cidden çok basit gibi görünen görünen bir keki etkileyen o kadar çok faktör olabiliyorki..sonuçta mutfak bir kimya..
Birde ben fırınımı hep turbo'da kullanıyorum. Belk onun etkisini yaşamış olabilirsin..

Banu, çok teşekkür ederim :)

Zeynep, jöle neli ? eğer sade ise sadece süslemede , özellikle tartların üzerinde meyvelere parlaklık vermesi için, fotoğraflı pasta tekniğinde, gofret disklerin üzerinde kullanabilirsin Ama meyveli veya aromalı veya çikolata jöle varsa, pasta yaparken lezzet vermesi için kremdan önce pandispanyaa reçel gibi ince bir kat sürebilirsin..
Özellikle frambuazlı soğuk jöel tadı ve kokusuyla pastalara çok yakışıyor..

Tijen'ciğim, şeker bal afiyet olsun :)
Evet, Lindt temsilcisi olarak :) söyleyebilirim ki onlarda da var bu çeşit..ama ben Eti'yi de beğeniyorum..

Dreamer, bilgiler için cidden çok teşekkürler..belki işime yarayabilir.. ama haklsın, ben bitter tüketiyorum. pek sütlü ve beyaz çikolata ile aram yoktur..ya cidden biraz içimi rahatlattın, çok teşekkür ederim :)

Zeynepciğim, son yorum muhteşem..yine kilitlendim :)

evet geçen haftalarda inanılmaz yoğundum..ama hafifledikce hemen soluğu burada alıyorum..

çok çok sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sizinde benim gibi çikolataya olan düşkünlüğünüze bayıldım çikolatayla ilgili yazdıklarınızı bende fazlasıyla yaşıyorum yani bir çikolatakoliğim ve bunu sonucu olrak da tabi fazla kilolar
pasta yapmayı değişik pastalar denemeyi çok seviyorum fakat bazı malzemeler çok pahalı geliyor .birde şu resim baskısını nerde çıkarttırabilirim ve kestane şekerini nasıl yapıldığını çok merak ediyorum bana cevapyazarsanız sevinirim. buraya ilk defa girdim ve tam bana göre ellerinize sağlık,aslın da öğrenmek istediğim çok şey var şimdiden sizi bıktırmak istemem size iyi çalışmalar.

Adsız dedi ki...

60 gr su ne kadar birşey acaba.peynirli kurabiyelri hemen denemek istiyorum.teşekkürler

Adsız dedi ki...

60 gr su ne kadar birşey acaba.peynirli kurabiyelri hemen denemek istiyorum.teşekkürler

sunrise dedi ki...

Bu guzel tarifinizi denedim Sevgililer Gunu'nde ve harika sonuclar aldim. Bugun de blogumda yayinladim. Cok ama cok tesekkurler bu ve diger butun guzel tarifler icin..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum herşey nefis, güzel paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Elinize sağlık.

http://yemeksaati.net/forum/index.php?topic=69.0

İzniniz olursa tariflerinizden bir kaçını kaynağını belirterek sitemizde yayınlamak istiyorum. Bu konu hakkında, burdan görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Teşekkürler
Aleyna-Dilara

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum olumlu veya olumsuz cevap verirseniz sevinirim ...
http://yemeksaati.net/forum/index.php?topic=74.0 Yemek Saati Forum - Atıştırmalıklar Lütfen buyurun sitemize beklerim ve gerçekten çok mutlu olurum.