Çarşamba, Haziran 27, 2007

BAKE SHOP - BEŞİKTAŞ

























Yağmur ile elele verip merak ve heyecan içerisinde Ayşem'in yeni işyerine doğru ilerlerken , bu kadar etkileneceğimi hiç beklemiyordum.. Beşiktaş Cumartesi pazarının kurulduğu eski sokağın başına kafamı şöyle bir uzatıp bakmamla , o güzel tenteyi görüşüm bir oldu.. Sanki İtalya veya Fransa'da ki ara bir sokakta butik bir pastaneye gelmiş gibi hissettim kendimi.. Kesinlikle yeşil nostaljik tante fikri ve arnavut kaldırımları beni inanılmaz etkileyen görüntüler oldu.. Gerçi sokak arnavut kaldırımları ile döşeli değildi ama olsa çok hoş olurdu :) Olsun sokak taşlarıda gayet şık duruyordu..

Etkilenme boyutlarım, içeri girip Ayşem ile uzun uzun sohbet ettikce daha da çok arttı. Ayşem , kendi blogundaki yazısında dükkanını öyle bir anlatmış ki, sanki ufacık minicik, çok ara sokaklarda , bulmanız imkansız gibi..ama öyle değil. Bulmanız görmeniz çok rahat ve dükkan ise hiçte minicik değildi. Girişte birbirinden değişik ve güzel her türlü kalıplar sizi karşılıyor. İlerledikce bir çok modelleme malzemelerini, kitapları, kalıpları vb. görüp incelemeye başlıyorsunuz. Ama beni en çok etkileyen bölümü mermer tezgahın ve mutfağın bulunduğu orta bölüm ve çalan müzikler oldu :)
























Ayşem'e elimiz boş gitmedik tabii ki, ona bir mini cheesecake ve kurabiye tabağı hazırladım. Oda hemen güleç yüzü ile tabağı ile başbaşa poz verdi bana :)

























İşte burası benim çok sevdiğim ve sıcak bulduğum mutfak bölümü..Burası için Ayşem birçok proje düşünüyor, zaten çoğunu kendi sitesinde de sizler ile paylaşır çok yakında..Ama yakında sevgili Hanimiş Işıl burada şeker hamuru dersleri vermeye başlayacakmış.. Şimdiden onlara kolay gelsin diyorum :)

























İşte görüldüğü gibi hiçte küçücük limoncuk , içi dolu turşucuk değil :) Gayet yeterli ve içi dolu bir mekan :) ama sadece ekipman değil aynı zamanda sevgi, ilgi ve paylaşım dolu :)


























Ve bu bölüm Yağmur ile benim çok sevdiğimiz hatta dayanamayıp alışveriş yaptığımız kurabiye kalıpları bölümü..Özellikle çanta, uzun zamandır aradığım ayıcık ve balık kalıplarını bulup hemen el tokalaşıp siftahımı yaptım : ) Hatta Yağmurda kendisine bir adet çatal şeklinde kalıp beğendi ve sevgili Ayşem bize o kalıbı hediye etti :) Tekrar teşekkür ederiz efendim..




















Ayşem için hazırladığım hediyenin üzerine de yazdığım gibi "başarılar " diliyorum..ve mutlu paylaşımların gerçekleştirildiği bir buluşma mekanı olmasını diliyorum..Artık ben çok sık sendeyim Ayşem :) Tülay Hanım ve sen benden bıkana kadar hep ordayım..bu arada dayanamdım arabada hediyeni açtım :) Canım benim, çikolata kalıpları muhteşemdi, ama ben onları kullanırım ve devamını beklerim ( tabiiki hediye olarak değil ) ..

Ayşem'e yaptığım limonlu muffin cheesecake'lerinin tarifi ise çok yakında başka bir teşekkür ile burada olacak..


herkese sevgilerimle..

10 yorum:

pecete dedi ki...

Sana ne desem boş!!! Bu kadar güzel mi anlatılır bir yer? Ben bile "Aaa benim tukkan mı bu yazıda bahsedilen?" şeklinde kalıverdim. Sen hep gel ve hep gel!!! Hatta Yağmurlu beraber gel!!! Sevgilerin en kocamanları bizden sana. tabaktan geriye birşey kalmadığını belirtmeden de geçemiyeceğim. Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Bende Ayşem'in tükkanına gittim ve bayıldım.Kendisi gibi,sıcacık bir yer....Aklımdanda hiç çıkmıyor,hep gitmek istiyorum.Ama sıcaklardan bir yere kıpırdayamıyorum...

Unknown dedi ki...

sevgili burcu,
gene cok guzel bir yazi yazmissin yazini okurken sanki bende seninle beraber bake shop u gezmis gibi oldum:)bizim buralarada bekliyoruz boyle guzel dukkan ve kurslari.inanirmisin daha bir tek pastanade bile seker hamurlu pastalar yapilmiyor:(mahrum kaliyoruz bu guzelliklerden *(tabi herkes benim gibi sansli olamiyor bana yardim eden sevgili arkadasim:)var)dilerim en kisa zaman da dogu illerinede acilir bu tarz kurslar.
sevgilerimle
zeynep sarac

hanimiş dedi ki...

Ah ben nasıl kaçırdım bu buluşmayı ve hatta cheesecakeleri, kurabiyeleri..

ufukmutfakta dedi ki...

Burcuuuuu hani beraber gidecektik?
Ana haklısın bir türlü toparlanamadım ki? Artık önümüzdeki haftaya giderim bende.

Neslihan dedi ki...

Merhaba Burcu
Seni 8 aydır takip ediyorum ve hatta Pastacı ve Portakal Ağacı etkisiyle kendime blog bile oluşturdum, ama ilk defa yazıyorum.
Ben de pazartesi oradaydım, yazın herşeyi o kadar güzel anlatmış ki dayanamadım yorum bırakayım dedim. Senin ve Bake Shop'un sıcaklığı yansımış yazına, yine gitmişim gibi hissettim kendimi. Bu arada yaptığın çalışmaları hayranlıkla takip ediyorum.
Yağmur'a ve sana sevgiler

şekerkız dedi ki...

uzun zamandır böyle bir yer arıyordum çok hoşuma gitti en kısa zamanda bende ziyaret edeceğim Sevgiler

Burcu ÜNAL dedi ki...

Ayşem,tabiiki senin tukkan :) çok birşey yazmış veya anlatabilmiş değilim..bizzat gidip yaşamak ve solumak lazım..

Suzan, evet haklısın her yazdığında..
özellikle sıcak konusu, şu an gündemimizi en derin etkileyen konulardan birisi..saat 12:00 - 17:00 arası eridiğimi hissediyorum.(ya keşke biraz erisem gerçekten)

Zeynep, ben Türkiye'nin dört bir yanında bu tip faaliyetlerin daha çok artacağına ve gelişeceğine inanıyorum. ve hatta sen bile bir adım atabilirsin :)


Ama Işılım, sen hep kaçırıyorsun farkındaysan buluşmaları :) konuştuğumuz gibi hemen alo demeniz yeterli :)


Ufukcuğum, çok haklısın ama ben dayanamadım :) bir an önce gitmek istedim..ama haftaya gidersen beraber gidelim.ben Ayşem'e dediğim gibi ben hep hep buradayım, benden bıkacaksınız :)

Neslihan, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :) ve blogun hayırlı ve başarılı olsun :))))
Umarım daha çok yorum bırakır, duygu ve düşüncelerini paylaşırsın..

Şekerkız :) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ..


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba ben ünsun bundan sonra bende aranıza katılmak istiyorum.bende şeker hamurundan pastalar yapıyorum şuanda kursa gidiyorum.kuşadsında oturuyorum.kuşadasında inşallah böyle lezzetler için bir yer açacağım.

Unknown dedi ki...

ah Burcu HAnım ah tasındım güzellım dukkan nasıl üzüldüm bılsenız :((
gectıgımız c.tesı gunu gıttım malzeme almaya dukkan tasınmıs..oysakı oyle sevıyordumkı ben bu dukkandan alısverıs yapmayaı ve kasadakı bayanla sohbet etmeyı :(
neyse hayırlısı olsun dıyorum artık netten alıseverıs yapacagım..
bu arada dukkanı gercekten oyle guzel anlatmıssınızkı ıcerıye gırdıgımde hıssettıklerımı aynen yansıtmıssınız :))
sevgılerle
neslıhan yıldız

ŞEKERDEN TATLAR BUTİK PASTA