Pazar, Haziran 24, 2007

BU TARTLARDAN HANGİSİNİ YESEM ACABA ??






































Merhaba, ben Yağmur..uzun zamandır anneme ( annemin adı Burcu, siz bazen Pastacı'da diyorsunuz ve bu benim çok hoşuma gidiyor :) ) bana minik minik tartlar yapar mısın , üzerine çilekler koyar mısın diye soruyordum. Annemde bana "tamam, tamam" deyip beni geçiştiriyordu çünkü hep çok işi oluyor, bir şeyler yetiştirmesi gerekiyordu. Sonra ben geçen hafta başı birazcık her yaşıtım gibi hasta oldum. Okuluma gidemedim, birazcık ateşim çıktı :( annem ve babam çok üzüldü ama ben aslında çok eğlendim, çünkü bütün gün salondaki televizyon karşısında yatıp Disney kanalını seyrettim ::::::)) Yuppii !! sonra çok sevdiğim çilekli ilaçtan annem bana hep verdi, sonra süt içtim ama doktor nedense süt içmesin demiş , 3 gündür içemiyorum :(

Bugün ben yine çizgi film seyrederken uyuyakalmışım ..sonra uyandığımda annemin yanına gittim. Annem bana gülümsedi ve "sana bir sürprizim var !!! " dedi ve sonra da açıkladı , " artık ateşin çıkmıyor, çok daha iyisin meleğim ve sana istediğin tartlardan yaptım, hem de her meyveden koydum :) !!!! " . Çok mutlu olmuştum, annem hemen bana tabağı getirdi. Birde baktım ki hem çilekli, hem kırmızı kırmızı meyveli (adlarını unuttum, annem söylemişti ama), hem de limonlu !!

Annem limonluyu kendisine yaptığını söyledi ve benden birini seçmedi istedi. Şimdi baktım baktım, her ne kadar kırmızı olanlar çekici dursa da nedense canım anneminkini istedi ve limonluyu aldım. Annem çok şaşırdı, "o sana ekşi gelecek Yağmur" dedi ve ben limonları yerken o hayretler içinde bana baktı.. Ama limonlu çok güzeldi gerçekten :)
























Annem yarın tart hamuru tarifini ve pratik önerileri verecekmiş. Ve ben yarın öbür kırmızı kırmızı olanlardan yiyeceğim :)

öpüyorum, hoşça kalın !

.....................


Evet, yukarıda dün gece Yağmur'un dilinden yazdıklarım aynen doğrudur :) Hislerine tercüman olmanın ötesinde, onun konuşmalarını aktarmaya çalıştım. Gerçekten benden 2 haftadır minik çilekli tartlar istiyordu ama bir türlü fırsatını bulup ta ona yapamamıştım. Hafta başında ise hastalandı, bir haftadır okuluna devam edemedi. İlk günleri ona göre güzel geçse de (bana göre nasıl geçtiğini hiç yazmak istemiyorum), 3. ve 4. günleri sıkılmaya başladı. Yağmur Ece'leri çağırmamı, 12 prenses kostümü giyip yatmağı vb. planlamaya başladı :) Bende ateşinin düştüğü gün ona söz verdiğim tartları hazırladım. Bu ara işi biraz pratikliğe dökmeye çalıştığım için, çok uzun uzun uğraşmadım.

Daha önce tarifini verdiğim tart hamurunu , küçük tartölet kalıplarında pişirdiğimde aynı dışarıda çok severek yediğimiz sert ama gevrek tartlara benzettim. Uzun zamandır küçük tartölet yapmak istiyor ama bir türlü aradığınız tarifi bulamıyorsanız, bu hamuru denemenizi öneririm ;

http://pastaci.blogspot.com/2007/05/tek-kiilik-minik-ikolatali-tartlar.html


Tartları tartölet olarak hazırladıktan sonra bir gün dolapta daha da sertleşmesi için beklet. Hem bahane ile Yağmur'un iyice iyileşmesini gözlemlemek istedim.

Yağmur uyurken ,hazırladığım tartöletleri buzdolabından çıkarttım. Pastacı kreması hazırlayıp tartöletlerin içlerini dolduracaktım ama canım Creme Ole'nin vanilyalı kremasını denemek istedi. Onu hemen 2,5 su bardağı soğuk süt ile çırptım. Koyulaşınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlattım ve tekrar 2 dakika kadar çırptım.

Tartöletlerin içlerine hazırladığım kremayı taşırmayacak hatta 1 parmak pay kalacak şekilde doldurdum. Üzerlerine elimde ne varsa; böğürtlen, frambuaz ( Yağmur'un adlarını sayamadıkları :) ) , çilek ve limon kullandım. En son ise pastamalzemeleri.com'dan satın aldığım şeffaf soğuk jöleyi fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürdüm ve buzdolabına kaldırdım.

İşte bu kadar kolay ve pratik tartöletler elde etmiş oldum :)

Creme ole kullanmak istemez, kremasını kendiniz hazırlamak isterseniz tarif burada..

http://pastaci.blogspot.com/2006/05/ilekli-mini-tartlar-paul-tarzi.html


Haydi sizde bu sıcak havalarda sevdiklerinizi serin , meyveli küçük tartlar ile mutlu edin :)



























Dip not: Bir gün sonra tartan yediğimde, (üst fotoğraf) hala aynı bir önceki gün kü kadar taze kaldığını gördüm ve deneyerek test ettim :) Özellikle üzerine sürdüğüm soğuk jöle meyvelerin kararmamasını ve ilk gün kü tazeliğinde kalmasını sağlamıştı..

Herkese sevgilerimizle..

Yağmur & Burcu

16 yorum:

Canan KAYA dedi ki...

:) Çok hoş olmuş yazınız. Gerçekten Yağmur mu söyledi bunları, yoksa siz onun hislerine tercüman mı oldunuz?

Adsız dedi ki...

cok sirinsin:) vede sansli:)

Cok gecmis olsun. Tarifleri dört gözle bekleyecegim. Sibel

Adsız dedi ki...

Afiyetler ve geçmişler olsun Yağmurcuğum:) Anneciğin de ellerine sağlık:)
Gül Nur Ekemen

Adsız dedi ki...

yağmur'cuk sana çok geçmiş olsun.Allah şifalar versin.annesi meleğine ne güzel tatlar yapmış.bence sıraya koy hepsinin tadına bak.Yediklerin inş şifa olsun.Allaha emanet ol tatlı melek.

merakli dedi ki...

Yağmurcuğum ,geçmiş olsun ! Sanırım bende limonluyu seçerdim önce :))

Selma Alkan dedi ki...

Gunaydin Burcu ablacim bende yagmuru yerim artik massallah cok sansli boyle hamaratli annesi oldugu icin.tarifini merakla bekliyorum benimde canim cekti cunki..sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

:)
yağmuru sevgiyele kucaklıyorum çok geçmiş olsuuuun
aynur

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Yağmur'cum geçmiş olsun o tatlılar içinden tatlı olarak senin parmaklarını seçesim geldi benim:)) Afiyetler olsun Annene "Bir burcu teyze varmış ama sanalmış ve tüm tariflerini beğeniyle takip ediyormuş ve tartların tarifini merakla bekliyormuş" der misin??
Sevgiler...

Seda Durham dedi ki...

Oncelikle Yagmura gecmis olsun ve tartlarini afiyetle yesin.Burcu elleirne saglik yine harikalar yaratmissin.Bende bunlarin yabanmersinlisini ve uzumlusunu yaptim gecen hafta.Kolay gelsin.

Hülya dedi ki...

Yağmur'cuğa çok geçmiş olsun diyorum ve annemizi de bu kadar güzel tarifleri bizlerle paylaştığı için teşekkürler ediyorum;)
Selamlar...

Adsız dedi ki...

Selvanın ürünlerinden olan fırın makarnasını en güzel şekilde sunan talihli üyemiz selva hediye paketi kazanacaktır. Yapılan çekilişle kazanan talihli 29.06.2007 tarihinde açıklanacaktır.



Yarışmaya herkes katılabilir. Tek yapmanız gereken selvayarisma@gmail.com adresine selva ürününden fırın makarnayı en güzel şekilde sunmak!



Ne mutlu selva diyene!

Unknown dedi ki...

sevgili burcu,
ellerine saglik bende ne zamandir iyi bir tartolet tarifi ariyordum bir kac kere degisik tarifler denemistim ama pek memnun kalmamistim en kisa zamanda seninkni de deneyecegim tarif icin cok tesekkurler
minik yagmur a gecmis olsun dileklerimle
*not:burcu cmt gunu esimin yegenlerine gofret diskten pasta yaptim bayildilar tepkileri o kadar guzeldi ki (gelin de mutfaga bir bakin zeynep abla harika bir pasta yapmis:)inan uzun sure pasta evin icinde gezip durdu:)boyle guzel tarifleri bizimle paylastigin icin cok tesekkurler
sevgilerimle
zeynep sarac

Adsız dedi ki...

Yağmur çok şanslı bir çocuk çok güzel pastalar yapan hamarat onu çok seven bir annesi var...Tartlar nefis ben olsam hangisini yerdim diye düşündüm ama karar veremedim hepsinden yemek isterdim :)
Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Yağmurcuğum
Afiyet şeker olsun ayrıca çok çok geçmiş olsun.Kuzular hastalanınca anneleri altüst olur.
Burcucuğum sana da geçmiş olsun ellerin dert görmesin nefis mamalar hazırlamışsın.
Sevgilerimle...

gülriz dedi ki...

Yağmurcuğum, be senin yerinde olsam hepsinden yerim; sonra da gelir senin o güzel ellerini yerim :))) Anneciğini öp benim için tamam mı, hatta ona "gülriz ablam (acaba teyze mi demeliydim :))) seni çok özlemiş" de. Anlaştık mı? Sevgiler kocaman

Adsız dedi ki...

Merhaba,
LInkte verdiginiz tarifi uygularken sadece cikolatayi cikarip diger tum malzemeleri aynen katiyormuyuz? sumus