Çarşamba, Haziran 20, 2007

ÇOK HIZLIYIZ :) PRALİNLİ PRATİK TOPLAR VE PASTIRMALI&KAŞARLI BÖREK..

























Canım arkadaşlarım Hilal ve Ufuk , "sen ne zamandır blogunu güncellemiyorsun, bıktık artık turuncu dergisinin yazısını görmekten, hemen bize birşeyler hazırlayıp blogunda yayınlayacaksın !!!" diye kibar bir şekilde beni tehdit ettikten sonra , bir saat içerisinde böyle ufak saplı bir sofrada buluşuverdik :)

Sofranın ve böreğin fotoğraflarını çekmem konusunda yine çok kibar bir şekilde zorlandım, hatta en son Hilal'i "yok öyle çekme , gel bu açıdan çek, hah gel bak ışık buradan güzel" derken ve Ufuğun'da "aaaa, bu cupcake'li peçetelerde çok güzelmiş, bunlarda çıksın karede " derken hatırlıyorum. "Ne olur yapmayın, öyle aman aman yayınlayacak birşey yaptığım yok, beni rezil edeceksiniz" sözlerim ısrarla reddedildi ve ben bu gönderiyi hazırlamaya mecbur hissettirildim :))))

Elimde kalan son el açımı yufkalarla pastırmalı ve kaşarlı pratik bir börek hazırladım, yine elimde haftasonundan kalan pandispanya kırıntıları ile çikolatalı toplar yapmaya Hilal tarafından mecbur tutuldum, konuşma aynen şöyle gerçekleşti ;

- Burcu , sen tatlı ne yaptın ? ( bu arada bu önceden planlanmış bir buluşma değildi, 1-2 saat içerisinde gerçekleşti)

- Dün diş buğdayı kurabiyeleri hazırlamıştım, artan hamurla kalpli kurabiyeler yapmıştım..

- yok ben kurabiye sevmem ,hemen pratik çikolatalı birşeyler yapalım ..

- ???

- aaa, sen pralinden bahsediyordun,onunla birşeyler yapalım !!!

- peki :)

Bahsettiğim çikolatalı pralini Fermo'dan alıyorum, şöyle güzel kıvamlı ve lezzetli bir nutella tarzı krema düşünün..Bunu pastalarımın arasına birer kat incecik sürüyorum ve inanın sonuç çok çok farklı oluyor :) Hatta evde çikolata krizlerine girdiğim dönemlerde birkaç kaşık pralini gizli gizli ağzıma götürdüğümü evdekiler tarafından görülmüştür :)

İşte bu bahsettiğim pralini kullanarak gerçekten pratik ve hızlı çikolata topları oluşturduk ;


























Yaklaşık 200-300 gr traşladığım çikolatalı ve vanilyalı pandispanya kırıntılarım vardı. Onları elimizle ufalayarak bir kabın içerisine koyduk. Üzerine 5-6 çorba kaşığı çikolatalı pralin ilave ettik ve bunların iyice karıştırdık. Yine bu aşamada Hilal olaya müdahale etti ve "senin o kullandığın parça çikolatalar vardı, onlardan da koyalım ! " dedi ve hemen bir avuç onlardan da koyuldu :) bende " ya, sanki bu çok çikolatalı oldu , bari birazcık kiraz içerisine ilave edeyim " dedim ve bir avuç kirazı yıkayıp bıçakla kesip kesip karışımın içerisine attım.. Artık en son aşamada elimle karışımı yoğurdum ve küçük küçük toplar olarak truff yapar gibi hazırladım.

Fotoğrafta Ufuk'un pralinli topları sıkı sıkı tutarken görüyorsunuz :)

























Evettt, bu da Ufuk'un ısrarla "cupcake'li peçetelerin çıkmasını istediği" en pratik pastırmalı & kaşarlı böreğimiz :)

Yine elimde bir gün öncesinden kalan iki adet el açımı yufka vardı. Bu yufkaları birkaç parçaya bölüp zeytinyağı ile hafifce yağladım. 20 x 15 cm ölçülerinde bir fıran kabının içerisine bir kat yerleştirdim. Üzerine dilimlenmiş taze kaşarları ve çemensiz pastırmları serpiştirdim. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemleri gerçekleştirdim. En son üzerine bir yumurta sarısı döküp fırça ile yaydım ve susam ile süsledim. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.

Canım arkadaşlarım Ufuk ve Hilal'a (ırmak) bana moral verdikleri ve yazmak için zorladıkları için çok çok teşekkür ediyorum..gerçekten gelişiniz ve bana moral verişiniz çok iyi geldi :) Her zaman hep hep bekliyorum :)

























Bu kare de geçmiş yıllardan kalan çok özlediğim bir gün..o günler ve bu fotoğraf benim için çok değerlidir..

Seni çokkkk özlüyorum babacığım..

Tüm babalarımızın geçmiş babalar günü kutlu olsun...


Herkese sevgilerimle..

13 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Mmmmmmm, böreğin ve çikolatalı topların tadı damağımda. Güzel arkadaşım, sen hiçbir şey yapmasanda güler yüzün yeter. Yinede çok kısa bir sürede üstelik Yağmur'cuk hastayken ve sen çok yorgunken bizi ağırladığın için çok çok teşekkürler. Ellerine sağlık. Hilal'i tanıma fırsatı oluşturduğun içinde ayrıca teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Şimdi ben kıskanmazmıyım.(şaka şaka)Ne sıcak bir sofra olmuş.Yağmura geçmiş olsun,babalar günü içinde birşeyler yazmak istemiştim.Ama sanki ben yazsam hatırlatacakmış gibi olacaktım.Moralini bir katda ben bozmak istemedim.Bende senin gibi,2 senedir bu sıkıntıyı yaşıyorum.Nolur kendini çok üzme...Sevgiler

Yelda Gürbüz Erdoğan, PMP, PMI-ACP, PMI-PBA dedi ki...

Hilal ne demişse doğru demiş sevgili Burcu :) Hilal çikolata delisi, bildiğim ve izlediğim kadarıyla sen de öylesin zaten :) bu ikili çikolatasız bir sofraya zaten oturamazdı diyorum ben. Yaptıklarını keyifle izliyorum. Yakın bir zamanda özel bir gün için ben de şeker hamuru kaplı kurabiyelerinden deneyeceğim. Umarım başarılı olurum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

hala gülüyorum canım yaa ne kadar güzel plansız ve tadına doyulmayan tadların çıkarıldığı bir gündü:) orda yemeye doyamadığım topları gece yarısına kadar yedim ve bitirdim, ben böyle bir lezzet ömrümde görmedim vallahi ellerine sağlık canım arkadaşım ufuk gibi güzel bir insanı tanıdığım içinde ayrıca çok mutluyum tekrar tekrar teşekkürler ikinizede
sevgiler
hilal

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum bende çok özlüyorum...
Sevgiler

Unknown dedi ki...

sevgili burcu merhaba,
dun gece saat bir bucuk sularinda uykum kacti ve internete girip burcu sitesini guncellemis mi diye bir bakayim dedim(gunde en az 5-6 defa oluyor, ugruyorum sitene)yeni birseyler ekledigini gorunce cok sevindim seni ikna ettikleri icin arkadaslarina sonsuz tesekkurler:) tabi sitene girdikten sonra uyumaya gttim ruyamda seni gordum:) bir havaalaninda cafe isletiyordun ruyamda bir mutlu oldum bir mutlu:) dilerim bir gun kendine ait bir cafen olur.
bu arada hediyen icin de cok tesekkur ederim her zaman ki gibi cok incesin ve ben karsinda cok mahcup oluyorum.
hersey gonlunce olsun
sevgilerimle
zeynep sarac

Adsız dedi ki...

Burcu boyle sicak arkadasliklarda yemegin hic bir onemi olmuyor, boylesi durumlar ancak cok yakin arkadasliklarda olur zaten :))
Umarim tatli kizin bir an once iyilesir ve senin yuzun daima guler canim :)
Sevgiler...

LaMa dedi ki...

Boyle zorlamalara, tehditlere kapimiz her zaman acik :) Ufuk ve Hilal'e tesekkur ediyorum sahsen :)))

Adsız dedi ki...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Unknown dedi ki...

burcu,
az once senin bogurtlenli cikolata toplarindan yaptim o ne lezzet oyle, mest oldum:)) ayni hazir cikolatalar gibi onlardan bile daha guzel ellerine saglik ben gerci evde bogurtlen yok diye seftaliyle yaptim ona ragmen harika oldu birkez daha hayran kaldim sana nasil buluyorsun boyle guzel lezzetleri
sevgilerimle
zeynep sarac

Adsız dedi ki...

burcu canım çok güzel bu çikolata topları..ellerine sağlık.ben her zaman plansız toplntıları daha çok severim.gerginlik olmaz.ne hazırlayacağım diye uzun uzun düşünmezsin..selamlar.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Ufukcuğum, neyse ki Yağmur iyileşti :) birazcık zayıfladı ama keyfim yerine gelmeye başlıyor ,beni yalnız bırakmadığınız için çok çok teşekkür ederim ..


Suzancığım, keşke önceden kararlaştırıp hepimiz bir gün
belirlesek..gerçekten çok zevkli geçeceğine eminim..doğum günümüze gelmiştin ama o gün kalabalıktan hiç kimseyle doğrı düzgün ilgilenememiştim ama artık oturup sohbet etmek istiyorummm :)

Babalar gününü aynı duygularla geçiriyor olmamız , yine kaderimizde bizi aynı noktalarda buluşturan sebepler olsa gerek ..

Yelda, kesinlikle Hilal çikolata delisi, zaten biz dışarı çıktığımızda kendimiz bir pastanede çikolatalı birşeyler yerken buluyoruz..sonrada öbür sefere gel şurada buluşup cheesecake yiyelim diyoruz :)

Eminim kurabiyelerinde çok başarılı olacaksındır,takılırsan bir mail yazman yeter :)

Hilalcığım, dur bu daha ne ki :) daha ne güzel şeyler yiyeceğiz, paylaşacağız :)) zaten ben tüm ömrümü çikolatalı tatlı gelişimine
adamışım, sana daha neler neler yaparım :))) en yakın zamanda başka bir çikolata tadında günde buluşmak üzere diyorum :)
(gerçi işede başladın ama ne yapalım)

Hülyacığım, özlemini anlıyor ve hissediyorum .. iyi ki rüyalar var :)

Zeynepciğim, havaalanında cafe işletmekmi :) cafe işletmenin ve eleman çalıştırmanın zorluğunu her gün yaşayan ve hiç tatil yapmadan sinir bozuklukları içerisinde
mutlu olmaya çalışan canlı örnekleri çevremde bolca görüyorum :)
O yüzden ben başka bir konsept hayali içerisindeyim, bilmiyorum ne zaman olur veya olmaz ama, heyecanımı , duygularımı hissedip benimle paylaştığın için çok çok teşekkür ederim sana..ve lütfen bir daha hediye mevzuu'nu açmayalım, valla utanıyorum artık..iki üç şeyin lafı olur..
Sen yine bulamadığın şeyler olursa lütfen çekinmeden söyle yine bana, ilk fırsatta hallederim :)

Nilgüncüğüm, evet çok çok haklısın.aslında bende böylesini sevmeye başladım desem yalan olmaz..
Beğenceklermi beğenmiceklermi derdi olmadan, kasılmadan, eleştiri almadan, birlikte hazırlayıp yemek o kadar zevkli ki, herkese en yakınlarını sık sık birlikte yemek yapıp yemeğe çağırmaya davet ediyorum :)
ve neyse ki Yağmur çok daha iyi, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim..

Lama, evet artık bende kapımı açtım..hatta zorlanmak ve tehdit almak isteyen varsa ben hazırım..çok güzel zorlayıp yazdıracağım bende :)

Arayada reklam almış olduk Rodrigo
kardeş sayesinde :)

Zeynepciğim, afiyet olsun, ellerine sağlık :)

Süheyla, evet az öncede yazdığım gibi bende bu durumdan çok çok keyif aldım..hatta keşke çoğu toplantılarımız bu tatta olsa :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

slm pastacı sürekli sitenizdeyim arşivleri inceliyorum ve çoğu tarifinizi deneyip çok teşekür ediyorum.özellikle en son yaptığım kara orman pastası harika oldu.çok teşekkür ederim yağmurcuga sevgiler