Perşembe, Haziran 28, 2007

TEŞEKKÜR VE LİMONLU MUFFIN CHEESECAKE'LER..


























Eski header'ımı her ne kadar çok ama çookk sevsemde yeni bir header ve logo fikride hoşuma gitmiyor değildi :) Aklımın bir kenarlarında yeni bir çizim ve sayfanın renklerini değişitirip canlandırma fikri vardı ama bunun için vaktim olmuyordu. Sonra bana bir melek bir e-posta gönderdi ve benim için bir çizim yaptığından bahsetti.. Bende hemen "çizimimi görmek istiyorum !!!! " deyince , hemen bana çizimi gönderdi ve ben inanılmaz beğendim. Canlı,dinamik, farklı ..söylecek ne varsa yazmak istiyorum ama ben çok heyecanlanıp veya çok sevindiğimde hep böyle kilitlenirim ve bu yüzden de çoğu insan beni soğuk biri zanneder..ama bilseler dışıma vuramadıklarımı içimde ne karnavallar boyutunda yaşıyorum..

Çizimimin her boyutunu, her şeklini bana ulaştırdı. Hatta teşekkür etmek için buluştuğumuzda bana çizimimin çerceve edilmiş halini bile verdi :) Kendisi gerçekten çok yetenekli, hayal gücü çok güçlü olduğunu düşündüğüm genç bir tasarımcı..Betül Aytaç'a tekrar tekrar teşekkür ediyorum ve hayallerinin peşinden gitmesini ve her zaman destek olacağımı tekrarlamak istiyorum..




















Bende yine elim boş gitmemek ve bir hatıra bırakabilmek için , bir önce ki gün Ayşem için hazırladığım bir tabağa benzer hediye tabağı hazırladım. Bu tabaktaki kekleri ilk kez denedim. Klasik muffinlerden farklı, sıcak günlerde çok ağır gelmeyecek farklı bir tat hazırlamak istedim. Benim her zaman tariflerine ve fotoğraflarına bayıldığım The Australian Women's Weekly dergisinin Cupcakes&Fairycakes kitabından Lemon Pavlova Puffs tarifini denemeye karar verdim. Ben tabi fotoğraftada görüldüğü gibi pavlova yapmadım, sadace kek bölümünü hazırladım ve kendimce birkaç ekleme yapıp cupcake olayına çevirdim :) Tarifi incelerken içerisinde krem peynir olduğunu gördüm . Bu durumda bunlar sadace muffin veya puf değil, cheesecake tarzı birşey olacağını anladım ve gerçekten tadıncada cheesecake- muffin tarzı farklı bir lezzet yakaladığımı fark ettim. Özellikle üzerine piştikten sonra sıktığım ekstra limon sularıda keklere ayrı bir ekşilik ve yumuşaklık kattı. Ayşem'in de hoşuna gitti hatta hangi aromayı kullandın diye sordu ve ben mutlulukla "doğal bir aroma, limon sıktım :) " cevabını verdim..

Yina lafı uzattıkca uzattım, normalde bu kadar laf uzatmayı beceremeyen biriyimdir ama yazarken nedense geveze olabiliyorum :)

Şimdi hemen tarifimize geçelim ;

Gerekli malzemeler;

  • 90 gr yumuşak yağ ( ben Luna kullandım)
  • 90 gr krem peynir ( Pınarın beyazını kullandım- oda sıcaklıında yumuşamış)
  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ( ben bir orta boy limonun tüm kabuğu rendeleyip kullandım)
  • 2/3 cup- 150 gr tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1/3 cup- 50 gr nişasta ( mısır nişastası kullandım ama buğdayda kullanılır)
  • 1/2 cup - 75 gr un



Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.

Yağ,krem peynir, limon kabukları, şeker ve yumutaları mikser yardımıyla homojenleşene kadar çırpalım.

Un ve nişastayı eleyerek karışıma ilave edelim ve düşük devirde tüm karışım homojenleşip pürüzsüzleşene kadar çırpalım.

Karışımımızı muffin kalıplarımıza ağızlarında birer parmak pay bırakacak şekilde peylaştıralım.

İsterseniz 20-22 cm'lik büyük bir kek kalıbında da pişirebilirsiniz.

Muffinleri 20 dakika, büyük kalıptakini 30 dakika pişireim.

Piştikten sonra tezgaha alıp soğumaya bırakalım. Ben bu aşamada kabuğunu rendelediğim limonun suyunu sıkıp muffinlerin üzerine birer tatlı kaşığı kadar döktüm ve soğurlarken çekmelerini bekledim. ( şerbetli tatlı yapar gibi biri sıcakken biri soğuk olmalı)

Yaklaşık 20 adet orta boy limonlu muffin cheesecake'lerim oldu. Bunların üzerilerine çok az bal sürüp şeker hamuru ile kapladım ve mesajlarımı yazdım. Siz nasıl arzu ederseniz, hiç süsleme yapmayabilirsiniz. Veya birer dilim limon ile de sade bir sunum yapabilirisiniz.



Ruh hali önerileri : Aklımın iplerini saldım ...

Herkese sevgilerimle..

13 yorum:

Acelya Kuzeyli dedi ki...

Merhaba Burcu,
Cizimleri beğenmene o kadar sevindim ki anlatamam. Sayfanı her açtığımda içim kıpır kıpır oluyor. Bir tasarımcı için tasarımının beğenerek kullanıldığını bilmekten daha güzel bir duygu olamaz bence. Mutlu ve huzurlu günlerde kullanman dileğiyle..
Ayrıca muffinler bir harikaydı, kurabiyeler de öyle. Tam bir cheescake tutkunuyumdur :) çok beğendim. Ellerine sağlık...
Yazını okuduğumda çok duygulandım :) Dostça davranışların, sıcak karşılaman için çok teşekkür ederim.
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bu sıralar sitenizi çok sık günceliyorsunuz ve ben bundan dolayı hergün mutlu oluyorum.

Geçenlerde bir tarifinizi denedim,bir pandispanya tarifi idi.Siz bir gün bekletip kullanmanın iyi sonuç vereceğini yazmıştınız ama misafirim vardı bekletme şansım olmamıştı.Misafirim bayıldı yaptığım pastaya.Artan bir dilimi dolapta saklamıştım.Tam 4 gün sonra tadı öncekinden bile daha harikaydı.

Hayatımıza öyle hoş renkler katıyorsunuz ki...

Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

sevimli hediyen çok şahane ve çok güzel bir alternatif ama bende istiyoruuuuuuuuum artık cheesecake:)

çok sevindim melek gibi bir insanla tanışmana sende bir meleksin zaten canım arkadaşım ayrıca betül hanımıda kutluyorum şahane çizimleri var..
sevgiler
hilal

Tuhfe dedi ki...

Güzel bir hafta sonu dileğimle,

Selamlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

Yeni çizim benimde çok hoşuma gitti.Ama Pinonunkide çok şirindi.Artık etiketlerinde böyle olacak değilmi?Bu arada Suzanlar çoğalmış.Karıştırmamak için Suzan Ak.mı desem acaba?

Nezaket dedi ki...

Burcucugum, yeni header gercekten cok guzel ferah ferah olmus. Betul hanim in ellerine saglik. uzun zaman oldu ugramayali, bir merhaba demek istedim. Kendine iyi bak, sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba,tarifte kabartma tozu yada benzeri bir madde olmayisi dikkatimi cekti.Böylede kabariyormu?Yoksa zaten kabarmamasimi gerekiyor?

Selma Alkan dedi ki...

Gunaydin Burcu abla sitenin yen hali cok guzel olmus ayrica kurabiyeler harika gorunuyor ellerine saglik..sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba,
cupcake leri dün denedim ama sonuç hayal kırıklığı oldu :( diğer cupcake lerin hepsi başarılı olmuştu. acaba biraz kabartma tozu ekleyip tekrar mı denesem?
sevgiler,
Aslı

Adsız dedi ki...

Daha önceki anonym mesaji ben yazmistim.Cevap gelinceye kadar bekleyemedim.Bugün muffinleri denedim.Cokda begendim.Benim begenmemden daha önemliisi cok zor begenen esimde begendi.Tarifi bizimle paylastiginiz icin cok tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, sayfani cok begendim. Kutluyorum seni! Benimde pastalara büyük zaafim vardir ve elimden geldigi kadar yapmaya calisiyorum. zamanla blogumda güzel tarifleri paylasacagim!

Burcu ÜNAL dedi ki...

Betül, esas ben sana teşekkür ederim..süprizin ve benim için tasarım yapman gerçekten çok anlamlı ve özel..çok çok teşekkür ederim :)

Artık pastacının her mevsim çizimlerini senden bekliyoruz..

Suzan Hanım merhaba,

Çok memnun oldum tariflerimi deneyip beğenmenize, ellerinize sağlık :)

ve elimden geldiğince sık güncellemeye gayret ediyorum
,geçikmelerim için üzgünüm..

Hilalciğim, canım arkadaşım :)
Tamam buluşacağımız hafta sana söz en kralından kocaman bie cheesecake yapacağımmmm :)))
Melek arkadaş melek arkadaşı öper ve sevgilerini gönderir :)


Tuhfeciğim, seni hep hep görmek istiyorum burada , çok özlemişim seni..
senin her günün güzel geçsin :)

Suzancığım, ben kimseyi karıştırmam sen merak etme..mekik tarifi aklımda , en kısa zamanda yayınlayacağım söz..

Nezaket,bende seni çok özlemişim..vefasızmı olduk ne :)
Çizimi beğenmene çok sevindim, biraz canlandırmak istiyordum, artık Betül sayesinde inşallah sık sık değişiklikler yapacağız..


Tarifte kabartma tozu olmamasının sebebi, cheesecake olmasından kaynakalnıyor. Genellikle cheesecake'lerin içerisine kabartma tozu kullanılmaz, ben hiç kullanmıyorum..

Selmacığım, çok teşekkür ederim :)

Aslı merhaba,
Evet, aslında bu tarif tam bir cupcake tarifi değildir. Minik cheesecake tarifidir ve cupcake gibi kabarmaz..ama istersen kabartma tozu ekleyip deneme yapabilir ve sonucu tekrar paylaşabilirsin..çok memnun olurum :)

Tekrar merhaba,
Denemenize ve beğenmenize çok memnun oldum..ellerinize sağlık :)

Demet, blogunu merakla bekliyor olacağım ve güzel sözlerin için ise çok teşekkür ederim..


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Ben Ereğli'den kalkıp sana gelen ve İstanbul'da oğlum Kerem'in doğumgünü pastasını yaptığın Başak. Siteni uzun zamandır ağzım sulanarak takip ediyordum ama açıkçası çalıştığım için tariflerini deneyememiştim. Yaz tatilinde oluşumuz nedeniyle limonlu cupcake tarifini denemek istedim. Aslında limonlu tatlıları pek sevmem ama buna bayıldımmmmmmmm. Yiyen herkes de bayıldı. Hatta o kadar ki, bir haftadır her gün yapıp tüm arkadaşlarımıza tattırıyorum. Nneredeyse yoldan geçenleri çevirip vereceğim tadına bakın diye. Dün de bunların üzerine royal icing deneyerek rengarenk yaptım (aslında şeker hamurlu yapmak istiyordum ama Ereğli'de malzeme bulmak çok zor, o yüzden yapamadım.) Arkadaşlarımızın çocuklarına verdim tatmaları için ve birer tane yedikten sonra her renkten birer tane daha yemek istediler. Harikasın. Sanırım burada işimi bırakıp bir an önce pasta yapmayı öğrenip pastacı olmak istiyorum.Senin kadar olamasam da!
NOT: Özellikle kek sıcakken üzerine dökülen limon harika tat veriyor.Geçenlerde şeftalili bir kek yaptım onda da aynı şeyi denedim, çok güzel oldu tadı. Herkese tavsiye ederim.
Sevgilerimle... :-)