Pazar, Temmuz 22, 2007

PRATİKLİK KAZANMAK..






































Geçen hafta içi annem arayıp , sevdiğimiz bir dostumuzu ziyaret etmemizi teklif etti. Bende çok memnun olarak hemen "tamam !" dedim. Bunun üzerine annem, "elimiz boş gitmeyelim, sen hemen çikolata gibi bir şeyler hazırla" , tamam da annem hem hemen gidelim diyordu , hem de hemen bir şeyler hazırla diyordu. "İyi de anneciğim, 10 dakikada çikolata vb. hazırlayamam ki, her şeyin bekleme süresi var", oda "iyi ,düşün o zaman yolumuzun üzerinde bir yer bulup alırız" deyip telefonu kapattı. Bazen annem beni pastane sanıyor gerçekten. Devamlı hali hazırda çikolata, pasta, kurabiye çeşitleri bulundurup hemen teslim ediyorum isteyenlere..

Tabii bu durum benim içime sinmedi. Tamam alırım tabii ki güzel bir pastaneden ufak tefek bir şeyler ama annem kendimi o kadar kötü hissettirmişti ki hemen bir çözüm bulmalıydım. Etrafa bakınırken işte o an şimşek çaktı !!! Hemen buzluğu açtım ve işte oradaydı :))))

Bildiğiniz gibi son dönemlerde oldukça yoğun pasta hazırlıyorum ve pastaları traşlarken elimde oldukça çikolatalı pandispanya artıyor. Ben pandispanyalarımı sadece kakaodan değil çikolatadan yaptığım için kalan parçaları asla atmaya içim razı gelmiyor ve hemen buzdolabı poşetlerine doldurup derin dondurucuya atıyorum. Bizim dolabın derin dondurucu bölümünü açtığınızda zaten karşınıza üzerinize neredeyse yıkılacak gibi duran çikolatalı pandispanya parçaları ve dondurulmuş meyveler çıkıyor :)

İşte bazen pasta hazırlarken krema ve meyvelerde artabiliyor. Bu duruma hemen bir kabın içerisine kalan pandispanyaları bölüyorum. Üzerine kalan krema ve meyveleri ilave ediyorum. Birkaç kaşık pralin de ilave edip güzelce karıştırıyorum. Kubbe kalıbımın içerisine streç film yerleştirip karışımı üzerine döküyorum. Kalıbın üzerini de streç filmleyip derin dondurucuya atıyorum.

İşte kubbe karşımdaydıııı :))) Hemen dolaptan kalıbı çıkartıp içerisindeki pastayı çıkardım. Streçlerini aldım ve pasta altlığının üzerine yerleştirdim. Üzerini ekstra pralin ile kapladım . Eğer pralininiz yoksa Nutella ile kaplayabilir veya çikolatalı ganaş hazırlayıp kullanabilirsiniz. Yine derin dondurucudaki frambuazlardan bir avuç kadar çıkartıp frambuazlı soğuk jöle ile karıştırıp pastanın tepesine döktüm. Bu jölenin hem tadı hem kokusu gerçekten çok güzeldi.

Sonra pastamı kutusuna yerleştirip arabanın arka koltuğuna oturtturdum :) Dondurucudan çıkması çok güzel old, böylece "aman hava çok sıcak, acaba erir mi" korkusu yaşamadan, "hatta biraz erisin daha da güzelleşir" rahatlığı ile annemi evinde aldım. Annem, "şimdi nereden ne alalım" demeye kalmadan arka koltukta uslu uslu oturan kutuyu gördü ve gülümsedi. Başkada diyalog geçmedi aramızda bu konu ile ilgili :)

Sonuçta Annem memnun, ben memnun, ziyaret edilenler memnun olarak günümüzü tamamladık :) Sonuçta pastanın tadı çok güzeldi, hem biraz yumuşamıştı. Özellikle soğuk ve yumuşak olması çok hoşumuza gitti. Zaten içi bol çikolatalı, pralinli ve frambuazlı idi .

Demek ki sonuç olarak, derin dondurucularımızı sevelim, pandispanyalarımızı atmayalım ve buzluğumuzda dondurulmuş meyvelerde bulunduralım :) Kendi ellerinizden çıkan hediyeler her zaman daha değerlidir , bunu da unutmayalım :)

Bugün yine "Göl Evi"ni seyrettim. Digiturk'ün sinema salonlarında oynamaya başladığını gördüm ve hemen DVD 'imi tekrar seyrettim. Ne zaman canım çok sıkılsa, moralim bozulsa veya dinlenmek istesem çok sevdiğim bir filmi seyretmeyi tercih ediyorum. Gerçi benim seyrettiklerim evdekileri çok memnun etmesede "göl evi"ne kimse hayır diyemiyor :) Dün gece yine rahatlama amacıyla "Alacakaranlık" (halflight) filmini seyrettim ve nerede rahatlamak ,ağlamaktan yine tüm moralim alt üst oldu..seyredenler beni anlar sanırım ama tüm gerilime rağmen , ıssız ev, deniz, fener, kumsal çok çok güzeldi..

Bugünlük bende bu kadar, herkese sevgilerimle..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu'cum süpersin....Kısa sürede harika bir pasta yaratmışsın....Ellerine sağlık.......Benimde arada,sıkıldığım zaman seyrettiğim filmlerim var.French Kiss mesela(Meg Ryan)Fransa sahilleri ve Şarap bağlarının görüntüleriyle bence harika bir film.Göl evinede bayılmıştım...Demi Moore'un filmide çok heyecanlıydı...Oğlunu kaybetmiş olması,beni çok mahvetmişti.....Onun için bir daha seyredermiyim bilmiyorum...Fazla uzattım,kusura bakma....

Ferhanca dedi ki...

Burcu, blogunun yaşı kutlu olsun ,daha uzun yıllar sürsün.
GölEvi de güzel flim ama , ben sana çikolata flimini yakıştırıyotum..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu
Ellerine sağlık .Sıcak havada fırında birşeyler pişirmek çok zor oluyor onun için senin yaptığın süper çabuk sonuç harikasın .Ama ben vanilyalı pasta ve cupcakelerde görmek istiyorum lütfennnnnnnn...Gülçin cdd

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Burcu ,Göl evi gerçekten çok güzel bir filmdi.Bende sevdiğim filmleri defalarca izleyebilirim.Hatta kız kardeşim bu huyuma sinir olur.Olsun bana huzur veriyor ya yeter.
Burcucuğum ayrıca ellerine sağlık çok pratik bir pasta olmuş.Eeee ne de olsa işin uzmanının elinden çıkmış.
sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Benim annem benden böyle bir şey istemez. Niye? O kadarcık sürede hazırlayamayacağımı bilir. Annen senin becerinden o kadar emin ki istemiş. Ve de haksız da değil. Müthişsin Burcu! Bizlere verdiğin fikirler, öğrettiklerin ve paylaşımların için tekrar tekrar teşekkür etmek geliyor içimden. Ahh bir de okuduklarımı uygulayıp özellikle şu şeker hamurlu pastalarda şeytanın bacağını bir kırsam:))
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

göl evini bende sevdim

ama 50 ilk öpücük rekorum sekizi geçti

pratik ve yaratıcı olmak bu benim için çok sevdiğim özellikleriniz ve tabi duyarlılığınız

aynur

Adsız dedi ki...

Selam,
Sayfanız çok güzel , tariflere bayıldım.
Sık sık ziyaret edeceğim.
Listeme sizi ekliyorum...

Elif Damla dedi ki...

slm
aslında ben bi konu hakkında sizden yardım almak için mesaj gönderiyorum. Sürekli evde pasta çalışmaları yapıyorum ama herzaman daha iyi yapma uğraşında olduğum için yakında 2 katlı pasta yapmak istiyorum ayarlanabilir çember aldım. 16 cm-30 cm bana nasıl yapacağım ve kaçar adet yumurta kullanacağım hakkında bilgi verirmisnz mesela 16 cm küçük kek, alttaki 26 falan gibi...
İnşallah cevap bekliyorum

Adsız dedi ki...

Pratiklik böyle bisey iste :) nefis duruyo, bende yemek istedim simdi, supersin vallahi

lezzetlilerim dedi ki...

MERHABA BURCU HANIM;
BENDE ŞEKERHAMURLU PASTALARA MERAKSARDIM.ÇOK ZEVKLİ. AMA DAHA ÇOK ACEMİYİM.BİR MAKET PASTA YAPTIM. ÇOK BASİT FAKAT FİKİR VERMEK AÇISINDAN BİZİM MAHALLE MARKETİNİN PASTA REYONUNA KOYMAK İSTİYORUM. NE DERSİNİZ BANA BİR ÖNERİDE BULUNUR MUSUNUZ?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
HOŞÇAKALIN

lezzetlilerim dedi ki...

SELAM BURCU CUM;
ÖNCELİKLE İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM. CEVABINI OKUDUM. BENDE BU ŞEKER HAMURLU PASTALARI ÇALIŞMAYI ÇOK SEVİYORUM. BU İŞİ İLERLETİP BİR YER AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM İNŞAALLAH. FAKAT OTURDUĞUM MUHİT FAZLACA BU İŞİ KALDIRACAK GİBİ DEĞİL. GEÇENLERDE BİR MAKET PASTA YAPTIM. BURADA BİR MARKETE GÖSTERDİM. NETTENDE BİRKAÇ PASTA RESMİ GÖSTERDİM. SATIN ALMA MÜDÜRÜ İLK GÖRÜŞMEDE TAMAM DEDİ. BU GÜN TEKRAR GİTTİM. ŞİMDİDE PAHALI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. ASLINDA ÇOK İSTEMEDİM. SENCE NEYE GÖRE FİYATLANDIRMALIYIM. MESELA 20cmLİK BİR ŞEKER HAMURLU PASTAYA NE FİYAT KOYABİLİRİM.PANDİSPANYASI VE KREMASI BENİM HESAPLARIMLA 13 YTL TUTUYOR.ŞEKER HAMURU VE DEKORUNUN FİYATINI NASIL BELİRLEYEYİM? ONLARIDA KABACA 15 DESEK EDER30 BEN PASTAYA 40 DEDİM ONUNDA % 20 SİNİ MARKET İSTİYOR. BANA BİRŞEY KALMIYCAK GİBİ. CANIM BAŞINI AĞRITTIM AMA BEN BU İŞİ YAPMAYI ÇOK İSTİYORUM. HEVESİMİN KIRILMASINI İSTEMİYORUM. NE OLUR BANA YARDIMCI OLUR MUSUM? YANLIŞ ANLAMYASIN YARDIM DERKEN SIRF MORALDEN BAHSEDİYORUM. BİRDE BEN HİÇ HTML BİLMİYORUM. ACABA SAYFAMDA NASIL (SİPARİŞ ALIYORUM) YAZABİLİRİM. CANIM HAKKINI HELAL ET ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
ÖPÜYORUM SEVGİLER

Adsız dedi ki...

merhaba, sayfanızda gezinmekten büyük zevk alıyorum ve tariflerinizin biçogunu deniyorum. Hem çevremdekiler hemde ben mutlu oluyorum, çamur kek yapmayı denicem bu sefer.. Tarfilerniz ve siz çok tatlısınız:)
buarada annenizin sizi pastacı dükkanı sanmasında hakkı var sanırım;)) ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,
sizden iki konu hakkında bilgi rica edeceğim. birincisi elimde toz glikoz var bununla şeker hamuru nasıl hazırlayabilirim? (sıvı gliserinli bir reçeteniz var) ikincisi şeker hamuru kaplı pastanın üzerine yine şeker hamurundan yapılmış figürleri nasıl yapıştırıyorsunuz? kızımın doğum gününde (sizin bol çikolatalı pandispanya tarifinizi kullanarak)fermodan aldığım hazır şeker hamuru ile bir pasta hazırladım ve figürleri (kelebek ve çiçekleri) ıslatarak yapıştırdım. sizin nasıl yapıştırdığınızı merak ediyorum.
şimdiden teşekkürler,
Asli

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Harika bir pasta olmuş,ellerinize sağlık. Tek kelimeyle muhteşem. Elimi uzatıp alasım geldi:)
Sevgiler..

Özlem dedi ki...

Sevgili Burcu,

Elinin altında hazır malzemeler olması yetmez ki, bence yaratıcı olmak da çok önemli, yani senin gibi. Super bir pasta olmuş.
Eline sağlık.

Benim sormak istediğim bir konu var. Sanırım kremaları da donduruyorsun, bu bahsettiğin krema çiğ krema mı yoksa pasta içi için hazırlanan krema mı? Ben bu tür malzemeleri dondurmaya hiç cesaret edemedim, çöüzlünce tadı bozulur diye... Ayrıca krem şantiyi de donduruyor musun?

Cevapların için şimdiden çook teşekkürler,
Sevgiler...