Çarşamba, Mayıs 22, 2013

NOSTALJİ - CUPCAKE YAPIMINA UYGUN MUDCAKE(ÇAMUR KEK) TARİFLERİ VE "PASTACI" 2 YAŞINDA..






































Üç saat önce uzun uzun tarifleri ve her şeyi yazıp yayınladığımı sandım. Sonra bir baktım ki blogger'ın azizliğine uğramış ve tüm yazdıklarımı kaybetmişim :( İnanılmaz sinirlendim, ne yapacağımı şaşırdım..
En iyisi sakinleşmeyi bekleyip tekrar yazmak dedim. Evet şu an biraz sakinleşmiş durumdayım ve tekrar yazmaya başlıyorum :)


9 Temmuz 2005 Cumartesi günü başlamış blog maceram.. dün gece rüyama girdi; acaba blogumun doğum gününü kaçırdım mı diye. Evet biraz kaçırmışım. Şaka maka 2 yılı peşimde bıraktım. Bakalım daha ne kadar devam edeceğim yazmaya ve paylaşmaya. Her zaman dediğim gibi ben burayı ve sizleri çok sevdim, umarım sizde beni sevmişsinizdir..

Bu ara Limonlu tariflerin yanı sıra cupcake çeşitlemelerine de takmış durumdayım. Özellikle içlerinin çikolatalı olmasını istediklerimin yumuşacık ve mis gibi çikolata kokulu olmalarını istiyorum. Bu sebeple , çok sevdiğim Women's Weekly dergisinin Cupcake kitabını kendime kaynak alıp birkaç denemelerde bulundum. Özellikle çok sevdiğim iki cupcake şeklinde mudcake(çamur kek) tariflerini çok başarılı ve aklımdakine yakın buldum.

Yukarıdaki fotoğraftaki mudcake'in bir kısmını ganaşlayıp meyve ile süsleyerek değerlendirdim. İsterseniz muffin kalıplarınızda muffin gibi pişirip te yiyebilirsiniz, isterseniz de cupcake kağıtlarında pişirip üzerlerini şeker hamuru ile kaplayıp süper yaş günü ve kutlama pastaları yaratabilirsiniz..

Ben cupcake'leri hediye olarak sunmayı daha çok sevmeye başladım sanırım :)








































Cupcake yapımı için mudcake (çamur kek) tarifi 1 ;

Gerekli malzemeler;




  • 60 gr bitter kuvertür çikolata
  • 1,5 çay bardağı su (160 ml)
  • 90 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı + 1 kahve fincanı esmer şeker (220 gr)
  • 2 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un ( 100 gr)
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 40 gr - 1 kahve fincanı parça fındık veya badem
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Çikolata veya suyu orta boy bir cezvenin içerisinde eritelim.
Yağ, şeker ve yumurtaları mikser ile incelip rengi açılana kadar çırpalım. Bu karışıma birlikte elenmiş un ve kakaoyu, parça kuruyemişleri ve sulu çikolatayı ilave edip homojenleşinceye kadar tekrar çırpalım.
Tam ağızlarına gelecek kadar kağıtlarımıza karışımımızı bölüştürelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Üzerine ganaş hazırlamak isterseniz, 100 gr sütlü kuverturu 60 ml sıvı krema ile birlikte eritip oda ısısında hafif sertleşinceye kadar bekletip soğumuş cupcake'lerin üzerlerine sürüp servis yapabilirsiniz..


























Cupcake yapımına uygun mudcake (çamur kek) tarifi 2;

Gerekli malzemeler;


  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 60 gr bitter kuvertür
  • 330 gr- 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı kahve likörü veya irish aroması veya nescafe
  • 2 su bardağı un
  • 1 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 1 iri yumurta
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yağ, çikolata, şeker, su ve kahveyi ısıya dayanıklı bir kaba alıp benmaride tüm karışımı karıştırıp eriterek homojen hale getirelim.
Bu karışımı geniş bir çırpma kabına aktarım 5-6 dakika kadar mikser ile çırparak havalandırarak soğutalım.
Karılıma önce birlikte elenmiş un, nisaşta ve kakaoyu ilave edip çırpalım. En son yumurtayı ekleyip karışım homojenleşene kadar tekrar çırpalım.
Eğer cup ölçüleriniz varsa 1/4 cup ile karışımı kağıtlara paylaştıralım. Eğer yoksa kağıtları yarı yarıya doldurarak paylaştıralım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Her iki tarifte de kekler fazla kabarmayacak üzerleri düz kalacaktır. Önemli olan içlerinin yumuşak ve iyi pişmiş olmasıdır.
Her iki tarifte de kekleri fırından çıkarttıktan sonra 1 saat kadar tezgahın üzerinde soğutmayı ihmal etmeyin.


30 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım Merhaba,

Uzun zamandır sitenizi takip ediyorum, siz bu konularda dogal bir yetenege sahipsiniz. Keyifle izliyor ve tarifleri uyguluyorum....Sevgiler Fatoş..

PastaZer dedi ki...

Günaydın Burcu,
Heyecanla tarifleri bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Burcu hn slm lar. Tariflerinizi artık gözüm kapalı uyguluyorum. Gerçekten çok güzel şeyler ortaya çıkarıyorsunuz. Tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Fidan

Adsız dedi ki...

E gelde ekrana yapışmaaa !! Nedir bunlar böyle yaa !! Muhteşem görünüyorlar..Tarifleri dört gözle bekliyoruzz...

Yemekbahane dedi ki...

Burcucuğum merhaba,

Eski günlerdeki gibi her girdiğimde ayrı bir güzellikle karşılıyorsun yine.Harikasın.Ellerine sağlık.Sevgiler,
Müge

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Offf çok lezzetli, harika. Hatta harika ötesi bir görüntü.
Ellerine sağlık Burcu.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

pastacım en üsteki çikolatalı keki aldım yedim haberin olsun.sevgiler, kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

merhaba ben amasyadan gülsüm uzun süredir takipteyim yaptıklarınız cok güzel ellerinize sağlık bende bir gün bu güzel işte olacama eminim umarım sizlerde benım yaptıklarımı beğenırsiniz amasyadan sevgiler

Suzan dedi ki...

Burcu Hanım,

Lütfennnnn ama lütfennnn şu tarifleri siteye ekleyin artık.İki gündür günde en az beş kere siteye bakaıyorum :))

Sevgiler...

Suzan

Adsız dedi ki...

Burcu'cum nice yaşlar olsun.Umarım hep bizimle olursun.Bu arada,yazını okurken bir baktım gene ağzım sulanmış...Harikasın,sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Pastacı'nın doğum günü kutlu olsun :)) Nice yaşlara ve paylaşımlarda hep beraber olalım... İnan detaylı ve nefis paylaşımlarında pek çok evin mutfağına renk katıyorsun :))
Cupcake ler nefissss
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Daha nice uzun seneler inş hep yanımızda olursun, o güzel tariflerinden hep faydalanırız.her şey gönlünce olsun.sevgler

pelin dedi ki...

MERHABA
Tarifleriniz ve resimler harika.insan sürekli pasta yapmak istiyor.size birşey sormak istiyorum.hafta sonu için yurtdışından gelen yeğenlerime hoşgeldiniz anlamında tavşan şeklinde bir pasta yapmak istiyorum. şekli nasıl oluşturacağımı tasarladım. fakat üzerini nasıl kaplayacağımı bilemedim. şeker hamuruyla yapmak istiyorum fakat şeker hamurum yok yağlı krema ile kaplasam diyorum acaba tereyağı tadı çok mu hissedilir nasıl olur bana ve tavsiye edebileceğiniz bir tarif varsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

pelin dedi ki...

yine ben anti parantez
marzipan hamurum var hazır ama onunla da kaplama yapmak zor oluyor.

Annelog Atölye dedi ki...

Mutlaka her ikisi de denenecek! Nice yaşlara hem çalışmalarında ve başarılarında, hem de blogunda Burcu:)

Adsız dedi ki...

nice mutlu ve birlikte 2 senelere inşallah canım. Bizi sensiz bırakma ömür boyu bizimle ol tamammı:)

Bocuruk dedi ki...

Burcu'cuğum,
Seni ve yaptıklarını sevmemek mümkün mü? Paylaşımlarının uzun yıllar devam etmesini diliyorum.
Sevgilerimle...

Neslihan dedi ki...

Pastacıııııı nice yıllara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Umarım hep buralarda yazar bize yaptığın güzellikleri aktarırsın:)
Sevgiler

bething* dedi ki...

Sevgili Pastaci
oncelikle bloguna nice seneler :) iyi ki burdasin..
Tam sevdigim ve aradigim tarifleri yayinlamissin :) ben de cupcakelere takmis durumdayim tabii oturup 1 kez denedim ve cok basarili olamadim ozellikle gida boyasiyla uzerlerini pembe yapmaya calistim ve acayip sulu oldu hicbirseye benzemedi :( umarim bu tarifleri becerebilirim..tesekkurler
sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu, ikinci blog yılın hayırlı olsun canım. Yeteneğini,, bizlerle paylaşıp yol gösterici olduğun için, bildiklerini öğrendiklerini sabırla bizlere anlatıp, yardımcı olduğun için teşekkürler.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Pastacıyı keşfettiğim ilk günü hatırlıyorum, yine umutsuz bir şekilde google'a 'şeker hamuru' yazıp arıyordum kiii..:))karşıma siten çıktı..:))Tek kelimeyle büyülendim ve bağlandım...:))Günde 10-15 defa siteni ziyaret ettiğimi hatırlıyorum..:)Ve bundan duyduğum mutluluğuda hatırlıyorum..
Umarım pastacıyla daha nice yıllar boyunca hayatımıza lezzet ve mutluluk katmaya devam edersin Burcucuğum...:))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Bir çok kişi gibi Pastacı'nın yeri bende de apayrıdır. Keşfettiğimde ve takip etmeye başladığımda büyülenmiştim adeta. Ayrıca şeker hamurunu elime almama da Pastacı sebep olmuştur.
Bizlere öğrettiklerin ve görsel şovun için çok teşekkürler. Hep burada ol lütfen. Nice yaşlara, nice mutlu yıllara.
Sevgiler,

www.illedeyemek.com dedi ki...

Merhaba;
Blogunuz çok güzel elinize sağlık sevgiler,Hilal.....

one ben bir sey dedi ki...

Burcucum,
Blog yaşın kutlu olsun ,sevgilerimle seni ve yağmuru öpüyorum

Adsız dedi ki...

yine harika tatlar harika bir yazı
zatensiz harika bir insan olduğunuziçin bu tutkunuz sizi takip edenlerdede bir tutku yaratıyor..
artık istanbuldayım
aynur -kuzeyin annesi

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir blog, nice yıllara. Takip etmeye devam ediyoruz birlikte.

Adsız dedi ki...

Dün akşam kahveli olanı denedim. Daha fırından çıkartırken annem 2 tane götürdü :) Bugün de ofise getirdim. Anında kapışıldı ve bitti. Bu güzel tarifler için çok teşekkürler pastaci.
Zerrin

Adsız dedi ki...

slm ben manolya sizin böyle bi site yaptığınız için saolun ben bi kek tarifi yaptım daha doğrusu kendim keşfettim yaptım ayakta kapışıldı ve ben bunu her kezle paylaşmak istiyorum lütfen bana yardımcı olun site sahibide ve yarum sahipleri sizden bunu istiyorum lütfen yardımcı olun ben bu kek tarifini nete yayınlamak istiyorum nasıl yayınlarım bana yardımcı olun benimle irtibata geçmeniz için size kendi msn mi veriyorum işte manolya_meryem47@hotmail.com işte ve şimdiden bana yardımcı olanlarada olamayanlarada tşkler saolun lütfen biliyorum çok şey istiyorum ama ne olur bu benim en büyük hayalim yalvarıyorum bana yardımcı olun bekliyorum yardımlarınızı

Adsız dedi ki...

slm böle bı te yaptıgınız için hepınıze teş. ederım saolun çok işime yarıyoo tarıflerınız.... sizlerden negışik terıfler beklıyoruz herkese slm by

Unknown dedi ki...

Ben sizin blogunuzu nasil daha önce gormemisim! Arşiv tadında harika tarifler icin coook teşekkür ediyorum. Bircok tarifinizi cevrimdisi okumak icin kaydettim. Kolayliklar diliyorum :)