Çarşamba, Ağustos 08, 2007

TEK KİŞİLİK LİMONLU FIRIN CHEESECAKE VE SOFRAMIZ..






























Aradan bir hafta geçti, ben daha yeni zaman bulup detayları yazabiliyorum. Evet, bahsettiğim canım arkadaşım Zuhal'in yaş günü daveti.. Zaten Zuhal'in doğum gününü kutlamakta da epey gecikmiştim, şimdi de yazmakta çok geciktim. Kimbilir bana ne çok kızıyordur :) (birde Hilal kızıyor biliyorum)




O günün daha güzel, daha kalabalık, daha bol lezzetli olmasını isterdim ama şartlar ,zaman azlığı ve yorgunluk daha fazlasını yapabilmeme engel oldu maalesef.. O günden bir gece önce Zuhal'in pastasını hazırlarken gerçekten çok yorgundum ve istediğim performansta ve güzellikte bir pasta yapamadım. Ama tadında performans düşüklüğü yoktu ve hepimiz afiyetle yedik :) Keşke şu an tüm okuyanlara ikram etme şansım olsaydı..




Pastasını bollllll çikolatalı ve vişneli hazırladım. Önceleri vişneye burun kıvıran Hilal bile sonra bayılarak yedi :) Zaten ne zaman kendimiz için pasta yapmam gerekse , elim hep bitter çikolataya ve vişnelere gidiyor..en sevdiğim iki lezzet..




O gün Ufuk, Ayşem, Işıl, Seda, Berna, Hilal bizlerle beraberdi.



















Bu nefis ve şık kısır sevgili Ufuk'umuza ait..
























Bu enfes haşhaşlı mini muffin'ler hala tarifini sabırsızlıkla beklediğimiz Ayşem'e ait.. Hadi artık şu tarifi yayınla , gerçekten çok çok lezzetliydiler..

O gün hakkında ne kadar yazsam, ne kadar anlatsam azdır. İyi ki Zuhal doğmuş , iyi ki bir araya gelmişiz, keşke her zaman daha çok kişi ile bir araya gelebilsek :)

TEK KİŞİLİK MİNİ LİMONLU CHEESECAKE’LER

Gerekli malzemeler ;

Peynirli kısmı ;
· 3 paket krema peyniri (600 gr)
· 1 su bardağı sıvı krema
· 1 adet limonun kabuğu ve suyu
· 3 çorba kaşığı un
· 1 çorba kaşığı nişasta
· 1 yumurta
· 1 su bardağı tozşeker

Alt taban ;
· 1 paket yulaflı bisküvi
· 150 gr eritilmiş tereyağı veya margarin

veya

  • traşladığınız pandispanyaların atık kısımlarını süt veya krema ile ıslatıp tekrar hamur haline getirip alt taban olarak kullanabilirsiniz.. Böylece daha yumuşak ve lezzetli bir taban oluşturmuş oluyorsunuz.

Üstü için ;
· 3 çorba kaşığı tozşeker
· 1 limon kabuğunun rendesi ve suyu
· 1 su bardağı su
· 1 yumurta sarısı
· 1 çorba kaşığı mısır nişastası.
· 1 çorba kaşığı tereyağı

İlk önce alt tabağı hazırlayalım. Bisküvilerimizi rondodan un haline gelene kadar geçirelim. Yağı eritelim. Erimiş yağ ile un haline gelmiş bisküvileri bir kaşık ile karıştırıp, muffin kağıtlarının altlarına ince bir katman olacak şekilde paylaştıralım. Paylaştırırken hafifçe bastırıp üzerlerini düzgünleştirelim.

Peynirli ara katı hazırlamak için, önce krema peynirlerini mikser ile beş dakika kadar yüksek devirde çırpalım. Üzerine şekeri ve yumurtayı ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sıvı krema ,limon suyu ve limonun kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edelim. En son un ve nişastayı ilave edip beş dakika daha çırpıp , cupcake kağıtlarımıza bisküvilerin üzerlerine paylaştıralım.

Fırınımızı 170 dereceye getirip yaklaşık 40 dakika pişirelim. Üzerleri hafif kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım.

Tüm malzemeyi, tereyağı hariç, hafif ateşte hızlı karıştırarak pişirelim.. Kıvamını biraz su ilave ederek ayarlayalım Tereyağı ekleyip karıştıralım. Biraz soğuyunca cheesecake’lerin üzerlerine paylaştıralım.

Servis ederken birer taze nane yaprağı ile süsleyebiliriz.

Herkese sevgilerimle..

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık sevgili Burcu. Zuhal'in doğum günü için toplanıp yine harika tariflere imza atmışsınız. Herbiriniz birbirinden lezzetli, birbirinden şık, birbirinden iştah açıcı tariflerle aklımızı çelip duruyorsunuz:))) Sizin limonlu cheesecake tarifinizle sıcak günlerde misafirlerimin damaklarına ferah bir bayram yaptırıyorum zaten ama bu tek kişilik cheesecake fikride pek bir hoş.. İlk fırsatta denenecekler arasında yerini aldı bile.. Umarım dostluğunuz ve gülen yüzleriniz hep devam eder ve bu keyfi hep bizlerle paylaşırsınız. Gözüm üstünüzde, izliyorum:)) Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu..
mutfağı seven biri olarak seni 2 yıldır takip etmekteyim..herşey gerçekten mükemmel..yalnız hiç cheesecake yapmamış biri olarak sana bi sorum olucak...cheesecake yaparken kullanmış olduğun peynir kreması ve sıvı kremayı nasıl bulabilirim..
ne marka kullanmalıyım.. bu konuda beni bilgilendirirsen çok sevinirim...mail adresim nur.karakoc@etkentriko.com.tr
şimdiden teşekkürler..

sade kahve dedi ki...

günaydın burca ellerine sağlık bu güzel mamalar için biz bakarken zaten doyduk canım benim sunuşun çok zarif önce gözlere güzel bir ziyafet sonra mideye afiyet kolay gelsin, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu cum ben de sabırsızlıkla tarıflerı beklıyordum. Hayatında hiç cheescake tatmamıs ve bu hazzı yaşamamış bırı olarak çok guzel gorunduğunu soylemelıyım.sanırım daha fazla dayanamayıp bende bır chesscake yapma gırısımınde bulunacağımm. umarım basarılı olurum.
sevgıler
fıdan

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Burcu
yine çok güzel bir lezzet ve sunum ayrıca fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla da dolu dolu bir masa...
Ellerinize sağlık...
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

hadi kızlar gelsinde tatilden bir parti daha yapalım:) ben çok eğlendim valla...
ellerine kollarına sağlık canımcım

Adsız dedi ki...

pastacım senin ve bütün müslümanların miraç kandili mübarek olsun.Mevlam sağlık ve sıhhatle ramazan ayına kavuştursun.sevgiler

Concept Wedding dedi ki...

Merhabalar, sitemizi ziyaret ederseniz çok mutlu oluruz.
http://conceptwedding.blogspot.com/

yaban mersini dedi ki...

cheesecake in tek kişilik tarifini yazman çok iyi olmuş..ben çok seviyorum ama benim kadar seven başka biri olmayınca koca bir cheesecake i tüketmek zor oluyor..selmlar.

lezzetlilerim dedi ki...

SEVGİLİ BURCU PASTALARIN HARİKA CHEESECAKE TARİFİNDE NEFİS. ZATEN SENİN MÜDAVİMİN OLDUM ARTIK. SAYFANA HER GÜN BAKMADAN GEÇEMİYORUM. ZATEN FAVORİ LİNKLERİMDENSİN.CANIM SENDEN BİR RİCAM OLACAK YİNE. BEN SENİN Kİ GİBİ BİR SİPARİŞ ALMAK İÇİN SAYFA EKLEMEK İSTİYORUM AMA BİR TÜRLÜ BECEREMEDİM. BANA NASIL YAPACAĞIMI ANLATABİLİR MİSİN? BİLİYORUM ÇOK MEŞGULSÜNDÜR AMA ÇOK RİCA EDİYORUM. ÇÜNKİ BENDE ARTIK SİPARİŞ ALMAYA BAŞLADIM. YAŞADIĞIM YERDE BU TÜR PASTALAR İNSANLARA OLDUKÇA YABANCI OLDUĞU İÇİN BENDE EKSENİMİ GENİŞLETMEK İSTİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM SEVGİLERİMLE
AYRICA MUBAREK MİRAC KANDİLİNİZİDE TEBRİK EDERİM

Adsız dedi ki...

hepsi çok güzel elinize sağlık

gülriz dedi ki...

Burcucuğum yine harikalar döktürmüşsün. Ne diyeyim artık sana söyleyecek birşey bulamıyorum ki. Ekrandan atlayıp o güzel masaya kurulasım geldi valla :))) Kocaman sevgiler

Seda dedi ki...

yaptığın herşeyi büyük hayranlıkla izliyorum okuyorum.Kopya :) çekmeye çalışsamda nafile bence beceremiyorum.bende kendime amatör blog kurdum.beklerim.linkimide senin sitende görmek isterim.eklersen sevinirim.
booollll pastalı çikolatalı günler dilerim...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Canım Kardeşim sana kızmakmııııı???
Bu ne mümkün sana kıyabilirmiyim ben hayatımda benim için hazırlanmış bu kadar emekli ve özenli bir partiden sonra asıl sen bana kızmamalısın;)
Canım o gün gerçekten müthiş keyifli lezzetli huzur dolu birgündü benim için ve böyle bir günü organize edip ağırladığın için çok çok teşekkür ederim;)
Ahh ahhh pastanın tadı hala damağımda enfes bir pastaydı dizaynı ile gözlere şenlik ve beni çok mutlu eden tadı ile damağıma ve mideme bayram ettiren bir lezzet;)
Tekrar ellerine emeğine ve yüreğine sağlık arkadaşım;)Kocamaaaan öpüyorum;)
SEVGİYLE KAL...

hilal imrak dedi ki...

bende açtım bende açtım en sonunda bir blog:)

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık ve zuhal hanımın yeni yaşını kutlarım

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Fırınlanmış ve biraz daha sert cheesecake seven biri olarak bana hangi cheseecake tarifini tavsiye edersin?
Teşekkürler.