Pazar, Eylül 09, 2007

FRAMBUAZLI FIRINLANMIŞ TART, LİMONLU BRULE , PEYNİRLİ & SEBZELİ SUFLE VE BENDEN..


























Bundan 5-6 ay önceki yazılarıma veya 2 sene önceki fotoğraflarıma baktığımda çok eğleniyor ve mutlu oluyorum..sebebi ise internette yer alan bu sayfaların aynı zamanda benim günlüğüm olması, paylaştığım tarifler, fotoğraflar, yazılar ve yerler..bunlar benim yüzümü güldürüyor ve bazı yaşadıklarımı tekrar hatırlamamı sağlıyor..bundan 4-5 sene sonra bu sayfaları dolaşırken içimde kelebekler uçacak, geçmiş günleri tekrar hatırlayacağım, yorumları okuyup gözlerimin yaşarmasına engel olamayacağım..

İşte ben bunun için paylaşabildiğim çoğu şeyi burada paylaşıyorum..aynı zamanda benim bir parçam, bir yaşanmışlığım, bir hatırlatma, ilerisi için iz bırakabilme ortamım.. Umarım okuyucularımda, yaşadıklarımı paylaşmayı kabul edenlerde bu gözlüklerle sayfamı takip edebilirler.. Aksi takdirde gerçekten bazı şeyler beni sebepsiz çok üzüyor..

























Kafanızı fazla şişirmeden hemen tariflere geçmek istiyorum :) Sadece kendi kendime bir ön giriş yapıp hatırlatmada bulunmak istedim, dediğim gibi bundan 4-5 yıl sonra bu satırları tekrar okurken hislerime engel olamamak istiyorum..

Burada yer alacak tarifler Fransız mutfağından, tarifler tamamen şeflere aittir.

FRAMBUAZLI TART VE LİMONLU BRULE

Tart hamuru için ;



  • 20 gr un
  • 10 gr tereyağı(soğuk)
  • 10 gr tozşeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)

Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirelim. Tartölet kalıplarına paylaştırarak üzerilerine kabarmamaları için yağlı pişirme kağıtları kesip ağırlık yapacak bakliyat ile pişirelim. (180 derecede)

İç harcı ;

  • 25 gr frambuaz
  • 10 gr tozşeker
  • 30 gr badem tozu
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yumurta sarısı

Tozşeker ve yumurta akını kar haline gelene kadar çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile badem tozunu çırpalım. İki karışımı birleştirip tahta kaşık ile şöyle bir alttan üste doğru karıştıralım. Karışama frambuazları ilave edip önceden pişirdiğimiz tartöletlerin üzerilerine paylaştırıp 10 dakika daha 180 derece pişirelim.

Limonlu Brule için ;

  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 30 gr tozşeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 15 ml süt
  • 15 ml sıvı krema

Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde iyice karıştıralım. Seramik sufle kaplarımıza veya fırına dayanıklı cam kaselerimize karışımızı paylaştıralım. Fırınımızı 180 derecede ayarlayalım, kaplarımızı fırın tepsimize dizelim ve tepsinin dibine çok az su dolduralım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim. Servis ederken taze frambuazlar ile süsleyebilirsiniz..



























SEBZELİ VE PEYNİRLİ SUFLE

  • 20 gr rokfor peyniri
  • 50 gr ıspanak
  • 50 gr karışık garnitür
  • 10 gr bree peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 4 cl krema
  • 20 gr un
  • az kabartma
  • 5 gr tereyağı


Ispanaklar doğranıp tereyağı ile sotelenir ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
Yumurta akı çırpılarak kar haline getirilir, üzerine krema ve un ilave edilir. Peynirler rendelenir. Eğer bree peynirini bulamazsanız, taze kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
Bir adet yumurta sarısı ilave edilir. Sebzeler ilave edilip biraz kabartma tozu ilave edilir.
Sufle kaplarına karışım paylaştırılır. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilip sıcak servis yapılır.

Not: Tarifleri , ilgileri ve mutfaklarını bize memnuniyetle açtıkları için Belek Rixos oteline ve Şef Zafer Usta, Şef Hanifi usta ve Şef Hüseyin ustaya tekrar çok teşekkür ediyorum..





















Tatil dönüşü inanılmaz şıkışmıştım, 6-7 saat içerisinde yetiştirmem gereken 550 adet düğün kurabiyesi vardı. Tek başıma bu işin altından kalkmam imkansızdı..

Yolda yürürken bile birbirlerine saygılı olmayan, sevgiyi unutan, hiç bir şekilde birbirlerine dayanamayan insanların sayısının arttığı bu dünyada beni inanılmaz duygulandıran, duygularımı kilitleyen arkadaşlarıma gönülden tekrar teşekkür ediyorum.. Yeryüzünde yaşayan melekler olarak görüyorum sizleri.. İyi ki varsınız :) ve herkesin hayatına sizin gibi meleklerin girmesini gönülden diliyorum..

Ruh lezzeti..

Herkese sevgilerimle..

25 yorum:

pastacik sezer dedi ki...

canım yapanında tarifleri bize ulaştıranında ellerine sağlık. enkısa zamanda deneyeğim.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim,
Acaba ,Bree diye yazdiginiz peynir, BRIE olabilir mi

pecete dedi ki...

Çok yoruldum, bir ara beynim döndü, hatta panik oldum... Ama çok güldüm hem de çokkk... Hatırladıkça gülmeye devam ediyorum... Hele ruhuma seslenen nameler... Ellerine sağlık Burcu...

Adsız dedi ki...

Ah ah oralarda oturucaktım çocuklara sofra kurmak dışında 12 saat kesintisiz yardımındaydım.buda benim hayalim pasta kurabiye yapmsı yapılan ortamlarda bulunması, neyse şimdilik hayal.işlerinde kolaylıklar sevgiler pastacım.

karamelam dedi ki...

burcu eline sağlık herşey çok güzel gözüküyor yine. tarifler başkalarından da olsa bunları yapmak da ayrı bir ustalık gerektiriyor.gelin-damat kurabiyelerini merak ettim. tek seferde kaç tepsi pişirebiliyorsun?sanırım bosch markaydı fırının değil mi? ve de siyah renkli kalpler çikolata mı yoksa kurabiye mi? bana çok ince geldiler. arkadaşlarının ve senin elinize sağlık:))

Adsız dedi ki...

Burcu ellerinize sağlık.Keşke bende orda olup yardım edebilseydim.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok yorulmuşsunuz ama sonuçları bence mükemmel olmuştur ... neye canın sıkıldı anlamdım ama boşver bu kısacık hayatta hep güzellikler seninle olsun ve canını sıkan şeyler bir anda uçup gitsin ...

bozma moralini herneyse ve hiçbirşeye :))

sevgiler
aslı

ufukmutfakta dedi ki...

Yetişmeyecek paniğimi mümkün olduğunca gizlemeye çalışıp ama içimde fırtınaların koptuğu o gün, kargoya verdik ve yetişti telefonu ile herşey inanılmaz bir huzura bıraktı yerini. Çoook güzel bir gündü. Biz her zaman buradayız unutma. Sadece rahat ve mutlu günlerde değil, tüm zor günlerde de. Sevgilerimle...

İLKAY dedi ki...

Burcu'cuğum,
keşke ben de orada olsam da yardım etsem sana....Ben bayılıyorum böyle yardımlaşma,imecelere...
sen çağır,ben Adana'dan gelirim ...
Bu arada paylaştığın tüm herşey için ben teşekkür ederim sana...
eğriyi, doğruyu,değişik bir çok şeyi görüp öğreniyorum...
Sevgilerimle,
ilkay

Yelda Özyurt dedi ki...

Evet dogru tahmin:) İyiki de senin verecegin tarifi beklemisim diye dusunuyorum brule icin, peki bu olculer bir kisilik mi;))) Sanki bana bile yetmez gibi geldide...

hilal imrak dedi ki...

bu melekler hayatından hiç gitmesin inşallah nuryüzlü arkadaşım...

Adsız dedi ki...

merhaba sitenizi oglumu mutlu etmek icin cikolatali bir tarif ararken buldum ve hergun bakmadan yapamiyorum. sizden bir tarif denemek istedim ve heyecanla limonlu kurabiye yapmaya giristim.ama olculerde yanlis bisey oldu galiba.1 1/3 cup derken 1+ 1/3 mu demek istedin acaba ? cunku malzemeler eksik geldi heralde, sonuc pek iyi olmadi birde ben amerikada yasiyorum, sivi krema veya cig krema ayni sey heralde .burda hangi isimle bulabilirim.bigilendirirsen cok mutlu olurum.yaptigin cikolatalar gibi tatli kizini opuyorum .tesekkurler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

En kısa sürede denemek istiyorum. Harika görünüyorlar. Çok teşekkürler Burcuuuu.

Sevgiler,

Adsız dedi ki...

GÖZÜMDE BÜYÜTTÜM OTEL ŞEFLERİDE PRATİK TARİFLER KULLANIRMIŞ ÖĞRENDİM SAYENDE..DENEMEKTE KESİNLİKLE FAYDA VAR.PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER BURCU

Adsız dedi ki...

SLM BURCU,
BEN ÇİĞDEM TARİFLER SÜPER SEN SÜPERSİN GEZGİĞİN YER SÜPER
BEN BU LİMONLU BRULE DEMEK İSTİYORUM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA ANLAMADIĞIM BU TARİF KAÇ PORSİYONLUK BANA BİLGİ VERİRİRSEN ÇOK SEVİNİRİM

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

RAMAZANINIZ HAYIRLI OLSUN EVİNİZE BOLLUK BEREKET GETİRSİN

Yasemin dedi ki...

peynirli sebzelimi suflemi :) amaninnnn! ellerine saglik burcucum!! ay super goruunyor hepsi.. bu arada merak etme yillar gectikce gene ayni lezzette ve keyifle okuyacagim senin sayfani ;)

NiNo dedi ki...

harıka goruntuler bayıldım tarıflerınızı sabırsızlıkla beklıyuorum

pastacik sezer dedi ki...

canım merhaba
sormak istediğim birşey var senden. franbuazlı tart için verdiğin tarifte tart hamuru ölçüleri bir kişlik herhalde dimi.

aysu dedi ki...

Burcu Hanım sitenizi takıp edıyorum cok sevımlı seyler yapıyorsunuz özellikle şık dizaynlarınız tabak seciminiz ve diger konseptlerınız bir harıka sizden cok sey öğrenıyorum teşekkur ederım
benımde sitemde amator ugraşlarım var bunlar içinde en cok sevdığim beni gururlandıran yaptıgım kocaman kurabıye evimdibenı de linkinize eklerseniz cok sevinirim
cilginpastalar.blogspot.com

etki alanı dedi ki...

Sezer'in "95 tane daha yapılması lazım"dediğinde,Ayşem'in ve senin yüzünü unutmam mümkün değil.Asıl o an resminiz çekilmeliydi.İki saat içinde yetiştirilen yüze yakın kurabiyelerle sanırım bir rekor kırılmıştır.
Ayrıca bir ambalajcı rekoru da kırılmıştır sayemde.Kedi merdiveni sistemiyle.(sinirlerimizin boşalıp,kahkaha tufanına döndüğü andı o an)
Özellikle Ufuk giderken bal sürme işini bana devredince,elinizin hamurunu bana da bulaştırmış oldunuz.Haydi hayırlısı bakalım.
Ellerinize sağlık.
Tütü

Adsız dedi ki...

Merhaba bende brulenin kaç kişilik olduğunu merak ettim sanırım tek porsiyon için.Bilgi verirseniz sevinirim.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Öncelikle herkese sonsuz teşekkürler :) Uzun zamandır güzel yorumlarınıza bir türlü cevap yazamıyorum ama inanın bu durumdan büyükkkkkk suçluluk duyuyorum..

Evet, tarifler tek kişilik..siz kaç kişilik uygulamak isterseniz ona göre malzemeleri arttırabiliyorsunuz..


herkese sevgilerimle..

Burcu

angel dedi ki...

gerçekten çok farklı lezzetler sunuyorsun bızlere.emegıne sağlık...

Adsız dedi ki...

o bree brie olacaktı bu arada gerçekten çok teşekkür ederim sizin kadar iyi birisini görmedim ellerinize sağlık kolay gelsin.