Salı, Ekim 23, 2007

PORTAKALLI VE DANKEK'Lİ MİNİ CHEESECAKE'LER..































Birkaç gündür bloguma Berna'nın açılışı için yaptığım cheesecake'lerin tarifini eklemek istiyordum ama ülkece yaşadığımız acıdan dolayı elim bir türlü klavyeye gitmedi. Gerçekten hepimizin morali çok bozuk ve üzgünüz.. Umarım gerçekten ülkece ve dünyaca güzel günler bizleri bekliyordur..

O gün açılış için benden cheesecake yapmamı istediler.. ben büyük mermer tezgahın bana getirdiği mutluluk, heves ve keyifle , tek kişilik mini cheesecake'leri ortaya çıkardım. Havaların soğuması ile benim portakala olan ilgim ve sevgim artar..bu sebeple yazın çok kullandığım frambuaz, böğürtlen , çilek gibi meyveleri kullanmayıp marketlerden en kolay bulunabilecek portakala yöneldim. Yine her zaman rahatlıkla bulabileceğiniz hazır ama çok lezzetli bir kek olan büyük çikolatalı boy dankek'ini kullandım. Sonuçtan sanırım hepimiz memnun kaldık çünkü geriye hiç cheesecake kalmamıştı..


Gerekli Malzemeler ;

Tariften 30 adetten fazla çıkıyor.

Kullanılan kalıp..

  • 6 paket krema peyniri ( oda sıcaklığında bekletilmiş- labne değil mutlaka krem veya krema peyniri olmalı)
  • 2 adet orta boy yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı sıvı krema
  • 1 çay kaşığı portakal aroması ( veya 1 büyük portakalın suyunu şeker oranını yarım ölçü arttırarak kullanabilirsiniz)
  • 1 portakalın kabuğu

Alt taban için ;

  • 3 paket kakaolu büyük boy Dankek
  • 1,5 su bardağı sıvı krema
  • 1 su bardağı damla çikolata veya parça çikolata

Üzeri için ;

  • Soğuk jöle ( turuncu olarak renklendirilmiş)
  • portakal kabuğu rendesi veya turuncu yenilebilir parıltı tozları

İlk önce alt tabanı hazırlayıp kek kağıtlarımızın içerisine yerleştirelim. Bunun için dankek'leri bir kabın içerisine ufaayıp krema ile hamur oluncaya kadar yoğuralım. Ve kekli yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp kağıtların veya muffin kalıplarının altlarına bastırarak yerleştirelim. Üzerilerine çikolataları serpiştirelim.

Mikser yardımı ile krem peynirlerimizi iyice homojenleşip yumuşayıncaya kadar çırpalım.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumuşamış krem peynirin üzerine şekeri ve yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Şeker karışımın içerisinde kaybolup eriyince kremamızı ve portakal aroması veya suyumuzu ilave edip tekrar çırpalım.

Sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş un ve nişastayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Arzu ederseniz portakal kabuklarını da ekleyebilirsiniz.

Boza kıvamından birazcık daha sulu bir karışım elde etmemiz gerekiyor. Eğer un miktarı az gelmiş ise azar azar çorba kaşığı ile un ilave edebilirsiniz veya karışımınız yoğun oldu ise azar azar krema ekleyerek sulandırabilirsiniz.

İstenilen kıvama gelince hazırladığımız kekli kağıtlarımızın üzerine cheesecake karışımımızı ilave edelim. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda cheesecake'lerin çevreleri hafif kızarana kadar pişirelim.

Piştikten sonra tezgahın üzerinde bekletelim ve en az 1 gece cheesecake'lerimizi buzdolabında veya serin bir yerde bekletelim.

İyi bekletişmiş bir cheesecake'in tadına doyum olmaz, bu yüzden acele etmeden bekleyerek yemenizi tavsiye ederim :)

Servis yapmadan önce soğuk jöleyi turuncu gıda boyası ile renklendirip üzerilerine dökebilirsiniz. Veya portakal marmaledı ile süsleyebilirsiniz. Onlarında üzerine portakal dilimleri koyabilirsiniz veya portakal kabuğu rendesi serpiştirebilirsiniz. Veya pırıl pırıl gözükmesini isterseniz yenilebilir pullar ile süsleyebilirsiniz..


Bu cupcake'leri ise Berna hazırladı ve Zeynep Ada üzerilerine kremşanti sıkarak süsledi.. Bence çok şık ve lezzetli oldular..

Herkese sevgilerimle..

21 yorum:

Selma Alkan dedi ki...

ellerine saglik Burcu ablacim dankekler nefis gorunuyor..hayirli gunler..

Adsız dedi ki...

Burcu'cum tariflerin cidden artık amatörlük aşamasını çoktan geçti direk profesyonelce.İnan blog'unun her aşamasının gelişiminin sessiz ama herdaim takipçisiyim. Yaşam sana, yazılarında bile varolan mütevaziliğini kaybettirmesin,arkadaşımgibi görüyorum seni artık.

Canım, benim sorum bu krem peynir 6paket demişsin ya kaç gramlıklardan 6 paket?

Yaren dedi ki...

Cok süper görünüyorlar.Özellikle portakallisi.Ellerinize saglik.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

müthiş bir görüntü cnm konuşturmussun yine tarifleri.özür dileyerek.kekleri koyduğun servisi nerden aldığını soracağım.duruşunu çok beğendim.sakın mumluk deme:):)

lezzetlilerim dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyorlar. Açılışa gelmeyi çok istedim ama kısmet işte olmadı. sevgiler

gözde dedi ki...

burcucum bn krema peyniri nasıl bulabilirim ve de hangi markayı kullandın..6paket çok değil mi?

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Ellerine sağlık çok tatlı gözüküyorlar. Benimde meyve zevkim kış ile birlikte aniden değişiveriyor. Hala frambuazı sevmekle birlikte kış gelince özellike mandalina delisi oluyorum hatta nerdeyse cildim turunculaşıyor gibi geliyor turunçgil tüketmekten. İnşallah mandalinalı tariflerin de gelir yakında:) Bu cheesecakeleri deneyim arkadaşıma doğumgününde hediy etmek istiyorum. En geç Pazartesi sana sonucu yazarım ama kötü yapsam bile bu acemiliğimden olur, çok yeniyim çook:)

Pınar dedi ki...

Elinizin değdiği her şey enfes görünüyor,eminim tadı da öyledir.Idolümsünüz:)

Begüm dedi ki...

Merhaba,Ellerinize sağlık çok güzel olmuş,nefis gözüküyor gerçekten,bende deneyeceğim,selamlar...

Burcu ÜNAL dedi ki...

Selma merhaba,

Hem dankek hem cheesecake :) ikisi farklı bir lezzet yarattı gerçekten, denemenizi tavsiye edeim..

Eda merhaba,

Tüm nazik ve güzel sözlerin için kalpten teşekkür ederim.. benim için en önemlisi arkadaşın gibi gözükebilmem..

Krempeynirler standart olarak satılan 200 gr'lık paketler..eğer çok dersen yarım ölçü yapabilirsin, biz o gün kalabalık olacağımız için çok yapmıştım.

Yaren merhaba,
gerçekten portakal-çikolata-peynir üçlemesi güzel oluyormuş :)

Semra merhaba,
Teşekkür ederim öncelikle :)
Servis tabağı karton servislikler, Berna yerleştirdi hemen, mağazasında satılıyor ;

http://www.pastamalzemeleri.com/store/viewItem.asp?idProduct=546


Lezzetlilerim merhaba,
Açılışa katılanlar ile çok iyi vakit geçridik ama ben çoğu zaman arkadaşıma uğruyorum, belki birgün rastgelebiliriz :)

Gözde merhaba,
Tüm marketlerde krempeynir bulabilirsin. Ben trakya çiftliğinin krempeynirini genelde tercih ediyorum ama Dia'nın kendi markası olan kremapeyniride çok iyi sonuçlar veriyor.
Çok yapmıştım ben, arzu edersen yarım ölçü yapabilirsin..

Fuyku merhaba,
Deneyebildinmi çok merak ettim , sonucu bekliyorum :)

Krema merhaba,
Rica ederim, ben ne yaptım ki idöl gözükebileceğim :)çok teşekkür ederim sevginiz ve nazikliğiniz için..

Begüm, teşekkür ederim.. denemeni önerir, yorumlarını beklerim..

herkese sevgilerimle..

ebinaz dedi ki...

merhaba burcu
ben sürekli sizi takip eden pasta severlerden birisiyim.
ama yaptıklarınızı denemek ve yorum yapmak bugüne kısmetmiş.
verdiğiniz ölçüler ve detaylı bilgiler sayesinde bu yıl 5. yaşını kutladığımız oğlumun doğum günü pastasını ben yaptım. 30 kişilik bi topluluğa daha önce de bi deneme yapmadan sizden aldığım tariflerle ve gösterdiğiniz yollarda çok güzel bir pasta yaptım. klasik pandispanya tarifiniz çikolatalı ganaj ve çikolatalı kremayla muz ve damla çikolatayla hem göze hemde damaklara büyük bir ziyafetti. kekinden kremasına süslemesine kadar her detay sizdendi çok teşekkürler. sipariş bile aldım size rakip olmak mümkün değil ama sanırım bu ilk ve son olmayacak devamı gelecek :P

Adsız dedi ki...

Burcuuu,
Pazartesi tatil diye yazmakta tembellik etmişim. Hemen sonucu bildiriyorum, tek kelime ile mükemmel. Benim gibi acemi çırakları bile "ya ben hiç de fena pişirmiyorum" havasına sokabilecek kadar lezzetli oldular. Tek sorun, arkadaşıma doğum gününde ikram edememem oldu, planlar değişti ve doğumgününü erteledi. 9 Kasım'a kadar tekrar yapıp, mutlaka ona bunlardan hediye edeceğim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hnm. bugün kızımın 4. yaş gününü kuladık kreşinde. aslında pastayı sizin tariflerinizden biri ile yapacakken son anda cafefernando da gördüğüm framboazlı pastayı yaptım üzerini ise sizin çikolatalı şeker hamuru tarifinizle yapıp kapladım.sadece tarifinizdeki bitteri değiştirip beyaz kuvertur kullandım çikolata olarak.gerçekten çok lezzetli bir şeker hamuru oldu hatta kreşteki bir arkadaşı sadece bunu yedi :) şeker hamuru ve modelleme hamuru tariflerinizi birebir kullandım ve gerçekten çok güzel bir hamur elde ettim.tabii ilk defa yaptığım için şekil verirken epey zorlandım ( pastanın üzerine ilk defa bu hamurla çalışırken seçilen figür unicorn yapınca zor oluyor gerçekten )ve tabii acemi bir iş çıktı ortaya ama olsun kızımın gözlerindeki mutluluk ve hayranlık yeterdi.Bu mutlulukta payınız çok büyük paylaşmak istedim.Çok teşekkürler.(Size pastanın resmini yollamayı çok istiyorum.) sevgiler Zehra ...

Ceylan dedi ki...

Burcu'cum, ellerine sağlık nefis görünüyorlar! Cheesecake benim de favorim. Ama ben şu peynir işine takıldım yine. Burada daha çok Pınar bulabiliyorum da, Pınar Beyaz mı yoksa Pınar Krem peynir mi kullanılması gereken?? Krema peynir ne demek diye düşündüm bir an!! Çok sağol!

yaspek dedi ki...

merhaba
nurcu hanım
cok güzeller hemen denemek üzere hafızama kazıdım :)))
bir iki aydır ne yapsanız deniyorum :)))
yüreğinize saglık cok güzel ve emek dolusunuz.
tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu Öncelikle yaptığın herşey için eline koluna sağlık ve paylaştığın tüm bilgiler içinde çok teşekkürler. Sayende yolunu hiç bilmediğim mutfaktan çıkmaz oldum. Tabi bu durumdan eşimde çok memnun.

Senden ricam; biliyorum daha öncede detaylı bir şekilde yer vermişsin ama ben bir türlü güzel bir pandispanya yapamıyorum. Benim eşim pastalarda yumuşak sünger gibi pandispanyaları çok sever ama ben beceremiyorum. Sanırım Bu benim kullandığım bardak, kaşık v.s gibi aletlerin seninkinden çok farklı olması. Bunun için digital mutfak tartısı aldım. rica etsem tüm bu pandispanya tariflerini gram ölçüsüyle tekrar yayınlarmısın. Bide zaten yazıyorsun kalıp ölçülerini ama bide fotoğraflarını koysan :) Biliyorum çok masraflı oldum ama benim gibi mutfağa yeni alışanlar için bunları yapmak o kadar zorki. Ve her yaptığım sizlerinki gibi sonuçlanmayınca çok üzülüyorum inan bu aralar mutfaktan soğudum. Son yaptığım pasta biraz felaketti de:)

Şimdi bana '' ee canım benim o kadar detaylı yazdım, başka sitelerde de var hala yapamıyorsan o senin sorunun '' Da diyebilirsin. Haklısında ama kafam karışıyor işte. Gram la verilen ölçüleri tutturuyorum ama bardak kaşık işin içine girince bocalıyorum işte.

Şimdi senden isteğim ölçüleri gramla olan birkaç kalıp boyutunda yumuşak süngerimsi pandispanya tarileri. Eğer beni kırmazsan çok minnettar kalıcam sana . Ama yayınlamasanda ben sana bir çok konuda minnettarım zaten...

Sevgiler,

ÖZLEM

Ferah Gülşen dedi ki...

ellerinize sağlık. Açılışa da Gelmeyi çok istedim ama olmadı. Kısmet değilmiş. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Canım senin ve arkadaşlarının sitesini yeni keşfettim.Ayrılamıyorum birtürlü.Üstelik çalışıyorumda.Canım geçen gün truff yaptım hani şu götürdüklerinden ama bir türlü toparlayamadım neden acaba .Öptüm.

Adsız dedi ki...

Bu olculerle 30dan fazla cheesecake elde edildigini ifade etmissiniz. Ben daha az sayida yapmak istiyorum (maksimum 10 tane), olcu miktarini nasil degistirmem gerekir?
hande

Adsız dedi ki...

umarım okursunuz ve yazarsınız, bu kekleri yerleştirdiğiniz şey (adı her neyse) çok beğendimm..hjarika bir sunum..nereden aldığınızı yazar mısınzzz

Yasemin Aktuğ dedi ki...

merhaba cheesecake tarifinizi denemek istiyorum fakat 6 adet krem peyniri demişsiniz. kaç gr'lık olduğunu söyleyebilirmisiniz. mümkünse marka verirseniz sevinirim. çok güzel görünüyorlarç elinize sağlık