Çarşamba, Aralık 26, 2007

ŞEKERDEN YILBAŞI AĞAÇLARI..


İşte yepyeni bir yıl daha geliyor..Çocukluğumdan beri yeni yıl yaklaşırken çok heyecanlanırım, merak ve umutla yeni yılın gelmesini beklerim. Belki herşey yeniden tertemiz bir safyaya geçiş yapacağı için kendini düzeltebilir diye düşünürüm. Geçmiş yılda yaptığımız hataları, yeni yılda tekrarlayamacağımızı düşünürüm. Umut etmek ve güzel beklentiler içerisinde olmak o kadar da kötü olmasa gerek :)
Yılbaşı için beni ve çevremi 1 aydır büyük bir telaş sardı. Devamlı yılbaşı temalı çalışmalar yapıyor, yapmayı öğretiyorum. Kurabiyelerden karadamlar, yılbaşı çamları, noel babalar, çoraplar vb. yapıp royal icing veya şeker hamuru ile süslüyorum. Bol çikolatalı cupcake'ler hazırlayıp üzerilerini yine yılbaşı temalı süslerle birleştiriyorum. Ve yine bol bol trufflar hazırlayıp onları önce çikolataya sonra yenilebilir altın pırıltı tozlarına buluyorum.. Gerçekten çokkkk zevk alıyorum yaparken..



Bakın son bir ayda başka neler oldu..
Devletşah , sanal olarak yayınladığı yemek.name dergisi için kurabiye ev yapımını görüntülemeye ziyarete geldi. Beraber Yağmurla birlikte kurabiyeden ev yapıp süsledik, o yaptıklarımızı adım adım görüntüledi.
Ama sitesinde bir süredir server'ından kaynaklanan sebeplerden dolayı bir sorun vardı. Sayfa açılamıyor, yemek.name'ye ulaşılamıyordu. Neyse ki sorunlarını çözebilmeşler ve yemek.name'nin Aralık sayısını tekrar yükleyebilmiş. Geçmiş ayları ise en kısa zamanda yükleyecekmiş..benden merak edenlere duyurulur :)
Bu ayın başında ise benim doğum günüm vardı. Bir yıl daha yaşlanmış bulunmamı arkadaşlarım çok güzel bir şekilde kutladılar :) Berna'ya, Ufuk'a, Hilal'a ve Zuhal'e tekrar çok teşekkür etmek istiyorum.. ve ayrıca Yeşil Elma'dan bana mutluluklar dileyen Ayşem'e, devamlı arayan ve en son hediyemi getiren Işıl'a ve yorum yazıp telefon açan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.. İyi ki herkes var..
İki gün evvel ise yine aynı takım ( Berna, Ufuk, Hilal, Işıl, Ayşem) yeniyılı birlikte kendi aramızda düzenlediğimiz minik bir parti ile kutladık :) Bir ay öncesinden hepimiz hediyeleşmek için kura çekmiştik. Bana kurada Hilal çıkmıştı, bende onu mutlu etmek için hediyesini süsledim püsledim..Yukarıdaki mavili kardan adam sepetini ona hazırlayıp içerisini çikolatalar ve birkaç küçük hediye ile doldurdum.. tekrar mutlu yıllar arkadaşım :)
Yukarıdaki şeker ağaçları fikrini ise Martha Stewert'ın Christmas with Martha Stewert Living kitabından aldım. O kadar çok hoşuma gitti ki bende aynısını yapıp sizlerle paylaşmak istedim. Şekerleri elim ile kesip şekillendirdiğim straforun üzerine kürdanlar ile batırdım. Eğer straforunuz yoksa biraz sert kıvamda pişireceğiniz kekleri kesip şekillendirerek çam ağacı görüntüsü verebilirsiniz ve kürdanlara batırdığınız şekerlerle ağacınızı süsleyebilirsiniz. Bu hazırladığınız ağaçları yılbaşı gecesi sofranızı veya evin farklı bölümlerini süslemek için kullanabilirsiniz. Üzerinden şekerleri çıkarıp çıkarıp ağzınıza atabilirsiniz.. Yeni yıla tatlı talı girebilirsiniz :)
Herkesin geçmiş kurban bayramını ve yeni yılını tekrar kutlarım.. Yeni yıla yepyeni , positif , düşünceli ve mutlu olabilmeyi bilen bireyler olarak girebilmemizi diliyorum..
Herkese sevgilerimle..



25 yorum:

pastacı cafe dedi ki...

hoş geldin ve eline koluna sağlık diyorum,ama sayfada sadece yazıları görebiliyorum resimleri değil:(

Nilay Cinisli dedi ki...

inanılmaz yaratıcı bir fikir olmuş..hem görüntüsü çok hoş hem de yemesi...ellerine sağlık
öpüyorum kucak dolusu sevgiler

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Çok güzel bir düşünce,renkler bir harika....

Hüma dedi ki...

cok güzel burdaki hersey! bayıldım! ellerinize sağlık diyorum. blogumda mutlaka bahsedicem...

sevgiler.

sekergibi dedi ki...

harikasınız siz ya
nerden buluyorsunuz bu yaratıcı fikirleri
ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Pastacım harikasın canım ne güzel değişik fikirleri bizimle paylaşıyorsun ellerine sağlık gönlüne sağlık.umarım her şey gönlünce olsun.çok öpüyorum.emine.

NiNo dedi ki...

sagliklili mutlu huzurlu hayirli bir yeni yil dilerim
yeni yilda tum istekleriniz gercek olsun

sevgiler
nino

♥ Suzi ♥ dedi ki...

2008 sağlık ve mutluluk getirsin,sevgiler...

Selin dedi ki...

Ayyy canım yaaa,
Ben bu ağacı yerim yerim :)) Ellerine sağlık. Harikaaaaaa...
Yeni yılın kutlu olsun canım. Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Mutlu yıllar Burcu'cuğum...
Bizlerle en ince ayrıntısına kadar paylaştığın tüm güzelliklerin nice nice yıllar daha devamını tüm kalbimle diliyorum.
Yen yılda tüm dileklerin gerçekleşir umarım.
Sevgiler kocaman,

hilal imrak dedi ki...

Kocaman, iyi yürekli kalbinle, daha bu sene tanıdım seni, ama yıllardır canım arkadaşımsın sanki, seni çok seviyorum herşeyin en iyisi ve en güzelini hakediyorsun,
yeni yılda herşey gönlünce olsun arkadaşım, iyi seneler

bu arada hediyene her gören hayran kalıyor:)

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Canım Burcum eşin,güzel Yağmur'un ve tüm sevdiklerinle geçireceğin mutlu sağlıklı huzurlu bir yıl dilerim:)Şeker fikrine bayıldım ellerine sağlık:)
SEVGİYLE KAL...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

çok şeker olmuşlar dersem yanlış söylemiş olmam sanırım.ellerine ve emeğine sağlık.hayırlı yıllar dilerim.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

Unknown dedi ki...

Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. 2008 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin! Neşe dolu bir yıl geçirmeniz dilegimle

♥ Suzi ♥ dedi ki...

2008 sağlık ve mutluluk dolu olsun...Ve daha çooook görüşelim:P Sevgiler....

Selen dedi ki...

2008’in mutluluk, sağlık, başarı, bol kazanç ve mis kokulu yemekler getirmesi dileğiyle. İyi yıllar...

Damak Tadı dedi ki...

Mutlu Yıllar Burcu'cuğum..

Neslihan dedi ki...

Burcucum, sevdiklerinle birlikte, yeni ve mutlu başlangıçların olduğu sağlıkla, huzurla, sevgiyle geçecek bir yeniyıl dilerim
Sevgilerimle

Nilay Cinisli dedi ki...

2008 yılının sizlere sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirmesini tüm kalbimle dilerim..Kucak dolusu sevgiler

Begüm dedi ki...

Merhaba

Çok güzel bi tarif.Ellerinize sağlık.

Mutlu ve neşeli bir yıl diliyorum.Ayrıca İnternet hırsızlarının olmadığı bir sanal hayat.

Selamlar...

incikboncuk dedi ki...

Tüm sevdiklerinle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı yepyeni bir yıl geçirmen dileğiyle

Adsız dedi ki...

Yeni yiliniz kutlu olsun,sevgiler.

Devletsah dedi ki...

Burcucuğum;

Ne güzel 2 gün geçirdik. Binbir türlü aksilik oldu ama yine de çok eğlendik değil mi? Sana da mutlu mutlu yıllar...

Adsız dedi ki...

iyi günler,

ellerinize sağlık.

şekerden yılbaşı agacını nasıl yaptınız öğrenebilirmiyim?