Salı, Ocak 29, 2008

BABAMIN KURABİYELERİ..


Tam sekiz sene önceydi. Final dönemi yaklaşıyordu, çok korktuğum Maliyet Muhasebesi dersine hazırlanıyordum. O sıra gözüm pek başka şeyi görmüyordu. Sonra , okul sonrası bir gün arkadaşlarım beni apar topar hazırlayıp teyzemlerle birlikte İstanbul otobüsüne bindirdiler. Hepsi nedense pek bir neşeliydi, bana moral vermeye çalışıyorlar , hemen geri dönmemi beklediklerini söylüyorlardı.

Otobüse teyzemlerle birlikte bindik, sessizlik içerisinde İstanbul'a geldik. Kapıyı çaldık, Halam açtı.. Annem arka fondan ağlayarak geçti..

Birşeylerin olduğunu biliyordum ama insan yakıştıramıyordu. Bir önce ki gelişimde babamı en son yatağının üzerinde bana el sallarken bırakmıştım. O gece otobüse binerken içimdeki bir ses "onu bu gece son defa göreceksin" demişti. Peki sonra ne oldu, içimdeki ses haklı çıktı. Artık içimdeki sesin tekrar konuşmasından çok korkuyorum.

İnsan her dönem aynı modda, mutlulukta,istekte olamayabiliyor, lütfen bana kızmayın. Dün babam için annemin isteğiyle bu kurabiyeleri hazırladım. Üzerinde benim babamla çekilmiş olan çok sevdiğim çocukluk fotoğrafım var.. İnsan içinde başka şeyler yaşatırken, dışından çok farklı gözükebiliyor. Annem dün, " kurabiyelerden bir tane hatıra aldın mı " diye sorduğunda "Hayır" diyebildim sadace..

Maliyet Muhasebesi dersine mi ne oldu ? Herkes üniversiteden izin al, Finallere girme Bütünlemelere girersin dedi. Çok güçlü bir yapım yoktur ama finallere girmeyi tercih ettim ve Maliyet Muhasebesinden Finalde geçtim.. bilmiyorum belki normal bir durumda Bütünlemesine kalabilirdim..

35 yorum:

Adsız dedi ki...

Okuyunca içimde bir yerlerde birşeyler oldu tarif edemediğim.Çok duygulandım ve evet.İnsan hergün yataktan aynı şevkle kalkmıyo maalesef ki.Hayat böyle bişey işte. Bilin ki yalnız değilsiniz.


Sevgiler
Elif

ebruli pastalar dedi ki...

Merhaba Burcu,

Biliyormusun benim de babam benzer bir rahatsızlık geçirdi. Şimdilik atlattı ama iki sene önce yeni bir nüks yaşadık. Bu sefer de radyoterapi gördü. Şimdi çok şükür iyi.Eşimin iş durumundan dolayı ben de senin gibi İstanbul'da yaşıyorum. Ailem İzmir'de. Her gece cep telefonumu baş ucuma koymadan uyuyamıyorum. Ya bir gün bir haber gelirse diye...
Bir gün elbet böyle bir şey olacak. Hayat bu, acısıyla tatlısıyla bizim için. Zaten acılar insanı olgunlaştırmıyormu ?
Babana Allah'tan rahmet, sana da hayatta her zaman güzellikler dilerim.
Sıkı takipçin Ebru

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Allah gani gani rahmet eylesin. Eminim bir yerlerden seni izliyor, yaptıklarınla ve iyi kalpliliğinle gurur duyuyor...

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Burcu,boğazımda bişeyler düğümlendi.Ne yazacağımı bilemiyorum,ama seni çok iyi anlıyorum...

karamelam dedi ki...

başınız sağolsun. herkesin ölümle bir tanışıklığı oluyor bu hayatımızın kaçınılmaz bir parçası. babanızı tanıma onunla beraber yaşama fırsatınız olmuş buna da şükür. zaten bizim inancımıza göre ölüm sadece geçici bir ayrılık Allah ahirette ayırmasın inşallah diye teselli buluyoruz:))

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Boğazım düğümlenerek okudum çok zor bir durum Allah rahmet eylesin, sanada sabır versin canım kaç sene geçerse geçsin acı taptaze kalıyor

Adsız dedi ki...

bunlar malesef hayatın gerçekleri işte yudum yudum boğazında düğümlenen hiç bir sözün yeterli olmadığı ifade etmesi zor fakat yaşayanın içinde kor olan içini acıtan bir şey bu ama sahip olduklarınla sağlıklı mutlu yaşaman dileğimle!...

Yemekbahane dedi ki...

Sevgili Burcu,

Ne desem ne yazsam bilemedim..
Nur içinde yatsın ...

Sevgiler
Müge

Adsız dedi ki...

Hayatımızın acı gerçekleri bunlar.canım benim allah babana rahmet etsin kabrini nurla doldursun sizlerede sabırlar versin.annesini babasını seneler evvel kaybetmiş, depremdede tek kızını kaybetmiş acıyı tatmış biri olarak senin acını inan yürekten hissediyorum.mevlam kalanlara sabırlar versin.inşallah eşinle yavrunla mutlu bir hayat yaşarsın.seni çok sevdiğimizi unutma.allaha emanet ol canım.

Ferah Gülşen dedi ki...

Burcu'cuğum Allah rahmet eylesin babacığına. Bu kaçınılmaz son maalesef herkesin başına gelecek elbet ama yine de kabullenmek çok zor oluyor insanoğlu için. Kurabiyelerde çok güzel olmuş bu arada, babanın ruhuna değsin. Eline yüreğine sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hn


ben bugün bir pasta tarifinizi denediğimi ve inanılmayacak kadar güzel bir lezzeti yakaladığımı yazmak için gelmiştim
teşşekkür etmek için...

hayatımıza kattığınız özel tatların insanların günlerini anlarını nekadar harika geçirmelerine sebep olduğunu birkez daha hatırlatmak için ...
bunun bu özel güne denk gelmesi bence hiç tesadüf değil
çünki:

hayatını başkaların hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmek
çok özel bir erdemdir.

ve babanız

sizin yüzlerinde tebessüm bıraktığınız her kezi görüp çok onurlanıyordur bunu içinizdeki sesinde size sık sık söylüyor olmasını temenniği ederim
sevgilerimle
aynur

SEDA dedi ki...

Yanılmıyorsam babalar gününde de kurabiyeler üzerindeki resmi yayınlamıştın ve ben çok hüzünlenmiştim. Şimdi ise iç dünyandan kopup gelen bu samimi yazın karşısında gözyaşlarımı tutamadığımı saklamıyacağım...Ne söylenmeli çok da bilemiyorum ama mutlaka birşeyler yazmak istedim sana. Babanın mekanı cennet olsun. Annenle, eşinle, kızınla, bütün sevdiklerinle birlikte mutlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum. Yüzün hep gülsün sevgili Burcu.

Hülya dedi ki...

Yazını gözyaşlarıyla okudum.
Ben de babacığımı 20 ay önce kaybettim.

Bir anda bir kaç saat içerisinde ani bir kalp krizi aldı O'nu bizden...

Ve en acısı ne biliyor musun en son 3 ay önce görmüştüm Sevgili Babacığımı, çok özlemiştim ve bir sonraki hafta sonu ziyarete gitmeyi planlıyordum.

Kısmet olmadı...

Babamı kaybettikten kısa bir süre sonra Ahmet ALTAN'ın bir yazısında şunları okumuştum:
"Hepimizin birbirimizi son kez göreceğimiz bir gün olacak ve biz o günü asla bilemeyeceğiz"

Ben de babacığımı son kez gördüğüm o bayramı ve bizi uğurlamasını hep hatırlıyorum.

Sevgili Burcu,
Eminim ki baban senin bu kadar güzel şeyler yaptığını görüyor ve seninle gurur duyuyordur.
Tüm babaların kızlarına ne kadar düşkün olduğunu biliyorum çünkü...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Burcu,

Senin yazını okuyunca bundan 22 sene evvel, sadece 7 yaşımda iken yaşadıklarımın aynısını nasıl olur da bir başkası yaşadı diye hayretler içerisinde kaldım. Ben henuz bir isim koyabilmiş, ya da anlayabilmiş değilim, ama seni can-ı gönülden paylaşıyorum hem de bu kocaman isimsiz noktalarla.........

Feyza Fidan dedi ki...

Burcum, acayip üzüldüm bende..Allah sana ve sevdiklerine uzun ömür versin..Babanında ruhu şad olsun canımcım...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ne desek boş biliyorum,sözler anlamsız kaylıyor ama ...hepimiszin birgün karşılşacağı acı gerçek canım...Allah yerinde huzur versin inşallah....

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

Burcucum, canım inanıyorum ki babacığın seni izleyip yaptığın bu kurabiyeler için sana gülümsemiştir. Nur içinde yatsın...İçimden yazmak istediğim çok şey geçiyor olmasına rağmen, satırlara dökmek nedense mümkün olmuyor.. Kalbim seninle.....Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;
Yazını göz yaşları içinde okudum. Baban Nur içinde yatsın.
Bu kurabiyeler sayesinde iyi ki seni tanımışım :)
Sevgilerimle

hilal imrak dedi ki...

Senin baban senin gibi bir meleği dünyaya getirdiği için huzur dolu yatıyordur, babalar hiçbir zaman ölmez bence arkadaşım hep içinde kalır kızlarının, daha fazla yazamayacağım içimde birşey düğümlendi, mekanı cennet olsun inşallah..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

99 EKİM AYINDA KAYBETTİM BABACIMI.YAZINI OKURKEN O ANLARI YAŞADIM. OTOBÜSE BİNDİK BİR SÜRÜ İNSAN GELDİ AĞIRLAMAYA AMA BENİM GÖZÜM HEP BABAMDAYDI. iÇİMDEKİ SES BANA DA AYNISINI SÖYLEDİ ACABA BU SON MU? DİYE O KADAR HALSİZ Dİ Kİ AMA YİNE DE YOLCULAMAYA GELMİŞTİ. oNUN HERSANİYESİNİ AKLIMA KAZIDIM UNUTMAYIM DİYE HASTANEDE YATARKEN ARADILAR BİZİ ALLAH SON BİR KEZ GÖRME VE KONUŞMA FIRSATI VERDİ.mEZARLIK ZİYARETLERİNİ HİÇ SEVMEZDİM AMA ARTIK ORADA BİR EVİM VAR VE SAATLERCE KALSAM SIKILMIYORUM. ALLAH HEPİMİZİN KAYIPLARININ MEKANLARINI CENNET EYLESİN ONLARA RAHMET DİLİYORUM.sEVGİLERİMLE...

Neşeli Sesler dedi ki...

Okurken gerçekten çok duygulandım
Allah rahmet etsin ..
Aileden birilerini kaybetmek çok zor biliyorum desem de senin acını anlayamayabilirm ama inan paylaşıyorum..
Sevgiler
Kurabiyeler çok güzel olmuş ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

Gerçekten çok duygulandım.Anne ve babası hayatta olan küçük azınlıktayım,kendimi bir kez daha şanslı hissettim ,tekrar Allah rahmet eylesin .. Kurabilelerde çok güzel görünüyor.

Sevgiler

dizi dedi ki...

siten güzel olmuş.
bende beklerim...
http://www.sonumuz.blogspot.com

lezzetlilerim dedi ki...

Sevgili Burcu babana Allahtan rahmet diliyorum. SEVGİLERİMLE ACINI PAYLAŞIYORUM.

pastacı cafe dedi ki...

içimden ağlamak gelsede dondum ve şok halinediyim ve tabii kide tüylerim diken diken şuan çok dokundu bu yazı bana gözlerimde canlandı anıların ve güçlü olman o en etkileyici kısımdı sıvava iyiki girmiş girmesen baban geri gelirmiydi,hayır en iyisi buymuş seni seviyoruz pastacımız.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu...

Üzgünüm,doluyum,ağlıyorum.
Yaşadığın duyguları en iyi sen bilirsin tabii ama kabul etmek istemesek te hayat aslında bu...bir gün hepimizin evine uğrayacak olan ÖLÜM.Doğmuş olmanın kuralı bu.Sonuçta kaybettiğimiz sevdiklerimizi bizler göremiyoruz ama onlar bir yerlerden bizleri takip ediyorlar.Baban da seninle eminim gurur duyuyordur.Başarılı ama en önemlisi kaygısızca, ardniyetsiz içindekileri insanlarla paylaşabilmek herkesin hazmedemiyeceği bir meziyet.Bu sende var BURCUCUĞUM...ve hesabına pozitif enerji olarak geri dönüyor.Allah yüzündeki nurlu gülümsemeni hiç eksik etmesin.

Sevgiyle kalman dileğiyle

Zehra - eya´s cookies

Unknown dedi ki...

Bu hafta sali gunu gelecek misafirlerime degisik neler yapabilirim diye blogunu ziyarete geldigimde beni tam 7 sene oncesine goturdun, yazdiklarini okudugumda ayni duygulari farkli zamanlarda farkli kisiler tarafindan yasaniyor olmasi cok garip
Allah rahmet eylesin ve de taksirati varsa affeylesin insallah

Adsız dedi ki...

"o" yutkunduğunda bir türlü gitmeyen bir düğüm olarak kalacak hayatında ..... :(

Nurgün

Adsız dedi ki...

canim benim
inanki okurken agliyorum
Allah rahmet eylesin.. nur icinde yatsin insallah sizlerede sabirlar versin

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Burcu'cuğum,
Babacığına Rahmet diliyorum, eminim ki oradan seni görüp, çoook mutlu oluyordur.

Sevgiler kocaman kocaman....

Unknown dedi ki...

canim Allah rahmet eylesin. cok uzuldum.
pastalarin verdigin bilgiler cok guzel herzaman takipcinim.
sizden ogrenecegimiz cok ders var.
bana cok faydali oluyor verdigin tum bilgiler ayrica cokkkk tesekkur ederim.
banada ugrarsaniz sevinirim.

sevgilerimi biraktim canim.

Adsız dedi ki...

selam çok güzel siye benim siteme gelirsen sevinirim :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

öncelikle Allah rahmet eylesin,babanız hep hatrınızdaki gibi baki kalsın gönlünüzde.

benimde yakın zamanda böyle bir yaşadığım hal var.
bayramda annemin hasta olan amcasını ziyarete gittiğimizde hali çok üzdü ve onla ilgili bir sürü şey hatrıma düştü üzdü.
sonrasında çıkarken son kez arkamı döndüm ve hasta yatağındaki ama çocukluğumdan kalan hatırlarıyla bana bakan Remzi amcayı acaba son görüşümmü dedim ve bu sözüm geçtiğimiz günlerde ne yazık ki doğrulandı..

Cafe Gusto dedi ki...

Burcucuğum çok duydulandım.Maalesef ki hepimiz bir gün bu acıları yaşayacağız.Düşüncesi bile insanı rahatsız ederken onlarsız yaşamaya alışmak zor olacak.Allah babacığına rahmet eylesin.Eminim ki o seni görüp gurur duyuyordur...

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

canim....blogunla daha öncede karsilasmistim ve hep laylaylom tariflere bakip yada alip cikiyordum...tesadüfen özel günler linkine tiklayip bakmak istedim..ne desem kifayetsiz kalacak,ama kötü oldum..bende babami kaybettim 5 yil önce...okurken yasadim anlattiklarini..bende babami en son görüsümde ona el sallayarak ayrilmistim ve ewet benimde icimden bir ses bu babani son görüsün olacak demisti..ve maalesef hakliydi...seni tanimadan cok sevdim..ne diyebilirimki...rabbim yar ve yardimcin olsun..seni sevdiklerine onlarida sana bagislasin..öpüyorum..