Pazartesi, Ocak 21, 2008

HİLAL'İN CUPCAKE PASTASI ..






11 Ocak Cuma günü sevgili arkadaşım Hilal'in doğum günüydü. Doğum günü organizasyonlarımızı gerçekleştirdiğimiz ekibin hepsini Hilal'den habersiz davet ettim ama herkesin yoğunluğundan (en başta Hilal'in) Cuma günü kutlamamızı gerçekleştiremedik. Bende Perşembe akşamına Hilal'i bir şekilde bizim eve getirtmeyi başardım ve Ufuk ile Berna'nın katkılarıyla küçük bir kutlama gerçekleştirebildik..

Bu aralar benim sözde diyet furyam sebebiyle bol kalorili bir pasta yapamadım. Bende az yağlı ama her şeye rağmen bol çikolatalı cupcake yapmaya karar verdim. Böylece hem yeni aldığım cupcake silikon kaplarımı kullanabilecektim hem de cupcake standımı :)

"Herkes iş çıkışı bana gelecek, sadece cupcake'mi ikram edeceğim" düşüncesi beni rahatsız etmeye başladı.. Herkes benden sonra yemeğe gideceği için büyük bir sofra hazırlayamazdım, ama akşam saatlerindeki açlık duygusu da cupcake yemekte sevimsizlik yaratacaktı, bende yanına bir tabak kanape yapmaya karar verdim. Aslında bir tabak ta çilek ve ananas tabağı hazırlamıştım ama misafirlerimiz gelene kadar Yağmurcuk o tabağı bitirdi :)


Bu tip kanapeler hazırlamak çok kolaydır. Hem açlığınızı biraz bastırabilir hem de lezzetli bir seçenek oluşturabilir. Mesela ben bu kanapeleri hazırlarken kepekli tost ekmeği, krem peynir, zeytin ezmesi ve antep fıstıklı dana jambon kullandım. Şekil vererek kesmek için ekmeğimin içini kaplayacak şekilde büyük bir papatyalı kurabiye kalıbı kullandım.
Ekmeğin üzerine sırasıyla krem peynir ve siyah zeytin ezmesi sürdüm. Üzerlerine dana jambonu yerleştirip kurabiye kalıbı ile kestim. Kestiğim çiçekleri tabağımın üzerine yerleştirip üzerlerine birer adet kürdan sapladım Sizlerde bu şekilde birbirinden farklı ve lezzetli değişik tek lokmalıklar kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.. ve emin olun geriye bir tane bile kalmıyor..
Tarife geçmeden önce bu aralar başka neler yaptığıma şöyle bir göz atmak istiyorum..Bundan 6-7 ay sonra bu satırları okurken neler yaptığımı hatırlayabilmek istiyorum :) Pasta ve kurabiye siparişlerime devam ediyorum, pastamalzemeleri.com 'un Akatlardaki mağazasında Kurabiye süsleme dersi veriyorum, yeni insanlarla tanışıyorum, bana vefasız diyen arkadaşlarımla görüşüyorum, Ebru'yu yaklaşık 1 sene sonra tekrar görebildim, Hakan ve Nursel bana vefasız dedi ama başıma Lost'u sardılar, çılgın gibi kulaklık takıp Lost'un tüm serilerini seyrediyorum, facebook'ta Pastacı grubunu oluşturdum, yeni insanların katılması beni çok mutlu ediyor, herkesi bekliyorum bu arada :) ilkokul arkadaşlarım hafta sonu buluşacaklarmış, muhtemelen gidemem ama aklımın bir köşesinde yer edecek, bunu da çok iyi biliyorum :)






















Çikolatalı-Fındıklı-Creme Ole'li Cupcake'ler

Gerekli Malzemeler ;

12-13 adet Cupcake için ;

  • 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 150 gr bitter çikolata
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya

Kreması için ;

  • 1 paket çikolatalı creme ole
  • 2 su bardağı soğuk süt

Öncelikle cupcake'lerimizi hazırlayalım.

Yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlaşıp köpük haline gelene kadar mikser ile çırpalım. Çikolatamızı benmaride eritelim. Erittiğimiz çikolatayı yumurtalı karışımımıza ilave edip çırpmaya devam edelim.

Ayrı bir kapta un, toz fındık ,kabartma tozu ve kakaoyu tel çırpıcı ile karıştırarak harmanlayalım.

Toz karışımı çikolatalı karışıma katıp düşükten devirden hızlıya devire doğru çırpalım. Toz karışım sıvı karışımın içerisinde kaybolunca kremamızı ilave edip çırpmaya devam edelim.

Silikon kalıplarımı fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Eğer silikon kalıbınız yoksa normal cupcake kağıtlarının içerisinde veya muffin fırın kalıplarınızın içerisinde de pişirebilirsiniz..

Kalıplara karışımımızı ağızlarına kadar doldurmayalım. Mutlaka 1 parmak pay bırakalım.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Keklerin çok kabarmaması , kalıp ile aynı hizada kalması gerekmektedir.

Keklerimiz piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım.

Creme Ole'yi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Normalinden daha yoğun, sıkılabilir bir krema olacaktır. Sıkma torbasına takacağınız geniş yuvarlak duy ile cupcake'lerinizin üzerlerine kremanızı sıkabilirsiniz..

Bu aşamadan sonra isterseniz şeker hamurundan yapacağınız çiçekler veya figürleri ile pastanızı süsleyebilir, isterseniz benim gibi sade bırakıp cupcake standına veya iki katlı pasta tabağına yerleştirebilirsiniz..

Üzerine tek tek yerleştireceğiniz mumlar, cupcake'lerinize yaş günü pastası havası verecektir..

Herkese sevgilerimle..


21 yorum:

♥ Suzi ♥ dedi ki...

ben ben kıskanıyorum ama:((

hilal imrak dedi ki...

canım arkadaşım muhteşem görünüyor ama tadı dahada güzeldi:) ellerine sağlık seni çok seviyorum..

karamelam dedi ki...

tarifini bekliyoruz:)) sanırım tek kişilik silikon kalıpta pişirmişsin. eline sağlık burcu.

Adsız dedi ki...

Selam Burcu
Bu cupcakeler uzerinde sanat calisiyorsunuz , hatta sadece cupcake uzerine bloglar bile var. anlayamadigim bu cupcakeler nasil yeniliyor. elimize alip isirsak burnumuz kremaya gomulecek, keserek mi yeniliyor? ayrica sanat yapalim derken keki kalori topu haline donduruyoruz :)
senden cok sey ogrendim, ben de pasta yapardim, hep olcusuz yapardim, kendime guveniyorum ya :) ama artik ne zaman pasta yapacaksam senin cesit cesit pandispanyalarindan birini deniyorum.
ben kanadada yasiyorum, burada seker hamuru yaygin degil,hatta yok. cunku kimse bir pasta icin o kadar zaman ayirmaz, pastanin uzerine renk renk kremsantiler ve gerekirse plastik figurler konduruveriyorlar.
bir sorum olacak, ben is yerimde badem ezmesi ile yaklasik 2 bin tane balkabagi yaptim, inanilmaz lezzetli. marzipan hamuru ile badem ezmesinin farki ne? seker hamurunu kimsenin yemedigini okuyorum, eger seker hamuru yerine badem ezmesi kullanilsa katmerli lezzet olur ama pahali da olur :)
nagehan

NiNo dedi ki...

cok cici olmuslar mini pastalar cok guzel ouyor her zaman

meleginmarifetleri dedi ki...

cupcake harika görünmekte fakat tarifini göremedim ellerine sağlık sayfan harika pastalar dahada harika bayıldım bende beklerim hoşçakal
melek

Feyza Fidan dedi ki...

Burcummm,
eee hani bunun tarifi :((((
Bekliyorum valla, nefisss olmuş nefisss..

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık burcum ya böyle tarif vermeni yazı yazmanı öyle özlemişizki.cupcakeler muhteşem görünüyor.hilal hanımada allah hayırlı mutlu seneler nasip etsin sevdikleriyle beraber.emine

capankizimutfakta dedi ki...

SELAM BURCU HANIM. CUPCAKELERINIZ HARIKA, CIKOLATA CANAVARI OLDUGUMDAN COK HOSUMA GITTILER, ANCAK KANEPELRINIZE DIYECEK SOZ BULAMIYORUM. GOOGLE'DA BILE ARADIM BULAMADIM :)) ASLINDA YARATICILIGIMIZI KULLANSAK ORTAYA BASIT AMA COK HOS BISEY CIKACAK. AYNEN SIZIN YAPTIGINIZ GIBI. ELLERINIZ DERT GORMESIN, GORMESINKI BIZDE SIZIN BU GUZELLIKLERINIZDEN MAHRUM KALMAYALIM. KOLAY GELSIN.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu
Bu blog çok tehlikeli, hele gece gözatınca dahada tehlikeli hale geliyor:)))
Tamda tatlı ve çikolata krizimin başlangıç saatlerinde nedense elim birden "pastacı" linkine kayıveriyor.
Hazır şu aralar sende diyet moduna girmişken (eh ben zaten bu moddayken) hafif, kalorisiz ama bol lezzetli ve hatta çikolatalı ve kremalı tarifler yazıversen diyorum.
Bilmem çok şey mi istedim:))))))

Ferah Gülşen dedi ki...

Burcu'cuğum o kadar lezzetli görünüyor ki. Bu arada o silikon kaplarını ben ilk baktığımda fildişi çikolatadan yapılmış kalıp sandım iyi mi:P. Eline sağlık. Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Burcucuğum bu yoğunluk seni bizden uzaklaştırmasın sakın.Hepsi birbirinden güzel lezzetler ellerine sağlık.sevgiler...

zeya dedi ki...

Ben bu kanepelere bayıldım. Daha geçen gün düşünüyordum kurabiye kalıplarını başka amaçla kullanmayı :)
Ben bile bunu yapabilirim sevindim valla :):):
Sevgileeer

Adsız dedi ki...

O kadar güzel görünüyorlar ki ellerine sağlık.

Yemekbahane dedi ki...

Yine döktürmüşsün usta ... Ellerine sağlık

Sevgiler
Müge

Hilal KAYA dedi ki...

merhabalar,
bende kendi çapımda pastalar yapmaya çalışıyorum, tabi sizin pastalarınızı görünce amatörlüğün zirvesinde olduğumu farkettim:))
şeker hamurunu yeni yeni keşfetmeye başladım arama motorunda sitenizle karşılaştım. tek kelimeyle harika..
böyle güzel bir blog hazırladığınız için çok teşekkürler, bağımlısı oldum bile:))
takipteyim:))
sevgiler

Adsız dedi ki...

artık sitene bakmıyorum bile:(
öyle cok cok ihmal ediyorsun ki siteyi ayda yılda bir aklıma gelince acıyorum oda hep aynı şeyler...
sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

Bugun cevahirdeydiniz anne-kız-anane:) cekinmeseydim sizle konusmayi cok isterdim. bu arada yagmurcuk gercekten cok tatliymis.
hande

Adsız dedi ki...

Bukadar 2.,3.5. plana atılmazki.. busayfaların kıymetini bilmelisin google da ilk aratınca sen cıkıyor bi sirkülasyon olmadıktan sonra degerini kaybedicek haberin olsun..
Çok kıymet bilen ve mütevazi bir yapın varmış gibi geliyor bana ama bloga koydugun girişlerinarası öyle uzun ki artık affedilir bir yanı kalmıyor..
Başarılar

cimcime dedi ki...

merhabalar öncelikle siteniz bir harika:)ben 22 yasındayım ve oldukca meraklıym pasta kurabıye veya deyısık nıce seyler yapmak ısterım.malesef gecırdıyım bır rahatsızlıktan sonra bunlaran mahrum kaldım ıcım gıdıyo pastalarınızı gorunce bende evde seker hamurndan yapmak ıstıyorum.ama malesef buralarda malzemelerı bulamıyorum.bende pastacı olmayı cok ısterdım zaten hastalanmasaydım mutlaka kuersuna gıdevcektım ama nasıp deyılmıs bana malzemeler konusunda yardım edermısnız.hoşçakalın

Adsız dedi ki...

merhaba.bu tarifinizi denedim fakat benim keklerim çok zor pişti.ve piştiğindede çok sert oldular.yenilcek gibi olmadı yani..neden acaba?çok sıvıydı içleri çok zor pişti.üzüldüm : (