Pazartesi, Şubat 11, 2008

HAVUÇLU KEK VE YİNE KISA KISA..




Geçen hafta ardı ardına bir talihsiz serüvenler dizisi yaşadım ve en son dün yeni bir tanesine tekrar kavuştum. Bilmiyorum size de oluyormu , bana sık sık oluyor, fazla yoğunluğum yokken herşey normal gider, ne zaman bir yoğunluk başlasa hemen başıma bu yoğunluğu daha da zorlaştıracak olaylar gelmeye başlar. En iyisi en başından başlayayım..


Haftaiçi birkaç zor ve yoğun siparişim vardı. Öncelikle herşey normal gözüküyordu. Sağlığım vb. herşey yerindeydi. Tam zaman yaklaşınca , inanılmaz bir zehirlenme yaşadım ve sipariş yapmam gereken saatlerde ben zehirlenmemden kurtulmaya çalışarak geçirdim. Baktım olacak gibi değil, canım arkadaşım Ufuk'tan yardım istedim (sabahın köründe) o da sağolsum koşarak geldi ve bana yardım etti. Ufuk seni gerçekten çok seviyorum.. iyi ki varsın..


Anlayacağınız gibi en yoğun olduğum günlerde ,yarı zehirlenmiş bir şekilde işlerimi yapmaya çalıştım. Sipariş yoğunluğu azalınca, sıra haftasonu katılacağım Debbie Brown eğitimine geldi. Zaten o gece heyecandan zor uyumuştum, sabahta heyecanla gittim. Şu zamanlarda başıma şükürler olsun ki birşey gelmedi, ama en son dünkü eğitimin ortasında, ilginç bir şekilde düşerek ayağımı fena burktum. Azim edip :) eğitimin sonuna kadar dayandım. Sol ayağımı burktuğum için arabada kullanabildim, evime de vardım :) Ama gece ayağım öyle bir davul gibi şişti ki şu an üzerine basamıyorum. Gece yapmamız gereken herşeyi yaptık. Ama şu an hala ayağımı uzatıp yatmaktayım. Tamam kulağa hoş geliyor ama zamanlama hatası var , ben şu an ayakta olmak istiyorum..


Şimdi de güzel şeylerden bahsetmek istiyorum; yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi haftasonu Debbie Brown'un iki eğitiminede katılabildim. Herşey harikaydı. Özellikle Debbie'nin yanında asistanı olarak gelen annesi çok şirin , çok harika bir bayandı, en çok onu özleyeceğim.. İki adet maket pasta çalıştık. Cumartesi aşağıda resmi olan çocuk odasını yaptık. Pazar günü ise çaydanlık modelli peri evini yaptık. Keşke bugün de olsaydı eğitim, Cuma günkünü kaçırdığıma üzülüyorum.. Ayrıca burada Debbie Brown'u Türkiye'ye davet eden ve eğitimleri bize organize eden http://www.pastamalzemeleri.com/ sitesininin harika insanı Berna'ya (canım body'me) çok teşekkür ediyorum. Bernacım seni de çok seviyorum, iyi ki varsınız..




Sevgililer günü , ,siteye koymak istediğim hazırlıkları maalesef yapamadım. Dediğim gibi zehirlenme, sipariş, eğitim ve ayak burukluğu beni ister istemez engelledi. Ama Cuma günü gerçekten lezzetli ve seveceğinizi umduğum yeni bir tarif denedim. Women's Weekly dergi grubunun "Cafe Cakes" kitabında Carrot Cake- Havuçlu kek tarifini uyguladım. Her ne kadar aşk deyince aklıma çikolata gelsede, çikolatadan az hoşlanan eşlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir hediye olabilir diye düşünüyorum..

Gerekli malzemeler ;

  • 6 adet orta boy havuç
  • 1 cup- 250 ml sıvı yağı ( ben ayçiçek kullandım)
  • 1 + 1/3 cup esmer şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 + 1/2 cup un ( 375 gr , yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 1/2 çaykaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı karışık baharat ( içerisinde tarçın, zencefil ve karanfil bulunuyor, siz istediklerinizi 1 çay kaşaığı şeklinde ekleyebilirsiniz)

Üzeri için ;

  • orjinal tarif ; 30 gr tereyağı veya margarin
  • 80 gr yumuşamış krem peynir
  • 1 çaykaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 + 1/2 cup pudra şekeri ( 1,5 su bardağı kadar)

ben; 1 paket labne peyniri ile 1 su bardağı pudra şekerini çırparak üst sos hazırladım. Her ikisi de çok lezzetli oluyor.

Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

20 veya 23 cm çapındaki kek kalıbınızın altına pişirme kağıdı yerleştirelim.

Yağ, şeker ve yumurtaları inceleşip kremalaşıncaya kadar çırpalım. İçerisine rendelenmiş havuçları ve cevizleri ilave edip şöyle bir karıştıralım. Ve en son içerisine kuru karışımı ilave edip ( un, karbanot ve baharatları mutlaka harmanlayın) mikser yardımıyla 3-4 dakika daha çırpalım.

Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda , kalıbımızın derinliğine bağlı olarak, 1-1,5 saat arası pişirelim.

Kekimiz piştikten sonra tezgahımızda iyice soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkartıp kremamızı hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz. Hatta krema ölçüsünü iki katına çıkartıp tüm keki kaplayabilirsiniz. Bu da farklı bir kutlama pastası olarak hazırlanabilinir.

Sevgililer günü önerileri ;

http://www.pastaci.net/bolum.asp?bolum=SEVGİLİLER%20İÇİN

Herkese sevgilerimle..

17 yorum:

masalmutfagi dedi ki...

Burcucuğum seni yeniden görmek çok güzeldi..:)) Gerçi her defasında bir koşuşturma içinde geçiyor sizlere doyamadan ayrılmak zorunda kalıyorum ama umarım bir daha ki sefere..:)Bu arada çok geçmiş olsun, üzüldüm..:((umarım en kısa zamanda ayağın toparlar, sanırım sana nazar boncuğu gerek..:))

ufukmutfakta dedi ki...

Ayağına üzüldüm, birazdan seni arayacağım ama yinede buraya yazmak istedim. Bende seni çok seviyorum arkadaşım:) Ayrıca kekde çok lezzetli görünüyor..

Adsız dedi ki...

Pastacım çok geçmiş olsun canım ya. sana bencede nazar boncuğu gerek.mevlam acil şifalar versin.

nes-kafe dedi ki...

Çoook geçmiş olsun Allah şifa versin biran önce işlerine başla inşallah. Bencede bir nazar boncuğu lazım :)

Haftasonu çoook eğlenceliydi tadı damağımda kaldı valla keşke hepsine katılabilseydim:S

Sizleride görmek çok keyifliydi :)

İşlerinde Allah kolaylık versin.

Ferah Gülşen dedi ki...

Burcu'cuğum çok geçmiş olsun. Başından iki kere zehirlenme vakası geçiren tecrübeli biri olarak :) neler yaşadığını çok iyi anlıyorum. Çok çok kötü bir duygu. Bir takım terslikler ardı ardına gelsede etrafımızdaki iyi insanlar sayesinde bunları atlatabiliyoruz ne mutlu ki. Güzel sağlıklı günlere...

dostkokusu dedi ki...

Geçmiş olsun sevgili Burcu, aah ah o eğitimde bulunmayı ne kadar çok isterdim... Sevgililer günü pastanı sabırsızlıkla bekliyordum ama kek de çok güzel olmuş ellerine sağlık.. :)

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Burcu, gecmis olsun. Yaptiginiz cocuk odasi calismasi cok guzel ama acaba bu pastanin neresi yeniliyor , keki neresinde diye dusunmeden edemedim :)

Adsız dedi ki...

Nazarlara geldin sevgili Burcu...
Geçmiş olsun , hem zehirlenme olayı için , hemde ayağın için.
Umarım artık sorunsuz , acısız, üzüntüsüz çalışmalarla bizimle olursun.
Havuçlu kekin eminim nefis olmuştur. Her yaptığın gibi..
Sevgiler

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Burcu'cum çok geçmiş olsun. Göze mi geldin ne? Dikkat et kendine

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Sevgili Burcu,

Çok çok geçmiş olsun, bazen nedense herşey üst üste geliyor gerçekten de. Ama insan bu kadar iyi arkadaşları varsa, herşeyin üstesinde kolayca geliyor:))

Canım, havuçlu kekin ise harika olmuş, hafif tatları sevenlere çok hoş bir armağan:)

Kocaman sevgilerimle....

Yemekbahane dedi ki...

Burcu merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda düzelir ayağın.Sen kendine bir nazar boncuğu takmalısın bence :)

Kendine çok çok iyi bak..
Sevgiler
Müge

Yelda Gürbüz Erdoğan, PMP, PMI-ACP, PMI-PBA dedi ki...

Pastacım Burcucuğum, sana nazar deymiş (herhalde böyle yazılıyor, şimdi hiiiç gidip tdk sözlüğe bakamam, idare edin :) Gel sana bir tarot açayım, bakalım kimdenmiş bu kötü nazarlar. Çok geçmiş olsun, diyorum ve öpüyorum. Sevgiler, yld

Nilay Cinisli dedi ki...

Burcucum ne kadar güzel katılma fırsatı bulmuşsun..Çok güzel geçtiğine eminim..
Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

Eya dedi ki...

Sevgili Burcu...

Çok ÇOk geçmişler olsun.En kısa zamanda iyileşmen dileğiyle.Debbie Brown iyi bir tecrübe olmuştur.Ne güzel..Bu yoğunlukta bize de vakit ayırıp kek yapmışsın.Ellerine sağlık...sevgiler

Zehra

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Ben dün bu tarifinizi denedim süper oldu, ceviz yerine fındık kullandım. Ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

ilk önce çok geçmiş olsun diyorum. sizi bloğumu ilk açtığımdan beri takip ediyorum. gerçekten de bayılırıyorum özellerikle şeker hamurlu pastalarınıza. ellerinize sağlık. hepsi birbirinden çok güzel.

Cafe Gusto dedi ki...

Burcucuğum yeni haberim oldu çok çok geçmiş olsun.Bende aynı sorunu yaşamıştım.2 haftada geçmeyince rontgen çektirim.Çatlamış ve kaynamaya başlamış.Aman dikkatli ol.sevgiler...