Pazar, Şubat 03, 2008

KISA KISA HABERLER..



Öncelikle babam ile ilgili yazdığınız her destek verici yorum için çok çok teşekkür etmek istiyorum.. Benim için gerçekten hepsi çok değerliydi, herkese tek tek cevap yazamasamda okuduktan sonra hep içimden gelerek sizlere güzel dileklerimi, sevgilerimi gönderdim..Umarım size varmıştır :)


Bu haftam biraz üzgün ve sıkıntılı geçmiş olsa da , diğer yaşadığım daha motive edici şeylerden söz etmek istiyorum. Yaklaşık 2 aydır pastamalzemeleri.com 'un Akatlardaki mağazasında kurabiye yapımı ve süslemesi dersleri veriyorum. Bugüne kadar fotoğraf çekememiştim derslerde, bu hafta katılımcılardan izin alarak bazı görüntüler çektim ve sizlerle paylaşmak istedim.


Derste, süslemeye uygun, şekli bozulmayan kurabiyeler pişiriyoruz. Bu kurabiyeleri önce royal icing tekniği ile süslüyoruz. Diğer bölümde fotoğraflı kurabiye ve şeker hamuru süslemeli kurabiyeler hazırlıyoruz. Şeker hamuru ile süsleme kısmında herkes kendisinden geçerek süslemeler yapıyor. Ders konuları dışında da aklımıza ne örnekler gelirse kurabiyelerin üzerilerinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gerçekten ben öğretirken çok keyif alıyor, her bir katılımcıdan yeni şeyler öğreniyorum.





Yukarıda gördüğünüz kurabiyeleri derste yaptık. Ortadaki palyaçoyu özel istek üzerine yaptım ve çok hoşuma gitti. Bunu ,pastası ile birlikte takım bir çalışmasını yapmak isterim..


Kurabiye dışında yakında pasta yapımı ve şeker hamuru derslerine de başlamayı planlıyoruz. Bununla ilgili gelişmeleri zaman ilerledikçe tekrar paylaşmak isterim. Bu arada önümüdeki hafta sonu için çok heyecanlanıyorum. Dünyaca ünlü Debbie Brown Türkiye'ye geliyor ! Bundan 5-6 ay önce İngiltere biletlerimizi almış, Debbie Brown'un günlük hazırladığı özel derse katılabilmek için yola çıkacaktım. Ama bazı engeller yüzünden gidememiş ve çok üzülmüştüm. Şimdi kendisinin Türkiye 'ye gelecek olması beni çok heyecanlandırıp mutlu ediyor !! Cuma-Cumartesi günkü derslere şu an için kesin katılıyorum, muhtemelen Pazar günü de dayanamayıp gidebilirim..


Debbie Brown ile ilgili ayrıntılar için ;







Son olarak , Şubat ayı Parents dergisinde hazırladığım bir pastanın yer alması beni çok mutlu etti. Cake Studio, Beyaz Fırın gibi pastacıların yanında benim tasarımımın da yer alması gerçekten heyecan ve moral verici oldu benim için. Parents Türkiye dergisine tekrar çok teşekkür etmek istiyorum..

Yakın zamanda sevgililer günü önerileri ile karşınızda olacağım :)

Herkese sevgilerimle..

14 yorum:

Hülya dedi ki...

Ama bu haksızlık...
Biz Ankara'da derslerinizden yararlanamıyoruz.
Keşke Ankara'da da böyle bir organizasyon olsa bize de ders verseniz.
İstanbul'a ilk gelişimde tarihler denk gelirse çalışmalarınıza katılmak isterim.
Sevgiler...

Ferah Gülşen dedi ki...

Burcu'cuğum bu güzel gelişmelerini görmek inan çok mutlu ediyor. Kısa zamanda çok yol aldın ve harika işler yapıyorsun. Kutlarım...sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Burcuuuu,
Mickey Mouse'lu kurabiyeye bayıldım. Çok güzel olmuşlar. Çilek Kız pastasının dergide yer almasına ise hiç şaşırmadım. Ne kadar beğendiğimi sana söylemiştim zaten. Belki yakın bir zamanda bu pastandan kopya çekebilirim haberin olsun. Bu arada çok özledim, çok uzak kaldık değil mi? :(

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Mickey Mouse'lu kurabiyeye bayıldım,ellerine sağlık....

karamelam dedi ki...

hepsi çok güzel olmuş. ankarada kurs vermeyi düşünüyormusun burcu?

Adsız dedi ki...

Ben hepsine bayıldım sevgilerr

*-_-**-_-**-_-**-_-* dedi ki...

merhaba...
yaptıklarınız çok güzel...becerinize hayran kaldım...
iyi çalışmalar dilerim..

http://hanimhanimcik.blogspot.com/
ORİFLAME KOZMETİK

Adsız dedi ki...

selam iyi günler siteme gelirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

şekiller çok güzel görünüyor ben okadar beceremem heralde

Adsız dedi ki...

pastacım sen herşeyin en güzelini hak ediyorsun.bence kalbinin güzelliği işlerine yansıyor.yolun hep açık olsun canım başarılar.

Adsız dedi ki...

BANA OY VERİN ÜSTTE BİR YER VAR YARIŞMA YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN DİYE BİRYER VAR ONa TIKLAYIN VE BEĞENİRSENİZ KALPLER VAR ONLARLA PUAN VERİN TEŞEKKÜRLER

zinnur dedi ki...

Sevgili Burcu, biraz once pastaci.net'deki guzel pastalarina, kurabiyelerine hayranlikla baktim, tebrik etmek icin buraya ugradim. Her yaptigin, bir oncekinden daha guzel, daha zevkli ve yaratici. Ellerine saglik!
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşım.Blogunuzu rastgele buldum ama çok hoşuma gitti.bende yeni blog açtım sizide linklerime ekledim.sizinde benim blogumu ziyaret etmenizi hoşunuza giderse listenize eklemenizi rica ediyorum.Dikkate alıp okuduğunuz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba, burada birçok sorumun cevabını buldum, katkısı olan herkese teşekkürler