Salı, Şubat 19, 2008

SEVDİĞİM PRATİK YEMEKLER..


Pastacı'da görmeye hiç alışık olmadığınız birşey yapmaya karar verdim :) ve sevdiğim, evimde sık sık yaptığım yemeklerden ve tuzlulardan kısa bir derleme hazırladım. Ayrıca bu fotoğraf ve tarifler geçmiş Diva dergisinin kuzine sayfalarında yer almışlardı. Umarım bu küçük değişiklikten zevk alır, arada sırada yemek tarifleri ve tuzlular ile de yer almamdan memnuniyet duyarsınız ..


KEKİKLİ PAMUK ANTRİKOT

Gerekli Malzemeler;
• 4 dilim az dövülmüş dana antrikot
• 1 çorba kaşığı kekik veya 4-5 dal taze kekik
• ½ çay bardağı riviera zeytinyağı
• 2 çay bardağı su
• tuz



Antrikotlarımızı alırken az yağlı olmalarına ve çok ince dövdürmemeye dikkat edelim. Hatta kalın bifteklerden hoşlanıyorsanız, antrikotları hiç dövdürtmeye bilirsiniz.

Etlerimizi yıkayalım. Orta boy ağzı kapaklı bir teflon tavaya önce yağımızı ilave edelim. Ve yağımızın içerisine tuz ve kekiklerimizi ilave edelim. Yıkadığımız etlerin her tarafını yağın içerisinde gezdirerek kekiğe ve tuza bulayalım. Üzerine suyu ilave edip kısık orta ateşte, yavaş yavaş yaklaşık 1 saat etlerimizi pişirelim. Burada önemli olan etleri ağzı kapalı, suyun içerisinde , yavaş pişirmektir. Eğer hızlı pişirirseniz, etler sertleşir.

Etler suyunu çekince, ateşin altını biraz açıp etlerin her iki tarafını kızartalım. Ve servis tabağına aktaralım.



TON BALIKLI & ENGİNAR KALPLİ AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ

Gerekli Malzemeler ;

• Sos için ;
• 2 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı hardal ve mayonez
• 3 çorba kaşığı balsamik sirke
• 5-6 dal dereotu
• 1 su bardağı sızma zeytinyağı
• çok az tuz

Diğer;
• 1 paket yağı süzülmüş konserve ton balığı
• 4-5 adet konserve enginar kalbi
• 7 adet kurutulmuş domates
• 300-400 gr Akdeniz yeşillikleri


Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Sarımsakları tuzla birlikte ezelim. Dereotlarını yıkayıp ince ince kıyalım. Kalan tüm malzeme ile birlikte mutfak robotundan geçirelim. Sosumuzu istersek buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2-3 gün saklayabiliriz.

Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp elimiz ile parçalara bölelim. Kurutulmuş domateslerimizi ince ince doğrayalım ve yeşilliklerin üzerine ilave edelim. Ton balığını ve sosumuzu da ilave edip tüm salatayı harmanlayalım.

Servis yaparken salatamızın üzerine enginar kalplerimizi dizelim. İsteğe bağlı enginar kalplerinin üzerine limon gezdirebiliriz.



TAZE KEKİKLİ & ROKFOR PEYNİRLİ PAZAR KAHVALTISI OMLETİ


Gerekli Malzemeler;
• 4 adet yumurta
• 3 dal taze kekik
• 10 gr rokfor peyniri (küçük küçük kesilmiş)
• 10 gr beyaz Ezine peyniri ( küçük küçük kesilmiş)
• tuz, karabiber
• 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı


Yağ hariç tüm malzemeleri seramik bir kasenin içerisinde çatal ile çırpalım. Orta boy bir teflon tavaya zeytinyağımızı dökelim ve ısıtmaya başlayalım. Yağımız ısınınca üzerine dikkatlice yumurtalı karışımımızı dökelim. Alt tarafı kızarınca bir tabak yardımıyla omletimizi ters yüz edelim. Her iki tarafı kızarınca yanında pastırma sotesi ve Panini İtalyan ekmeği ile Pazar kahvaltısında servis edelim.



FIRINDA SOSİSLİ VE PERMASANLI KARIŞIK SEBZE

Gerekli Malzemeler ;

• 1 paket karışık sebze ( 3 adet brokoli, 3 adet karnabahar, 2 adet havuç, 5-6 adet Brüksel lahanası)
• 6 dilim tost ekmeği ( tepsimizin büyüklüğüne göre arttırabiliriz)
• 1 çay bardağı süt
• 2 adet sosis
• 100 gr rendelenmiş permasan peyniri
• 1 su bardağı sıvı krema
• 4 çorba kaşığı un
• 2 adet yumurta
• toz karabiber, kırmızı pul biber ve tuz


Hazırlanışı ;

Öncelikle sebzelerimizi haşlamak için orta boy bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya, tuz ve yıkadığımız sebzelerimizi ilave edelim. Brokoli ve karnabahar’ı üç dakika , diğer sebzeleri 5 dakika kaynatıp süzgeçle alalım. Ve hemen soğuk suya tutarak pişmesini sona erdirelim.

Fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayalım.

Yaklaşık 23-26 cm olan dikdörtgen bir fırın kabı kullanalım.

Tost ekmeklerimizi fırın kabımızın altına dizelim. Bir çay bardağı sütü, ekmeklerin üzerinde gezdirelim. Sütle ıslattığımız tost ekmeklerimizin üzerine bir miktar kırmızı pul biber ve tuz serpiştirelim. Rendelediğimiz permasan peynirimizi ekmeklerin üzerine serpiştirelim.

Bir kasede krema, yumurta, un ve baharatları çırpalım. Sosislerimizi küp küp keselim ve karışımın içerisine ilave edelim. Şöyle bir karıştıralım.

Fırın kabımıza geri dönüp, peynirlerin üzerine haşladığımız sebzelerimizi gelişigüzel dizelim. Üzerine hazırladığımız kremalı karışımı dökelim.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana ve sıvı hali yok olana kadar pişirelim.

Üzeri iyice kızarıp sıvı hali yok olduktan sonra , sıcakken servis yapalım.



DOMATESLİ & PARMESANLI PENNE

Gerekli Malzemeler ;
• 1 paket Penne makarna
• 200 gr domates püresi
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• isteğe bağlı ilave 2 çorba kaşığı sıvı krema
• servis için ; üzerine rende parmesan peyniri


Kısa sürede hazırlayabileceğimiz çok lezzetli bir makarna çeşididir.

Öncelikle Penne makarnalarımızı 10 dakika kaynayan tuzlu suda haşlayalım. On dakikayı geçirmeden ocaktan alalım ve süzgeç ile makarnamızı süzelim.

Orta ateşte ki tenceremize sıvı yağımızı ve domates püremizi ilave edip pişirelim. Beş dakika domatesleri pişirdikten sonra makarnamızı ilave edelim ve iyice karıştıralım. Bu aşamada tuz ve krema ilave edebilirsiniz.

Beş dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Servis ederken makarnanın üzerine mutlaka rendelenmiş parmesan peyniri ilave etmeniz önerilir.,

Herkese sevgilerimle..

26 yorum:

Canan KAYA dedi ki...

Maşallah Burcu Hanım.. Tarifler de görüntüleri de süper. Ellerinize sağlık..

ufukmutfakta dedi ki...

Pastacı'da görmeye alışmadığımız bir manzara! Ama bize senin pastalar kadar tuzlular ve yemeklerde de ne kadar başarılı ve sunum için ne kadar zevkli olduğunu gösteren bir manzara. Kendi adıma çok beğendim. Fotoğraflar harika. Birde Fırında sosisli, brokoli ve diğer sebzelere bayıldım. Ellerine sağlık.Sevgilerimle...

gezicini dedi ki...

hepsi cok güzel, elinize saglık.
sevgiler
gorki

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Eline saglik tarifler cok guzel, sanki Amerikan mutfagindan cikmislar gibi. Burada yaygin olan yiyecekler, bahsettiklerin, sunumlarin cok guzel , ayrica pastalarin da 10 numara. Debbi Brown'un web sayfasina baktim. Degisik olarak bir tek 'kopek' seklindeki pasta dikkatimi cekti. bence senin pastalarin onunkilerden guzel, tum samimiyetimle.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ BURCU HANIM GERÇEKTEN HEPSİ ÇOK GÜZEL GÖRÜYOR ELİNİZE SAĞLIK
BURCU HANIM BENİM SİZE SORMAK İSTEDİĞİM BİRŞEY VAR
GEÇENLERDE KAHVE DÜNYASINDA BİTTER VE SÜTLÜ ,BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA ALDIM BİTTERRİ BENVARİ USULU ERİTTİM ÇOK GÜZEL OLDU FAKAT SÜTLÜ VE BEYAZ ÇİKOLATAYI ERİTEMEDİM KUM KUM OLDU NERDE YANLIŞ YAPMIŞ OLABİLİRİM BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık.. hepsi çok güzel görünüyor

nymphea dedi ki...

Kesinlikle ve kesinlikle cok iyi olmus:) Tatlilarin arasinda leziz yemekleri ve guzel fotograflarini gormek.. Ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

Ya dehşet güzel olmuş, hep bakıyorum zaten şöyle sunumu şık ve pratik ana yemekler bloglara ama hep aynı şeylerdi. harikasın Burcum ya. ellerine sağlık

Hülya dedi ki...

Mmmm enfes şeyler bunlar. Tam da işten çıkıp eve yemek yapmaya gitme saatinde hepsinden yapmak istiyorum şimdi..
Ellerine sağlık.

Didem Akben dedi ki...

Burcu merhaba, pratik yemeklerin hepsi çok güzel ve denenesi,ellerine sağlık.
Aşk kurabiyelerim hakkında yaptığın nazik ziyaret ve yorum çok mutlu etti beni. Teşekkür ederim,sevgilerimle. Didem.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Tatlınla tuzlunla çok seviyorum seni Pastacı :))

Adsız dedi ki...

Canım bunu bir eleştiri olarak al ; şeker hamurundan cidden fenalık gelmişti bir ara her blogda cheesecake vardı sonra şekerhamuru sardı millet . kimse kendini bir adım öne taşımadı saydı aynı yerde. eskiden yer verirdin tuzlu şeylere ve mamalara az da olsa sonra sırf pastaya döndün,Ve blogunda böyle tarifler görmek inan cok mutlu etti bizi.
AYYILDIZLAR İNŞAAT ŞİRKETİNDEKİ TÜM BAYANLARDAN SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Pastacım böyle güzel meziyetlerin oldugundan şüphem yoktu, sadece neden onlarda vitrine cıkmıyor diye düşünürdüm. gene konuşturdun valla. ellerine sağlık .. dahasını da bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Ana yemek sıkıntısı vardı bloglarda resmen kan yaptı Burcu'cum.
hepsini bu hafta sonu arkadaşlarımız gelicek deneyip sana söyliycem memnunıyetimi.
muck

Adsız dedi ki...

Bu yemekler çok güzel duruyor canım ya..Ana yemeklere yer vermene cok sevindim. dilerim sonrasıda gelir. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık, fotoğraflar harika, yemekler harika.

Adsız dedi ki...

Pastacım ellerine sağlık canım.bugün kekikli antrikotu yaptım off süper oldu bide bir ara omleti denicem çok güzel görünüyor.çok sağol canım tarifler için.emine

Adsız dedi ki...

DEVAMINI BEKLİYORUM,SÜPERSİN
AYŞE

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Sitenizde tuzluları görmek benide şaşırttı am hoşumada gitti.Yemeklerde güzel gözüküyorlar.zaten bu kadar güzel pastalar yapabilen bir insanın yemekleride muhakkakki güzeldir. Ellerinize sağlık.Yeni tariflarinizi bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.Iyi hafta sonlari.

Adsız dedi ki...

Burcum ,tuğçe ben denedim hafta sonu kekikli antrikot'u üzerine konserve enginar ve kaşar peyniri koydum enfesdi sunum ve lezzet,, Birde parmesanlı karışık sebzeye sosis yerine çokça sebzeli tavuk jambon koydum.Ellerimize sağlık diyim artık:) süper geçti hafta sonumuz. Ana yemeklerin devamını bekliyorum Burcum lütfen burda kalmasınnn.
sevgiler

pelince dedi ki...

Bence pasta görmek çok güzel ama,diğer yemeklere yada salatalara yer vermende bence çok hoş.....
Ellerine sağlık......

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu hn. sitenizi takip ediyorum uzunca bir süredir. Zaten sizi bilmeyen yoktur blog dünyasında,çünkü direk bulunmasanız bile birçok blogger ın tariflerinin anamerkezi siz oluyorsunuz cogunlugu sizin linkinizi veriyor öyle yada böyle ulaşmamak imkansız size. Demem oki; Beğenerek takip ettiğim sayfanızda böyle güzel Ana yemekleri yaptıgınızı tahmin ediyordum ama neden yayınlamadıgınızı bilmiyordum. Ana yemeklere yer vermeniz, güzel şık sunumları paylaşmanız çok ama çok mutlu etti. Çünkü tariflerde kayma olmadan birebir tuttuğunu bilmek güvenilir kaynak olmak.Marka olma aşamasında süper bir adım. Başarılarınızın devamını dilerim.
ARZUHAN KALAYLAR

Adsız dedi ki...

HARİKA YA ;SAKLIYORSUN MEZİYETLERİNİ.. ANAYEMEKLEREDE YER VER .. HEP ÖGLEDEN SONRASI BEŞ CAYLARI YANINA OLANLAR DISINDA,BEN SİZİN AKŞAM PİŞEN YEMEKLERİDE BİLMEK İSTİYORUM :Pp biliyorum cok şımarıkca oldu bu istek ama.. nebiliyim artık okadar bizdensin ki.. ELLERİNE SAĞLIK BURADA KALMASIN LÜTFEN..

Adsız dedi ki...

yemeklerin hepsi birbirinden güzel görünüyor.bir arkadaş yemekler için amerikan mutfağından çıkmış gibi demiş ama amerika'da yaşayan biri olarak amerikalıların bir mutfağa sahip olmadıklarını söyleyebilirim:) ben biraz değiştirerek sosisli sebze yemeğini yaptım. brüksel lahanası yerine mantar koydum. 2 sosis yerine 1 sosis, 1 sucuk kullandım. kremamın kalmadığını görüp onun yerine beşamel sos yaptım. ekmekleride beşamel sosla ıslattım. beşamel sosa parmesan katıp, sebzelerin üzerine döktüm. sonuçta harika bir yemek oldu. brokliyi sevmeyen oğlum bile iştahla yedi. herkese denemesini öneririm. tarif için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Siteniz çok güzel ve faydalı..

lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri