Cuma, Nisan 11, 2008

DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK..


Geçen iki hafta boyunca doğum günü kutlamaları gerçekleştirdik. Kızım 28 Mart, eşim 5 Nisan doğumlu. Bu arka arkaya iki haftayı kapsayan süreç, beni nedense dünyadan uzaklaştırıyor :) Başka şeylerle ilgilenmemi , düşünmemi engelliyor. Varsa yoksa nasıl kutlasak, nasıl pastalar yapsam, ne hediyeleri alsam, kimleri davet etsem gibi hepimizin yaşadığı ve keyif aldığı soruların cevapları ile vaktimi dolduruyorum. Neyseki en son Pazar günü eşimin doğum günün atlatık ve artık doğum günlerimiz şimdilik sona erdi.. Yağmurcuk biraz daha büyüse, babasıyla birlikte doğum gününü kutlasak diye bekler oldum..

Orta okulda , yeni nesil ilköğretim 6,7 ve 8.sınıf olarak biliyorlar, ingilizce öğretmenizin beynimize kazıdığı bir şarkı vardı. Sevgili Burçin ( www.burcinindenemeleri.com) beni mimlediği zaman hemen bu unutamadığım şarkı aklıma geldi. O dönem şarkının anlamanı tam kavrayamamış olsamda, melodisi , sözlerin akışı çok hoşuma giderdi. Zamanla klibini seyrettikçe de sıradan sözlere sahip olmadığını, farklı bir bakış açısına sahip olduğunu görmüştüm.

Çocukluğumu severdim, çocukluk dönemimi severdim, çocukluk dönemlerini severim, çocukları severim.. Hatta çocukları sevmeyen insanları anlayamam.. Ne zaman moralim bozulsa, insanlara inancımı kaybetsem, hayata güvensiz baksam bir çocukla yüzleşmeyi isterim hep. Çocuklarla iletişim şarj gibidir, insanı yeniden canlandırır, içinize neşe ve enerji doldurur.. kaybedilen saflıkları , iyilikleri hatırlatır.. minicik elleri yüreğinizi tamir etmeye başlar, bakışları bir yerlerde saklanmış çocukluk sevinçlerini geri getirir.. Bana göre dünyadaki güzelliklerin en kıymetlisi çocuklardır..

Phil Collins - Another Day In Paradise

She calls out to the man on the street
"Sir, can you help me?
It's cold and I've nowhere to sleep,
Is there somewhere you can tell me?"

He walks on, doesn't look back
He pretends he can't hear her
Starts to whistle as he crosses the street
Seems embarrassed to be there

Oh think twice, it's another day for
You and me in paradise
Oh think twice, it's just another day for you,
You and me in paradise

She calls out to the man on the street
He can see she's been crying
She's got blisters on the soles of her feet
Can't walk but she's trying

Oh think twice...

Oh lord, is there nothing more anybody can do
Oh lord, there must be something you can say

You can tell from the lines on her face
You can see that she's been there
Probably been moved on from every place
'Cos she didn't fit in there

Oh think twice...


Yukarıdaki çikolataları ise dünyaya yeni gelen bir melek olan Ela bebek için hazırladım..

Aşağıda ise Yağmurcuk sabah erkenden kalkıp babasına hazırladığımız GS pastası ile fotoğraf çekilmek istedi :) Sabah cinliği ile..



Yazmadan geeçemeyeceğim dip notlar ;
- Yağmurcuk okuldaki doğum günü için arkadaşlarına hediye etmek için kendi çikolatalarını kendi yapıp süsledi. Çocuklarınıza güvenin, ortamı hazırlayıp mutfağı onlara teslim edin .. Öz güvenlerini ve el becerilerini geliştirmelerine izin verin..
- Renkli kutularımızı, torbalarımızı, kurdelelerimizi vb. süsleme ekipmanlarımızı Eminönünden alıyoruz. Eminönü Hamdi resturant, Kahve dünyasının olduğu bölgeyi iyi arşınlamanızı öneririm. Arka sokakları, ara sokakları, hanları, hanların üstleri harikalarla dolu..
Herkese sevgilerimle..

17 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Teşekkür ederim Burcu. Harika bir yazı olmuş. Hem Yağmur'un hem eşinin doğum günlerini kutlar, uzun yıllar birlikte nice kutlamalar dilerim.

Sevgiler...

inci ünyay dedi ki...

Tatlı kızınızında, eşinizinde doğumgünleri kutlu olsun. Ne kadar şanslılar ki sizin gibi marifetli ve düşünceli bir insana sahipler..

Sevgiler..

www.incilipastalar.blogspot.com

Adsız dedi ki...

burcu hanım o çukulatalar nasıl paketlenmiş çözemedimbir anlatırmısınız birde pastalarda kullandığınız balonları hazırmı alıyorsunuz cevaplarsanız sevinirim. teşekkürler.

lidya dedi ki...

burcu eşinin pastasını çok güzel tasarlamışsın detayları dikkatimi çekti..
yarın sıra bizde:)

dostkokusu dedi ki...

Pastalar her zamanki harika, ama ben bu defa özellikle Phil Collins' in şarkısına takıldım. Yaşıtın olarak ben de ortaokul yıllarıma döndüm bir anda, ne çok severdim bu şarkıyı.. Ellerine sağlık, Eşin ve güzel kızınla birlikte nice sağlıklı huzurlu mutlu doğumgünleri diliyorum. Sevgilerle.. _Saniye_

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 21
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
14.04.2008--27.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (21) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://ngr.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 21" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.
TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.(CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.)
BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

(Ayrıca sizlerden bir isteğim olacak.Uzun zamandır çok aramama rağmen istediğim gibi bir iş bulamadım.
Evlenmeden önce, tekstil sektöründe müşteri temsilcisi olarak kariyerime devam etmekteydim)
Evde kös kös oturmaktan çok sıkıldım. :(
Çocukluğumdan beri istediğim tek şey ‘’bir butik pastanemin olması’’. Birkaç girişimde bulunsamda, hep kısmetsizlikle kaçırdım. Dualarınızın kabul olacağına inandığımdan, benide dualarınızdan eksik etmezseniz çok mutlu olurum.Hepiniz hakkınızı helal edin.)

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Nigâr
Site adı: http://ngr.blogcu.com
Tarifim: Kral Tacı
Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/

SELAM VE SEVGİLERİMLE…
NİGÂR

durutarifler dedi ki...

Eşinizin ve kızınızın doğum günleri kutlu olsun. 2 adet koç ile hayat geçirmek nasıl bir duygudur bilemiyorum ama zor olmalı. Ben de 27 mart doğumlu bir koçum.
Bu arada Phil Collinn bizi geçmişe götürdü.

Bak ben dedi ki...

Eşinizin pastası çok güzel olmuş, benim eşim de galatasaraylı ve 24 Nisan'da doğumgünü var, yalnız bu tasarım benim gibi acemilere çok ama çok zor geleceği için ben aşk kuşları pastasını denemeyi düşünüyorum sevgili eşimin doğumgününde, bakalım nasıl olacak :)
Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Yağmurcu'ğa daha nice yıllar.Resim çok espirili.Bende bebek çikolatamı kendim yapmaya çalışıyorum.Aynı senin gibi emin önünden malzeme almaya gittim.Ama kafama göre biblo bulamadım.ÇİKOLATALARDAKİ BİBLOLARI EMİN ÖNÜNDE nerden temin ettin acaba?BU çikolatalar nerenin çikolatası?bilgilendirirsen sevinirim

Fosi dedi ki...

ne kadar güzel bir pasta hazırlamışsın yine,ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ya şu şeker hamurları çok pahalı olmasa bende yapıcam ama siz şeker hamurlarını kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa?

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar,

Biz, yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerin gelmesini istedikleri adresin yazılı olduğu bir mail atacaksınız ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelere, anne adaylarına ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs…


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Adsız dedi ki...

sanırım size burcu abla desem daha doğru olacak(20 yaşındayım da) ..öncelikle sizi yaptıgınız başarılı çalışmalardan dolayı çok tebrik ediyorum.pastalarınız tam bir sanat eseri.blogunuzdaki tüm ama tüm tarifleri teker teker okudum ve bana çok şey kattınız gerçekten.size daha önce mail de göndermiştim ama heralde ulaşmadı ben sizin pastalrınızdan güç alarak şeker hamurlu pastaya kalkıştım aynen bu yazdıklarınızı kullandım

5 teaspoon jelatin ( agar agar'da kullanılabilir- bu denemede Fermo'dan aldığım toz jelatini kullandık) -6 çay kaşığına denk geliyor
125 ml glikoz - 1/2 Cup ( Eminönü Fermo'dan alıyorum)
1 tablespoon gliserin ( her eczanede satılıyor ) -yaklaşık 2 çorba kaşığına denk geliyor
1 kg pudra şekeri ( bana 800gr yetti ama sizin elinizin ısısına bağlı olarak bu miktar artıp çoğalabilir. Hamuru hazırlarken bir seferde tüm şekeri kullanmayın, azar azar diğer sıvıların içerisine katarak hamurunuzu hazırlayın ve iki kere çekilmiş pudra şekeri kullanmalısınız- adres: Saray Pudra Şekeri- Celal BeyTel: 0 216 324 12 00Örnek Mah. Bakü Sok. No=35 Göztepe- İstanbul)
3/4 teaspoon tylose-c ( Coccolat'tan satın aldım)veya aktarlardan kitre olarak satın alıp toz haline döverek getirebilirsiniz)-1/2 çay kaşığı kullanın

bi tek tylose-c yi kullanmadım çünkü bulamadım.hamurum baştan parça parça oldu bir türlü toparlayamdım sonra diğer malzemelerden kafama göre tekrar sıvı bi karışım haline getirip hamuruma kattım ama çok zor açıldı.ve sürekli açarken koptu parçalandı bide yumuşak bi hamurum olmadı .sizin yaptıklarınız gibi parlakta olmadı .acabasorun nerede bana yardımcı olabilir misiniz acaba burcu abla.birde hamuru pastamın üzerine herleştirdikten sonra kenarları buruşuk buruşuk oldu anun için ne yapabilirim lütfen yardım edin güzel bir pasta yapmayı çok istiyorum.5 teaspoon jelatin ( agar agar'da kullanılabilir- bu denemede Fermo'dan aldığım toz jelatini kullandık) -6 çay kaşığına denk geliyor
125 ml glikoz - 1/2 Cup ( Eminönü Fermo'dan alıyorum)
1 tablespoon gliserin ( her eczanede satılıyor ) -yaklaşık 2 çorba kaşığına denk geliyor
1 kg pudra şekeri ( bana 800gr yetti ama sizin elinizin ısısına bağlı olarak bu miktar artıp çoğalabilir. Hamuru hazırlarken bir seferde tüm şekeri kullanmayın, azar azar diğer sıvıların içerisine katarak hamurunuzu hazırlayın ve iki kere çekilmiş pudra şekeri kullanmalısınız- adres: Saray Pudra Şekeri- Celal BeyTel: 0 216 324 12 00Örnek Mah. Bakü Sok. No=35 Göztepe- İstanbul)
3/4 teaspoon tylose-c ( Coccolat'tan satın aldım)veya aktarlardan kitre olarak satın alıp toz haline döverek getirebilirsiniz)-1/2 çay kaşığı kullanın5 teaspoon jelatin ( agar agar'da kullanılabilir- bu denemede Fermo'dan aldığım toz jelatini kullandık) -6 çay kaşığına denk geliyor
125 ml glikoz - 1/2 Cup ( Eminönü Fermo'dan alıyorum)
1 tablespoon gliserin ( her eczanede satılıyor ) -yaklaşık 2 çorba kaşığına denk geliyor
1 kg pudra şekeri ( bana 800gr yetti ama sizin elinizin ısısına bağlı olarak bu miktar artıp çoğalabilir. Hamuru hazırlarken bir seferde tüm şekeri kullanmayın, azar azar diğer sıvıların içerisine katarak hamurunuzu hazırlayın ve iki kere çekilmiş pudra şekeri kullanmalısınız- adres: Saray Pudra Şekeri- Celal BeyTel: 0 216 324 12 00Örnek Mah. Bakü Sok. No=35 Göztepe- İstanbul)
3/4 teaspoon tylose-c ( Coccolat'tan satın aldım)veya aktarlardan kitre olarak satın alıp toz haline döverek getirebilirsiniz)-1/2 çay kaşığı kullanın

burdaki malzemelerin tylse-c hariç hepsini koydum ve hamurum kıvamlı olmadı parçalandı toparlanmadı bende diğer malzemelrden sıvı karışım yapıp tekrar hamuruma ekledim anca toparlandı ama yinede düzgün parlak kıvamlı bir hamurum olmadı.ve açarken tezgaha yapıştı ve açarkende hep koptu çok açtım ve ince olmadı çok fazla.sizin gibi pürüzsüz ve parlak olmadı.ve kaplarkende hep kopuştu elimden kenarlarıda kapladıktan sonra buruşuk buruşuk oldu bunun için ne yapmalıyım burcu abla lütfen yardım edin..
kızınızın doğum gününü tekrar kutluyorum ve tabii ki eşinizinde çok sewimli bir kızınız var allah size bağışlasın.. meltem

Pastanı Seç dedi ki...

valla pasta güzelde Yağmurcuk daha güzel çıkmıç Burcu.Eşinin ve Yğmurun doğum gününü kutlarım

Maşallah canım

Adsız dedi ki...

merhabalar burcu hanım ben öncelikle sizin daha sonra da sizin vasıtanızla diger blogların sessiz takipcisiyim. Sizleri tebrık edıyorum bu kadar guzel seyler ortaya cıkarıp bızlere sundugunuz ıcın. Bende artık seker hamuruyla pasta yapma konusunda sayenızde uzmanlastım:))) Yalnız benım bır sorunum var şeker hamuruyla yaptıgım pastaları buzdolabına koyamadıgım ıcın uzun sure bekleyecek olanların kremaları erıyor ve pastanın seklı semalı karısıyor kremayı nasıl yapmamı onerırsınız ben ıcıne ve dısına krema ve cıkolatayı erıtıp ganaj yapıp suruyorum .Acele cevap verırsenız cok mutlu olurum sımdıden tesekkurler

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık valla helal bende GS liyim resmi aldım bundan sonra daima kullanacağım çok güzel bunu bizimle baylaştığınız için de saolun

Adsız dedi ki...

Eşinizin ve kızınızın doğum günlerini kutlarım. Elinize sağlık hepsi çok şık ve hoş görünüyor