Pazartesi, Nisan 21, 2008

YAKINDAKİ GÜZELLİK VE PASTA KURSUMUZ..



Pastacı bloguna bahar geldi :) Sevgili Betül (Betül Aytaç) bahar başlığımı hazırlarken , bahar düğünü konseptini kullanmış.. Bu fikir çok hoşuma gitti.. Yakınlarda düğün olmayacak ama düğün bir çok şeyi temsil edebilir bence.. Mutluluk, yenilik, bahar, neşe, saflık, sevgi gibi.. Bu güzel çalışma için Betül'e tekrar teşekkür ediyorum..

Bu güzel manzara ise hafta sonu rehabilitasyonumuza ait :) Eşimle her sene düzenli olarak Assos'a gitmeyi çok severiz. Bu sene bir türlü fırsat ve imkan bulup Assos'a gidemedik. Ama çokta denize ve doğaya gitmeyi istiyoruz, bunun üzerine eşim derin araştırmalara girip bizi kısa sürede mutlu edecek bir progam hazırladı . Belki bir çoğunuz çok iyi biliyorsunuzdur, biz ilk defa gittik, Şile'ye yol aldık..

Şile, İstanbul şehir merkezine gerçekten çok yakın. İstanbul'a bağlı olsada sanki biz Şile'ye varınca başka bir şehire gelmişiz gibi hissettik. Pazar sabahı Şiledeydik, hemen keşfe daldık. Dolaşmalarımız sonucunda Limana vardık. Fotoğrafta görülen Şile Limanından bir kesit. Burası yarım ada gibi, tam bir balıkçı cenneti. Oyun alanları, balıkçılar, deniz, sahil,kahvaltı yapabilme imkanı, yürüyüş zevki ile bence çok değerli bir ortam. Biz gerçekten çok sevdik. Aklımızda yokken gece konaklamaya karar verdik. Temiz oksijen ile aylar sonra iyi bir uyku uyuyabildim. Pazartesi öğlen ise geri döndük, yani tam bir gün Şile'de kaldık. Ama bize bir hafta gibi geldi..

Yakın zamanda Ağva'yı keşfetmeyi planlıyoruz :)






Cumartesi günü ise Akatlarda ki Eye's Pasta Malzemeleri dükkanında gerçekleştirdiğimiz neşeli pasta kursumuz vardı :) Neşeli diyorum çünkü gerçekten saatler çok çabuk geçti.. Yine bana planladığımız süre yetmedi. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi katılımcıların yakınları devamlı telefonla arayıp "daha bitmedimi daha bitmedimi " diye sormaya hatta bizzat gelip "hadii" demeye başladılar :)


Pasta kursumuzda, pandispanya ve ganaş yapımını, pandispanyanın katlandırılması ve pastamızın alt yapısını oluşturmayı, şeker hamuru yapımını, modelleme hamurundan gül yapımını, pastamızı şeker hamuru ile kaplayıp süslemesini (fırfır, kurdele) çalıştık. Katılan herkese tekrar çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..




























Herkese sevgilerimle..

13 yorum:

elif dedi ki...

bir şileli olarak şileyi beğendiğinize çok sevindim. şile gerçekten çok güzel bir yer. gene bekleriz

Dido Butik Pasta - Pembe Merdane dedi ki...

BURCU HANIM GERÇEKTENDE ÇOK VERİMLİ BİR GÜNDÜ. SİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM. BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜRLER.
O YORUCU GÜNDEN SONRADA BÖYLE BİR TATİLİ FAZLASIYLA HAKETMİŞTİNİZ ZATEEN. DİDEM GÜL

Yemekbahane dedi ki...

Burcu'cuğum,

Çok keyifli günler olmuş..Pasta kursu ise ayrı bir keyifli gözüküyor.

Sevgiler
Müge

Ordanburdanhayattan dedi ki...

şile gerçekten çok güzel bir yer.kayınvalidemlerin orda bir evleri var.yazları biz de hep kaçarız oraya.gerçekten 1 gün bile şehrin stresini atıyor insanın üzerinden.
kursa da bayıldım ve çoook kıskandım yani,anadolu yakadında yok mu böyle kurslarınız ama bize de gelin???

LEZZETLER ADASI dedi ki...

sitenizi çok uzun zamandır takip ediyor olmama rağmen bir türlü yorum yazamadım. Her açtığımda içimi kıpır kıpır eden bir siteniz var.İnsan en kötü kalkıp bir kek yapayım bari oluyor.Kurslarınıza katılabilmeyi çok isterim... Başarılar

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu bende ucuncu kursumu dun bitirdim simdi kurs bir den uce kadar diplomam var bizede cokguzel teknikler ogrettiler wilton pasta susleme kurslarindan bir cok malzemem oldu ve bircok guzel teknikler ogrendim artik sertifikali pasta susleyicisi oldum :)
bizim buradaki kurslar 15 dolar 4 haftalik birde kursu aldigimiz yerin 5 dolarlik kuponu oluyor yani 4 haftalik kurs 10 dolara geliyor iyi deyilmi?sizde ucretler nasil?
haftada birgun ve ikisaat cok zevkli oluyor evden bir kacis ve dinlendigim bir yer gibi geliyor tabi bu kurslara malzeme dahil deyil onlari kendimiz tatmin ediyoruz zate kurs 1 kid oluyor

bir kutu icersinde o kurstaki tum gerekli olan malzeme satili sikma tormasindan tutun uclara kadar geliyor tabi eylenceside caba bize royal icing butter icing ve color flow yapmasini ogrettiler evde kendimiz yapip getiyoruz..
turkiyede boyle kurslarin oldugunu gormek cok guzel sizlere iyi eylenceler kurslarda sizler neler ogretiyorsunuz kac asamada kurslariniz bitiyor bunlari yazarmisin

Adsız dedi ki...

merhabalar
pasta kekiyle ilgili bir sorum var
5 yumurta 11 y. kaşığı şeker ve un kullanılarak yapılan pastaban kaç cm'lik kalıpta pişer?
cevap için şimdiden teşekkürler
hülya

Fosi dedi ki...

cici bloğun sahibesi maşallah canım,çok hamaratsın.inş bu kurslarından birine bende katılırım birgün....

Adsız dedi ki...

ay ya kurs görüntüleri yüzünden günüm kursa katılma hayalleriyle geçiyor :) çıldırjam en sonunda =) maş çok gusel pastalat cıkmış kutluyorum seni öğretmenim öğrencilerinide tabi:D şileyi bnde duydum..en çokta ağvayı met ettiler bizde yurtça gitmeyi kalmayı planlıyoruz inş gidersniz eğlenirsiniz düşüncelerinizi paylaşırsınız..ve umarım karşılaşırız eğer gidebilirsem tabi :)

banu kırmızıgül dedi ki...

çok başarılısınız. iyi pazarlar.

naz dedi ki...

Merhaba
Meyveli pastalarda ara krema olarak kullanabileceğim pastacı kremasını yaptığımda cok katı oldu .Sizce neden ? teşekkürler.......

gül dedi ki...

oldukça eglenceli görünüyorsunuz.bende pasta tariflerini sürekli okuyorum ama pek yapamıyorum keşke benimde böyle becerilerim olsa diyorum.

Guzinist dedi ki...

Merhabalar.. bende pastalarala fazlasıyla ilgileniyorum özellikle şeker hamuru ile yapılanlarla hatta küçük bir pastane açmak istiyorum ama bu bahsettiğiniz pasta kurslarına gitmek istiyorum . Yardımcı olmanız mümkünmü acaba?