Pazar, Mayıs 04, 2008

MİNİ SANDVİÇ EKMEKLERİ VE KREMALI ET SOTE..

MİNİ JAMBONLU SANDVİÇLER


Tuzlulardan başlamaya karar verdim :) Sebebi ise bu ara tatlı tüketimimi azaltmam.. Pasta vb. tatlıları çok fazla yapıyorum ama kendimize yemek için pek fazla çeşit tatlı yapmıyorum, bu sebeple çok fazla yeni denemeler veya değişik tarifler ekleyemiyorum. Daha önce yazdığım gibi bu dönem biraz kilo vermeyi hedefliyorum ve canım çok tatlı isterse bir kaşık nutella ağzıma atıyorum veya kuru incir, kuru üzüm gibi doğal şekerleri yemeye çalışıyorum. Arada kaçamak yapıyorum elbette şu bir iki ay daha az tatlı tarifi yazabilirim..Ya da bir kaç tane az kalorili, bol taze meyveli, yoğurtlu tatlı tarifler ekleyebilirim.. (keten tohumlu, ballı, pekmezli, irmikli,az mascarponlu tarifler)


Yumuşacık mini sandviç ekmeklerine hayır demek gerçekten çok zor bence.. Bu ekmekleri ister sade, ister kepek unu ile veya ister baharatlar ile yapıp zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca yapımı basit ve kullanım alanı ise çok fazla. Ben bu ekmeklerden mini sandviçler (krem peynirli, jambonlu, kaşarlı, pestolu, kurutulmuş domatesli, zeytin ezmeli vb.) ve hamburgerler hazırlıyorum.

Tarif sevgili Oktay Ustaya ait.

Gerekli malzemeler;




  • 500 gr un

  • 20 gr yaş maya

  • 1 çay bardağı sıvı yağı

  • 2 çorba kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 su bardağı süt

  • 1 adet yumurta

  • aldığı kadar su


Karıştırma kabımıza sütü, mayayı ve sıvı yağı ekleyip eritelim. Üzerine unu, toz şekeri ve tuzu ilave edip alabildiği kadar su ile hamuru yoğuralım. İyi yoğurulmuş, özdeşleşmiş ve kıvamı kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.


Hazırladığımız hamuru 5 dakika kadar dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra hamurumuzdan cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsimize aralık bırakarak dizelim. 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim. Bu arada fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayalım. Yumurtamızın sarısını ayırıp beklettiğimiz ekmeklerimizin üzerilerine fırça ile sürelim.


Ekmeklerimiz kabarıp üzerileri kızarana kadar 180 derecelik fırınımızda pişirelim.


Piştikten sonra tezgahımızda soğutup hemen servis edebilirsiniz. Ekmekleri aynı gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim. Bir gün sonraya yumuşaklığını ve lezzetini kaybedebilir.





KREMALI VE MANTARLI ET SOTE



kremalietsote


Et sote ise hazırlamasını ve yemesini en çok sevdiğim pratik yemeklerden biridir. Özellikle teflon tavalarda kavurarak hazırlamasını , soğan ile karamelleştirmeyi ve mantar ile zenginleştirmeyi ayrıca tercih ediyorum. Yanına ise güzel bir taze mevsim yeşilliklerinden hazırlanmış salata ve biber salçalı bulgur pilavı (fotoğrafta şehriyeli pirinç pilavı ile hazırlamıştım) harika gider :)

Gerekli Malzemeler;

3-4 kişi için



  • 300 - 400 gr jülyen kesilmiş yağsız biftek

  • 200-300 gr kültür mantarı ( ince ince kesilmiş)

  • 1 orta boy yemeklik soğan

  • 3 çorba kaşığı mısır özü yağı

  • 1 çay bardağı sıvı krema

  • 1 çay bardağı süt veya hindistan cevizi sütü

  • sevdiğiniz baharatlar ( kekik, kırmızı pul biber gibi)

  • az tuz

Öncelikle mısır özü yağımızı yüksekliği derin bir teflon tavamıza koyup ısıtmaya başlayalım. Soğanlarımızı küp küp yemeklik şekilde kesip ısınan yağımızın üzerine alıp kaşıkla çevirerek az karamelleştirelim. Üzerine yıkanmış ve ince ince kesilmiş mantarlarımızı alıp birlikte karamelleştirmeye devam edelim. Üzerine etlerimizi alıp biraz daha kavurarak karıştıralım.


Üzerine sıvı kremamızı, sütümüzü ve baharatlarımızı ekleyip ateşin altını biraz kısalım ve tavamızın kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım. Yavaş yavaş pişirmeye özen gösterelim. Piştikten sonra kremasını ve sütünü çekmiş olacaktır. Ateşin altını az açarak biraz etlerinizi kavurarak servis tabağına aktarabilirsiniz.


Hepimize afiyet olsun..



Herkese sevgilerimle..




Önemli not: uzun zamandır Türkiye'nin ve Dünya'nın birçok yerinden gelen harika pasta ve kurabiye çalışmalarınızı derleyip "Pastalarımız" blogunda yayınlamaya yeniden başladım. Gerçekten her biri çok güzel ve mutluluk verici..

Fotoğrafını paylaşan Hazal Geyik'e çok teşekkür ediyorum. Kendisi 18 yaşında ve lise son öğrencisi. Hayallerinin peşinden azimle koşmasını ve çok başarılı olmasını diliyorum..

Lütfen paylaşmaya ve göndermeye devam edin..

17 yorum:

Pelin dedi ki...

Burcu merhaba,
Kilolardan kurtulmaya hepimizin ihtiyacı var.Tatlılardan vazgeçemiyorum ama tuzluları da çok seviyorum.Sandviç ekmeklerin çok güzel görünüyor ben de deneyeceğim.Ellerine sağlık.Sevgiler...

YASEMİN ASLIHAN BABALIK dedi ki...

Burcu ellerine sağlık,sandviçler harika görünüyorlar,bişey sormak istiyorum bu ölçüden kaç tane çıkıyor.sevgiler

RUMEYSA dedi ki...

et sote harika sandviçlerde bi o kadar muhteşem ellerinize sağlık

boncuk dedi ki...

oleyy yehuuu..yeni tarifler fotograflar..supersin pastaciii öğretmenim :)herşey muhteşem gorunuyor.ama en cokta evde kendiminde yaptıgı sandiwich ler hosuma gitti :) hmmm taze sıkılmış portakal suyuyla nede gusel giderler:D ellerine sağlık ablacım...

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:dutmaç çorbası

yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

yeşilkivi dedi ki...

merhaba, herşey çok güzel. keşke birgün kısmet olsada sizden ders alabilsem :)

Betül KÖROĞLU dedi ki...

merhaba

burcucum çok güzel gözüküyorlar. Ellerine sağlık. Kremalı et soteyi en kısa zamanda deniycem sonucu bildiririm. pek başarılı olamıyorum çünkü ne zaman bu tarz yemekler yapsam et çok sert oluyor.

sevgiler

scouser dedi ki...

hepsi leziz görünüyor ellerine sağlık

İLKAY dedi ki...

Burcu'cum merhaba...
ellerine sağlık sandeviçe bayıldım...
bu arada Burcu'cuğum kurabiyeleri pastaları koyuğun kutuları nereden temin ediyorsun...sitendeki pasta malzemecilere baktım ama bulamadım canım...
şimdiden teşekkürler...
katılmak istersen Hürriyet yazarı Yona TOKBAŞ ile kampanyamız var...haber vereim de istedim canım..
Sevgiler,
ilkay

NOT:yorum çok yazamasam da takipteyim siteni ve muhteşem lezzetlerini
www.pastacipapatyalar.blogspot.com

pastaci dedi ki...

Herkese yorumları için çok teşekkür ediyorum..

Mini sandviçlerden yaklaşık olarak 18 adet kadar çıkıyor..

Ben pasta kutularımı kendim yaptırdım. (sevgili arkadaşım Hilal'e yaptırıyorum ) ama Eminönünde çeşitli kutucular var. Fermonun hemen arkasındaki handa özellikle 3-4 tane kutucu var. O bölgeleri araştırabilirsiniz.


sevgiler

Burcu

Tarık İleri dedi ki...

ÇOK GÜZEL SİTE, TAM BİR EL ALTI SİTESİ. EMEĞİ GEÇENLERE TŞKLER.

beggy dedi ki...

Et soteyi pilavla birlikte haftasonu yaptimm..Harika oldu, herkese tavsiye olunur..Çok teşekkürler Burcu.

deryadanlezzetler dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

hazzal dedi ki...

merhabalar Burcu hanım
gıda mühe. de okuyorum ve
ben de ilerde kendi pastahenemi açmak istiyorum pasta yapmak gerçekten çok zevk veriyor bana..
umarım ben de sizin gibi güzel pastalar yaparım iyi günler..

Deniz dedi ki...

Merhaba Burcu hanım. Uzun zamandır kremalı et sote tarifnizi denemek istiyordum. Dün akşam nihayet yaptım ve harika oldu. Şimdi sıra mini sandviç ekmeklerinde. En kısa zamanda onu da deneyeceğim.

Sevgiler

kevser dedi ki...

Merhaba Burcu hanım. Ben sitenizin sessiz takipçilerindendim. Taki dün kremalı ve mantarlı et soteyi deneyinceye kadar. Harika oldu gerçekten. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

bengul40 dedi ki...

merhabalar-cok içten bir anlatım-cok içten bir sunum-emeginize saglık-umarım isteginiz dogrultusunda yasam yolunuz olur sevgiyle.

www.yemekkahvekokusu.blogcu.com