Pazartesi, Eylül 08, 2008

ÇOCUK PARTİ MENÜLERİ İÇİN..


Birçok sitem dolu e-posta'ya ve yoruma karşılık kendimi toparladım ve yeni tarifler ve fikirler yazmak için bilgisayarımın karşısında yer aldım..

Bu dönem çocuk pastaları, kurabiyeleri ve menüleri hazırlamaktan çok zevk alıyorum. Özellikle 0-5 yaş arası ikramlıklar ve organizasyonlarda yer almak benim hayalim haline geldi. Yavaş yavaşta gerçekleştirmeye çalışıyorum..

Tarifini ve fikrini vereceğim bu iki tarif çocuk ve bebek menülerine çok yakışacak iki fikir olduğunu düşünüyorum. Ben ayrı ayrı siparişlerimde yer verdim, gerçekten hoş ve değişik karşılandı.. Sizlerde evlerinizde vb. kendi ikramlıklarınızı yaratabilirsiniz..

İlk tarif mini renkli ekler pastacıklar. Ekler pasta yapımı göründüğü kadar çok zor değildir. Eklerlerin üzerilerini fondantla, ganaşla, soslarla veya şeker hamuru ile çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz. Ben bu ara pastamalzemeleri.com 'dan satın aldığım hazır fondantları deneme sürecindeyim ve deneme çalışmalarımın birinde bu renkli eklerler ortaya çıktı. Bazı pastaneler bu eklerleri özel sipariş karşılığında hazırlayabiliyorlar ama vaktiniz varsa sizlerde evlerinizde hazırlayabilirsiniz.

Ekler hamuru ve krema yapımı , üç sene önce tarifini yayınladığım "Profiteröllü Pasta " tarifinden yararlanarak hazırlayabilirsiniz ;

http://pastaci.blogspot.com/2005/10/profiteroll-pasta.html

Burada eklerleri hazırlarken şeklini yuvarlak değilde ince uzun sıkmamız gerekiyor. Hamurunu hazırlayıp içlerine krema doldurduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. Eklerlerin içlerine pastacı kreması koyabileceğiniz gibi ganaş vb. çikolatalı kremalarda ilave edebilirsiniz.

Eklerlerimizin içleri hazırlanıp buzdolabında bekledikten sonra fondant ile süslemeye sıra geliyor. Mikro dalgaya dayanıklı bir kaba bir miktar ( 3-4 çorba kaşığı kadar) fondantı aktarın. Bunu mikro dalgada 10 saniye kadar tutup çıkarın. İstediğiniz renklendirmeyi yapıp tekrar mikro dalgada iyice sıvı hal alana kadar ısıtın. Renklendirme için ise, eğer elinizde varsa ,likit gıda boyalarını tercih ederek gerçekleştirin. Bu tip gıda boyaları daha iyi sonuç verecektir.

Fondant ısınıp likit hale gelince eklerlerimizin yüzeyini bir kere içerisine batırıp çıkartalım ve tezgahın veya tel ızgaranın üzerine dizelim. Bu şekilde eklerleri bitirelim. Bu arada, oda ısısından dolayı fondant çabuk donan bir yapıya sahip olabilir. Fondant katılaştıkca ,tekrar mikro dalgada çok az ısıtıp likit hale getirip, tekrar kullanabilirsiniz..



En kısa sürede ise bonibonlu kurabiyelerimizin tarifini ekleyeceğim.

Görüşmek üzere..

Herkese sevgilerimle..

27 yorum:

Adsız dedi ki...

Cnm ellerine sağlık:) görüntüleri tam iştah açıcı ve ilgi çekici özelliklede çocuklar için harika hazırlamışsın:) bonibonlulara da bayıldım onları yemekten az dilim boyanmamıştı:))tarifini bekliycem.

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

zarpandit dedi ki...

şuan en mutlu insan benim galiba :)

yeni bir tarif..hatta sesini duyurman bile çok guzel canım ablacım hayırlı ramazanlar..

bu değişik fikirler kullanılacak bilesin :)

Adsız dedi ki...

umarim fazla gecikmez bonibonlu kurabiye tarifi...sabirsizlikla bakliyorum...

tuba-zeynep dedi ki...

Merhabalar...
Çocuklarına ne yedireceğini şaşıran annelerin imdadına koşmuşsunuz.
Belki çoktan bu bloğu görmüşsünüzdür ama tam tersi ihtimaline karşı bir bakın derim.Kurabiye süslemeleri harika.

http://brandoesq.blogspot.com/

Bu arada sizden cevap gelmedi ama kurabiye hamurunu difrize koydum,yoksa ziyan olucaktı.Birde şu katları ayrılan pandispanyamız vardı.
Sevgiler.Hayırlı ramazanlar...

Adsız dedi ki...

oh ya seni tekrar yanımızda görmek ne güzel pastacım artık bizi unuttuğunu düşünmeye başlamıştım.senin yeni tariflerini görmek burda olduğunu bilmek harika işlerinde başarılar.
hayırlı ramazanlar dilerim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ohhhh sonunda Burcucupum sayfana renk geldi valla,
Bu minik eklerler harika olmuşlar, çok şirin görünüyorlar,

Bonibonluları da sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgiler,
Evren

Cafe Gusto dedi ki...

Çok güzel tarifler bunlar Burcucum ellerine sağlık..sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba.çok güzel tarifler verdiğinizi sanıyorum..ama..ben,malzemeleri anlamadımki...Türkçe yazsanız??

Adsız dedi ki...

Dün bütün gün sitenizi kardeşimle birlikte gezdik. Bayıldık ne kadar güzel şeyler yapmışsınız. Ne desem az kalır. İnanılmaz güzeller. Sevgilerimle TAZENANE

aysu dedi ki...

çok şükür aramıza katıldınız sizi yeni tariflerle takip etmek istiyoruz bizleri yalnız bırakmayın
ellerinize saglık

şeker pasta dedi ki...

Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, 'Şeker' gibi lezzetlerinin devamını diliyorum... Şeker Pasta Banu...

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

BEDENİNİZDEN SAĞLIĞINIZ
RUHUNUZDAN GÜZELLİĞİNİZ
YÜREĞİNİZDEN SICAKLIĞINIZ
ÇEVRENİZDEN SEVDİKLERİNİZ
CEBİNİZDEN BEREKETİNİZ
SOFRANIZDAN LEZZETİNİZ
HİİİİİİÇÇÇÇ EKSİK OLMASIN.

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.
ZUHAL YALÇIN.

Enişteye sevgiler seni ve Yağmur kuzusunu kocaman öpüyorum:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili burcu sizin yeriniz okadar ayrıki,
çok özlüyorum kendi adıma sizi.
tarifler çok hoş. elinize sağlık.
evladınız ve ailenizle, bayram tadında günler diliyorum.
sevgiler NuNu

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık.çok güzel görünüyorlar
ama tarif için sabırsızlanıyoruz

Unknown dedi ki...

Merhaba, Ben sizi bikaç haftadır takip ediyorum ve blogunuzu inceliyorum.Çok ilgimi çekti ve hemen büyük bir çabayla bütün malzemeleri temin ettim.İzmirde oturduğum için bulmak zor oldu.Bu akşamda ilk kez şeker hamurunu denedim.İlk denemeye göre idare eder olduğunu düşünüyorum ama olmayan şeylerde var tabi onları öğrenmek istiyorum. Ölçüleri herşeyiyle tam yapmama rağmen hamur birazfazla sert oldu gibi geldi bana zor açıldı.Hamuru iyice yoğurduktan sonra bi parça ayırıp renklendirmek için kullandım ama renk eşit miktarda dağılmadı dalgalı oldu. Renklendirmeyi nasıl yapacağım. Fotoğrafını göndermek isterim size nereye göndermem gerekir? Herşey çok teşekkür ederim Burcu Hanım... Sizinle tanışmaktan dolayı çok mutlu oldum.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

tatlı dakikalar programınızı ve harika pastanızı tebrik ederim.
sevgiler NuNu

zeynep dedi ki...

Merhabalar,bu kurabiyeler harika görünüyor çocuklarımızda bayılır vallahi bunlara ellerinize sağlık lütfen tarifini verin olmaz mı :)

Adsız dedi ki...

Pastacı,

Bloggun çok güzel.Tariflerin çok anlaşılır ve yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar anlatman çok iyi.Bloggunda gezerken kendimi kaybediyorum.Özellikle şeker hamurundan hazırladığın pastalar enfes(insanın içi gidiyor valla)Ama gördüğüm kadarıyla biraz boşlamışsın burayı:)))Hadi artık yeni tariflarini istiyorum.Gözümüz ve midemiz bayram yapsın artık.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

tebrik ederim ne kadar güzel bir kurabiye. (tüm tarifleriniz gibi)
çocuğum bayılacak:))
bende yeni bir yemek sitesi açtım. buyrun bana da beklerim:))
http://www.lezzetibol.com
tijen aktay

Adsız dedi ki...

merhabalar sizin sıkı takipçinizim.artık şeker hamuruyla pasta yapabiliyorum.herşey için teşekkürler ama sizden bir isteğim var farklı modellemeler öğretici şekilde gösterirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

ÇOK SIKI TAKİPÇİNİZİM HERGÜN SİTENİZE BAKARIM AMA YENİ TARİFLER YENİ YAZILAR GÖRMEK İSTİYORUM

Adsız dedi ki...

canım bloğunu ihmalmi ediyosun ne buralar hadi ama :)

Adsız dedi ki...

biliyorum bu yorumu yayinlamayacaksiniz,ama bir az daha sabrederseniz bu postla kurban bayraminda cikartirsiniz

Gaye dedi ki...

siz ne kadar güzel kurabiyeler yapıyorsunuz.. ben bu konuda yeteneksizim.. bonibonlu kurabiyenizi denemek isterim..elinize sağlık..

Adsız dedi ki...

çok güzel ellerinize sağlik

yeshim dedi ki...

çok lezzetli görünüyorlar.Tarif lütfen.Home tv de Nıcella adında bi kadının şovu çıkıyor orda bol çikolatalı kurabiye yaptı.Ama tarifi alamadım.Şekli onlara benziyor.Belki uyarlanabilir.Hamuru püre kıvamındaydı,dondurma kaşığıyla tepsiye koymuştu.Belki sen biliyosundur.

ahsapboyaci dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım nekdar güzel şieyler yapmışsın banada beklerim sevgilerimle