Pazartesi, Ağustos 30, 2010

BROWNIE CUPCAKES ( ÇİKOLATALI BROWNI KAPKEK)



Uzun zamandır bloguma yeni bir tarif ekleyemiyordum . Sebebi de atölyemin yoğun işleyişi. Ama en son facebook hesabımdaki karşılıklı yazışmalar neticesinden bloguma yeni tarif eklememin beklendiğini ve istendiğini gördüm. Ve bu durum beni çokkk mutlu etti. Ve ilk istek olan brownie cupcake tarifini toparlayıp ekliyorum. Umarım tarif hoşunuza gider ve yerken benim kulaklarımı olumlu bir şekilde çınlatırsınız ;)

Tarif "125 best cupcake recipes- Julie Hasson" a ait. Bu kitabı bana sevgili pastacı arkadaşım Işıl atölye hediyesi olarak getirmişti. Hem kendisini hem de hediye kitabımı çok seviyorum. Tekrar teşekkür ederim sana Işılım Hanimişim :)


Gerekli Malzemeler;

  • 3/4 cup un - 175 ml
  • 1/2 cup iyi kalite kakao - 125 ml
  • 1 tsp kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı
  • 1/4 tsp tuz - yarım çay kaşığı
  • 2/3 cup esmer şeker - 150 ml
  • 3/4 cup tuzsuz tereyağı- eritilmiş ve soğutulmuş - 175 gr
  • 1/2 tsp sıvı vanilya - yarım tatlı kaşığı
  • 1/2 tsp badem esansı - yarım tatlı kaşığı
  • 3 yumurta
  • 2/3 cup kuvertür ( tercihen bitter) - 150 gr

Fırını önceden 160 derecede ısıtalım.

12 adet fırına girmeye hazır cupcake pişirme kağıtlarını hazırlayalım.

Küçük bir kapta ; un, kakao, kabartma tozu ve tuzdan oluşan kuru karışımımızı hazırlayalım. Tüm kuru malzemeyi çırpma teliyle hepsi birleşip toz haline gelene kadar karıştıralım.

Geniş çelik veya cam bir kasede yağ ve şekeri çırpalım. Şekerin yağın içerisinde erimesini sağlayalım. Bu karışıma vanilya ve badem esanslarını ilave edelim ve tekrar çırpalım. Tek seferde aynı karışıma 3 yumurtayı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Aynı karışıma hazırladığımız kuru karışımı ilave edelim. Silikon bir spatula yardımıyla karışıma kuru karışımı alttan üste doğru karıştırarak yedirelim. En son benmaride veya 30 saniye mikro dalgada eritilmiş çikolatayı ilave edip yine spatula ile alttan üste karıştırarak karışımımızı tamamlayalım.

Karışımımızı 12 eşit parçaya bölüp pişirme kağıtlarına paylaştıralım. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişirelim. Piştiklerini anlayabilmemiz için ,kapkeklerin üzerilerine dokunduğumuz zaman içine çökmemesi gerekir.

Piştikten sonra 10 dakika tezgahta bekletip servis yapabilirsiniz.

Servis önerisi ; sıcakken yanında dondurma ile veya soğuduktan sonra üzerini ganaş ile sıvayarak sunabilirsiniz. Veya tamamen şeker hamuru ile kendi zevkinize göre süsleyebilirsiniz.


Atölye ile güncellemeleri bu linklerden izleyebilirsiniz ;

www.pastaci.net

www.twitter.com/pastacinet





sevgilerimle..


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok cici olmuşlar canım,ellerine sağlık..Çok eskiden yapmıştım,kağıtlı kek diye yazıyodu hatta tarif :) ilk evlendiğim yıllarda,8-9 yıl öncesi,kağıttan çıkrtamamıştı misafirler kekleri :) çok mahcup olmuş üzülmüştüm,o gün bugündür korkarım kek yapmaktan,ama inşallah bloglarda gördükçe kendime güvenim gelmeye başladı.Senin tarifin de çok güzel.Kolları sıvayıp denicem inş bigün..sevgiler..

Bayram Kombesi dedi ki...

Cok guzel gorunuyorlar. Ramazan ramazan nasilda canim cekti.

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

BURCUCUĞUM, BLOG SAYFANA DÖNMENE ÇOK SEVİNDİM....:) SEVGİLER...

hanimiş dedi ki...

Aman Allah'ım gözlerime inanamıyorum. Arkadaşım aylar sonra bloğuna yazı yazmış hem de benden bile bahsetmiş yazısında.. Ben bilsem ki sen böyle kitaplardan tarifler deneyip, fotoğraflayıp yazacaksın vallahi sana her gelişimde yeni bir kitap alırım.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Çok teşekkür ederim herkese.. bir aşka geldim bakalım neler olacak :)

Işılım; bana her gelişinde kitap getir, yemin ederim sadece senden bahsedeceğim blogta.. :))))love u friend :)

Adsız dedi ki...

Brownie cupcakeler nefis görünüyor,benim de evde sık sık yaptığım lezzetlerden,ailece çikolata delisiyiz,ellerine sağlık.

Aslidost dedi ki...

Burada babalar gunuydu, brownie cup cake yaptik, uzerini de seker hamuru ile kaplayip 'we love you dad'yazdik :)) cok lezzetli oldular, ellerinize saglik :)