Salı, Kasım 09, 2010

KAKAOLU PUDINGLİ VE RENKLİ BONİBONLU KURABİYELER




Evde olduğum günler çok azdır.. Genelde hep bir koşturma, hep bir mücadele ve hep bir çalışma halindeyimdir. Atölyede yaşar kalkar; devamlı sipariş yetiştiririm. Bu sebeple en büyük tatil hayalim evimde uzat ayakları yan gel yat Burcu, alıp alıp biriktirdiğin DVD 'leri seyret Burcu, kitaplarını oku Burcu ve mutfakta yeni tarifler dene Burcu modundadır.. Yakınlaşan uzun bayram tatili benim için biraz erken başladı gibi gözüküyor ve bende evimin ve kendi dünyamın tadını çıkarmaya başladım diyebilirim..

Mutfağa girince malzeme dolabımı açıp ; "efendim nelerimiz varmış nelerimiz yokmuş "diye şöyle bir bakınırım. Canım her zaman ki gibi çikolata yoğun tatlılar aş erdiği için öncelikle çikolatavari nelerim var şeklinde bakınırım ; çikolata var mı = yok, o zamannn nutella var mı = yok :( , kakao var mı? = çok çok az :(( eeee ?? bir anda fonda "love me tender" çalmaya başlar , etrafında ışıklar ve yıldızlar uçuşur ve ilk görüşte aşk başlar.. çikolatalı puding karışımı :)))))

Evet bu kurabiyenin hikayesi bu şekilde başlayıp yine bu tip enteresan malzeme ilaveleri ile devam edecektir. Bakarım toz şeker az ; bal ekle Burcu, üzerine parça çikolata bulamam , o zaman Fransa'dan (oradaki tüm marketlerde bulunabilen bir ürün) getirdiğin bonibonları ekle Burcu, gözümüz gönlümüz renklensin gibi.. bir süreçten geçmişimdir..

Siz evinizde bu kurabiyelere bonibon yerine parça çikolata ekleyebilirsiniz. Ama lütfen "damla çikolata " ilave etmeyin, normal tablet şeklinde bütün çikolata alın (bitter öncelikli) ve onu bıçakla küçük parçalara bölün ve üzerine serpiştirin. Sonra da mmmmmmmmmmmmm değmeyin lezzet keyfine :)

Damla çikolata önermememin sebebi yağ oranlarının çok yüksek olmasıdır.. her zaman bitter saf çikolatayı tercih ederim..

Malzemeler ;

- 2 su bardağı buğday unu
- 1 paket toz kakaolu puding karışımı
- 1 yumurta
- 150 gr sürülebilir bitkisel yağ
- 2 damla sıvı vanilya
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
,- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket kabartma tozu

- üzeri için renkli bonibon şekerlemesi

Yapılışı

Derin bir yoğurma kabına tüm malzemeler ilave edip yoğurulur. Ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir. Bu sebeple +un ilavesi gerekli ise (hamur ele çok fazla yapışıyorsa) yapılmalıdır.

Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçayı yine avucumuzun içerisinde bastırarak 1 parmak kalınlığına getirelim ve fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirelim.

Üzerlerine bonibonları serpiştirerek (veya parçaladığımız bitter çikolataları) önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi mutfak tezgahımızda 30 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.





Bu lezzetli ve az şekerli kurabiyemizi hem çocuklar için hem de büyükler için hazırlayıp farklı sunumlarda hazırlayabilirsiniz.. Hatta yaklaşan Bayram için değişik kurabiyeler hazırlayıp güzel bir sunum ile çikolata yerine de misafirlerinize ikram edebilirsiniz..

Yapabileceklerimiz hayallerimiz ile sınırlıdır..



sevgilerimle..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

tadınında görüntüsükadar güzel olduğna eminim ellerine sağlık...gülden

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Kurabiyeler nefis görünüyor Burcu, çikolata tutkusunu şımartacak cinsten:)..Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Kurabiyelerin çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Çikolata tutkusunu şımartmak !!

Teşekkürler :))

Chaplin cafe(BURCU) dedi ki...

yummy :))
Daha sık tarif ya da en azından pasta vs. fotoğrafı koyabilsen ne güzel olurdu güzelcim...
"Vaktim mi var sanki" diyosun di mi :P

evatolyesi dedi ki...

Çikolatalı lezzetlere dayanamam:)
Ellerinize sağlık..

nazlı dedi ki...

Burcu merhaba,

şeker hamuruna yeni bulaşanlardanım..nası bi stress topuymuş bu ve ben geç kalmışım keşfetmekte :) özellikle cocukların yüüzndeki ifadeyi görmek süper yaptıklarınız karşısında.. seni gerçekten cok tebrik ediyorum.mükemmel işler çıkartıyosun. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba

tüm yazılanları zevkle takip ediyorum çoğu pastayı bende yapıyorum ve çok güzel oluyor.
kakaolu pudingi çocuklarım çok seviyor ve devamlı evde oluyor
önceleri marketten kakao alıyordum, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine suadiye mabel den kakao alarak yaptım, inanın tadı çok değişti, çocuklar bile fark etti.
benim tavsiyem bir defada mabel kakao kullanın, gerçekten çok fark ediyor. saf kakao olduğu için tariftekinden daha az kullanıyorum, ve görüntüsü biraz daha koyu oluyor.

takipteyim :)

ayşegül