Çarşamba, Ekim 19, 2011

HAVUÇLU&SİYAH ZEYTİNLİ KAHVALTILIKLAR VE PASTACI'DAN HABERLER


Uzun bir tarif arasından sonra tekrar yazıyorum, beni sabırla beklediğiniz için teşekkür ederim :)

Son 1 yıldır zamanımın çoğu ya pasta atölyesinde ya da kişisel eğitim merkezlerinde geçiyor. 7 ay önce Şişli'de ki Pastacinet atölyemi kapattım ve Etiler- Küçük Armutlu'da bulunan catering hizmeti veren neşeli Maja mutfağına taşındım. Bunun için çok mesudum, çok eğlenceli ve çok geveze bir ekibimiz oldu :))Bu atölyede pastalarımı tasarlamaya ve eğitimler vermeye devam edeceğim.

Geveze Mutfak'tan bir alıntı ;

MAJAMUTFAK'da Cupcake Workshopları Başlıyor...

MajaMutfak konuskan oldugu kadar basarili da bir catering firmasinin mutfagi aslinda..''Ne kadar mutevazisiniz'' dediginizi duyar gibiyim ... ama  bu konuda ne yazikki ekibimizin de hakkini yememek adina mutevazilik yapamayacagim..Yakin zamanda yenilenecek ve interaktif bir hale gelecek olan websitemize gozatarak hakkimizda bilgi edinebilirsiniz..www.majadavet.com
Maja yaklasik 6 aydir www.pastaci.net ile bir ortaklik yurutuyor.Yillarin pastaci.net Burcu Hanim'i artik harika pastalarini MajaMutfak'da yapiyor ve tabii ki onu da geveze yapmaya kararliyiz=))
Bir yandan pastalar devam ederken Burcu Hanim'in hayranlari dersler konusunda bizi sıklıkla ariyorlar.Bu sebeple sezona indirimli bir baslangic yapmak adina www.cikarkeyfini.com firsat sitesinde satisa sunulan Cupcake Sırları Workshop'u basliyor.''Sırlar" kelimesine takildiysaniz o hem tariflerin icerisindeki sir gibi degerli ipuclarindan hem de ekibin esrarengizliginden kaynaklaniyor=))
Ilk dersimiz bu Cumartesi .... MajaMutfak olarak nesemize yeni insanlar katilacagi icin oldukca heyecanliyiz...
Eger firsati yakalayamadiysaniz uzulmeyin Burcu Ünal'ın egitimleri devam ediyor ve geveze mutfak bunun hakinda oldukca sık konusuyor olacak...

devamı için lütfen tıklayın...


Bu tarif ise bir pazar sabahı elimdeki malzemeleri değerlendirmek için ortaya çıktı. Çok sevdiğim bir arkadaşım gece bizde kalmıştı ve sabah ona kahvaltı hazırlamak için mutfağa uzun zamandan sonra girebilmiştim :)))

Elimde havuç, kaşar peyniri, zeytin, yumurta ve un vardı. İşte ortaya çıkan kahvaltılık ;

- 3 iri havuç , rendelenmiş,
- 150 gr kadar kaşar peyniri ( ben taze kaşar kullandım)
- 1 su bardağı kadar çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
- 1 su bardağı un + kıvam için 1-2 çorba kaşığı kadar un ilave edebiliriz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
-zevkinize göre baharatlar
- az süt ve tuz

Havuçlarımızı rendeleyip az yağlanmış bir tavada soteleyelim. Havuçların renkleri canlı turuncu oluncaya kadar çevirerek pişirelim.

Taze kaşarı rendeleyelim.

Pişen havuçlarımızı bir karıştırma kabına alalım. Üzerine kaşarı, zeytini, 1 su bardağı unu, 2 yumurtayı ve baharatları ilave edelim. Bir spatula ile karıştıralım. Karıştırırken azar azar süt ilave edelim. Eğer kıvamı çok cıvık ve sulu ise azar azar 1 çorba kaşığı kadar un ilave edip tekrar karıştıralım.

Karışımın sulu olmaması ve kendini tutuyor olması gerekiyor.

Karışımı bir borcama veya fırın tepsisine yayın. Büyüklüğü mini fırın tepsisi kadar olmalıdır.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin.

Ben fırından çıkarır çıkarmaz soğumadan kurabiye kalıbı ile pişirdiklerimi kesip soğuttum.

Hepinize afiyet olsun :)

2 yorum:

nesrin dedi ki...

Bugün beze tarifinizi denedim ve cok memnun kaldim, tesekkür ederim bu güzel tarif icin. Blogumda izninizle tarifinizi paylasacagim. Bu arada pastalariniza bayildim, herbiri muhtesem. Ellerinize saglik.

Ferkay dedi ki...

Burcucum çok güzel ve pratik bir tarif ellerine sağlık canım.
Denemeye aldım.
Sevgiler..