tag:blogger.com,1999:blog-12908931.post112910622530464245..comments2023-11-02T10:49:27.240+03:00Comments on pastacı: ÇİKOLATALI MUZLU MUHALLEBİBurcu ÜNAL http://www.blogger.com/profile/00290121803928372184noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-26429223070491749782008-04-21T17:21:00.000+03:002008-04-21T17:21:00.000+03:00Ellerine sağlık harika görünüyor.Ellerine sağlık harika görünüyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1147477926947596592006-05-13T02:52:00.000+03:002006-05-13T02:52:00.000+03:00Well done!http://mhqwfkjz.com/abyf/wsxc.html | htt...Well done!<BR/>http://mhqwfkjz.com/abyf/wsxc.html | http://unaucnjo.com/rjdw/zlpw.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1147477911469573562006-05-13T02:51:00.000+03:002006-05-13T02:51:00.000+03:00Great work![url=http://mhqwfkjz.com/abyf/wsxc.html...Great work!<BR/>[url=http://mhqwfkjz.com/abyf/wsxc.html]My homepage[/url] | [url=http://exwbbbme.com/cfbo/evwp.html]Cool site[/url]Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1143316644738739272006-03-25T21:57:00.001+02:002006-03-25T21:57:00.001+02:00iylemakilemakiylemakilemakAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1143316638181070582006-03-25T21:57:00.000+02:002006-03-25T21:57:00.000+02:00iylemakilemakiylemakilemakAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1143316023522118032006-03-25T21:47:00.000+02:002006-03-25T21:47:00.000+02:00eaeaeeaeaeaeaeaeaeaeeaeaeaeaeaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1143315966528488742006-03-25T21:46:00.000+02:002006-03-25T21:46:00.000+02:00gerçekten herşey çok şık olmuşgerçekten herşey çok şık olmuşAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1133610500105374852005-12-03T13:48:00.000+02:002005-12-03T13:48:00.000+02:00nazan çok sevindim :)eminim süper yapmışındır..ell...nazan çok sevindim :)<BR/>eminim süper yapmışındır..<BR/>ellerine sağlık, afiyetler olsun :))<BR/><BR/>sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1133575491920631382005-12-03T04:04:00.000+02:002005-12-03T04:04:00.000+02:00Tekrar merhaba Burcu!Hele sukur, basardimm!!! Tabi...Tekrar merhaba Burcu!<BR/><BR/>Hele sukur, basardimm!!! Tabii senin yardimlarinla :).<BR/><BR/>Bu tatliyi ilk denemeden sonra tekrar (hatta iki defa daha) yaptim ve ikisi de cok cok cok lezzetli birsey oldu. Tadi zaten ilk denemede de hosumuza gitmisti (muz+cikolata+muhallebi=nefis!) ama kivami da dogru olunca harika oldu. Esim de cok begendi, hatta ara sira hatirlatiyor "Su cikolatali seyden yapsan ya?" diye :).<BR/><BR/>Tesekkurler!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1130015278856654282005-10-23T00:07:00.000+03:002005-10-23T00:07:00.000+03:00nazan rica ederim..sonucunu merakla bekliyorum..se...nazan rica ederim..sonucunu merakla bekliyorum..<BR/><BR/>sevgiler :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1130015209080316762005-10-23T00:06:00.000+03:002005-10-23T00:06:00.000+03:00nazan rica ederim..sonucunu bekliyorum..sevgiler :...nazan rica ederim..<BR/>sonucunu bekliyorum..<BR/><BR/>sevgiler :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1130011665693567732005-10-22T23:07:00.000+03:002005-10-22T23:07:00.000+03:00tekrar merhaba burcu!tavsiyelerin dogrultusunda yi...tekrar merhaba burcu!<BR/><BR/>tavsiyelerin dogrultusunda yine deneyecegim, umarim bu defa basarili olurum :). <BR/><BR/>ben özellikle o ebru desenini cok begenmistim ama benimkisi corba gibi oldugu icin cikolata, muhallebi hepsi kahverengi oldu. buna ragmen tadi hostu ve esim de cok begendi. <BR/><BR/>yardimlarin icin tekrar tesekkurler, simdilik hosca kal!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129975982670881982005-10-22T13:13:00.000+03:002005-10-22T13:13:00.000+03:00nazan rica ederim hiç de yer işgal etmedin..ben za...nazan rica ederim hiç de yer işgal etmedin..ben zaten size yardımcı olmazsam ne işim var ki burada ,öyle değilmi :)<BR/>evet muhallebide bir sorun var gibi gözüküyor . ama şunu tekrar etmek istiyorum, bu muhallebi koyu kıvamlı olmuyor. biraz likit kalıyor. yumuşak bir muhallebi türü..onun için donunca çok koyu olmasını bekleme..ama sen koyu seviyorsan, süt miktarını 750-800 ml yapabilirsin veya nişastanın miktarını 1-2 kaşık arttırabilirsin.<BR/>çok fokurdatmanada gerek yok, sahlepten biraz koyu kıvamda olunca alabilirsin. zaten çok pişrmek altını yakar.<BR/>belki sen şöyle hayal ettin, koyu bir muhallebi olacak,borcamdan kesip kesip yiyeceğiz..yok bunu borcamda soğuduktan sonra kaşıkla kadehlere veya puding kaplarına servis ediyoruz..yumuşak kalıyor yani..servis ederkende ebruli desenler ortaya çıkıyor..<BR/>keşke imkanımız olsaydıda ben sana yapabilseydim..<BR/><BR/>sevgiler :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129945252653523382005-10-22T04:40:00.000+03:002005-10-22T04:40:00.000+03:00benden hala bikmadigin icin tesekkurler burcu :).c...benden hala bikmadigin icin tesekkurler burcu :).<BR/><BR/>cirpma telini elimden birakmadim zaten. ocaga koymadan basladim cirpmaya, ocaktan alana kadar devam ettim. ama galiba az kaynattim ve yeterince koyulasmasini beklemedim. muhallebi ocaktan alindiginda kivami nasil olmali? bunu daha önce muhallebi isine girmemis birisi oldugumu göz önunde bulundurarak cevaplarsan memnun olurum ;).<BR/><BR/>aklim biraz yalanci tavukgögsune de gitti aslinda: benim uyguladigim tarifin iyi olmasi icin bir kere "fok" dedi mi ocaktan aliyorum kivamini tutturabilmek icin. cunku cirpa cirpa, ve dolaba konuldugunda dinlendikce daha da yogunlasiyor o zaten. ben bu muhallebiyi ona göre daha fazla kaynattim guya ama herhalde yeterli olmadi. bu da dolapta bekledikce koyulasiyor mu?<BR/><BR/>cikolataya gelince: sanirim burada putur putur olmasini cözdum: cunku ben cikolatalari diger sos malzemelerini ocaktan aldiktan sonra ekledim, kaynatmadim :[. buna ragmen cikolatali sosu muhallebinin uzerine döktugumde muhallebiden daha koyu olmustu, ama sonra o da diger bölume ayak uydurdu, sivilasti :). ama zaten asil sorun muhallebi asamasinda yasandi bence. ben bir kez de sirf muhallebi deneyeyim en iyisi, onu tutturduktan sonra cikolata ve muz kismina da girerim nasipse ;).<BR/><BR/>(mektup gibi oldu :). burada bissuru yer isgal ettim, kusura bakmayin.)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129935424162494222005-10-22T01:57:00.000+03:002005-10-22T01:57:00.000+03:00nazan, istersen şöyle yapalım. sütünü çok az azalt...nazan, istersen şöyle yapalım. sütünü çok az azaltarak tekrar pişir. ve pişirirkende devamlı karıştırman gerekiyor. ben çırpma teliyle devamlı karıştırarak pişiriyorum. çikolatalı sosuda öyle devamlı çırpma teliyle karıştırarak pişirmelisin. kaynamasını beklememelisin çırpmak için. devamlı çırparak koyulaşmasını bekle. birkaç defa fokurdadıktan sonra hafif yoğun bir karışım elde edeceksin. ama kuralı unutma ; devamlı karıştıracaksın..<BR/>onun dışında pirinç unu miktarını değiştirme..5 çorba kaşığı ölçüsü doğru(normal yemek kaşığı) kaşıkları biraz tepeleme doldur.<BR/>istersen dediğim gibi tekrar dene..yine sorun olursa yardımcı olurum.birde sana tavsiyem kalite bir bitter çikolata kullanman..ben eti veya nestle kullanıyorum..oda çok fark ediyor..<BR/><BR/>sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129931725173777962005-10-22T00:55:00.000+03:002005-10-22T00:55:00.000+03:00hmm... olmadi yaa... simdi önumde duruyor, bir kas...hmm... olmadi yaa... <BR/><BR/>simdi önumde duruyor, bir kase koydum yedim ama hayir, bu böyle omlayacakti gibime geliyor. corba gibi oldu ve bitter cikolata da putur putur agzima geliyor :(. <BR/><BR/>borcama bosaltmazdan önce tamamen koyulasmis mi olmaliydi ki? yani mesela muzlari dizerken benimkisi biraz yogunca sutun icine muz atiyormusum gibi cup cup oldu. nerde yanlis yaptim acaba? <BR/><BR/>önceden muhallebi pisirmisligim pek yok. muhallebiyi cirptim, ocaga aldim, kaynamaya baslayinca da cirparak pisirmeye devam ettim, 8-9 dakika da öyle pisti, biraz koyulasti gibime geldi, ama az mi pisirdim acaba?<BR/><BR/>5 corba kasigi (yemek yedigimiz kasik diye dusundum, dogru mu?) pirinc unu koydum ama mesela sutlaca 1 litre sut icin 1 su bardagi pirinc kullaniyorum, acaba bu orana göre mi yapmaliydim (tabii pirinc unu pirincten daha yogun, biraz azaltarak).<BR/><BR/>sitedeki resim ve malzeme (cikolata + muz + muhallebi) cok hosuma gitti, yine denemek istiyorum. lutfen yardim!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129929484271636932005-10-22T00:18:00.000+03:002005-10-22T00:18:00.000+03:00nazan merhaba,tam ölçülerini kullandın dimi..zaten...nazan merhaba,<BR/>tam ölçülerini kullandın dimi..zaten bu muhallebi öyle çok donan bir muhallebi tipi değil..biraz hafif sıvımsı kalıyor..ama tatdıysan eminim tadını çok beğeneceksin..ben çok donmuş muhallebi sevmediğim için böyle biraz sulu yapıyorum..sonucunu merak ettim..belki yazarsın..<BR/><BR/>sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129920975675686482005-10-21T21:56:00.000+03:002005-10-21T21:56:00.000+03:00merhaba! tarifi görunce canim cekti deneyeyim dedi...merhaba! <BR/><BR/>tarifi görunce canim cekti deneyeyim dedim. su anda buzdolabinda ama pek donma egilimi göstermiyor gibi (tadi guzel ama galiba:)). acaba muhallebiyi iyice koyulasana kadar mi pisirmem gerek idi yoksa dolapta durdukca daha donar mi? muhallebi tipi tatlilari önceden tanimadigim icin pisirirken kivamini tutturamadim gibime geliyor.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129324293960048352005-10-15T00:11:00.000+03:002005-10-15T00:11:00.000+03:00wendy, i got suprise when i saw the deleted commen...wendy, i got suprise when i saw the deleted comment. i dont know how it had happened..<BR/>"afiyet olsun" i tried to say ..<BR/>sanırım "sağlıgına" ile karıştırdım :)<BR/><BR/>see u :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129317207172605842005-10-14T22:13:00.000+03:002005-10-14T22:13:00.000+03:00Burcucum,the message ı asked from you to be delete...Burcucum,the message ı asked from you to be deleted doesnot exist any more.You must have deleted it or it has deleted it self:))))as you said you cannot deleted it.Any way no problem.By the way what did you meanth by 'your health 'I couldnot get it.See ya :)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129280155784045992005-10-14T11:55:00.000+03:002005-10-14T11:55:00.000+03:00wendy, i am sorry i cant delete your message becau...wendy, i am sorry i cant delete your message because i cant delete all the comments. it depends on the new template. but dont make it a problem ,its ok for me.<BR/><BR/>i am so happy for the börek. your health ! see u :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129230096130143302005-10-13T22:01:00.000+03:002005-10-13T22:01:00.000+03:00Burcucum would you please do me a favor as soon as...Burcucum would you please do me a favor as soon as you have come to check the posts please erase the first message of mine .Because my ıp number has come with this unexpected error.Thank you.<BR/>P.s message begining with bsuid....<BR/>Besides börek turned out pretty good.I wasnot expecting such success in my first try.Lots of kisses see ya:))))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129197194418098952005-10-13T12:53:00.000+03:002005-10-13T12:53:00.000+03:00sibel merhaba,evet vicdanım sızlamadan azar azar i...sibel merhaba,<BR/>evet vicdanım sızlamadan azar azar iki kadeh yedim :)çok güzel yapmışım ellerime sağlık :)) (ne kendimi beğenmişim di mi) çok teşekkür ederim :)<BR/><BR/>Filiz, çok teşekkürler..muzla çikolatayı bir arada çok seviyorum gerçekten :)<BR/><BR/>burcu merhaba,<BR/>bende aynı dertten fena halde şikayetciyim. blogları dolaşırken canım çok kötü gördüklerimi çekiyor. geçen gün sibelin çikolatalı pastasında artık çok sinirlendim :))<BR/>hem oruç hem çikolata..neyse bana çok kızmadı allahtan..<BR/><BR/>ayse merhaba,<BR/>yorumun arnavut böreğine geldi. bende cevap yazdım senin için..okursan çok sevinirim :)<BR/><BR/>herkese sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129196391328759622005-10-13T12:39:00.000+03:002005-10-13T12:39:00.000+03:00burcu merhabayorum yazamıyorum sana bir kere daha ...burcu merhaba<BR/>yorum yazamıyorum sana bir kere daha deneyeceğim,<BR/>Burcu arnavut böreğini birkaçgün önceden yapıp dondurup, yenileceği gün pişirsem olurmuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1129194087272499042005-10-13T12:01:00.000+03:002005-10-13T12:01:00.000+03:00Çok şık hazırlamışsın, Burcu. Benim artık biraz sü...Çok şık hazırlamışsın, Burcu. Benim artık biraz sütlü light ürünlere geçiş yapmam gerek ama çok zor. Ben bunu yapar yer, ertesi gün de başka bir blogdan, başka bir lezzet hazırlarım korkarım. Dokundu bana bu blog işleri:) Ellerine sağlık.Anonymousnoreply@blogger.com