tag:blogger.com,1999:blog-12908931.post115874503320088551..comments2023-11-02T10:49:27.240+03:00Comments on pastacı: ÇİKOLATA KREMALI MUFFİN VE ŞEKER HAMURU DENEYİMLERİ..Burcu ÜNAL http://www.blogger.com/profile/00290121803928372184noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1162845146960620642006-11-06T22:32:00.000+02:002006-11-06T22:32:00.000+02:00Sevgili Burcu ilginize öncelikle teşekkür ederim.F...Sevgili Burcu ilginize öncelikle teşekkür ederim.Fırınım Gaggenau.İyi pişiren bir fırın memnunum.İki ayrı şekilde de pişiriyor turbo ya da alt ve üstten ısı vererek .Turbo ayarda 5-10 derece daha düşük çalışmak gerekiyor.Belirtilmemişse ben alt -üst sistemi kullanmayı tercih ediyorum.Bu tarifide alt-üst ayarda,180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.Muffinler önerdiğiniz şekilde de değerlenecek gibi değildi tüm çevreye yapışmış ve kurumuştu.ancak kaşıkla topladım ,onları ayçöreği olarak değerlendirmeyi düşünüyorum.<BR/>Şimdi bir diğer sorunda klasik hindistancevizli pasta tarifinde oldu;o da şöyle ,tüm etapları tarife uygun geçiyorum pişme aşamasında kekin br kısmı yaklaşık yarım saat taşıyor kalan kek de şeklini bozmuş oluyor haliyle ,fakat enfes bir pastaydı o kadar beğenildi ki bu akşam tekrar yaptım bu defa bir kısmını kalıba koymadım buna rağmen taşmaya engel olamadım ,dolayısıyla keki yine eğri oldu, pasta yapma aşamasında ona şekil verebileceğimi düşünüyorum.ama bu kadar mükemmel bir pastayı doğrusu kusursuz yapmak isterim.Sevgilerimle nisaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1162837306037783802006-11-06T20:21:00.000+02:002006-11-06T20:21:00.000+02:00merhaba,muhtemelen piirme ile ilgili veya fırın il...merhaba,<BR/>muhtemelen piirme ile ilgili veya fırın ile ilgili bir farklılığımız var..acaba fırını tarif edebilirmisin veya kaç derecede nasıl pişirdiğini yazarmısın..<BR/><BR/>bu gibi durumlarda üzerilerine güzel kremalar sıkarak durumu kurtarabilir hatta güzel küçük pastalara elde edebiliriz :)<BR/><BR/>sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1162766241397787492006-11-06T00:37:00.000+02:002006-11-06T00:37:00.000+02:00Sevgili Burcu belkide ne kadar beceriksiz olduğumu...Sevgili Burcu belkide ne kadar beceriksiz olduğumu düşünürsünüzama gerçekten de mutfakta iyi şeyler çıkartabiliyorum ama bu muffinler ne yazık ki pişme aşamasında ortası çöküyor ve kenarları sertleşiyor iki ayrı şekilde pişirdim bir kağıt koyarak ve bir de kalıpları yağlıyarak iki şekilde de ortaları çöktü ve kenarları sertleşti sorunun nerede olduğunu tahmin edebilirmisiniz, çünkü tüm etapları tarife tam olarak uyarak yaptım.yarınki misafir için birşeyler yapmak istedim ama bu muffinle boğuşurken saat gecenin yarısı oldu artık çok geç .SevgilerimleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159389049848404382006-09-27T23:30:00.000+03:002006-09-27T23:30:00.000+03:00Nikoçara merhaba,blogunda şimdi haberdar oldum ve ...Nikoçara merhaba,<BR/><BR/>blogunda şimdi haberdar oldum ve çok beğendim..tebrik ederim:)<BR/>gerçektende bu kahveli çikolatalı fikri muhteşem..pastaların içerisinde denemedim ama süslemesinde çok şık duruyor..<BR/><BR/>sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159346142181640862006-09-27T11:35:00.000+03:002006-09-27T11:35:00.000+03:00Merhaba Burcu,Her zamanki gibi herşey muhteşem gör...Merhaba Burcu,<BR/>Her zamanki gibi herşey muhteşem görünüyor...Kahve Dünaysı mı çükolatalı draje miiiii diye kocaman oldu gözlerim bi anda postunu okurken...Çünkü ben de daha yeni bu drajelerle ilgili bi post yazmıştım, bayılıyorum! Ve uzun zamandır nasıl yapsam da kahveyi çikolatayla kaplasam badem şekeri yerine kahveli draje yapsam derken Kahve Dünyasının bu müthiş drajelerini keşfettim...Kahvenin yanında, dondurmanın üstünde, pastanın içinde herşeyle süper gidiyor... Ben şık kaselerde çerez gibi de ikram ediyorum...Ellerine sağlık:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158875216944784632006-09-22T00:46:00.000+03:002006-09-22T00:46:00.000+03:00Burcucum, o zaman mailleşelim :)Selda merhaba,seni...Burcucum, o zaman mailleşelim :)<BR/><BR/>Selda merhaba,<BR/><BR/>senin için <A HREF="http://zuhalyalcin.blogspot.com" REL="nofollow">Zuhal'in</A> blogundan aromanın fotoğrafını ödünç aldım :)işte görünüşü <A HREF="http://photos1.blogger.com/blogger/3134/3555/1600/so%3F%3Fuk%20cheesecakes%20%285%29.0.jpg" REL="nofollow">böyle..</A><BR/>Metro Gross marketlerin pastacılık malzemeleri satan bölümünde bolca var..<BR/>uamrım yardımcı olabilmişimdir..<BR/><BR/>herkese sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158872243091706472006-09-21T23:57:00.000+03:002006-09-21T23:57:00.000+03:00dr.oetker jamiaka rom aroması nedir?yeni çıkan bir...dr.oetker jamiaka rom aroması nedir?yeni çıkan bir ürünmüdür googleda aradım dr.oerkerin kendi sitesindede aradım ama bulamadım.Nasıl bir şey dr.oetker jamiaka rom aroması?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158838949689579452006-09-21T14:42:00.000+03:002006-09-21T14:42:00.000+03:00ben cevahir'e 1 dk dan daha az uzaklıktayım burcuc...ben cevahir'e 1 dk dan daha az uzaklıktayım burcucuğum:) bir gün görüşelim orada:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158836002399431332006-09-21T13:53:00.000+03:002006-09-21T13:53:00.000+03:00Rüzgan merhaba,Ücretli öğretmenlik yaptım. Milli e...Rüzgan merhaba,<BR/>Ücretli öğretmenlik yaptım. Milli eğitime dilekçe verdim. ihtiyaç doğrultusunda Matematik ve İngilizce öğretmenliği yapabileceğimi belirttim. ve bu konuda çok istekliydim..boş zamanlarımda çocuk esirgemedeki çocuklarada gönüllü ders veriyorum ve vermekte istiyorum..bir ilköğretimde ihtiyaç oluşunda benimle iletişime geçtiler. bende büyük bir mutlulukla kabul ettim. kendi kendime çocuk psikoloji ve eğitim bilimleri de çalıyorum..ve çok severek onlara ders verdim. bu sene yine dilekçemi verdim. ihtiyaç doğruktusunda tekrar gideceğim. kadrolu değilim. çok önemli değil benim için. aldığım ücrette minimumda..ben para vermeselerde giderim..önemli olan çocuklarla olabilmek ve birkaç kişiye bile olsa yardımcı olabilmek..<BR/><BR/>sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158835329563132932006-09-21T13:42:00.000+03:002006-09-21T13:42:00.000+03:00İktisat mezunu olup kamuda nasıl öğretmenlik yapab...İktisat mezunu olup kamuda nasıl öğretmenlik yapabiliyorsunuz?Biraz bilgi verebilir misiniz?Öğretmenlik için öğretmenlik mezunu olmak gerekmez mi?Nasıl matematik öğretmeni olabildiniz?Şimdiden cvplar için teşekkür ederim;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158831379795239592006-09-21T12:36:00.000+03:002006-09-21T12:36:00.000+03:00Elçin merhaba,Sende çok marifetlisin arkadaşım..be...Elçin merhaba,<BR/><BR/>Sende çok marifetlisin arkadaşım..bende senin blogunu gezerken bunları düşünüyorum..<BR/><BR/>ama destek verici güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :)<BR/><BR/>Limon Çiceği merhaba,<BR/>gerçekten aynen anlattığın gibi oluyor..ne güzel yazılara dökmüşün duygularını..bende sizin yazılarınızı okuyunca çok hoş vakit geçiriyorum..<BR/><BR/>Asya merhaba,<BR/><BR/>demek muhteşem bir pasta gelecek gündeme, yaşasın !<BR/>Asya, şu an benim için en basit ve güzel şekr hamuru Emel Başdoğan'ın ki..<BR/><A HREF="http://pastaci.blogspot.com/2006/08/hogeldin-emre-bebek.html" REL="nofollow">Tarifi burada..</A><BR/><BR/>eğer imkanın varsa hazır almanızıda tavsiye ederim..<BR/><BR/>Hülya merhaba,<BR/><BR/>bencede gözünü karartma vakti gelmiş..Ankara'da şeker hamuru nerelerde vardır maalesef bende bilmiyorum. Ama belki Pastart'ın satışları vardır yada onun malzeme aldığı yerler..istersen Özge Hanıma danışabilirsin..<BR/><BR/>Tulosh merhaba,<BR/><BR/>çok teşekkür ederim canım :)<BR/><BR/>evet, şeker hamuru 1 kg'lık ve ağzı kapalı üzerindeki son kullanma tarihine kadar saklanabiliyor..<BR/>ama bu küçücük pastaya bir yumruğum kadar hamur gitmiştir..nerede 1 kg gidecek :) bence 20 cm'lik 4-5 pasta çıkar..<BR/><BR/>Burcucum, boşverrrrr rejimi :))<BR/>aslında ben akşam Cevahir'e eşimle yemek yemeğe gideceğim :) ama 22:00'de evde olup "Hırsız-Pols"i seyredeceğim..çok heyecanlıyım :))<BR/><BR/>herkese sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158830834863937322006-09-21T12:27:00.000+03:002006-09-21T12:27:00.000+03:00aslında dün gece yorumlara cevap yazmıştım ama ned...aslında dün gece yorumlara cevap yazmıştım ama nedense yayınlanmamış..bir daha başlayayım :)<BR/><BR/>Özlem merhaba,<BR/>eğer sana birazcık bile olsa bir yol açabiliyor ve farklı şeyler gösterebiliyorsak ne mutlu bize, ne mutlu bana :)<BR/>güzel sözlerin içinse ayrıca teşekkür ederim..<BR/><BR/>Ülviyecim merhaba,<BR/><BR/>aslında aramızda kalsın ;) biraz ortası çok azıcık çökme yaptı..bende ondan sonra bu yöntemi geliştirdim..ama hep mutfaktaki kazalar değişik şeyleri orataya çıkarırmış ya, benimkisi de öyle oldu :)<BR/><BR/>Zeynep merhaba,<BR/><BR/>en kısa zamanda şeker hamurunu hiç korkmadan denemeni tavsiye ederim..tamam ilk başlarda biraz insanı zorluyor, alışgın olmadığımız için, ama sonra alışınca insan hep değişik şeyler yapmak istiyor..<BR/>sorularınız olursa bizler burdayız :)<BR/><BR/>Ahu merhaba,<BR/><BR/>tüm güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz..<BR/>evet, şu ara pasta sipariş sitesi hazırlamaya çalışıyorum..ama ne zaman istersen bana mail yoluyla ulaşabilirsin..<BR/>pastaci.burcu@gmail.com<BR/>özel gününde pastanı yapabilmeyi çok isterim..<BR/><BR/>Sibelim merhaba,<BR/>ne zaman istersen ben buradayım..bizim mutfağı kullanabilirsin hatta beraber pastalar , kekler yapabiliriz..Kahvecim, ayıp ediyorsun..<BR/><BR/>Zuhalcim, afiyet olsunnn:))<BR/>ağzı kapalı sakla olurmu,çok daha lezzetli ve yumuşak oluyor..<BR/>ikinci zirvemiz ne zaman ?<BR/><BR/>Dionysian merhaba,<BR/><BR/>tabiiki her zaman burdayız, istediğin herşeyi sorabilirsin..<BR/><BR/>bildiğim tüm pasta malzemeleri satan yerler <A HREF="http://pastaekipman.blogspot.com/" REL="nofollow">burada..</A>bir göz at istersen..ben en çok Eminönüne gidiyorum..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158820765921782592006-09-21T09:39:00.000+03:002006-09-21T09:39:00.000+03:00Burcucuğum yine çok harika şeyler yapmışsın.Rejimd...Burcucuğum yine çok harika şeyler yapmışsın.Rejimde bile olsam bloguna girdikten sonra bozmak zorunda kalıyorum:)Ellerine sağlık...<BR/>Bu arada bir türlü cevahir'de karşılaşamadık:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158819328321079682006-09-21T09:15:00.000+03:002006-09-21T09:15:00.000+03:00Burcucum çok güzel olmuş ellerine sağlık. Yalnız b...Burcucum çok güzel olmuş ellerine sağlık. Yalnız bi sorum olcak. Bu hazır şeker hamurunu evimizde kapalı kutuda ne kadar süre saklayabiliriz?<BR/> Birde bir kiloluk olarak satılıoyo sanırım. Bu pastaya 1 kg yettimi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158779666034141112006-09-20T22:14:00.000+03:002006-09-20T22:14:00.000+03:00Sevgili Burcu,bu güzel pastalarını uzun süredir iz...Sevgili Burcu,<BR/>bu güzel pastalarını uzun süredir izliyorum ama yapmaya cesaret edemiyorum beceremem diye.<BR/>şeker hamuru Ankara'da nerede satılır bilmiyorum, hiç rastlamadım. kendim yapmayı da göze alamadım ama birgün gözümü karartıp deneyeceğim herhalde. <BR/>sevgilerimle,Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158766759189463542006-09-20T18:39:00.000+03:002006-09-20T18:39:00.000+03:00ellerine saglik gecenlerde seker hamurlu tarifler ...ellerine saglik gecenlerde seker hamurlu tarifler ariyordum kiz kardesim ile bir arkadasinin nisani var ve pastasini kiz kardesim yapicak ona bu siteyi onerdim sende cok guzel fikirler var senden ricam bize en pratik sekr hamurunun tarifini verebilirmisin? simdiden tesekurler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158763135309016262006-09-20T17:38:00.000+03:002006-09-20T17:38:00.000+03:00ellerine saglik, ne guzel gecmistir zamaniniz birl...ellerine saglik, ne guzel gecmistir zamaniniz birlikte, sevdigin birseyin yanina yine sevdiklerin gelince katlanarak artiyor nese degil mi ? ellerine saglik yine dokturmussun(uz)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158762258861892882006-09-20T17:24:00.000+03:002006-09-20T17:24:00.000+03:00Burcucum tarifi hemen yayinlamissin bende bir mutl...Burcucum tarifi hemen yayinlamissin bende bir mutlu oldum anlatamam harika görünüyor diger pastanin icini görünce zaten bayildim..mmmmm yumusacik bayilirim:) ellerine kollarina saglik ya inan cok marifetlisin ne diyecegimi bilemiyorum..HErsey cok güzel:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158758378209334342006-09-20T16:19:00.000+03:002006-09-20T16:19:00.000+03:00Artık bir evim olduğuna ve tocaman da bir mutfağım...Artık bir evim olduğuna ve tocaman da bir mutfağım olduğuna göre bende şeker hamurlu pastalar yapıcam... Bunu yaparkende fazlasıyla sitenizden yararlanıcam.. Öncelikle Şeker hamurunu nerden alabilirim bide tabi boyaları yardımcı olursanız sevinirim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158755662951994592006-09-20T15:34:00.000+03:002006-09-20T15:34:00.000+03:00Canım arkadaşım şu an kahve ve yanında senin nefis...Canım arkadaşım şu an kahve ve yanında senin nefis ellerinden çıkan lezzet ötesi pastacıklarından tüketiyorum ohhhhh pekde güzel olmuşlar tekrar ellerine güzel yüreğine sağlık;))evet en kısa zaman da şeker hamuru tekrar yapılmalı.Ayrıca yaptığın şeker hamurlu pastan çok güzel olmuş içini görünce çok hoşuma gitti muhteşem bir fikir;)Seni ve Yağmur'cuğumu öpüyorum;))<BR/>SEVGİYLE KALIN...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158755547433227182006-09-20T15:32:00.000+03:002006-09-20T15:32:00.000+03:00Pastacım, ba-yıl-dım pastalarına! Ellerine sağlık ...Pastacım, ba-yıl-dım pastalarına! Ellerine sağlık canım. Zuhal hanım'ın sitesi de çok keyifli bir siteye benziyor, henüz detaylıca bakamadım ona ama bakacağım. Ya nasıl içim gidiyor şimdi bunlara bilemezsin.. Yemek için değil ama, yapmak için! Mutfağa girmeyeli epey oldu, malum durumlardan dolayı. Nasıl bir ihtiyaçtır bu böyle bilmem? Bir kek-pasta yapsam iyi gelecek biliyorum:) sen benim yerime de bol bol uğraş bu çikolatalarla, hamurlarla, süslemelerle, olur mu? <BR/>Sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158751906842470312006-09-20T14:31:00.000+03:002006-09-20T14:31:00.000+03:00Slm burcucum kubbe pastan gerçekten çok güzel gözü...Slm burcucum <BR/>kubbe pastan gerçekten çok güzel gözüküyor ayrıca kesilmiş hali ise tamammen iştah kabartıcı.Yine müthiş şeyler yapmışsın süpersin valla ne diyim :)))<BR/> Zuhal hnm ve senin yaptığın pasta çalışmlarınızı hemen hergün bloglarınıza bakarak izliyorum.Her sabah geldiğimde bakmazsam eksiklik hissediyorum valla. Bu arada Zuhal hnm. da sitesi çok güzel olmuş.Tebrik ederim kendisini.Bir postta anlattığın gibigerçekten çok güzel ve detaylı fotograflar çekiyor :)))<BR/>Esas dikkatimi çeken şey ise ve çok ama çok sevindiğim "pasta sipariş" bölümü oldu.Anladığım kadarıyla yapmış olduğun müthişpastalara bizde buradan sahip olabileceğiz ve tadlarına bakabilcez yanılmıyorsam. Zamanını büyük birsabırsızlıkla bekliyorum.Umarım benim mutlu günümde senin pastalarından birinin tadına bakabilirim ????<BR/>SevgilerleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158750987058508572006-09-20T14:16:00.000+03:002006-09-20T14:16:00.000+03:00Selamlar..Sevgili Burcu yine harikalar yaratmışsın...Selamlar..<BR/>Sevgili Burcu yine harikalar yaratmışsın.<BR/>Sabah Zuhalin bloğunda mufinleri görünce işte tam benlik çikolata tatları dedim:))))<BR/>Ellerine ve yüreğine sağlık:))))<BR/>Aslı için yaptığın pastada bi harika...<BR/>Zuhal hanımın ve senin yaptığın lezzetleri elim erdiğince denemeye çalışıyorum.(Şeker hamuru hariç..Ona cesaret edemedim henüz...))Sizlerden öğreneceğim çok şeyler var.Sayenizde değişik sunumlar yapabiliyorum.<BR/>Tekrar teşekkürler.<BR/>Sevgilerrr....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158749754750973322006-09-20T13:55:00.000+03:002006-09-20T13:55:00.000+03:00Burcucum ellerine sağlık,özellikle kubbe pastanın ...Burcucum ellerine sağlık,özellikle kubbe pastanın muhteşem çikolata görüntüsüne bayıldım..:)),ve ortasının çökmemesi bence çok büyük bir başarı..:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1158746994209160772006-09-20T13:09:00.000+03:002006-09-20T13:09:00.000+03:00ya burcu bunlar harika. yaptığın herşeye bayılıyor...ya burcu bunlar harika. yaptığın herşeye bayılıyorum ve evde ben de deniyorum. zuhal hanım da öyle. muhteşem şeyler yapıyorsunuz. ben de sizler gibi pasta yapmayı çok sevenlerdenim. benim için çok büyük bir mutluluk pasta yapmak. sizin sayenizde de daha değişik pastalar yapma şansım oluyor.<BR/>sevgilerAnonymousnoreply@blogger.com