tag:blogger.com,1999:blog-12908931.post115987713747439503..comments2023-11-02T10:49:27.240+03:00Comments on pastacı: SÜTLAÇ & GÜLLAÇ..Burcu ÜNAL http://www.blogger.com/profile/00290121803928372184noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-59028454530091632582008-11-15T09:54:00.000+02:002008-11-15T09:54:00.000+02:00Ellerinize sağlık. Bir şey soracağım. Sütlaç tarif...Ellerinize sağlık. Bir şey soracağım. Sütlaç tarifinde vanilya yok mu? Özellikle mi koymadınız? Acaba bu şekilde daha mı güzel oluyor? Burçin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-26742547373930818402008-04-21T17:17:00.000+03:002008-04-21T17:17:00.000+03:00sütlaç ve güllaç çok güzel gerçekten en sevdiğim t...sütlaç ve güllaç çok güzel gerçekten en sevdiğim tatl çok teşekkürler tarif için.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-13527792143137335242007-10-14T16:03:00.000+03:002007-10-14T16:03:00.000+03:00YA KIZLAR KUSURA BAKMAYIN AMA ARKDASLAR LA IDAYA G...YA KIZLAR KUSURA BAKMAYIN AMA ARKDASLAR LA IDAYA GIRDIK VE KAYBETTIM SUTLAC YAPMAM GEREKIYORMUS BEND EBUNU HIC BILMIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNZU NASIL YAPILIYOR BEN OGUZUM@HOTMAİL.COM A EMAIL ATINIZAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1164140729761474702007-09-11T17:17:00.000+03:002007-09-11T17:17:00.000+03:00merhaba sütlacın içine un felan koymuyorsunuz nişa...merhaba sütlacın içine un felan koymuyorsunuz nişastada ozaman nasıl koyu kıvama geliyor lütfen cevap yazın merak ediyorumSiNeMhttps://www.blogger.com/profile/18273924212226210894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-14513730861846350272007-04-12T22:36:00.000+03:002007-04-12T22:36:00.000+03:00güllaçın yapımını tam anlayamadım ?güllaçın yapımını tam anlayamadım ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1167833371782134672007-01-03T16:09:00.000+02:002007-01-03T16:09:00.000+02:00sevgili burcu, öncelikle mutlu bir bayram gecirmis...sevgili burcu, <BR/>öncelikle mutlu bir bayram gecirmis olmani temenni eder, 2007'in senin ve ailen icin cok positif, saglikli ve heycanin'in hic bitmemesini dilerim. <BR/>basari'mi - ona ihtiyacin yok'ki - hersey istedigin gibi olsun. <BR/><BR/>burcu'cugum, benim sütlac ile bir sorum var. kayinvalidene sorarsan cok sevinirim. ben sütlaci ilk denedigimde inanilmaz guzel oldu. tam senin söyledigin gibi gercekten yedigim, ve tabii'ki kendim yaptigim en ama en guzel sutlac'ti. yalniz malzemlere bizim gibi cekirdek aile icin fazla. 2. denememde malzemeleri yariya bölerek yaptim ama sonuc olarak sütlac degilde sütcorbam oldu:-(( <BR/>dün aksam tekrar yaptim, normal ölculer ile. cok uzun sure kaynatim, boza kivamina geldi, pirincler pisti, daha sonra sekeri ekledikten sonra en az 15 dakika daha kaynadi ve buyuk sevinc ile kaselere paylastim. aradan kac saat gecmesine ragmen yine kivami cok likit. <BR/>neden acaba, nerede hata yapiyorum. <BR/><BR/>bana cevap verebilirsen cok sevinirim. <BR/><BR/>seni ve tatli yagmuru cok opuyorum. <BR/>sevgiler <BR/>neseAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1160042693962803002006-10-05T13:04:00.000+03:002006-10-05T13:04:00.000+03:00Bediacım merhaba,mutlaka güllaç bulup denemelisin....Bediacım merhaba,<BR/>mutlaka güllaç bulup denemelisin..eğer sütlü tatlıları seviyorsan güllacıda çok seveceksindir :)<BR/><BR/>Kübra merhaba,<BR/>dantel örtü fikri bir anda aklıma geldi..evde hep stencil'larımı kullanıyorum ama ev dışında bir çözüm bulmam geekiyordu :) beğenmene sevindim..<BR/><BR/>herkese sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159974989298481072006-10-04T18:16:00.000+03:002006-10-04T18:16:00.000+03:00Burcu vallahi harikasın.Bu dantel örtü fikri aklım...Burcu vallahi harikasın.Bu dantel örtü fikri aklıma fena yattı:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159955593772389062006-10-04T12:53:00.000+03:002006-10-04T12:53:00.000+03:00Her sene Ramazan ayinda herkes gullac'i ballandira...Her sene Ramazan ayinda herkes gullac'i ballandira ballandira anlatir simdiye kadar niye yememisim bilmiyorum ama cok merak ediyorum tadini. bugun yarin gullac aramaya cikicam.<BR/>tarif icin cok tesekkurler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159954704573144452006-10-04T12:38:00.000+03:002006-10-04T12:38:00.000+03:00Ülviyecim merhaba,eğer sütlacın tarifini beklediği...Ülviyecim merhaba,<BR/><BR/>eğer sütlacın tarifini beklediğini bilseydim daha önce yayınlardım :) mutlaka denemeni öneririm gerçekten çok lezzetli bir sütlaç oluyor..<BR/><BR/>Şebnem merhaba,<BR/><BR/>ben aslında her sütlü tatlıyı sevmem ama bu tarini verdiklerimi çok seviyorum..hem pratik hem de çok lezzetli oluyor..<BR/><BR/>Berrin merhaba,<BR/><BR/>aslında onları ben yapmadım. Seçtiğim template'in formatında yer alıyor..template'imi typed'ten blogger templates.com sitesinden seçmiştim..<BR/><BR/><B>sütlacın içerisinde nişasta yok..</B><BR/><BR/>Pınar merhaba,<BR/><BR/>biz dantel'i Kayınvalidem de şekil kalıbı olmadığı için kullanmıştık..ve hemen danteli elimle yıkayınca hiçbir iz kalmadı..<BR/>benimde elimde çok şekil kalıpları var, evimde yaptıklarımı bende onlarla süslüyorum..<BR/>sufle hemen yenilmesi gereken bir tatlıdır..zaten 17-20 dakika pişirir hemen servis yaparız..kalanları pişirmeden buzdolabında saklarız..bu durumda pişirdikten sonra saklarsak söner..ve özelliğini yitirir..<BR/><BR/>Seda merhaba,<BR/>tek kişilik yapınca süt hiç ziyan olmuyor..kaselerin içerisinde kalıyor ve bizde bol sütle afiyetle yiyiyoruz :)<BR/><BR/>herkese sevgilerimle..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159950086666016702006-10-04T11:21:00.000+03:002006-10-04T11:21:00.000+03:00Burcucum Bende bayiliyorum gullaca.. cok da iyi bi...Burcucum Bende bayiliyorum gullaca.. cok da iyi bir fikir tek tek servis yapmak cunku tepside yapinca cok sut ziyan oluyor.... ellerine saglik.. hayirli ramazanlar canim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159946294268635902006-10-04T10:18:00.000+03:002006-10-04T10:18:00.000+03:00Merhaba Burcu,sütlacı yarın deneyeceğim. İçine van...Merhaba Burcu,<BR/>sütlacı yarın deneyeceğim. İçine vanilya ve hafif damla sakızı da ekleyeyim diyorm bakalım nasıl olacak. Benim aklıma takılanda dantelden tarçın lekesinin kalıp kalmadığı ben Bakırköy pazarından mini şekil kalıpları almıştım bunun için. Böylece kullanmışda olurum kalıplarımı,öylece duruyorlar :)Sadece bir kere sufle yapmıştım ve yine senin tarifinle idi, onun üstüne pudra şekeri serperken kullandım. Sufleler bekleyince sönüyorlar hemen, fırından çıkar çıkmaz tüketmek gerekiyor.. Bu normalmi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159906544062589472006-10-03T23:15:00.000+03:002006-10-03T23:15:00.000+03:00merhaba burcu siteni,tariflerini çok beğeniyorum.k...merhaba burcu siteni,tariflerini çok beğeniyorum.konuyla alakasız ama birşey sormak istiyorum.başlıkların önünde duran çatal bıçağı nasıl yapıyosun?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159881768662575762006-10-03T16:22:00.000+03:002006-10-03T16:22:00.000+03:00nişasta var mı içinde?nişasta var mı içinde?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159880218315506812006-10-03T15:56:00.000+03:002006-10-03T15:56:00.000+03:00ımmm sütlaç ve güllaç benim en sevdiğim aslında ta...ımmm sütlaç ve güllaç benim en sevdiğim aslında tariflere baktığımda sevmediğim bir tarifde yok hani ama olsun sütlü tatlıları çok severim ellerine sağlıkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159879470279352372006-10-03T15:44:00.000+03:002006-10-03T15:44:00.000+03:00Harika,sonunda beklenen tarif geldii..:))hemen den...Harika,sonunda beklenen tarif geldii..:))hemen denemek lazım..:))Ellerinize sağlık Burcucuğum ayrıca kırk yıl düşünsem dantelle desen vermek aklıma gelmezdi..:))Süpersiniz yaa..:)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159878698828875342006-10-03T15:31:00.000+03:002006-10-03T15:31:00.000+03:00Ayşe merhaba,aynı soruyu bende sormuştum, küçük ci...Ayşe merhaba,<BR/><BR/>aynı soruyu bende sormuştum, küçük cins pirinç olsun demişti.. mesela baldonun ucuzları oluyor, daha küçük oluyor,onlar müsaitmiş sütlaç için..<BR/><BR/>sevgiler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12908931.post-1159878536492427842006-10-03T15:28:00.000+03:002006-10-03T15:28:00.000+03:00Sütlaç için kullanacağımız pirincin cinsi farkeder...Sütlaç için kullanacağımız pirincin cinsi farkeder mi? Örneğin pilav için kullandığımız baldo pirinç olur mu? Teşekkürler..Anonymousnoreply@blogger.com