Pazar, Şubat 12, 2006

EN KEYİFLİ ANLARIMIZ..




64 yorum:

ÇİKOLATA dedi ki...

Merhaba pastacı, bu çalışmalar bir demodanmı alınmış? Kılasik çalışmalar gibi gözüküyor. Sen kendini aşmışsın gibi gelmişti bana. Senden daha ilginç ve başarılı çalışmalar bekliyoruz. İyi çalışmalar. Yarın sana bir tiramusü tarifi yazacağım daha önce türkiyede hiç denenmemiş çok özel bir tarif. Sadece eşime yaptım.....

arzu dedi ki...

merhaba Burcu!çok keyif alarak yapılan bir iş değil mi?İnsanın 'kolay gelsin'demek yerine'iyi eğlenceler'diyesi geliyor.Ne diyeyim bol bol öğrenin ve eğlenin.hoşça ve sevgiyle kal.Yağmur'u da öp o güzel yanaklarından.

Şehnaz dedi ki...

Bu pastaların tariflerini ve yapılışlarını bekliyoruz.Sevgiler...

ÇİKOLATA dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,
şimdiye kadar kimseyle (eşim hariç)paylaşmadığım tiramusü tarifini veriyorum.
200gr Krem beyaz
200gr sert kaymak
3 yumurta sarısı
100gr toz şeker
70gr toz şanti
50gr çiğ krema
3 paket savoıardi(kedili migrosta var)
4 fincan şekersiz sert nescafe
İçkili yapmak isteyenler kremanın içine 2 kapak bayls, nescafenin içine 2 kapak kahula 2 kapak kanyak 2 kapak amoretto koyabilirler....
Krem peyniri mikserde güzelce çırpalım içine kaymağı ekleyelim. Daha sonra şeker ve yumurta sarılarını çırpalım iyice. Peynirli karışıma ekleyelim çırpalım. Sonra toz şantimizi ekleyelim 1 dakka daha çırpalım. En son kremayı ekleyelim.( kremanız yoksa 25gr sütte olur.)Kremamız hazır. Nescafemiz elimizi yakmayacak kadar sıcak olmalıki bisküviler iyice suyunu çeksin. Kare borcama önce bir sıra ıslatılmış kedidili sonra krema bir sıra kedidili sonra krema ve en son birkat daha kedidili ve krema koyduktan sonra tatlımız hazır. Servis yaparken üzerine ince bir tabaka bitter kakao serpelim. Şimdi kaymak nerden çıktı diyenler olabilir gerçek tiramusü, cheesecake, parfe yani bizim türkiyede kullandığımız krem peynir, labne, tuzsuz peynir kullanımı mascorponenin pahalı olması ve zor bulunduğundan kaynaklanıyor. ORJİNAL TARİFLERİNDE HEP MASCORPONE VARDIR... Sert kaliteli kaymak mascorponenin yerini tutabilecek en lezzetti kurtarıcım. Bu tarifi yapın beğenmeyenlerin yorumlarını merak ediyorum..... Herkeze afiyet bal, şeker, börek olsunnnnn... SEVGİLERİMLE ÇÇİİKKOOLLAATTAA

ÇİKOLATA dedi ki...

Kedillerini kahvenin içine daldırıp çıkarıyoruz. Fazla içinde tutarsanız kedidilleri dağalır. tiramusümüz toplam 3 kattan oluşur. TARİFLERİN DEVAMI GELSİNMİİİİİİ.....????

ÇİKOLATA dedi ki...

Kedillerini kahvenin içine daldırıp çıkarıyoruz. Fazla içinde tutarsanız kedidilleri dağalır. tiramusümüz toplam 3 kattan oluşur. TARİFLERİN DEVAMI GELSİNMİİİİİİ.....????

pastaci dedi ki...

Sevgili Çikolata,
Gönderdiğin muhteşem tarif için çok teşekkür ederiz..en başta ben bu tarifi evdeki pastalar tükenince yapmayı planlıyorum..ve tariflerinin devamını tabiiki büyük bir memnuniyetle bekleriz :))
fotoğraftaki çalışmalar ise gittiğim pastacılık kursuna ait görüntüler..Hilton'un pasta şefi eğiitim veriyor ve ben orada bulunmaktan büyük keyfi alıyorum..yaptığımız birçok şeyi bilmemme rağmen ben klasiklerede hayranım :))ve ustadan öğrenmem gereken çok şey olduğuna inanıyorum.
bu arada beni aşmış görmen beni gerçekten çok memnun etti ama ben aştığıma inanmıyorum..bana göre öğrenmemnin ve üretmenin sonu yoktur..mesela senden şimdi harika bir tramusi tarifi öğrendim :))ama yaptıkca daha farklı ve ilginç sunumlara ve tariflere tabiiki yer vereceğim..


Arzu merhaba,
gerçekten çok keyifli bir ortam..vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan..özellikle ustamız çok üretici ve heyecanlı bir insan , bütün gün oturup yaptıklarını seyredebilir ve keyifle yapabilirimde..bu işi seven herkese tavsiye ederim :)

Şehnaz merhaba,
ben zaten çoğunu sizlerle paylaşıyorum..fotoğraflardan hazırlanışlarınıda görmenizi istedim. ama tarifini vermediklerimi tabiiki zamanla paylaşacağım..özellikle merak ettiğiniz bir tarif varsa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..

herkese sevgilerimle..

tijen dedi ki...

bu bir chef's kursu galiba? (ajanligim tuttu da) hilton'un sefi de güzel bir insan degil mi? yilbasindan önce hilton'da yapilan bir tadimdan sonra mutfagi gezdirmisti bize. tertemiz bir mekandi ve tabii ki kocaman..
sevgiler,
tijen

DAMLA dedi ki...

Sevgili Pastacı...
sen zaten harika pastalar yapıyordun, bundan sonra kimse seni tutamayacak herhalde :))
Bir sonraki pastacılık kursu zamanı bana da haber verir misin? Sana rakip olamam ama!!...

FRQSTR=18988922x219050:1:391912x219050:1:391912x219050:1:391912x219050:1:391912x219050:1:391912x2190 dedi ki...

Ne guzel seyler bunlar Burcu! Hele yagsiz yedigimiz bu gunlerde iyice canim cekti. Son siranin ilk resmi olan karamel kubbe benim eskiden beri yapmak istedigim bir proje. Yine harekete gecireceksin galiba beni. Tesekkurler paylastigin icin.

zinnur dedi ki...

Pardon, bir onceki yorum bana aitti.

yüce dedi ki...

Merhaba Burcu,
Her zamanki gibi bunlar da süper gözüküyor. Tarifler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim. Senin sitenden sonra ben de pastacılığa merak saldım (tabi çok amatörce..) Ama ne yazık ki Ankara'da İstanbul kadar imkan yok. Sayende bu eksik kapanıyor..

neslihan dedi ki...

Yaa süper görünüyorlar. Canım nasıl istedi anlatamam.

hanife dedi ki...

Karamelden kubbeyi tv de bir Fransiz asci yapmis ve o gunden beri unutamamistim. Ne hos calismlar bunlar. Ne kadar zevkli bir calisma oldugunu tahmin edebiliyorum Burcu.

hanife dedi ki...

Karamelden kubbeyi tv de bir Fransiz asci yapmis ve o gunden beri unutamamistim. Ne hos calismlar bunlar. Ne kadar zevkli bir calisma oldugunu tahmin edebiliyorum Burcu.

pastaci dedi ki...

Tijen merhaba,
evet ben Chef's in pasta kursuna katılıyorum ve şefimiz çok yetenekli ve heyecanlı bir insan..çok memnunum katılmaktan..bizede Hilton'da ki mutfağınından aynı senin anlattığın gibi bahsetmişti..

Damla merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :) ama dediğim gibi inanın öğrenecekleri hiç bitmiyor :)
kurslar hakkındaki bilgiyi buradan alabilirsin. orada ayrıntılı her türlü bilgi var.

Zinnur merhaba,
evet karamel kubbeyi bende çok beğendim. ama yapması bayayı emek ve tecrübe gerektiyor. ve sende de bunlar fazlasıyla var..daha güzellerini apacağına eminim :) benim ise yapmak için bayayı uğraşmam gerekecek galiba :)

Yüce merhaba,
Ankarada kurs yokmu yoksa seninmi bilgin yok ? bence mutlaka vardır. ben pastart'ı biliyorum, linki "pastacılar" kısmında var..istersen bir göz at. bu arada bende bu işe gönül verenlere ve yapmayı isteyenlere destek olmak istiyorum.(elimden geldiğince) eğer yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :)

Neslihan merhaba,
gerçekten bizimde orada o kadar çok canımız çekti ki, en başta ki çikolatalı pastayı biz orada yedik :))
gerçekten çok keyifliydi :))

Hanife merhaba,
bende karamelden kubbe yapmayı isterseniz size fotoğraflarını çektiğim zaman gösterebilirim..çok dekoratif oluyor..

herkese sevgilerimle..

Dionysian dedi ki...

Pastacı gittiğin pastacılık kursunun çikolata kursuna bende gitmiştim...Şayet o önlükler ve masalar başka yerde yoksa tabi.. Çok eğlenceliydi ve inanılmaz güzel çikolatalarla evimize dönmüştük...Tek olumsuz tarafı kursun çok kalabalık olmasıydı...Yakın bir zamanda ekmek kursuna gideceğim..Karşılaşmak umuduyla..

asliberry dedi ki...

Burcu kanım çekildi gene ya, offfff... Gene dayanacam pastalara, yaz geliyor, nasıl gizleyecem bu yağlarımı offf...

ahu dedi ki...

Merhaba Burcu
Hergün sabah işe geldiğimde senin sitene girip o yaptığın pastaları görmeye bayılıyorum. Ne yalan söyliyim ağzımın suları aka aka bakıyorum ekrana,kıskanıyorum seni valla süper şeyler yapıyorsun :))) bende çok yapmayı istiyorum tariflerini alıyorum ama bir türlü yapamadım...yaptığın müthiş mamaların fotolarıda ayrıca süper duruyor yemiş kadar oluyorum ekrana baktıkça:))
Sevgiyle kal

nezaket dedi ki...

Merhaba Burcu,
Cok guzel calismalar, hepinizin ellerine saglik. Gecen gun evde yagli kagitdan kucuk bir kulah yapip cikolatadan telkari kalp yapmayi denedim ve bu isin hicde kolay olmadigini bizzat yesayarak ogrendim (benim kalp telkari degil daha cok hapis gibi oldu:)). Seninde dedigin gibi oldukca emek, tecrube ve sabir istiyor bu isler. Tabi birde cok sevmek lazim ki zaten sevmeden yapilan hic bir iste basari yoktur bence. Seni cok cok tebrik ediyorum harcadigin emek icin, sevgin icin. En onemlisi de bilgini, tecrubeni bizlerle paylastigin icin. Sevgilerimle

beyhan dedi ki...

iyi akşamlar burcu ellerine sağlık .Allah senden razı olsun senin sayende bu güzellikleri görüyoruz.Ben çalışıyorum akşam 19:30 gibi eve varıyom hafta sonuda çalıştığım için böyle kursa gitme gibi bir imkanım yok ama senin sayende bunları öğreniyorum ,yeni evli bir bayan olarak benim beceriksizliğime yardımcı oluyorsun senin tüm tarihlerinle o kadar mutlu oluyorum kii anlatamam .Allah daha çok başarılarını ve el becerilerini arttırsın.İyi akşamlar dilerim

beyhan dedi ki...

iyi akşamlar burcu ellerine sağlık .Allah senden razı olsun senin sayende bu güzellikleri görüyoruz.Ben çalışıyorum akşam 19:30 gibi eve varıyom hafta sonuda çalıştığım için böyle kursa gitme gibi bir imkanım yok ama senin sayende bunları öğreniyorum ,yeni evli bir bayan olarak benim beceriksizliğime yardımcı oluyorsun senin tüm tarihlerinle o kadar mutlu oluyorum kii anlatamam .Allah daha çok başarılarını ve el becerilerini arttırsın.İyi akşamlar dilerim

çağla dedi ki...

burcucum,
çok güsel ve eğlenceli gözüküyor.çikolata kursunda ben de çok eğlenmiştim.ellerine sağlık,sevgilerimle
çağla

pastaci dedi ki...

Dionysian merhaba,
demek çikolata kursu kalabalık oluyor..bizimki 6 kişilik ve bana tam kararında geliyor..demekki çikolataya talep daha fazla :) belkide birinde karşılaşırız gerçekten:)

asli merhaba,
en önemli probleme parmak basmışsın :) bu sorunu çözme araştırmalarım devam ediyor :))

ahu merhaba,
çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :) ama ben kendimi çok yetersiz görüyorum ve ne yapsam beğenmiyorum..eminim sen çok daha güzellerini yapabilirsin..

nezaket merhaba,
yaptığımız işleri sevmeden yaparsak ben asla başarılı olunamayacağına inanıyorum..ben pastacılığı çok seviyorum ama artı emek ve bol deneyimde gerekiyor.deneyimler arttıkcada beceride gelişiyor..eğer öğrendiklerimi ve yapabildiklerimi sizlerle paylaşabiliyorsam ne mutlu bana :)

beyhan merhaba,
Allah hepimizden razı olsun :)
sen yoğun çalıştığın için vakit ayıramıyorsundur fazla haklısın..ben sabahtan-öğlene kadar çalışıyorum, öğleden-akşama kadarda pastacılıkla ilgileniyorum..ama amacım hep pastacılıkla ilgilenmek..bakalım :))
ayrıca güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim :))

çağla merhaba,
gerçekten en çok sevilen kurs çikolata kursu galiba :) bende gitmek istedim şimdi :) teşekkürn ederim çağla..

herkese sevgilerimle..

Zeynep dedi ki...

merhaba burcu.Bizler istanbul dışında yaşayan kişiler için bugüzellikler sadece internet sayfalarında sınırlı kalıyor. Sana bu güzel çalışmalarında başarılar diliyoruz. çikolata hastası bi tip olarak ilk resimde gözüken pastanın tarifini birde yanında çizilen kalp şekillerinin neyi süslemekte kullanıldığını ve nasıl yapıldığını yazarmısın. Çok TEŞEKKÜRLER...Sevgiler.

Zeynep dedi ki...

Birde çikolatalı pastanın kesimi çok düzgün nasıl yapılıyor.Tekrar teşekkürler... Sevgiler.

Neşe dedi ki...

Merhaba Burcu,
Pastaların süper, siteni uzun zamandır büyük bir ilgiyle izliyorum.
Doğumgününde kızıma şöyle yoğun çikolata soslu,franbuazlı, üzeri de şeker hamuruyla kaplı çiçeklerle süslü bir pasta yapmak istiyorum.
Ama henüz hangi tarifi uygulamam doğru olur karar veremedim.
acaba Çikolatalı kek 2 diye verdiğin tarifi ya da ıslak kekini 2 ölçü yapsam olur mu? Üstünü de yine şeker hamuruyla süslerim.
Ya da şu en üst köşedeki resimdeki gibi bir pastanın tarifini yakın zamanda verecek misin?
Teşekkürler...
Neşe

fehime kadıoğlu dedi ki...

Burcu merhaba,
yaklaşık bir aydır seni takip ediyorum ve 4 haftadır,evimizde cumartesi akşamları pasta gecesi ilan edildi...
Sayende herbiri diğerinden daha muhteşem pastalar yapıyorum, kendime şaşar oldum.. Eline,diline sağlık....
fehime

pastaci dedi ki...

Zeynep merhaba,
fotoğraftaki çikolatalı pasta "kara orman pastası" bir hafta önce kara orman yapmıştık ve bir tanesi artmış. şefte onu derin dondurucuda 1 hafta bekletmiş. sonra ders sonuna doğru bize süpriz yapıp onu çıkarttı. üzerine çikolata sosu yapıp kapladık..sonra pastayı dilimleyip kalpli dekor tabaklarına servis yaptık. kalpli dekoru , yağlı kağıttan fotoğrafta görüldüğü gibi rulo yapıp içerisine çikolatayı benmari eritip döktük. ve tabaklara kalpler çizdik. donduktan sonra içersine frambuaz sosu kuyduk..pasta derin dondurucudan çıktığı için çok sertti. 1 saat oda sıcaklığında beklemesine rağmen çok yumuşamamışrı. büyük bir bıçağı devamlı ıslatarak pastayı böyle düzgünce kesebildik.

Neşe merhaba,
benimde kızımın doğumgünü yaklaşıyor ve bende senin dediğin gibi çikolatalı frambuazlı şeker hamuru kaplı bir pasta düşünüyorum..benim daha önce sitede tarifini verdiğim öğretmenler günü pastası var..onun tarifindende yaralanabilirsin. bu fotoğraftaki karaorman pastası..oda çikolatalı vişneli..istersen en yakın zamanda onun tarifini veririm..

fehime merhaba,
inan çok mutlu oldum yazdıklarını okurken..ne mutlu bana ve sana ::)
eminim çok güzel yapıyorsundur sende :)
çok teşekkür ederim..

herkese sevgilerimle..

suzan dedi ki...

Merhaba pastacı.Pastaların bir harika.Tebrikler.Mümkünse resimdeki pastalardan en altta- sağ taraftakinin (sarı renk) tarifini alabilirmiyiz.Çok teşekkürler.

Zeynep dedi ki...

Pastacı merhaba. Geniş cevabından dola teşekkürler.Sitende aradım fakat bulamadım,kara orman pastasının tarifi nerde geçiyor. kısaca yazarsan sevinirim. Çok teşekkürler. Sevgiler...

sena yılmaz dedi ki...

Pastacı merhaba,oğlumun doğum gününde yapmayı düşünüyorum 'kara orman' pastasının tarifini veya yerini yazarmısın. Bu arada sen gerçek bir pastacısın.Başarılar...

Neşe dedi ki...

Tekrar merhaba Burcu,
Hemen cevap verdiğin için teşekkür ederim.Öğretmenler günü pastasını görmüştüm evet, hatta tarifini denemek üzere almıştım.Onda da çikolatalı kek 2 tarifini kullanmıştın kekinde yanılmıyorsam.Deneyeceğim ama sorum şu :)o keki iki ölçek yaparsam eğer herhangi bir handikap oluşur mu ve bütün malzemeleri mi iki katı kullanmam lazım ona karar veremiyorum.
Kararorman pastasının tarifini yayınlamanı da çok isterim. Onu da denemek istiyorum çünkü doğumgünüden önce. Bu arada kızımın doğumgünü Temmuz'da :) Ben pasta konusunda acemi olduğum ve bu seneki pastasını da ben yapmak istediğim için uzun bir çalışma sürecine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. :)

ESRA dedi ki...

Pastacı merhaba, resimde gösterdiğin en alttaki sarı, üzerinde siyah güzel desenlerin bulunduğu pastanın tarifini yazarsan çok seviniriz. Çok teşekkürler ellerine sağlık.

ESRA dedi ki...

Pastacı merhaba, resimde gösterdiğin en alttaki sarı, üzerinde siyah güzel desenlerin bulunduğu pastanın tarifini yazarsan çok seviniriz. Çok teşekkürler ellerine sağlık.

ESRA dedi ki...

Pastacı merhaba, resimde gösterdiğin en alttaki sarı, üzerinde siyah güzel desenlerin bulunduğu pastanın tarifini yazarsan çok seviniriz. Çok teşekkürler ellerine sağlık.

ESRA dedi ki...

Pastacı merhaba, resimde gösterdiğin en alttaki sarı, üzerinde siyah güzel desenlerin bulunduğu pastanın tarifini yazarsan çok seviniriz. Çok teşekkürler ellerine sağlık.

ESRA dedi ki...

Pastacı merhaba, resimde gösterdiğin en alttaki sarı, üzerinde siyah güzel desenlerin bulunduğu pastanın tarifini yazarsan çok seviniriz. Çok teşekkürler ellerine sağlık.

Alev dedi ki...

Merhaba Pastaci

Resimler gercekten bir harika ve orada olup bu harika seylerin nasil yapildigini ogrenmek isterdim :) Sitenin devamli takipcisiyim. Bende bir cikolata delisi olarak seninde cok begenecegine inandigim bir puding tarifini sitemde yayinladim.Prenses Puding, ilgilenirsen sayfamdan ulasabilirsin. Begenecegine inaniyorum.
Sevgiler

pastaci dedi ki...

suzan merhaba,
bahsettiğin pasta fırın cheesecake..tabiiki tarifini veririm ama benim düşüncem yaptıkca blogumda yayınlamak..eğer çok acilse (hemen denemek istiyorsan)mail adresine yollayabilirim..

zeynep merhaba,
kara ormanın tarifi blogumda yok maalesef..ama en yakın zamanda yapıp yayınlamayı istiyorum..ama sana kısaca bahsedeyim ; normal çikolatalı pandispanyamızı hazırlıyoruz. 2-3 gün önceden yapsak daha iyi oluyor..üçe bölüyoruz. ara katlarına normal pasyacı kreması ve krem şanti hazırlıyoruz. ayrıca bir kavanoz vişne kompostosu kullanıyoruz. pandispanyayı kompostonun suyuile ıslatıyoruz. ve her kata pastacı kreması,vişne,krem şanti ve damla çikolata ekliyoruz. en son üzerine bir kat kremşanti sürüp dolaba atıyoruz. yarım saat sonra tekrar çıkarıp bir kat daha krem şanti sürüyoruz. pastanın yanlarını çikolata kırıkları ile süslüyoruz ve üzerinesıkma torbası ile şekiller verip aralarına vişne koyuyoruz (biraz uzun oldu)


sena merhaba,
bir önceki yorumda zeynep için pastanın tarifni kısaca yazdım. en yakın zamanda ise kendim yapıp yayınlamayı istiyorum..soruların olursa memnuniyetle cevaplarım..ayrıca güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :)


Neşe merhaba,
paul tazrı keki malzemesini 2 katına çıkarıp deneyebilirsin..hiçbir sorun olmaz. bu arada karaormanı yukarıdaki cevabımda kısaca anlattım. ben en iyisi bu hafta sonuna yapayımda pazartesi veya salı günü yayınlıyayım :)
Temmuz'a kadar ben sana yardımcı olurum :))

Esra merhaba,
bahsettiğin pasta fırın cheesecake..onunda tarifini pişrince yazacağım..aslında benim limonlu cheesecake tarifime çok benziyor..isterseniz onada bir göz atabilirsiniz. üzerinin süslemesini ise bilmeyenlere anlatırım..hatta fotoğraflı yayınlarım..

Alev merhaba,
hemen bloguna gibip tarifine baktım..harika birşey :) ama ben o tarifi tartın üzerine pişirerek kullanmayı düşünüyorum..bu arada güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :))

herkese sevgilerimle..

ÇİKOLATA dedi ki...

Pastacı bu hafta yoğunsun galiba.)))) istersen bende çok orjinal bir fırın cheese cake tarifi var. Bu akşam yazarım (TABİKİ İZİN VERİRSEN).... Böyle yoğun dönemlerinde istersen sana yardımcı olmak için değişik tarifler yayınlaya bilirim))))))) Resimleride yayınlaya bilsem çok güzel olur aslında. Varmı bir yolu? Nedersin istermisin bu yardımlaşmayı))))) Sana iyi çalışmalar. Kolay gelsin.....

Zeynep dedi ki...

Pastacı merhaba, 'bahar pastası' nın pandispanyasını yapıyorumda, sorum şu;11 yemek kaşığı şeker ve 11 yk. un diyor; acaba bu yemek kaşığı miktarı 'silmemi yoksa normal miktarmı yoksa tepeleme yk.'mı olucak, sonucu çok etkiliyorda.Bilgi yazarsan sevinirim.Bu arada cevabın için çok teşekkürler, 'kara orman pastasının' tarifini sabırsızlıkla bekliyorum. Her şey için çok teşekkürler. Sevgiler..

pastaci dedi ki...

Çikolata merhaba,
gerçekten çok naziksin , çok teşekkür ederim :) evet bu hafta gerçekten çok yoğundum, eşim hastaydı o yüzden yeni tarif ekleyemedim. eğer sen benim e-mail adresime tarifi ve fotoğrafını gönderirsen ben hemen yayınlarım. ve çok memnun olurum :)

Zeynep merhaba,
bahar pastasının pandispanyasında, kaşık ölçüsünü normal kullan, ne silme olsun ne de tepeleme..ben zaten silme veya tepeleme olursa mutlaka belirtiyorum. eğer belirtmemişsem bilki normal konuluyor. bu arada vişne kompostası alıp bu hafta kara orman pastasını yapmayı düşünüyorum. ben teşekkür ederim :)

herkese sevgilerimle..

Zeynep dedi ki...

Cevabın ve ilgin için çok teşekkürler Pastacı.Güzel çalışmalarında başarılar diliyorum.Teşekkürler. Sevgiler...

suzan dedi ki...

Pastacı merhaba,bu yoğun çalışma temponda sana başarılar diliyorum.'Limonlu Cheesecake' ni okudum.Gerçekten çok harika. En kısa zamanda yapmayı düşünüyorum.Eğer 'Fırın Cheesecake' nin süslemesini tarif eder ve fotoğrafınıda yayınlarsan öğrenmiş oluruz. Her şey için çok TEŞEKKÜRLER,SANA PASTACILIKTA BAŞARILAR DİLİYORUZ.SEN GERÇEKTEN Bİ HARİKASIN.

pastaci dedi ki...

suzan merhaba,
öncelikle yazdığın herşey için çok teşekkür ederim :)
cheesecake süsleme methodu aslında çok basit. önce bir adet yağlı kağıttan sıkma torbası hazırlıyorsun. içerisine eritilmiş çikolata aktarıyorsun. cheesecake'in üzerine torbamızı alıp çok büyük bir merkezden dışa doğru geişleyen bir spiral çiziyorsun. sonra eline bir kürdan alıp ortadan dışa doğru bir ileri bir geri çizgiler çiziyorsun.
en kısa zamanda fotoğraflarını çekip yayınlarım..

sevgilerimle..

suzan dedi ki...

Tekrar merhaba Pastacı;bir çok soruyla başını ağrıtıyorum; fakat pasta konusunda yetkili merci olarak seni buluyorum.Ellerine sağlık, ÇOK TEŞEKKÜRLER. Sorum şu ;resimdeki cheesecakenin üstünde sarımsı bir parlaklığın nedeni jölemi yoksa çikolatamı? Cevaplarsan çok sevinirim. İlgin için çok TEŞEKKÜRLER.

pastaci dedi ki...

suzan merhaba,
rica ederim,lütfen başımı ağrıttığını düşünme..
cheesecake'in üzerine sacher'de kullanılan kayısı marmeladını sürdük :) istersen jölede sürebilirsin..

sevgilerimle..

suzan dedi ki...

Tekrar merhaba pastacı 'sacher' nedemek birde senin tarifindeki 'limonlu cheesecake' yi yapıp üzerine direk marmelatımı sürüp üzerine çikolata daireleri çizip süslememi yapıyoruz? Çok takılmış bitip olarak 'pastacıya' son soru bu.(bu konuda tabiki..)Çok teşekkürler. Sevgiler..

pastaci dedi ki...

Suzan merhaba,
bana istediğin kadar soru sorabilirsin, lütfen çekinme..
"sacher" dünyanın en ünlü pastalarından biridir. Ülkesi Viyanadır. Çikolatalı özel bir kekin arasına kayısı marmeladı sürülür ve pastanın üzeri çikolata ganaş ile kaplanır..yakında sacher yapmayıda düşünüyorum..
limonlu cheesecake i fırına atmadan önce üzerine spiral şeklini ver ve ondan sonra pişir. Piştikten sonra ise soğumasını bekle..pastamızın soğuduktan sonra üzerine marmeladımızı sürüyoruz ve buzdolabına atıyoruz.

sevgilerimle..

suzan dedi ki...

Çok teşekkürler Pastacı. Ellerine ve yüreğine sağlık. Birde çikolata ganaş dediğimiz şey; bu hazır satılan çikolata sosumu acaba? Sorumu kısaca cevaplarsan çok sevinirim.. ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.Sevgilerimle.

dilek dedi ki...

bu kadar koşturmanın içinde nefes aldığım tek yer oldu.İnanılmazsın Burcuu

Sevgiler,

pastaci dedi ki...

suzan merhaba,
çikolata ganaş, aynı miktar sıvı krema ile aynı miktar çikolatanın beraber kaynatılmasından meydana gelen sostur. mesela 100 gr kremayı 100 gr çikolata ile kaynatırsan ve soğutursan güzel bir çikolatalı pasta sosun olacaktır.
bu arada rica ederim :)

dilek merhaba,
çok teşekkür ederim, çok naziksin :)

sevgilerimle..

ihsan KOLUKISA dedi ki...

merhaba ben sitenizi tesadüfen keşfettim. mail adresimize değişik yaşpasta resimleri ve tarifleri gönderirseniz çok memnun oluruz. şimdiden çok teşekkürler. ihsankolukisa@mynet.com...

ihsan KOLUKISA dedi ki...

merhaba ben sitenizi tesadüfen keşfettim. mail adresimize değişik yaşpasta resimleri ve tarifleri gönderirseniz çok memnun oluruz. şimdiden çok teşekkürler. ihsankolukisa@mynet.com...

pastaci dedi ki...

İhsan bey merhaba,
nerdeyse çektiğim bütün fotoğraflar ve tariflerim sitemde yer alıyor..yenilerinide yaptıkca yayınlıyorum..siteden istediğiniz tarifi ve fotoğrafı kullanabilirsiniz..

sibel dedi ki...

ben pastacı olmak istiyorum .iyi bir kursa gidip sonra çalışmak istiyorum bana yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.teşekkürler

pastacı dedi ki...

sibel merhaba,
Zanussi mutfak sanatları atölyesinin yeni bir 3 aylık "pastacılık ve ekmekçilik" meslek kursu açıldı..oradan mezun olanlara iş ve staj imkanıda sağlanıyormuş..
zmsa.com adresinden bir oku istersen..
eğer pahalı bulursan , birde belediyelerin açtıkları halk eğitim merkezlerinin bazılarında "pastacılık" bölümü oluyor. ben en son feneryolundaki ile görüşmüştüm. hatta o kurslar ücretsiz oluyor..istersen bir araştır..

sevgilerimle

çiçek sekban dedi ki...

ben bir pasta kursuna gtmek istiyorum bildiğiniz bir tane var mı İstanbulda?

ekin dedi ki...

ben ankarada cebeci kız meslek lisesinde son sınıf ögrencisiyim ağırlama gıda bolümünde okuyorum nete dolaşırken bu siteye geldım çok beyendin çok güzel olmus iii günler herkeze.

nurhilal dedi ki...

merhaba burcu abla !gerçekten çok güzeldi.biz ailece çok severiz.ama şu savolardi yi anlayamadım.ellerine sağlık

muhittin dedi ki...

hadiii ya bunu nezaman yazdin :)

muhittin özbasi dedi ki...

:)

fatoş dedi ki...

merhaba site ve pastalar çok güzel.izmirdede böyle kurslar açılsın,varsada herkeze duyurulsun lütfen.bu siteyi yeni buldum,harika tebrikler.bu isteğim duyulsun lütfen.