Bu ay benden iki tane evlilik yıldönümü pastası göreceksiniz. Biri çok sevdiğim bir arkadaşım için biri de ben ve eşim için..Bu pasta ise sevdiğim arkadaşım ,çok güzel takılar yapan Filiz içindi. Filize eşiyle ve kızları ile birlikte ömür boyu mutluluklar diliyorum..Umarım birbirinizden hiç ayrılmadan mutlu ve huzurlu bir hayat geçirirsiniz :)
Bu arada pastanın yapımına geçmek istiyorum. Daha önce yaptığım "Seni Seviyorum Pastası"na yapımı biraz benziyor. Seni seviyorum pastası muzlu-çikolatalı idi ,bu pasta ise böğürtlenli-çikolatalı. Birde kreması farklı ve büskuvi hiç kullanmadım.
Gerekli malzemeler ;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 3/4 su bardağı toz kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için ;
- 3,5 su bardağı sıvı krema (ben "rama" marka metrodan satın aldığım kremayı kullanıyorum)
- 3 paket kare bitter çikolata (240 gram)
Diğer malzemeler ;
- 200 gr taze böğürtlen
- yarım su bardağı damla çikolata
- pastanın yanlarını süslemek için bitter çikolata (yaklaşık 200-240 gram)
- kurutulmuş küçük güller
- kalpli stencil (ortasındaki kalp şeklini vermek için)
- az toz kakao (stencilin üzerine serpmek için)
Öncelikle pandispanyamızı pişirelim. Ben 18 cm'lik kalp şeklinde bir kalıp kullandım. Siz yuvarlak en küçük kalıbınızı kullanabilirsiniz. Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Şeker ve yumurtayı renkleri beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım. Tereyağımızı bu arada eritelim ve ılınmaya bırakalım. Yumurtalı karışımın içerisine yağ hariç diğer tüm malzemeyi eleyerek ekleyelim. Tekrar çırpalım. En son erimiş yağımızı ekleyip yapladığımız kalıbımıza boşaltalım. Ve pişmek üzere fırınımıza sürelim. Piştikten sonra keki soğumaya bırakalım.
Pandispanyamız soğurken biz kremamızı hazırlayalım. Çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Sıvı kremamızı mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım ve koyulaşmasını sağlayalım. Koyulaştıktan sonra içerisine benmari usülü erittiğimiz çikolatalarımızı ekleyelim ve iyice koyulaşana kadar tekrar çırpalım. Kıvamımız koyulaştıktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletelim.
Soğumuş pandispanyamızı ortasından ikiye bölelim. Arasına kremamızdan bir miktar sürelim. Üzerine damla çikolatalarımızı serpiştirelim. Ve böğürtlenlerimizi bolca arasına dizelim. Üzerini pandispanyamızın diğer yarısı ile kapatalım. Kalan kremayı pastamızın heryerine eşit miktarda sürelim.
2oo gr bitter çikolatayı benmari usülü eritip şekilli pasta streç filmlerinin üzerine döküp soğutursak, pastanın yanlarını süslediğim çikolatalardan elde edebiliriz. Bu malzemeyi eminönünden satın alabilirisiniz. Pastanın üzerinde gülleride birçok baharatcıda bulabilirsiniz. Stencili ise daha öncede bahsettiğim gibi, bağdat caddesi erenköyeki beyazmutfaktan satın aldım.
Pastanın süslemesini verdiğim öneriler doğrultusunda istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun :)