
Bu pastayı iki kişi için yaptım. Biri İstanbulda biri ise Mersinde..İstanbuldaki arkadaşım takı yorum blogunun sahibesi
Filizdi,dün gece eşi Mustafa ve ofis arkadaşı Onura süpriz yaparak bu pastayı yediler. Diğer arkadaşım ise Mersinde ve onun bugün doğum günü. En azından görüntüsünü ona armağan ediyorum ve buradan elimden geldiğince doğum gününü kutluyorum ;
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANDANEsas pastayı yiyen Mustafa ve Onur Beylerin yaşgünlerini tüm kalbimle kutluyorum :) Umarım tadını beğenmişinizdir...Candan ise blogtan arkadaşım. Ve yorumları ile hepimiz aslında yakından tanıyoruz..
Candancım yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun..Ömür boyu tüm sevdiklerin ile mutluluklar dilerim..
Güzel yüzünden gülücüklerin hiç eksik olmasın :)))
Doğum günlerini gerçekten çok seviyorum ve çokta değer veriyorum. En çokta anneler için çocuklarının doğum günleri önemli olsa gerek..
Pastanın tarifinide geçerek, belki sizlerde sevdikleriniz için güzel bir doğum günü pastası yapmak isterseniz, diye başlıyorum ;
Gerekli malzemelerPandispanya için ;
- 5 yumurta
- 11 yemek kaşığı un
- 11 yemek kaşığı tozşeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İçi için ;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket eti kakaolu büskuvi
- 1 kare paket bitter çikolata(80 gr)
- 2 adet muz
Islatmak için ;
- hindistan cevizi suyu konservesi (yarısı)
Üzeri için ;
- 3 paket kremşanti
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket damla çikolata
- kırmızı süsleme tozşekeri
Öncelikle pandispanyamızı pişirerek pastamızı yapmaya başlıyoruz. Fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Şeker ile yumurtaları mikser ile renkleri beyazlaşana kadar iyice çırpalım. Vanilyamızı ekleyip tekrar çırpalım. Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve yumurtalı karışımımıza ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. 26 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbının altına pişirme kağıdı yerleştirip karışımımızı boşaltalım. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişirelim.
Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım. Bizde bu arada pastanın içini hazırlayalım. 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpalım. Büskuvileri ve çikolatayı rondodan geçirelim ve un haline getirelim. İstersek çikolataları biraz iri bırakabiliriz. Kremşanti ile çikolatalı karışımı birbirine katıp karıştıralım ve buzdolabına sırası gelene kadar kaldıralım.
Soğuyan pandispanyamızı ortadan ikiye bölelim. Ben bu aşamadan sonra pasta standımın üzerinde çalışıyorum. Sizlerde yüksek bir şeyin üzerinde çalışab
lirsiniz. Pasta standımızın üzerine karton altlığımızı yerleştirelim. Ve pandispanyanın ilk katını üzerine koyalım. Konserve hindistan cevizi suyumuzu açıp bir miktarı ile kekin her yerini iyice ıslatalım. Buzdolabından iç kremamızı çıkartalım.Muzlarımızı dilimleyelim. Pandispanyamının üzerine önce kremanın hepsini güzelce döküp yayalım. Kremanın üzerinede muzlarımızı dizelim. Pandipanyanın ikinci katını üzerine kapatalım. Ve bu katıda iyice hindistan cevizi suyu ile ıslatalım.
Pastamızın dışı için, 3 paket kremşantimizi 2,5 su bardağı süt ile çırpalım. Bir miktarının sıkma torbasının içerisine ayırıp (süsleme için) kalanının hepsini pastanın heryerine eşit miktarda spatula ile yayalım. En üzerini spatula ile dümdüz yapalım. Pastanın yanlarını damla çikolata ile süsleyelim. Bunun için,daha önceden anlattığım gibi, bir karış eninde kesilmiş dikdörtgen bir pişirme kağıdından yardım alalım. Kağıdın üzerine çikolatayı koyup pastanın yanlarına düzgünce yapıştıralım. Bu işlemi çok dikkatli ve temiz yapmamız gerekmektedir. Pastanın tüm çevresini damla çikolata ile kapladıktan sonra buzdolabında 10 dakika soğumaya koyalım.
On dakika sonra pastamızı buzdolabından çıkartalım. Ben "happy brithday" yazılı hazır şablonumu kullanarak pastanın ortasına yazı yazdım. Yazıyıda yine beyazmutfaktan satın aldığım kırmızı süsleme şekerini kullanarak yazdım. Sizde çikolata eritip yine sıkma torbasını kullanarak "mutlu yıllar" yazabilirsiniz. Pastanın yanlarını resimde görüldüğü gibi ya da kendi arzunuza göre sıkma torbasını kullanarak kremşantimizi sıkalım.
Ve pastamızı 1 gece buzdolabında bekletelim. Evetttt pastamız hazır..Umarım pastamızınn tadını severek tüm sevdiklerinizle paylaşarak yersiniz..
Hepimize afiyet olsun ...