Bugün iyileşir iyileşmez anneme gittim ve ona Perşembe günü için yapmayı söz verdiğim pastayı yaptım. Okula götürecek olduğu için ve bir çok Öğretmenin yiyeceğini bildiğim için tam iyileşmeyi bekleyemedim :) Bana "iyileş öyle yaparsın" demelerine rağmen annem eve varmadan gittim ve o yokken pastayı yaptım. Fotoğrafıda annemin evinde gece çektiğim için çok güzel çıkmadı. Ama sizlerle paylaşamadan geçemedim :) Biliyorum çok güzel yapamadım ama umarım tadını yarın beğenirler..
Devamı- Daha haber alamadım beğendilermi beğenmedilermi..İnsan ister istemez heyecanlanıyor tabii ki..
En iyisi pastanın tarifini sizlerle paylaşarak bu heyacanımı biraz olsun yenmek olacak..
Gerekli Malzemeler ;
- 5 yumurta
- 12 yemek kaşığı un
- 13 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya & 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 3,5 su bardağı sıvı krema (ben rama marka kullanıyorum)
- 4 kare paket bitter çikolata (320 gr)
- 2 adet kivi
- 2 adet muz
- 1 su bardağı süt
- üzerini süslemek için şeker hamuru
Önelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıpta pandispanyamızı pişirelim. Yumurta ve şekeri mikser ile derin bir kapta iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Unu,kabartma tozunu ve nescafeyi eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. Homojen bir karışım elde edinceye kadar hepsini iyice mikser ile çırpalım. Kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika kek kabarana kadar pişirelim.
Pandispanyamız pişerken bizden kremamızı hazırlayalım. Bu kremayı hem pastanın ortası için hem de dışını kaplamak için kullanacağız. Öncelikle çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Kremamızı gerin bir kapta 5-6 dakika iyice çırpalım. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım. Kremamız sertleşince buzdolabına kaldıralım.
Pişen pandispanyamızı tezgahta 15-20 dakika ılınması için bekletelim. Ilındıktan sonra ortadan ikiye bölelim. Her iki tarafınıda 1 bardak sütümüzle ıslatalım. Kekin orta katına buzdolabından çıkardığımız kremamızdan bir miktar sürelim. Bu miktar 7-8 çorba kaşığı kadar olmalıdır. Kremanın üzerine önce muzlarımızı ,muzların üzerinede kivilerimizi dizelim. Kekimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Ve kalan tüm kremayı pastanın etrafına sürelim. Spatula ile her yerini düzgünleştirelim. Pastanın yanlarını ben tırtıklı bir spatula ile düz çizgiler çizdim. Siz bu şekli çatallada verebilirsiniz.
Pastamızın üzerini şeker hamurundan güller ile ve yanlarınıda şeker hamurundan küçük toplar ile süsledim. Gül yapımını buradan görebilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun..