Çarşamba, Kasım 16, 2005

ÇİKOLATALI MUZLU&KİVİLİ PASTA
































Bugün iyileşir iyileşmez anneme gittim ve ona Perşembe günü için yapmayı söz verdiğim pastayı yaptım. Okula götürecek olduğu için ve bir çok Öğretmenin yiyeceğini bildiğim için tam iyileşmeyi bekleyemedim :) Bana "iyileş öyle yaparsın" demelerine rağmen annem eve varmadan gittim ve o yokken pastayı yaptım. Fotoğrafıda annemin evinde gece çektiğim için çok güzel çıkmadı. Ama sizlerle paylaşamadan geçemedim :) Biliyorum çok güzel yapamadım ama umarım tadını yarın beğenirler..

Devamı- Daha haber alamadım beğendilermi beğenmedilermi..İnsan ister istemez heyecanlanıyor tabii ki..
En iyisi pastanın tarifini sizlerle paylaşarak bu heyacanımı biraz olsun yenmek olacak..

Gerekli Malzemeler ;

  • 5 yumurta
  • 12 yemek kaşığı un
  • 13 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya & 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 3,5 su bardağı sıvı krema (ben rama marka kullanıyorum)
  • 4 kare paket bitter çikolata (320 gr)
  • 2 adet kivi
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı süt
  • üzerini süslemek için şeker hamuru

Önelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıpta pandispanyamızı pişirelim. Yumurta ve şekeri mikser ile derin bir kapta iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Unu,kabartma tozunu ve nescafeyi eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. Homojen bir karışım elde edinceye kadar hepsini iyice mikser ile çırpalım. Kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika kek kabarana kadar pişirelim.

Pandispanyamız pişerken bizden kremamızı hazırlayalım. Bu kremayı hem pastanın ortası için hem de dışını kaplamak için kullanacağız. Öncelikle çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Kremamızı gerin bir kapta 5-6 dakika iyice çırpalım. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım. Kremamız sertleşince buzdolabına kaldıralım.

Pişen pandispanyamızı tezgahta 15-20 dakika ılınması için bekletelim. Ilındıktan sonra ortadan ikiye bölelim. Her iki tarafınıda 1 bardak sütümüzle ıslatalım. Kekin orta katına buzdolabından çıkardığımız kremamızdan bir miktar sürelim. Bu miktar 7-8 çorba kaşığı kadar olmalıdır. Kremanın üzerine önce muzlarımızı ,muzların üzerinede kivilerimizi dizelim. Kekimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Ve kalan tüm kremayı pastanın etrafına sürelim. Spatula ile her yerini düzgünleştirelim. Pastanın yanlarını ben tırtıklı bir spatula ile düz çizgiler çizdim. Siz bu şekli çatallada verebilirsiniz.

Pastamızın üzerini şeker hamurundan güller ile ve yanlarınıda şeker hamurundan küçük toplar ile süsledim. Gül yapımını buradan görebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Salı, Kasım 15, 2005

ÇİKOLATALI HURMALI PASTA
































Çok katılmak istediğim Hurma-YE gününe dün bu pastayı yapmıştım. Ama dün gece ki rahatsızlığımdan dolayı daha yeni uyanabildim ve sanırım günü kaçırdım. Şu an da çok halim olmadığı için sadace resmini yayınlamak istedim. Sanırım yarın tarifimide eklerim.

Devamı- Evet, bugün çok daha iyiyim. Bu eşimin ve sizlerden ve sevdiklerimden gelen güzel dilekler sayesinde :) Herkese tekrar çok teşekkür ederim..

Yemek Zevk'inin ev sahibesi Melda bu ay ki yemek etkinliğinde "Hurma"yı bizim için seçmişti.Ben hurmayı aslında tek başına yemesini çok seviyorum. Pek tatlıların veya yemeklerin içerisinde çok hoşuma gitmiyor. Ama bugün yapılan enfes tatları gördüm ve fikrimi yavaş yavaş değiştirmeye başladım sanırım..Özellikle Zinnur'un yaptığı kekler enfes gözüküyordu..Sonra saymakla bitmez ki..Sibelin,Dileğin,Tuhfenin,Devlatşahın,Haticelerin...Bütün blogların yaptıkları ve katılımcıların tarifleri muhteşemdi..ne diyebilirim ki..herkesin ellerine sağlık :)Yiyen şanslı kişilere ise afiyetler olsun :))

Gelelim kendime..Neyse ki hastalanmadan bir gün önce pastamı yapıp fotoğraflarını çekmişim. Sanki hastalanacağımı hissedecekmiş gibi. Ama bu seferde tembellik edip yazısını hazırlamamıştım. Bu yüzden de zamanında yayınlayamadım. Hastalandığım gece yazıyı yazarım diyordum..Geç oluyor ama şimdi tarifimi paylaşmak istiyorum. Tarif,kendime ait. Oturup düşündüm, çizdim vb. sonunda böyle bir pastanın hurma ile güzel olabileceğini düşündüm. Dün tadamadım pastadan çünkü bütün gün hiçbir şey yiyemedim. Ama bugün biraz tadabildim ve beğendim :)Umarım sizlerde beğenirsiniz..

Gerekli malzemeler ;
  • yarım su bardağı un
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 80 gr bitter çikolata (1 kare paket)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 100 gr tereyağı
  • 350 gr hurma (marketlerde satılan paketlerden bir tane)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • yarım çay bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • 1 küçük paket krema
  • yarım çay bardağı tozşeker
  • 6 çorba kaşığı çikolatalı veya vanilyalı dondurma
  • 1 paket krema sertleştiricisi

Öncelikle pastamızın alt tabanını oluşturan kekimizi hazırlayalım. Fırnımızı 180 dereceye getirip ısıtalım. Tereyağını orta boy bir cezveye alıp eritelim. Eridikten sonra çikolatayı tereyağının içerisine kırıp ikisini iyice eritip karıştıralım ve bir kenara ayıralım. Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. Unu ve kabartma tozunu karışımımıza ekleyelim. Mikser ile 5 dakika çırpalım. Daha sonra tereyağı&çikolatayı içerisine ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar iyice çırpalım. 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbın her tarafını alümunyum folyo veya pişirme kağıdı ile sarıp karışımımızı boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika pişirip çıkartalım.Kekin üzeri kıtır duracak ama içi tam pişmemiş olacak, telaşlanmayın.

Hurmalarımızı güzelce ayıklayıp küçük boy bir tencereye koyalım. Üzerine 1 su bardağı şekerimizi ve suyumuzu ilave edip ağır ateşte kaynatalım. 2-3 dakika kaynattıktan sonra limonumuzu sıkalım. Biraz daha kaynatıp ocaktan alalım. Patates ezici ile veya onun işlevini gören benzer bir aletle hurmaları sıcakken iyice ezelim. Ve ılınmaya bırakalım.

1 küçük paket kremamızı yarım çay bardağı şeker ile yaklaşık 10 dakika çırpalım. İçerisine krema sertleştiricisini ekleyip tekrar 2 dakika daha çırpalım. İçerisine ılınmış hurmalarımızı ekleyip iyice karışana kadar çırpalım. Ve en son dondurmamızı ekleyip 2 dakika daha çırpalım.

Ilınmış kekin üzerine karışımımızı ekleyelim ve buzdolabına kaldıralım. En az 1 gece buzdolabında bekletelim. Sabah veya 6-7 saat sonra kalıbımızdan çıkarım. Etrafındaki kağıtları güzelce temizleyelim ve servis tabağımıza aktaralım. Üzerini 5-6 hurma tanesi ile süsleyelim.

Hepimize afiyet olsun..

Pazartesi, Kasım 14, 2005

NE KADAR SANALIZ ?


Sevgili Arkadaşım Wendy, benim ne kadar sanal olduğumu merak etmiş..Yine bloggerların birbirlerini daha iyi tanımaları amacını kapsayan ve benimde hoşuma giden mimlerde birisi.Ben cevaplamadan önce açık açık kendimi çok sanal bulduğumu itiraf etmeliyim. Çünkü, işimin büyük bir bölümünü bilgisayardan ve internetten yapıyorum,alışverişlerimin bazılarını internetten yapıyorum,bankacılık işlemlerimi internetten yapıyorum, çoğu iletişimimi internetten yapıyorum, uzaktaki arkadaşlarımla internetten konuşuyorum vb. liste benim için uzuyor..Şimdi gelelim sorulara,

1-Günde kaç saat internetteyim?
Sınırlı bir saat veremiyorum..Evdeki veya ofisteki bilgisayarımız devamlı açık..ADSL var ,o yüzden internette devamlı açık..Gidip gelip bakarım.

2-Herhangi bir mesajlaşma yazılımı kullanıyormuyum?
Evet. MSN Mesenger.

3-Kaç tane mail adresim var?
3 tane.Blog mailim, kişisel mailim ve iş maili.

4-Benimle bütünleşen bir nick namemim varmı?
pek yok ama ben "pastacı"yı çok seviyorum :) (her ne kadar gerçek bir pastacı olmasamda)

5-İnternet ortamında tanışıp gerçek yaşamımda pekişen arkadaşlıklarım var mı?
Evet var.

6-İnternet üzerinden alışveriş yapıyormuyum?
Evet yapıyorum. Daha çok kitap alıyorum.

7- Lütfen şu cümleciği iki saniye düşünüp aklınıza ilk gelen cümleciği yazınız;
"ya internet olmasaydı"....
Bilemiyorum. O zaman başka şeyler olurdu sanırım..ama istemezdim olmamasını :) Çünkü ben gerçekten bilgisayarı ve interneti çok seviyorum..

Ben eğer arzu ederlerse Başak, Zinnur ve Burcukuşu'nu merak ediyorum.

Cumartesi, Kasım 12, 2005

LİMONLU CHEESECAKE ( NEW YORKER TARZI)






































Lezzetin İzinde blogunun bana göre ve birçok kişiye göre çok başarılı yazarı olan Başak, birkaç gün önce yayınladığım "Ahududu Soslu Cheese Tart"ın yorumlarında benden limonlu cheesecake yapımını sormuştu. Ben ve eşim limonlu cheesecake'i gerçekten çok seviyoruz. Ben çok sık yapmasam da yaparsam New Yorker tarzı yapıyorum. Yani fırınlıyorum ve içi hafif yumuşak kalıyor. Bazı kişiler ise fırınlanmış ve biraz daha sert cheesecake'lerden hoşlanıyorlar. Başak bana Kantin'nin cheesecake'ini sevdiğini söyledi. Ama ben hiç orada yemediğim için resimlerinden New York tarzına benzettim ve hem kendi sevdiğimiz için New York tarzı yaptım Başak umarım istediğin gibi bir cheesecake olmuştur. Eğer olmazsa başka formüllerde deneriz :)

Gerekli Malzemeler ;

  • 1,5 paket eti burçak
  • 100 gr tereyağı
  • 3 paket krem peynir (mümkünse trakya çiftliği)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 limon suyu ve rendesi



Eğer tabanını tart tabanı gibi yapmak isterseniz bu tariften yararlanabilirsiniz.
Öncelikle fırınımızı 200 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini alümunyum folyo ile saralım. Bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını eritelim ve bisküviler ile iyice karıştıralım. Kalıbımızın altına bastırarak yayıp buzdolabında dinlendirelim.
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. Vanilyayı katıp tekrar çırpalım. Unun ekleyip tekrar çırpalım. Peynirler hariç diğer malzemeleri de katıp çırpalım. En son peynirleri ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Buzdolabından kalıbımızı çıkaralım. Limonlu karışımımızı bisküvilerin üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tezgahta ılınmasını bekleyelim. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Ne kadar buzdolabında beklerse lezzeti o kadar oturur.
Servis ederken 1 dilim limon ile süsleyebilir, arzu ederseniz çikolata sos yanında sunabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Perşembe, Kasım 10, 2005

ÇİKOLATALI SPİRAL KURABİYE ( CHOCOLATE TUILES)































İşte bayramda yaptığım ve çok sevdiğim bir lezzet..Tarifini "Crazy for chocolate" kitabından aldığım ve yapımını çok zevkli bulduğum bir kurabiye tarifi.. Aslında tam kurabiye sayılmaz,biraz daha farklı bir lezzet, orjinal adı "tuiles". Tuiles'i tarçınlıda,beyaz çikolatalıda yapıyorlar. En kısa zamanda tarçınlı denemek istiyorum. Orjinal tuiles'ler daha kıvrık oluyor. Fırından hemen çıktıktan sonra merdana ile yuvarlak ve kıvrık bir şekil verilmesi gerekiyor. Ama ben 2-3 dakika fazla pişirdiğim için kıvırırken ilki kırıldı. Bende kıvırmamaya kara verdim :) Eğer sizlerde denemek isterseniz, lütfen fazla pişirmeyin ve kıvırırken kırılmamasına dikkat edin.

Gerekli malzemeler ;
  • 1 yumurta beyazı
  • 1/4 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 30 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 80 gr eritilmiş bitter çikolata (1 kare paket)

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtalım. 1 adet fırın tepsisine göre pişirme kağıdı keselim. Ve üzerine 10 cm'lik yuvarlak bir şekille (kavanoz kapağı gibi) daireler çizelim.



Yumurta beyazını,şekeri,unu,eritilmiş yağı ve vanilyayı derin bir kaba koyup mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Ve karışımımızı bir kenara koyalım. Eritilmiş çikolatayı bir kağıt sıkma torbasına koyup en ince uç ile çizdiğimiz dairelerin içlerine spiraller çizelim. Biraz donmalarını bekleyelim. Çikolatalar donduktan sonra 1 tatlı kaşığı kadar hazırladığımız karışımdan alıp spirallerin üzerine yayalım.
Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımıza hazırladığımız tepsimizi atalım ve yaklaşık 4-6 dakika üzerileri hafif kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra hemen fırından çıkarıp, soğumalarını beklemeden merdane yardımıyla kurabiyeleri kıvıralım. Yani, kurabiyeyi sıcakken alıp merdanenin üzerine bastırın ve şekline eğim verip servis tabağına aktarın.

Hepimize afiyet olsun..

Çarşamba, Kasım 09, 2005

AHUDUDU SOSLU CHEESE TART






































Hem tartları hem de cheesecakeleri çok seviyorum. Özellikle tartların kremalarına labne peyniri veya krem peynir katmayı da çok seviyorum. En son değişik ne yapabilirim diye düşünürken meyveli&peynirli bir şey yapmak istedim. Cheesecakelerin biskuvisini çok sevmediğim için tart hamurunu kullanarak peynirli ve meyveli bir tatlı yapmaya karar verdim. Ve sonucunda bu tart ortaya çıktı :) Dün gece tatma şansım oldu ve çikolatalı bir tatlıdan sonra en çok sevebileceğim tatlı tadı olabileceğine karar verdim :) Ahududu sosu ile peynir tadı çok yakışıyor. Ve bu uyuma bir tart hamurunun güzel ve kıtır tadı kavuşunca ortaya hem hafif hem de çok lezzetli bir tat çıkıyor. Çayın yanında güzel bir sohbetle ne kadar da yakışır..

Malzemeler ;

Tart hamuru için :


  • 1,5 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı karbonat

Kreması için ;

  • 250 gr süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • az vanilya
  • 1 paket labne peyniri (mümkünse trakya çiftliği)

Ahududu sosu için ;

  • 300 gr dondurulmuş ahududu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • yarım yeşil limon suyu veya 1/4 sarı limon suyu

Öncelikle ahududu sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Limon suyu hariç tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim. Ve 5 dakika daha kaynatalım. Altını kapatıp biraz ılınmasını bekleyelim. Bu arada tart hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Ahududu sosu biraz ılındıktan sonra bir kaba sosu süzelim. Ve süzülen ahududulu taneleri tartımızın üzerine dökmek için ayıralım. Kalan suyu çok lezzetli oluyor ve bunu hep Yağmur içiyor :)

Tart hamurumuzu hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım. Tart hamuru için gerekli malzemeleri en az yarım saat önce tezgaha çıkararak sıcaklıklarının oda ısısına gelmesini sağlayalım. Daha sonra yoğurma kabımıza tüm malzemeyi ekleyelim. Tereyağını küp küp doğrayarak, unu da eleyerek ekleyelim. Tüm malzemeyi elimizle yavaş yavaş yedirerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edince hamurumuzu streç film ile sarıp 20 dakika buzdolabında bekletelim. 20 dakika sonra hamurumuzu buzdolabından çıkarıp tart kalıbımızı yağlayalım. Ve hamurumuzu yağlanmış tart kalıbımıza elimizle yayalım. İsterseniz hamuru oklava ile açıp tart kalıbına yerleştirebilirsiniz ama ben hep elimle yayarım ve daha iyi sonuç alırım. Hamurumuzu yaydıktan sonra bir tatlı çatalı ile hamurun birkaç yerine çatalı yumuşak bastırarak birkaç delik açalım. Ve tartımızı önceden 180 derece ısıttığımız fırınımıza atalım ve yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğutmak için tezgahta bekletelim.

Kremamız için labne peyniri hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye koyup, ateşe almadan önce iyice karıştıralım. Ve ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirelim. Çabuk pişer ve katılaşır, lütfen pişirirken dikkat edelim. Kremamız piştikten sonra 1 paket labne peynirimizi kremaya katıp mikser ile iyice çırpalım. Kremamızı sırası gelene kadar tezgahta bekletelim.

Tart hamurumuzu ters çevirerek servis tabağımıza yerleştirelim. Üzerine peynirli kremamızı düzgünce sürelim ve en üzerini de ahududu sosumuzu dökelim. Buzdolabında en az yarım saat bekletmeniz yeterlidir.

Servis yaparken üzerine biraz tarçın serpiştirmeniz daha da hoş kokulu ve lezzetli yapacaktır.

Hepimize afiyet olsun :)

Pazartesi, Kasım 07, 2005

ÇİKOLATALI SICAK KEK
































İşte benim en sevdiğim tatlı ! Ne zaman dışarıda bir yemek yesek veya tatlı yemeğe gitsek ,en önce bu keki arar gözlerim. Bazı yerlerde "volcano", bazı yerlerde "şelale" dedikleri, hani 20 dakika bekleme süresi olan ve sıcak servis edilen, ortasından sıcak sulu çikolata akan o muhteşem tatlı :)) Genel adıyla "çikolatalı sıcak kek"..
Bu kek hazırlanıp, küçük tek kişilik kalıplara dökülür ve buzdolabında pişirilmeden muhafaza edilir. Yenmek istenildiğinde pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Bana sufleyi hatırlatsa da, servis yapılırken farklı sunulur. Kalıbından ters çevrilir.
Bu tatlıyı hiç yemeyenler varsa , tadınca çok seveceklerine ve hep yapmak isteyeceklerine eminim. Zaten çikolataya kim kolay kolay "hayır" diyebilir ki..

Gerekli malzemeler ;


  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr çikolata (ben 100 gr sütlü,100 gr bitter kullandım)



Öncelikle tereyağımızı geniş bir cezvede eritelim. Eridikten sonra içerisine çikolatalarımızı kıralım ve her iki malzemenin de karıştırarak iyice erimelerini sağlayalım. Daha sonra erimiş yağı ve çikolatayı bir kenara koyup ılıtalım.

Bu arada yumurtaları ve şekeri derin kaba koyup mikser ile çırpalım. 2-3 dakika çırptıktan sonra unu teker teker ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımımızı ilave edelim. Ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dakika daha çırpalım.
Daha resimde de görüldüğü gibi tek kişilik kalıplara karışımımızı boşaltalım. Resimdeki kalıplarda 5 adet sıcak kek elde ettim. Kalıplara karışımı boşaltmadan önce ,kalıpları mutlaka sıvı yağ ile yağlayıp biraz kakao serpiştirmeliyiz. Yoksa piştikten sonra kalıptan keki çıkaramayız.

Kalıplara aktardığımız karışımları buzdolabında muhafaza edelim. Pişirmek istediğimiz zaman fırını 200 dereceye getirip ısıtalım. Fırın ısındıktan sonra kalıplarımızı fırına koyalım ve saat tutup tam 17 dakika pişirelim. Eğer 17 dakikayı geçerseniz kekin içi sıvı kalmaz ve tatlı özelliğini kaybeder. 17 dakika pişirdikten sonra fırından tezgaha çıkarın ve en az 6-7 dakika soğumasını bekleyin. Kekin yanlarını dikkatlice spatula ile açın ve keki bir tabağa ters çevirin. Dikkatlice kalıptan fazla parçalamadan çıkarmaya çalışalım.
Servis yaparken isteğe göre yanına bir top sade dondurma ve krema ilave edebilirsiniz. Nane yaprağı ile de dekore edebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Cuma, Kasım 04, 2005

BAYRAM DEVAM EDERKEN..



Bu bayram gerçekten çok çalıştım :) Bir kalbura bastı, bir el açımı baklava,çikolata çeşitleri, kurabiye çeşitleri ve en son Ebrunun doğum yapan ablası sevgili Emel abla için yaptığım pasta..Hepsini çok zevk alarak ve severek yaptım..Özellikle arife sabahı yaptığım baklava ,bana gerçekten çok zevkli geldi. Daha önce hiç baklava yapmamıştım. Eşim ev baklavasını çok sever, onu mutlu etmek için baklavaya giriştim. Ama iyi ki de yapmışım, hamur açmaktan inanılmaz zevk aldığımı anladım :) En çokta bayram yemeğinden sonra eşimin baklavayı tatması ve "bunu hep yap demesi" beni çok mutlu etti :) Tarifi Yemek Günlüğümün sahibesi sevgili Emelden aldım.Teşekkür ederim Emel :)
Kalbura bastıyı, çikolatayı ve kurabiyeyi gördünüz. Kurabiyenin tarifini önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. Gelelim pastaya..Ebrunun ablası Emel abla arife sabahı 3.çocuğunu dünyaya getirdi. Nur topu gibi, inanılmaz güzel bir kız bebekleri oldu..Allah nazar değdirmesin, tüm ailesiyle sevgiyle büyüsün inşallah..Tam bir küçük melek :) daha adını bile koymadılar..Ancak fırsatımız oldu ve Annemle bugün hastaneye ziyaretlerine gidebildik. Ben hem Ramazan bayramı olduğu için hem de Emel abla pastaları çok sevdiğim için "çikolatalı kedi dili pastası" yapıp götürdüm. Görünce çok sevindi hatta pasta ile resim bile çektirdi :) sonrada hep birlikte afiyetle yedik..Tabi Yağmur hep uyudu ve bebeği göremedi..
Bayramlar çok zevkli ve güzel geçiyor..Umarım sizlerde sevdiklerinizle birlikte güzel ve huzurlu bir bayram geçiriyorsunuzdur..

Herkese sevgiler..

MERHABA'NIN EL YAPIMI ÇİKOLATALARI..


Bu güzel çikolatalar Şişli'de yeni açılan Cevahir Alışveriş Merkezindeki Merhaba isimli pastacıda satılıyor.Eğer sevdiklerinize değişik ,el yapımı ve kaliteli bir hediye götürmek istiyorsanız, ben tavsiye ederim..Ayrıca sipariş üzerine çok güzel ve özel pastalarda hazırlıyorlar..Bilginize..