Muffinlerin görünüşlerini ve tek porsiyon olmalarını gerçekten çok seviyorum. Bir fincan kahvenin veya çayın yanına o kadar çok yakışıyorlar ki..
Yaptığım bu muffinler benim artık geleneksel tarifim oldu. Hep aynı kıvamı ve tadı yakalayabiliyorum. Ama biraz farklı muffin arayışlarına gireceğim galiba çünkü bu tarifim artık benim için klasikleşti ve farklı tatlara gitmek gerektiğini düşünüyorum.
Ama sizlerin en az bir kere bu muffinlerden denemenizi tavsiye ederim. Özellikle benim favorim çikolatalı olanlar, eşimin favorisi ise üzümlü olanlar :)
Gerekli malzemeler ;
- 2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 4 kahve fincanı tozşeker
- 2 kahve fincanı sıvı yağı (mümkünse mısır özü)
- 2 kahve fincanı yoğurt
- 6 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı sıcak suda beklemiş kuru üzüm
Bu ölçülerde yaklaşık 14 adet muffin çıkıyor.
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurtalarımızı ve şekerimizi mikser ile iyice rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu, zencefil ve tarçını eleyerek ekleyelim. Hepsini mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. En son sıcak suda yumuşattığımız kuru üzümlerin suyunu süzüp karışımımıza ekleyelim ve tahta bir kaşıkla karıştıralım. Muffin kalıplarımıza muffin kağıtcıkları yerleştirip karışımımızı eşit miktarda dağıtalım. Artanı saklayıp muffinler piştikten sonra tekrar kalıplara döküp pişirebilirsiniz. Bekletmenin bir sakıncası yoktur. Muffinler yaklaşık 40 dakika üzerleri kızarıp şişene kadar pişmelidir. Piştikten sonra tezgahta 10 dakika soğutup servis tabağına alabiliriz.
Çikolatalı muffinin malzemeleri ve tarifi üzümlü muffinin aynısı. Sadece kakao ve damla çikolata ekliyoruz..
Gerekli malzemeler ;
- 2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 4 kahve fincanı tozşeker
- 2 kahve fincanı sıvı yağı (mümkünse mısır özü)
- 2 kahve fincanı yoğurt
- 6 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı damla çikolata
Bu ölçülerde yaklaşık 14 adet muffin çıkıyor.
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurtalarımızı ve şekerimizi mikser ile iyice rengi beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim. Hepsini mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. En son damla çikolatayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştıralım. Muffin kalıplarımıza muffin kağıtcıkları yerleştirip karışımımızı eşit miktarda dağıtalım. Üzerlerine damla çikolata serpiştirelim. Artanı saklayıp muffinler piştikten sonra tekrar kalıplara döküp pişirebilirsiniz. Bekletmenin bir sakıncası yoktur. Muffinler yaklaşık 40 dakika üzerleri kızarıp şişene kadar pişmelidir. Piştikten sonra tezgahta 10 dakika soğutup servis tabağına alabiliriz.
Hepimize afiyet olsun...