
Bu haftamı hep kurabiye ve muffin yapmakla geçirdim diyebilirim..Devamlı muffin ve kurabiye denemelerim sürüyor. En son dün tarifini yabancı bir kaynakta bulduğum(hangi kaynak olduğunu hatırlamıyorum, not almışım) "chocolate chip cookies" tarifni denedim. Yalnız tarifin bir kısmında esmer şeker kullanılmasını istiyordu, evde toz esmer şekerim olmadığı için mecburen hepsini beyaz toz şekerle yaptım. Akşam eve eşim gelince tattırdım, birde Starbuckstan orijinal cookieslerden alıp karşılaştırma yaptık, neredeyse tadı ve görüntüsü hemen hemen aynıydı. Demek istediğim tadı çok güzeldi :)
Birde evde dün bir haftalık kurumuş çikolatalı kek olduğunu hatırladım :) Onunla ne yapabilirim diye düşündüm. Aklıma çikolatalı sos hazırlayıp içerisine kurumuş kekleri ufalayarak atmak geldi..Hemen denedim ve az önce tattım. Hımmmmmmmmm çok enfes bir tat olmuştu..Eğer evinizde kek artar ve kurursa böyle bir tarifle kekinizi kurtarabilirsiniz..

Gerekli Malzemeler ;
- 120 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı toz beyaz şeker
- 1,5 su bardağı esmer şeker
- 2 yumurta
- 2,5 çay kaşığı vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 3/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı damla çikolata
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Derin bir çırpma kabında yağ,şeker ,yumurta ve vanilyayı çırpalım. Ayrı bir kapta un,tuz,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim. İki karışımı birleşitirip 5-6 dakika daha mikser ile çırpalım. En son çikolataları katıp tahta kaşık ile karıştıralım.
İki fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. 2 Çorba kaşığı kadar bir sıraya 3 adet kurabiye gelecek şekilde dökelim. Bir tepside toplam 9 adet kurabiye olsun ve kurabiyeleri çok yan yana koymayalım. Çünkü pişerken kurabiyeler yayılıyor ve yanyana olurlarsa yapışırlar.
Önceden ısıttığımız fırınımızda kurabiyeler pişene kadar tutalım. Zamanı değişebilir. 10-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutalım.
Hepimize afiyet olsun..