Pazar, Aralık 25, 2005

YILBAŞI KURABİYELERİ..































Dün akşam yılbaşı kurabiyelerinin "kurabiye"lerini pişirdim. Bugünde üzerilerini renkli royal icing'ler le süsledim..Yarında Yağmur'un okuluna götüreceğiz..Playgroup için..
Çarşamba günü ise bizim playgroup'un yılbaşı partisi var. O gün için ise bir çeşit "yılbaşı pastası" yapmak istiyorum..Birkaç senedir çikolatalı kütük pasta yapma hayalim var..mümkünse kütük pasta yapmak istiyorum..
Gelelim yılbaşı kurabiyelerine..Geleneksel yılbaşı kurabiyelerine "ginger bread" deniliyor. Benim yaptığım kurabiyelerin özü ginger bread tarifnden ama ben evdeki malzemelere göre bazı ufak tefek değişiklikler yaptım. Üzerine yapılan renkli süsleme ise royal icing denilen sertleşen krema ile yapılıyor.

Kurabiye malzemeleri ;

  • Yarım çay bardağı şekerli şuru veya meyve suyu (ben karışık meyve suyu kullandım)
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı zencefil,
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı dövülmüş karanfil
  • yarım çay kaşığından çok az toz kırmızı biber
  • 1 yumurtanın beyazı

Royal Icıng tarifi ;

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1/6 limonnun suyu
  • 250 gr pudra şekeri
  • gıda boyaları

Öncelikle fırınımız 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip haızrlıyalım.

Tereyağımızı küçük bir kapta eritelim. Eriyince içerisine şekeri ve şurubu ekleyip biraz karıştıralım. Diğer tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına ekleyelim. Üzerine erimiş tereyağlı karışımı döküp tahta kaşıkla hepsini karıştıralım. Biraz daha un ekleyip elimizle hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım ve gerekirse içerisine azar azar un ekleyelim. Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgahımıza biraz un serpip merdane ile hamurumuzu 3-4 cm kalınlığında açalım. Şekilli kurabiye kalıplarımızı hamurun üzerine bastırarak kurabiyelerimizi oluşturalım. Ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. İşlem bitince önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerimizi pişirelim. Tezgahta soğumaya bırakalım. Mümkünse kurabiyelerimizi akşamdan hazırlıyalım ve süslemesini ertesi güne bırakalım.

Royal icing için , gıda boyası hariç diğer tüm malzemeyi mikser ile yavaş ayarında 10 dakika çırpalım. Üzerini streç film ile kaplayalım çünkü bu malzeme çabuk kurur. Yağlı fırın kağıdından bir sıkma torbası hazırlayıp biraz beyaz icing alıp torbamıza koyalım. Ve icing'in üzerini tekrar kapamayı unutmayalım..




Kurabiyelerin yanlarına beyaz şerit çekelim.İsterseniz gıda boyası ile renklendirip farklı renklerde şeritlerde çekebilirsiniz..Süslemesini zevkinize göre yapınız. Ama önemli olan herbir ayrı renk kullanacağımız zaman ayrı sıkma torbası hazırlamamız gerektiği ve boyaları çok az miktarda kullanmamız gerektiğidir.



Kurabiyelerimizin üzeri kuruduktan sonra servis edebilirsiniz..

Hepimize afiyet olsun..

Cumartesi, Aralık 24, 2005

DAVET -2



































Artık yılbaşı yaklaşıyor..çok az kaldı..yılbaşı kurabiyelerini ve yılbaşı pastasını yapma vakti yaklaşıyor..ben birazdan mutfağa girip renkli yılbaşı kurabiyeleri yapmayı düşünüyorum ve yarında bloguma koymayı..ama bugünü anlatmadan geçmek istemedim..bugün çok güzel bir gündü. Sabah uyandığımda penceremden kar yağıyordu :)hemde lapa lapa..o kadar şiddetli yağıyordu ki..benim için rüya gibi..
Her güzel rüyanın bir sonu olduğu gibi karın bugün sonu oldu..ve biz Emel ablalara çay davetine gittik..o güzel sofradaki güzel yemekleri yerken penceremizden yine lapa lapa kar yağıyordu..
Emel abla bize o kadar güzel yiyecekler hazırlamıştı ki gerçekten çok yedik sanırım..bohça böreğinden , peynirli su böreğine, değişik 2 çeşit salatadan mercimek köftesine ve en sonda güzel bir meyve soslu pasta ile bu güzel karlı günümüzü sona erdirdik..
Artık gerçekten yılbaşına haızrlanmak gerekiyor..

Çarşamba, Aralık 21, 2005

ÇİKOLATALI FIRIN CHEESECAKE (BAKED CHOCOLATE CHEESECAKE)






































Ben gerçekten cheesecake yemesini ve pişirmesini çok seviyorum. Bunun için her türlü cheesecake tarifini denemeye ve en iyisini bulmaya özen gösteriyorum. Ama nedense pişirilmeden yapılan cheesecakeleri çok sevmiyorum ve sevemiyorum da. Bana göre en lezzetli cheesecakeler fırınlanarak hazırlanıyor. Peynir ile çikolata pişince bence ayrı güzel bir lezzet şöleni oluşuyor..ve ben ne yazık ki tadına doyamıyorummmm...
Dün gece elime yeni geçen muhteşem çikolatalı tariflerin yer aldığı "the cook's guide to chocolate" kitabında bu cheesecake tarifini gördüm ve hemen pişirmeye karar verdim. cheesecake'in içerisinde hiç un olmaması dikkatimi çekti ve dün gece pişirdim, buzdolabına koydum. Bugün eve gelince tattım ve sonuç tek kelimeyle muhteşemmmm...
Yine tadına doyamıyorum ve ben bu gidişle ne yapacağımı bilemiyorum. Sanırım ben fazla olan 10 kilomu asla veremeyeceğim. Umarım 10 kilo daha almam !


Gerekli malzemeler ;
  • 2 kare paket bitter çikolata (160 gr)
  • 1 kare paket sütlü çikolata (80 gr)
  • 4 paket krem peynir- 800 ml (mümkünse trakya çiftliği)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya tozu
  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 150 ml sıvı krema (bir küçük paketi 200 ml oluyor, azaltarak kullanın)
  • 1 yemek kaşığı kakao

tabanı için ;

  • 1 paket kakaolu bisküvi (ben eti kullandım)
  • 100 gr tereyağı

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısınmaya bırakalım. 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanını ve yanlarını (her tarafını) pişirme kağıdı ile çevreleyelim.

Biskuvileri robotta un haline getirelim. Benim robotum bozuktu elimle ufaladım , cheesecake ayrı bir güzel oldu..denemenizi tavsiye ederim.. tereyağımızı eritelim ve bisküvilerimiz ile karıştıralım. kelepçeli kalıbımızın alt tabanına bisküvili karışımımızı bastırarak yayalım. ve sırası gelene kadar buzdolabına kaldıralım.





Derin bir çırpma kabına 4 paket krem peynirimizi ekleyelim ve mikser ile yumuşayınca kadar çırpalım. daha sonra şeker ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Bir defada tüm yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir karışımımız olana kadar çırpmaya devam edelim. Bu arada çikolatalarımızı benmari usulü eritelim. Kakao ile sıvı kremayı ayrı bir kapta karıştıralım ve peynirli karışımımıza ekleyip bir iki defa çırpalım. En son erimiş çikolatalarımız ekleyip tüm karışımı güzelce mikser yardımı ile çırpalım.
Bisküvili tabanımızı buzdolabından çıkartıp karışımımızı üzerine dökelim. Ve en üstünü spatula ile düzgünleştirelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda 1 saatten fazla pişirelim. Cheesecake'in üzeri iyice kabarıp kızarana kadar pişirmemiz gerekmektedir..

Piştikten sonra tezgahta soğutalım. Soğuduktan sonra ise buzdolabına kaldıralım ve en az 1 gece bekletelim. Ertesi gün buzdolabından çıkaralım ve kağıtlarını çıkaralım. Servis tabağımıza alalım ve dilimleyip dilimlerin üzerini çikolata ile süsleyelim. Ben bolçi ile süsledim..

Hepimize afiyet olsun..

Salı, Aralık 20, 2005

ETİMEK SALATASI & PATLICANLI KİŞ & WHISKY'Lİ MUS


































Çok sevdiğim çok tatlı bir insanın çay davetine Cumartesi günü davetliydim..inanılmaz güzel vakit geçirdim..ve o güzel insanı tanıdığım için çok şanslı ve çok mutluyum..
Yaptığı birbirinden güzel tuzluların ve tatlının tariflerini bana dün gece gönderdi..bende hemen sizlerle paylaşıyorum..


ETİMEK SALATASI

2 PAKET ETİMEK
2 SUBARDAĞI YOĞURT
1 SUBARDAĞI MAYONEZ
2 SUBARDAĞI SÜT
2 HAŞLANMIŞ YUMURTA
4 DİŞ SARMISAK
2 SALATALIK TURŞUSU
1/2 DEMET MAYDANOZ
TAZE SOĞAN (İSTEĞE BAĞLI)

MAYONEZ VE YOĞURT KARIŞTIR SARIMSAK TUZ EKLE SÜTÜ İLAVE ET KARIŞTIR. ETİMEKLERİ SÜTLE ISLAT BORCAMA DİZ ÜZERİNE YOĞURTLU KARIŞIMI DÖK ÜZERİNE BİR SIRA DAHA ETİMEK EN ÜSTE YOĞURTLU KARIŞIMI DÖK VE BUZDOLABINDA DİNLENDİR. DOLAPTAN ÇIKARINCA MİNİK MİNİK DOĞRADIĞIN HAŞLANMIŞ YUMURTA,KORNİŞON TURŞU,TAZE SOĞAN,MAYDANOZLA SÜSLE
































WHISKY'Lİ MUS

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER (AMA BİRAZ ŞEKERİ AZALTILIRSA İYİ OLUR.)
3 BÜTÜN YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
125GR MARGARİN (ERİTİLMİŞ)
1 KAPAK VİSKİ
1,5 PAKET ETİ KAKAOLU BİSKÜVİ

ŞEKERLE YUMURTAYI KÖPÜRTENE KADAR MİKSERLE ÇIRP KAKAOYU EKLE,ERİTİLMİŞ VE ILITILMIŞ YAĞIDA EKLE MİKSERİN DÜŞÜK AYARINDE İYİCE ÇIRP. 1 KAPAK VİSKİYİDE EKLE KARIŞTIR. BİR DİKDÖRTGEN BOORCAMA BİSKÜVİLERİ SÜTLE ISLAT SIRALA ÜZERİNE KAKAOLU KARIŞIMDAN KOY TEKRAR ÜZERİNE SÜTLE ISLATTIĞIN BİSKÜVİLERDEN BİR SIRA DAHA DİZ VE KALAN KARIŞIMIN TÜMÜNÜ ÜZERİNE DÖK.ONUNDA ÜZERİNİ KREMŞANTİ İLE SÜSLE.
NOT:KREM ŞANTİ 1 POŞET KREMŞANTİ 1 BARDAK SOĞUK SÜTLE HAZIRLANIYOR.
NOT 2 :EĞER İSTENİRSE KAKAOLU BİSKÜVİ YERİNE 2 PAKET PETİBÖR BİS
KÜVİ MİNİK MİNİK KIRILIP KARIŞTIRILIR ALÜMİNYUM FOLYOYA SARILIP RULO YAPIP BUZLUKTA BEKLETİLİRSE MOZAİK PASTA ELDE EDİLİR.

































PATLICANLI KİŞ


2 ADET PATLICAN
1 PAKET MİS KREMA
125 GR.MARGARİN(oda sıcaklığında)
1 ADET YUMURTA
2 SİLME ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR
TUZ
ALDIĞI KADAR UN


patlıcanları közlüyoruz sıcakken kabuklarını soyup sıkıp kremayla karıştırıyoruz .Diğer yanda margarin,yumurta,kabartma tozu yoğurt ve tuzu koyup biraz cıvık ele yapışan (yapışmayan değil)ele yapışan bir hamur olana dek unu koyup yoğuruyoruz.Borcamı yağlayıp hamuru elimizle yayıyoruz hamurun kenarları 2 cm kadar tabandan yukarıya doğru çıkararak üzerine patlıcan krema karışımını koyupüzerini kaşar rendesi ile süslüyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz.(Ben önce 150 derecede biraz pişirip daha sonra 175 dereceye çıkarıyorum ısıyı sizde öyle yapabilirsiniz.


Pastalarımız bölümünde ise sevgili İpek'in şık pastasının tarifini paylaşıyoruz..
Herkesi bu harika pastayı görmesi için bekliyoruz...


Hepimize afiyet olsun..

Pazar, Aralık 18, 2005

ÇİFT ÇİKOLATALI ISLAK MUFFİN ( DOUBLE CHOCOLATE CHIP MUFFINS)


































Şu an İstanbulda lapa lapa kar yağıyor..bu benim için anlatılması güç bir mutluluk..böyle zamanlarda en çok sıcak birşeyler içmeyi ve çikolatalı güzel bir tatlı yemeği çok seviyorum. Evimde oturabilme ve yapamadıklarımı yapabilme şansımın oluşuda ayrı bir mutluluk verici unsur oluyor..
Bu haftam gerçekten çok yoğun ve değişik bir hafta olarak geçti..yeni bir iş yeni bir heyecan yaşadım..ve yaşıyorumda. Bu akşam eve gelince canımın çok çektiği "sıcak ıslak muffinleri" yapmaya karar verdim. Biraz kendime göre çok küçük değişikliklerle çok güzel muffinlerim oldu. Ama bunlara muffin demek bence yetersiz..bunlar birer pasta, çikolata pınarı, sıcak kek vb..birçok olağanüstü ismi hak ediyor ...
çok güzel oldu çokkkk :)
Çikolataseverlere bu tarifi bir kez denemelerini tavsiye ederim..

Gerekli malzemeler ;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 150 ml sıvı krema (yarım su bardağı)
  • 150 ml süt ( yarım su bardağından 1 parmak fazla)
  • 4 çorba kaşığı ayçicek yağı
  • 160 gr sütlü çikolata (2 kare paket)
  • 160 gr bitter çikolata
  • üzerine elemek için az kakao

Öncelikle fırınımız 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıplarımızı hazırlıyalım. Ben migrostan satın aldığım 4lü hazır muffin kağıtlarını kullandım. Tam 14 adet muffinim oldu. Eğer siz daha küçük muffin kalıbı kullanırsınız ortalama 16 adet muffin elde ediliyor.

Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyerek ekleyelim. Üzerine şekerimizi ilave edip bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştıralım. Ayrı bir çırpma kabında yağı,sütü,sıvı kremayı ve yumurtaları mikser ile çırpalım. Üzerine unlu karışımı ilave edip tüm malzemeyi mikser yardımıyla homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. En son çikolatalarımızı içerisine kıralım.


Hazırladığımız karışımı muffin kalıplarına paylaştıralım. En fazla 17 dakika pişirelim. Muffinler çok kabarmıyacaktır endişelenmeyin. Ama siz daha çok kabarmasını isterseniz 1,5 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz.

Muffinleri sıcak servis yapmanızı öneririm. Soğuduktan sonrada yiyeceğiniz zamanlar 1-2 dakika ısıtmanızı tavsiye ederim.

Hepimizi afiyet olsun..



Pastalarımız bölümünde ise sevgili Ülviye'nin muhteşem pastalarına devam ediyoruz..
Devamı ...

DAVET..

Çarşamba, Aralık 14, 2005

KESTANELİ ÇİKOLATALI EKLER PASTA..
































Devletşahın bu ay ki ev sahipliğini yaptığı Hurma- Ye etkinliğimiz için ben yine "ne yapsam" paranoyasını yaşadım..kestanede aynı hurma ve nar gibi çok fazla kullanmadığım malzemelerdi..kestaneli çok tarif buldum..ama ben yine canım o ara ne yemek istiyorsa onu kestaneli yaptım..
Bu hafta ise eşimle canımız "ekler pasta" istiyordu. Bende ekler pastanın içerisi için hazırladığım creme patisserie'nin içerisine kestane püresi ekledim..Üzerine bol çikolata sosu döktüm ve sonuç gerçekten muhteşemdi :)
Özellikle pate choux hamuru ile creme patisserienin birleşmesi ve üzerinede çikolata sosunun eklenmesi bence dünyadaki tatlardan en güzellerinden biri..

Gerekli Malzemeler ;
pate choux için ;

-250 ml su
-100 gr tereyağı
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı toz şeker
-150 gr un
-4 yumurta

creme patisserie için ;
-250 gr süt
-1 çay bardağı tozşeker
-yarım çay bardağı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
-az vanilya
- 5 kaşık kestane püresi

çikolata sosu için ;
- 200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
- 4 kare paket bitter çikolata (320 gr)

Pate choux yapımı ; suyu,küp küp kesilmiş tereyağını,tuzu ve şekeri büyük bir cezvenin içerisine koyup ağır ateşte kaynatalım. Tereyağının suyun içerisinde erimesi gerekmektedir. Tereyağı iyice eridiktikten sonra içerisine unu eleyerek ilave edelim. Ve tahta bir kaşıkla hızlı karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirmeye devam edelim.(bu işlem kısa sürüyor) Bu hamurun en önemli özelliği yumurtalarının tek tek eklenmesidir. lütfen buna dikkat edelim..
Hamurumuzu ocaktan alalım. Bir yumurtayı ekleyelim ve mikser ile düşük devirde hamura yumurtayı yedirelim. Aynı işlemi tek tek yumurtaları ekleyerek devam ettirelim. Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.
Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize ,sıkma torbasına taktığımız en geniş duy ile ince uzun ve kalın sıkalım. (ben zikzak yaparak şekil verdim) üzerileri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Creme patisserie için , tüm malzemeleri önce soğukken orta boy bir tencerede karıştıralım. Ve orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra içerisine kestane püresini ekleyip mikser ile iyice çırpalım ve tezgahımızın bir köşesinde bekletelim. Eğer kremanızın daha yoğun olmasını isterseniz pişirdikten sonra içerisine yarım paket margarin ilave edip mikser ile çırpabilirsiniz. Ama biz margarinli sevmediğimiz için ben ilave etmedim..



Pate choux'larımızı bıçağımızın ucuyla ortalarında yaralım. Ve creme patisserimizi bir kaşık yardımıyla ortalarına dolduralım. Servis tabağımıza pastalarımızı dizelim.

Sıvı kremamızı bir büyük cezveye koyup ısıtmaya başlayalım. Biraz fokurdadıktan sonra içerisine çikolatalarımızı bölerek ilave edelim. Ve krema ile çikolatayı iyice eriterek birbirlerine yedirelim.

Servis tabağına aldığımız ekler pastaların üzerine sosumuzu dilediğimiz gibi dökelim. Ben biraz bol döktüm , siz arzunuza göre miktarı ayarlayabilirsiniz..

Hepimize afiyet olsun.

Salı, Aralık 13, 2005

CANDANIN EL İŞİ SOBESİ..






















Candancım (Wendy) beni el işilerimi anlatmam için sobelemiş..bende İMDATTTTTTTTTTTTTT dedim..Çünkü benim hiç el işim yok, el işi yapmaya niyetimde yok :) ben pek kullanmam örgü,dantel,boyanmış tahta eşyalar, takılar vb..o yüzden ne yazacağıma ne cevap vereceğime şaşırdım..herkesin vardır bir eksik yönü, lütfen benide böyle kabul edin, el işi özürlü olarak :)
o da benimle ilgili olan sorulara cevap vermemi istedi, bende memnuniyetle cevaplıyorum..
Yukarıdaki pasta ve pasta vitrini ise Pazar günü gittiğimiz kahvaltıdan görüntüler..Kahvaltı için Metrocity'de ki Gloria Jeans'e gittik..Benim yediğim kepekli&peynirli sandviç harikaydı..ben tam pasta vitrinin yanına oturdum ve durmadan pastaları kestim durdum :) en son profiterollü pastadan yemeğe karar verdim, görüntüsü Zinnurun yaptığına çok benziyordu..ama emin olun bizim verdiğimiz tarifteki profiterollü pasta daha lezzetli..benim yediğim biraz bayat gibiydi..


Candancım 8 soruyu geçiyorum ve 9.sorudan cevaplamaya başlıyorum..beni affet ..

9- 5 KELİME İLE KENDİMİ NASIL TARİF EDERİM?

Sosyal sorumluluk sahibi, insanları seven, lezzet düşkünü, ailesine bağlı ve araştırmacı olarak özetleyebilirim..insanın kendini ifade edebilmesi ve bunu 5 kelime ile sınırlayabilmesi çok zor ama ben 15 dakika düşündükten sonra dilimden ilk çıkanları yazdım..

10- MÜMKÜN OLSAYDI ŞU OLSAYDI DİYECEĞİM FİZİKSEL ÖZELLİK

10 kilo daha zayıf olabilmeyi isterdim..boyum ve kilom aynı..yani ne şişmanım ne zayıfım..ben liseden sonraki kilomu çokkkk istiyorummmmm :( (bunun için 20 kilo vermem gerekiyor)

11- KENDİMDE BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLER

Beğenmediklerim daha fazla :) ama kendimi tanıtırken yazdığım 5 cümle sanırım sevdiğim özelliklerim..

12- KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI DEDİĞİM HUYUM,

İçine kapanık ve ilk bakışta soğuk biri olmam..biraz daha dışa dönük ve konuşkan olabilmeyi isterdim..

Candancım kendim ile ilgili olan soruları cevapladım umarım hoşuna gider..ayrıca beni düşünüp sobelediğin içinde çok teşekkür ederimm..lütfen bana kızma arkadaşım..



Pastalarımız bölümümüzde ise sevgili Seda bize çok şık ve lezzetli bir pasta tarifi göndermiş..tarifin yapımı gerçekten basit..frambuazlı ve beyaz çikolatalı pasta severlere..
Herkese sevgiler..

Pazar, Aralık 11, 2005

YUMUŞAK ÇİKOLATALI VE AHUDUDU SOSLU PASTA..






































Dün Yağmurla çoğu zamanımız evde geçti. Yağmurun biraz nazlı günüydü :) Benimde canım aşırı derecede yumuşak çikolatalı ve meyve soslu bir tatlı çekiyordu. Mutfağa gidip malzemelerime baktım ve ortaya tam istediğim gibi bir pasta çıktı..
Çikolatalı puding kıvamında bir sos hazırladım, içerisinde çikolata erittim, ocaktan aldıktan sonra içerisine kakaolu ve sade bisküvi ufaladım ve sosun içerisinde iyice erittim. Üzeri içinde derin dondurucudaki ahududuları kullandım. Ve tüm malzemeyi kare bir borcama döküp yarım saat buzdolabında beklettim. Ve sonuç ise yumuşacık, bol çikolatalı ve ahududu aromalı güzel bir pasta oldu..

Gerekli malzemeler ;
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
  • yarım paket burçak bisküvi
  • yarım paket kakaolu bisküvi
  • 200 gr ahududu veya herhangi sevdiğiniz bir meyve
  • yarım bu bardağı tozşeker
  • yarım limon suyu
  • yarım çay bardağı içme suyu
  • 1 paket tart jölesi

Öncelikle muhallebi kıvamındaki sosumuzu hazırlayalım. Un, kakao ve şekeri orta boy bir tencereye koyup üzerine sütümüzü ilave edelim ve ocağa koymadan tüm malzemeyi karıştıralım. Orta hararetli bir ocakta devamlı karıştırarak pişirelim. Kaynamaya yakın içerisine bir kare paket bitter çikolatamızı ekleyip iyice eriyene kadar karıştıralım. Ocaktan tenceremizi alıp içerisine bisküvilerimizi kıralım ve iyice büskuvileri sosun içerisinde eritelim. Kare bir borcama sosumuzu döküp buzdolabına kaldıralım.

Ahududularımızı yıkayıp küçük bir tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyumuzu ilave edip orta hararetli bir ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine limonumuzu ekleyelim ve biraz daha kaynatalım. Tart jölemizi kaynayan ahududu sosumuza ekleyip devamlı karıştırarak hafif jöleleşmesini bekleyelim. Ocaktan aldığımız ahududu sosumuzu buzdolabından çıkardığımız çikolatalı sosumuzun üzerine döküp üzerini düzleştirelim. Ve tekrar buzdolabına koyalım. 30-40 dakika sonra tatlımızı servis yapabiliriz..

Hepimize afiyet olsun..