Çok fazla beyaz renkte pasta yapmadığımı fark ettim hatta nerdeyse hepsi kahverengi..
Yapacağım beyaz pastanın da çikolatasız olması bana nedense hiç cazip gelmiyor. O halde yapılması gereken tek şey "beyaz çikolata " kullanmaktı..
Nedense piyasadaki beyaz çikolataların tadını çok beğenmiyorum, bana hep "biz çok yağlıyız" hissini veriyor. Geçen hafta sonu Carousel Alışveriş Merkezinde eşim ile dolaşırken, Bind Çikolatacısının önünden geçerken gözüme kuvertür çikolataları ilişti ve hemen bir adet 225 gr'lık beyaz kuvertüründen satın aldım.
Daha bugün denemeye fırsatım oldu ve beklediğimden daha kaliteli ve lezzetli bir kuvertür ile karşılaştım.
Çoğu alışveriş merkezlerinde Bind'in standları var. Ben Profilo ve Carousel'de gördüm. Belki fark etmediğim diğer alışveriş merkezlerinde de vardır. 225 gr kuvertur 9,5 YTL idi.
Üzerindeki çikolata ise Dubai'den eşimin bana hediye getirdiği % 82 oranında kakao içeren özel Venuzuella çikolatası.
Not: Bitter çikolata aşkı çikolata aşkında da üstün bir aşktır...
Gerekli Malzemeler ;
- 5 yumurta
-11 yemek k.un
-11 yemek k.şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Krema için ;
- 225 gr beyaz kuvertür
- 200 ml sıvı krema
Arası için ;
- 300 gr çilek
Kekimizi 20 cm dikdörtgen bir kek kalıbında pişirelim.
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.
Yumurta, şeker ve vanilyayı şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Ayrı küçük bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve ikisini birbirine ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ben keki 1 gün önceden pişirdim . Size de önceden pişirmenizi ve 1 gün bekletmenizi tavsiye ederim.
Beyaz çikolatalarımızı benmaride eritelim ve sıvı krema ile çırpalım. Çileklerimizin hepsini ortalarından ikiye bölelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim. ve tüm çileği kekimizin arasına muntazamca dizelim. Üzerine hazırladığımız kremanın %70 'ini dökelim. Üzerini kekin diğer tarafı ile kapatalım.
Üzerine kalan kremamızı sürelim. ve istediğiniz gibi süsleyin.
Ben üzerini fazla süslemeden sade bıraktım ve bir acı çikolata koydum..
Hepimize afiyet olsun..